Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa harrison314 »

Jozef Koval napísal:Tým článkom som chcel povedať že vedci boli úplne prekvapení z toho že našli skalnatú planétu ktorá je 17x ťažšia ako zem lebo doteraz si veda myslela že také veľké planéty sú len plynné a boli z toho objavu úplne mimo a tak isto budú mimo aj keď sa stretnú s Bohom o ktorom si ako aj o tej planéte mysleli že nemôže existovať.
prosim ta novinari dost zvelicuju, napriklad nedavno som cital daco o emoiach, nejake "skojuce/prekvapive zistenie". ale kedze som s tym robil dost velky projekt do skoly, tak som vedel, ze daco take sa predpokladalo uz par rokov (ak nie desiatky), takze nemaj obavy o vedcov, neboli sokovany tak ako tvrdi clanok
Jozef Koval napísal:Zaujímavé tak my sme fanatici lebo hovoríme o Bohu a stojíme si za svojou vierou ale ateisti fanatici nie sú keď na každý jeden príspevok od kresťana zareagujú agresívne skoro všetci ateisti v okolí ako svorka hladných vlkov. Ja aspoň verím Bohu a nehambim sa zato a keď sa viera v Boha považuje u vás za fanatizmus tak som fanatik. Tu si krásne opísal ako sa ľudia hanbia za Boha radšej ako by sa ho mali zastať a priznať sa k nemu budú radšej ticho aby ich niekto nevysmial to je zbabelosť. Ste úbožiaci keď veríte len vedcom ktorí sú obyčajný omylní ľudia ktorí stále menia svoje názory. Ja aspoň verím v dokonalú bytosť ktorá tu vždy bola a aj vždy bude.
Nie ty veris ludom, ktori povedali ze Boh existuje. Rozpraval si sa s nim? Odpovedal ti? Videl si ho?
Zacitujem z wikipedie aby si si ujasnil o com to tu hovoris
Fanatizmus je krajný stupeň oddanosti nejakej myšlienke alebo veci, založený na slepej viere v správnosť svojich názorov a činov. Sprevádza ho neznášanlivosť voči inému presvedčeniu a názorom, neschopnosť zaujať kritický postoj k sebe a svojim skutkom (napr. náboženský fanatizmus).
A tolko ludi sa tu do veriacich "navaza" preto, lebo ich argumenty idu povetcine lahko rozdrvit ;)
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

beardie napísal:to je to krasne na vede, vedci nemaju problem otocit svoje presvedcenie na danu vec o 180° na zaklade dokazu, ty fanaticky veris bez dokazu

tam nejde o desatoro, tam ide o hlupe dogmaticke zmyslanie typu:
Deklarace víry, která otevřeně vyzývá lékaře nerespektovat Hippokratovu přísahu, ale ani polské zákony, je jednoznačně namířená proti ženám, které už tak mají nepředstavitelné problémy absolvovat v polských nemocnicích zákroky, jakými jsou přerušení těhotenství, umělé oplodnění in vitro, vyšetření plodu, ale i pouhé získání antikoncepce na lékařský předpis

a hlavne: Zároveň požádala ministra zdravotnictví Bartosze Arkulowice, aby urychleně zakročil proti mnohým ředitelům státních nemocnic, kteří nutí své lékaře podepisovat deklaraci víry.
Samozrejme že by mali zakázať potrat a na celom svete nie len v niektorých štátoch. Veď potrat je legálna vražda a zato by mala byť basa.

//autoeditácia príspevku (04 Jún 2014, 17:46)
Waagbistritz69 napísal:dík beardie, lebo ja myslím, že s týmto indivídiuom sa do diskusie púšťať už fakt netreba, aspoň ja na to momentálne nemám..
Individum je tvoj ocko.
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

