Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa audiotrack »

tak ti to zvýrazním
LuksKE napísal: 5.2.2014 10:50
"krestania su vsetci len nie vsetci tak ziju"

5.2.2014 15:01
"krestan je ten ktory svojim zivotom nasleduje krista...ale ku krestanstvu ako nabozenstvu sa moze prihlasit kazdy(pri scitani, alebo na verejnosti napr. fico :D)... to este neznamena ze je krestan ..."

5.2.2014 19:06
"definicia krestan= clovek ktory nasleduje kristove ucenie."

20.3.2014 10:20
"to nemyslis vazne ze hitler bol krestan.... neviem ako ty definujes krestana ale podla mna je to clovek ktory nasleduje krista .... co sa o hitlerovi neda povedat... to ze sa niekto hlasi k krestanskej cirkvi neznamena ze je krestan"

12.5.2014 8:56
"aj ked si ludia velekrat nevedia uplne co veria ale zklady moralky su do nich vstepovane...cize aj ti papierovy krestania su krestania ... niekedy to chce len cas aby sa u nich prebudil zaujem o ich vlastny duchovny zivot... "
v prvom a poslednom napríklad píšeš že kresťania sú všetci, a že aj tí papieroví kresťania sú kresťania. V druhom a štvrtom píšeš presný opak, že ak je niekto zarátaný ako kresťan ešte neznamená že je kresťan a že ak sa niekto hlási k kresťanskej cirkvi neznamená že je to kresťan. V treťom si protirečíš zase s prvým, lebo najprv sú kresťania všetci len nie všetci tak žijú, no potom sú kresťania už iba tí, čo nasledujú ježišové učenie teda len tí čo tak žijú

skutočne si presvedčený že si to neprotirečí?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

srapaty
"vzajomne sa nevylucuju" -> on sa ťa to opýta za mňa

"prave doktory mozno vidia ze aj ked spravia velakrat vsetko dokonale aj tak je vysledok odlisny ..."
to môže byť tým, že každý človek, každé telo, každý organizmus sa niečim odlišuje od ostatných.

audio dik
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

1. krestanom sa clovek stava krstom ... (ako dieta je krestanom vo viere rodicov)
2. sv. svateho pijimania dieta potvrdzuje svoju vieru a ochotu nasledovat krista... uz je krestan vo svojej viere (aj ked si nie vsetko dosledne uvedomuje ale v raci svojich moznosti)
3. krestan je dospely clovek ktory ma aspon ochotu dodrziavat prikazania a zit ako uci viera (sviatost birmokvy je uplne rozhodnutie nasledovat krista)

5.2.2014 10:50
"krestania su vsetci len nie vsetci tak ziju"ale zaklad je ze sa snazia v ramci svojich schopnosti a moznosti aj ked sa im to nie uplne dari

5.2.2014 15:01
"krestan je ten ktory svojim zivotom nasleduje krista(tu asi nie je co komentovat)...ale ku krestanstvu ako nabozenstvu sa moze prihlasit kazdy(pri scitani, alebo na verejnosti napr. fico :D)... to este neznamena ze je krestanto neznamena ze tak zije alebo sa tak snazi zit ..."

5.2.2014 19:06
"definicia krestan= clovek ktory nasleduje kristove ucenie.bez komentara"

20.3.2014 10:20
"to nemyslis vazne ze hitler bol krestan.... neviem ako ty definujes krestana ale podla mna je to clovek ktory nasleduje krista .... co sa o hitlerovi neda povedat... to ze sa niekto hlasi k krestanskej cirkvi neznamena ze je krestan"clovek ktory svojim zivotom a nazormi popiera zakladne principi krestanstva nie je mozne nazvat krestanom... staci ze schvaluje potraty(vrazda nevineho) a je automaicky exkomunikovany z cirkvi ... ale prehlasovat o sebe moze co chce