Jozef, ako to robis ze kazdym prispevkom sa zhodis a zhadzujes aj krestanov? Viac im skodis v tejto diskusii ako pomahas. Chyba ti zdravy pohlad na svet. Na vsetko sa pozeras fanaticky. Na niektore veci by bolo dobre sa pozriet trosku triezvo a s odstupom nemyslis?
Vsetko tvrdis s takou istotou ako keby si sa tu hadal ze 2+2 je 4.... Ale cloveka s triezvym uvazovanim tazko presvecis v boha. A este tazsie ludi sem co vecsina ma "vedecke" zmyslanie (alebo ako to pomenovat). Ja tiez ako chemik/fyzik sa na veci pozeram inac. Mam svoj nazor, som v nieco presvedceny ale ak mi niekto donesie studiu kde su dokazy a argumenty (ktore su aj niecom podlozene) tak nemam ani najmensi problem ten svoj nazor pozmenit.
A pises tu ze my ateisti mame potrebu utocit na krestanov... Cital si si prispevky po sebe? Utoky prichadzaju len z tvojej strany (alebo v 9/10 pripadov)

// inak zacinam mam pocit ze je to len silny troll...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Jozef Koval napísal:Aha takže veríš že sa po smrti stretneš s blízkym ale v Boha neveríš? Vieš vôbec čomu veríš? Lebo sa zamysli ak sa po smrti stretneš s blízkymi je to dôkaz o nesmrteľnej duši a tú stvoril Boh takže v tvojej viere sa ťažko vyznať.
Lebo tvoja vymyslená viera je úplne jednoduchá a vôbec sa neriadi podľa knihy, ktorá je v pravidlách zložitejšia ako slovenské zákony. :roll:
Nesmrteľná duša v žiadnom prípade nepotvrdzuje, ba dokonca ani nenaznačuje existenciu vyššej bytosti. Žiadať logické uvažovanie je asi moc, že? Niekomu tu chýbajú elementárne základy uvažovania.
Jozef Koval napísal:Tým článkom som chcel povedať že vedci boli úplne prekvapení z toho že našli skalnatú planétu ktorá je 17x ťažšia ako zem lebo doteraz si veda myslela že také veľké planéty sú len plynné a boli z toho objavu úplne mimo a tak isto budú mimo aj keď sa stretnú s Bohom o ktorom si ako aj o tej planéte mysleli že nemôže existovať.
To, čo si oni mysleli nechaj na nich. Kedysi si ľudia mysleli, že Zem je plochá, atóm je najmenšia častica a hviezdy sú svetielka na čiernej plachte. Dokazuje niečo z toho existenciu Boha? Nie, dokazuje to len to, koľko toho ešte nevieme a že mnoho našich teórií je nesprávnych, tak ako aj teória Boha.
Jozef Koval napísal:Aj retardi ako ty musia existovať.
Jozef Koval napísal:Tu si krásne opísal ako sa ľudia hanbia za Boha radšej ako by sa ho mali zastať a priznať sa k nemu budú radšej ticho aby ich niekto nevysmial to je zbabelosť.
Jozef Koval napísal:Ste úbožiaci keď veríte len vedcom ktorí sú obyčajní omylní ľudia ktorí stále menia svoje názory.
My sme úbožiaci, Andy_Cibula je retard, veriaci sú zbabelci a ty si lietadlo. Ešte do niekoho si si chcel kopnúť? Sa tu rozkrikuješ ako malé decko na piesku so zlomenou lopatkou.
Jozef Koval napísal:Individum je tvoj ocko.
A ty si obyčajný chudák a dôvod prečo tu žiadny veriaci neprispievajú si práve ty, lebo sa za teba hanbia a nechcú mať s tebou nič spoločné. Navážať sa do rodičov, to je také, kresťanské. Ako môžeš po tom čo tu predvádzaš, čo i len dúfať, že sa s tým Bohom stretneš?
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

kde bývaš?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

Waagbistritz69 napísal: kde bývaš?
No jasné to som čakal čo iné od takého primitíva ako ty ako vyhrážky.

//autoeditácia príspevku (04 Jún 2014, 19:32)
A ty si obyčajný chudák a dôvod prečo tu žiadny veriaci neprispievajú si práve ty, lebo sa za teba hanbia a nechcú mať s tebou nič spoločné. Navážať sa do rodičov, to je také, kresťanské. Ako môžeš po tom čo tu predvádzaš, čo i len dúfať, že sa s tým Bohom stretneš?[/quote]