12.5.2014 8:56
"aj ked si ludia velekrat nevedia uplne co verianestuduju nabozenstvo ... nezdokonaluju sa v nauke ale zaklady moralky su do nich vstepovane...cize aj ti papierovy krestania(ti co prijimaju zakladne sviatosti ale nabozensky zivot moc neriesia ale snazia sa zit v duchu viery a nasledovat krista) su krestania ... niekedy to chce len cas aby sa u nich prebudil zaujem o ich vlastny duchovny zivot... "

zakladom pre to ci je niekto krestan alebo nie je uprimna snaha nasledovat krista ...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

lenže táto tvoja definícia okrem toho že by slovensko malo asi tak 30% kresťanov namiesto 80% je aj veľmi nejednoznačná. Napríklad mám všetky sviatosti. Dnes nebudem klamať, piť alkohol, sexovať, pôjdem do kostola, večer sa pomodlím za svetový mier. Som dnes kresťanom? Včera som nebol, ani zajtra nebudem? Lebo nikde tam nepíšeš o žiadnom časovom úseku kedy sa tak mám správať. Niekto sa teda kresťanom stáva a zase ním prestáva byť podľa nálady a potreby? Definícia musí byť jednoznačná, nie podľa tvojich pocitov. A jednoznačná aj je. Kto je pokrstený, je kresťan. Ak chceš definíciu ako si dal ty, tak nech sa páči, treba to ľuďom vysvetliť že do sčítania ľudí sa ku kresťanom rátajú iba tí čo chodia do kostola a žijú podľa kresťanstva. Lebo ja pokiaľ viem, je tam iba napísané či som kresťan. A to som. Mám krst. Pokiaľ na farnosť nedám žiadosť že chcem aby ma vyradili, tak ma ako kresťana evidujú. A žiaden farár sa ma nikdy nebude pýtať či ako kresťan žijem
Máte proste dve definície - jednu pre štát aby vás bolo veľa a mali ste výhody, druhú pre seba aby ste mohli povedať že ľudia ako hitler a hocikto iní kto pácha hriechy, vrátane pedofilných kňazov, k vám nepatria a nie sú kresťania.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

strapaty napísal:ked sa ten tumor vrati mal by vratit diplom ... ked je taky genialny doktor...

prave doktory mozno vidia ze aj ked spravia velakrat vsetko dokonale aj tak je vysledok odlisny ...
Ten tumor nevrati, lebo jestvuje daco ako Hypokratova prisaha, ten obrazok mal skor naznacit spravanie krestanov (podla akejkolvek definicie :D ), ze namiesto toho aby podakovali tomu kto zachranil ich blizkeho dakuju bohu, davaju sluzit onse a tak.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no lebo boh im do cesty postavil toho človeka čo im pomôže :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

harrison314 napísal: Ten tumor nevrati, lebo jestvuje daco ako Hypokratova prisaha, ten obrazok mal skor naznacit spravanie krestanov (podla akejkolvek definicie :D ), ze namiesto toho aby podakovali tomu kto zachranil ich blizkeho dakuju bohu, davaju sluzit onse a tak.
strapaty ten obrazok nepochopil, ten tumor sa nevrati, ten tumor tam vrati ten doktor, ktory ho predtym "vyrezal"
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

prav ze som ho pochopil ... reverzia je u rakoviny uplne bezna ... cize nador sa aj po vyrezani moze vratit sam a nezalezi to od doktora...
ja som len tvrdil ze ked je taky borec tak nech ho vzdy vyreze tak aby sa nikdy nevratil .. inac nech vrati diplom... samozrejme ze velka vdaka doktorom .. je uzasne ze obetuju svoje zivoty pre druhych
u veriacich ale plati ze doktor lieci,... pan boh uzdravuje...
bez liecby sa vacsinou neuzdravis ... ale neznamena ze ked sa liecis ze sa automaticky uzdravis...
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

Takze nepochopil :) ide tam o to, ze doktorov serie ze ludia dakuju bohu a nie im za odvedenu pracu...
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

... pan boh uzdravuje...
ale potom v hlave veriacich musí platiť aj to že v ďaka bohu ochoreli.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

vladenko007 napísal: ale potom v hlave veriacich musí platiť aj to že v ďaka bohu ochoreli.
"Bozie cesty su nevyspytatelne, s kazdym ma nejaky plan"