Ok pár krát urazím ale vy tu veriacich urážate stále tvrdíte že nemáme vlastný názor a veríme len tomu čo do nás ľudia natlačia tvrdíte že sme blázni ale vy viete hovno o tom čomu my veríme tak nech mi tu niekto netvrdí že verím tomu čo mi ľudia povedia lebo keby to tak bolo už dávno verím vám. A ja nikdy neurážam prvý henten vyššie ma nazval individuom viem že je pod úroveň reagovať na takého primitíva urážkou a viem že mam hriech ale ja som len človek ktorý ma nervy ako každý iný.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Jozef Koval napísal:
Aha takže veríš že sa po smrti stretneš s blízkym ale v Boha neveríš? Vieš vôbec čomu veríš? Lebo sa zamysli ak sa po smrti stretneš s blízkymi je to dôkaz o nesmrteľnej duši a tú stvoril Boh takže v tvojej viere sa ťažko vyznať.
na toto si zase ako prišiel? V posmrtný život verí veľa náboženstiev, a mnohé z nich žiadneho vášho Boha nepoznajú. Mnohé zase majú mnoho bohov. Dokonca aj reinkarnácia z rôznych náboženstiev čo nemajú jediného boha ale sú založené na úplne iných hodnotách je posmrtný život.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Chlapi, ja mám vážne pochybnosti, že Jožino je autentický, stále viac a viac má rysy trolla.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Jozef Koval napísal:Samozrejme že by mali zakázať potrat a na celom svete nie len v niektorých štátoch. Veď potrat je legálna vražda a zato by mala byť basa.
si hlupy alebo to len hras? to podstatne som ti dokonca este aj zvyraznil...
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Podľa mňa to nehrá. Už ho cirkev úplne pohltila. Kdesi som sa pýtal Jozefa koľko má rokov ale neodpovedal.
Neviem.... celkom som zvedavý. Ja ti kľudne poviem svoj vek Jozef. Mám 39.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

miki690 napísal:Kazdy jeden vtip moze niekoho urazat. Ako som uz spominal vyssie. Tvoje vtipy ktore si tu napisal, (okrem toho ze boli stare ako europa a zaroven velmi suche). By by mohli urazit vela ludi. Vtip o Jezisovi - Preco by mal byt v poriadku, o Bohu sa predsa nesmu hovirit vtipy o tom sme sa ucili uz na nabozenstve v prvom rocniku - moze to urazat krestanov. Ten o neveriacom skotovi moze nejakym sposobom urazat skotov. Ten o ateistovi, nie je absolutne vtipny. Chyba tam vtipny zvrat na konci. Ale samoyrejme by mohol urazit nejakych ateistov.

Stale nechapem postoj velkej casti veriacich roznych vierovyznani. Robit si srandu mozeme z hoci coho, ale nie z tvojej viery. Vsetko moze podliehat kritike, ale viera je tabu. Na cirkev sa neopovazte povedat nieco zle. Neopovazte sa kreslit karikatury, lebo za to mame pravu ziadat vasu hlavu.

vobec si to nepochopil ...vobec mi nevadi ze si robi srandu z viery alebo s boha ...pokial ten humor je neutocny tak mi nevadi... vadi mi akym sposobom to robi .. pripada mi to dost agresivne ... v duchu boh nejak stagnuje ako moze este v neho niekto verit ... a ti co veria aku maju na to motivaciu .. pozrite vsetci ja robim vsetko co zakazal a nic stym nespravil ... coho sa bojite ked nestrestal mna ani nikoho tak WTF ....aj ked sa to na konci snazi trochu zmiernit bolo to len ubohy pokus o ospravedlnenie ... tak ale ked sa vam to paci je to vasa vec...

co sa tyka mikloska neutoci na neho ako na politika ale ako na osobu .... to mi vadi ... porovnavat mein kampf s bibliou je ako porovnavat krestanstvo s fasizmom.... vlastne z toho vypliva ze krestania su horsi ako fasisti ... mesta bez ludi su len kopa skal ... cize je jasne ze ak si robi posmech z miest robi si posmech hlavne z ich obyvatelov.... sodoma gomora - nic nie je na tom urazlive ale si nedal ani namahu precitat to dokonca (ak to vobec cital ...) hlavna mysliennka bola v sodome a gomore ze sa tam nenaslo ani 10 spravodlivych ... chapem co tymi vtipmi sa snazil povedat ... len si na to nezvolil ten najstastnejsi sposob...