Ved my vlastne ani strapateho a Kovala nepotrebujeme :-D
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Áno toto je najčastejšia výhovorka veriacich keď veci nejdu tak ako by mali. :lol:
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

... pan boh uzdravuje...
vladenko007 napísal: ale potom v hlave veriacich musí platiť aj to že v ďaka bohu ochoreli.
Potom ma boh aj zodpovednost za tych co neuzdravil a nechal ich zomriet v krutych bolestiach.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

http://www.cas.sk/clanok/281252/odporuc ... -tele.html božia vôľa bola vykonaná. Dieťaťu(tám) prajem spokojný a krásne prežitý život. :smt006
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

vladenko007 napísal:Áno toto je najčastejšia výhovorka veriacich keď veci nejdu tak ako by mali. :lol:
veci idu vzdy ako maju ...len niekedy nie podla nasich predstav :D

//autoeditácia príspevku (13 Máj 2014, 19:06)
Andi_Cibula napísal:http://www.cas.sk/clanok/281252/odporuc ... -tele.html božia vôľa bola vykonaná. Dieťaťu(tám) prajem spokojný a krásne prežitý život. :smt006
krasa ...je to uzasne ked clovek dokaze prijat bozi dar...
kookie
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa kookie »

Aj rakovina je boží dar?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal: bez liecby sa vacsinou neuzdravis ... ale neznamena ze ked sa liecis ze sa automaticky uzdravis...
veď práve, keby uzdravuje boh a nie lekári, tak nezáleží na tom či sa liečiš alebo nie, uzdravil by ťa aj bez liečby alebo ani liečba by nemala na to vplyv. Bolo by to približne rovnako rozdelné 50:50 či sa liečiš alebo neliečiš.
kookie napísal:Aj rakovina je boží dar?
vidno že si v téme nová. Jasné že je. Ten najväčší. Boh si toho človeka čoskoro povolá, a uvidí jeho královstvo. Halelujah! Nebude viac pokúšany diablom na tomto skazenom svete :twisted:
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

audiotrack napísal:veď práve, keby uzdravuje boh a nie lekári, tak nezáleží na tom či sa liečiš alebo nie, uzdravil by ťa aj bez liečby alebo ani liečba by nemala na to vplyv. Bolo by to približne rovnako rozdelné 50:50 či sa liečiš alebo neliečiš.

vidno že si v téme nová. Jasné že je. Ten najväčší. Boh si toho človeka čoskoro povolá, a uvidí jeho královstvo. Halelujah! Nebude viac pokúšany diablom na tomto skazenom svete :twisted:
tak v podstate ani jest nemusis lebo aj tak raz zomries...

//autoeditácia príspevku (13 Máj 2014, 19:41)
kookie napísal:Aj rakovina je boží dar?
ak ti to pomoze k vecnemu zivotu tak ... ano ...ked ju primes tak ti k vecnemu zivotu pomoze ... lebo cielom celeho snazenia je vecny zivot ... nie zivot na zemi ako taky...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

strapaty nemôžeš to otáčať na argument o smrti, lebo zomrieme všetci. To ja ti dám príklad že sa nemusíš modliť lebo aj tak zomrieš. Nemusíš chodiť do kostola lebo aj tak zomrieš. Môžeš hocičo robiť alebo nerobiť, lebo zomrieš. To nezmení nikto. Ale tam bola reč o vyliečení, a to dokážeme ovplyvňovať. To nie je absolútny stav ktorému sa nedokážeme vyhnúť. Dokážeme ovplyvniť či zomrieš, alebo sa budeš liečiť a vyliečiš sa. Nie 100%, ale s veľkou úspešnosťou to vieme korigovať. Takže to nemôžeš porovnávať s niečím čo sa korigovať nedá.
kookie
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa kookie »

Večný život? A čo, budete sa s bohom a ježišom prechádzať po nebi a rozprávať sa, ktorému "zlému" ateistovi zošlete "boží dar" ako napr. nejaku hru s chromozomami dieťatka, aby uveril? :D Načo delenie zygoty, ich život je boží dar a komu záleží na tom, ako sa cítia tie decká samotné, však?
Napísať odpoveď