//autoeditácia príspevku (05 Jún 2014, 9:41)
audiotrack napísal:strapaty, ja som nikde nenapísal že stalin bol veriaci, iba že vyrastal v takej rodine. Keď máš problém pochopiť jednu holú vetu bez skrytého zmyslu tak potom sa nedivím že ti robí problém pochopiť prečo je biblia a celé náboženstvo hlúposť.
tak potom nechapem co si tou vetou chcel naznacit ... ze by to ze bol ateista??? a vsemocne bojoval proti cirkvi...???

//autoeditácia príspevku (05 Jún 2014, 10:01)
Waagbistritz69 napísal: nie je v KDH :lol: Istropolitan ti niečo hovorí napríklad? on je gej? a nestavia nič nikam, len proste hovorí, že čo sa týka násilia, Mein Kampf je oproti Biblii vlastne lovesong :lol: som aha odkiaľ (môj nick) a nedotklo sa ma to :lol: a Ondřejíček je z Novej Dubnice, tak snáď vie o čom hovorí :lol: wtf?? ide ako žiletka na jednu (!) tému 16 minút a nuda tam nie je ani 10 sekúnd, rozvíja motív, mení prístupy.. porovnaj si to s klasickou produkciou humoristov, ktorí by mali stand-up comedy vystúpenie zrejme poskladané z mozaiky vykradnutých gagov pospájaných somárskymi mostíkmi..
alebo jeho Cynická obluda napríklad, na to že to je aktualizované hádam každý deň, v danom žánri u nás topka podľa mňa
inak to mi pripomína tento Pietruchovej článok: Uhliarikova krížová výprava
je to jeden z dvoch frantiskov mikloskov ktory sa nehambi priznat sa ze je gay... myslim ze jednoznacne toho druheho myslel tohoto http://www.osobnosti.sk/index.php?os=zivotopis&ID=311

ty si bibliu cital asi z lietadla ... vysucnut nieco z biblie bez kontextu moze len clovek ktory nedokaze citat s porozumenim a mal by sa vratit do prvej triedy....
ktorych komikov myslis ..napriklad lasica satinsky??? cynicku obludu poznam ...vacsinou su tie komenty trefne a vtipne... co sa o tomto vystupeni povedat neda (moj nazor)
jehovisti odmietaju transfuziu sami ... nie doktor ... ked ta zena zomrie tak z vlastnej vole.. (co netvrdim ze je spravne)
pietruchova je totalny moralny retard ... jej moralne hodnoty sa blizia k hodnotam modlivky... ziadna kriziacka vyprava neexistuje ... co sa tyka cigariet ...tam uz davno postih je (spotrebna dan) to ze tonejde do zdravotnictva ale na financovanie inych "sektorov" je uz problem vlady ... co sa tyka antikoncepcie .... nechapem preco by som ja mal nejakej zene platit... (verejne zdroje to su aj moje peniaze) o vrazdach nevinnych (potratoch )ani nehovorim...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:ty si bibliu cital asi z lietadla ... vysucnut nieco z biblie bez kontextu moze len clovek ktory nedokaze citat s porozumenim a mal by sa vratit do prvej triedy....
No, to sa robi kazdy tyzden v kostole, precita nejaka pasaz z Biblie, bez kontextu, bez vysvetlenia (kazen byva casto o uplne niecom inom).
strapaty napísal:ked ta zena zomrie tak z vlastnej vole
WTF, zomrie preto lebo ju zabilo dieta pri porode, ale je to vina lekara, ktori kvoli svojej viere odmietol urobit to co je treba
strapaty napísal:co sa tyka antikoncepcie .... nechapem preco by som ja mal nejakej zene platit... (verejne zdroje to su aj moje peniaze) o vrazdach nevinnych (potratoch )ani nehovorim...
To iste sa da tvrdit aj o Cirkvi, preco by mala byt platena z mojich dani, ked s nou nic nemam?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

harrison314 napísal: No, to sa robi kazdy tyzden v kostole, precita nejaka pasaz z Biblie, bez kontextu, bez vysvetlenia (kazen byva casto o uplne niecom inom).

WTF, zomrie preto lebo ju zabilo dieta pri porode, ale je to vina lekara, ktori kvoli svojej viere odmietol urobit to co je treba

To iste sa da tvrdit aj o Cirkvi, preco by mala byt platena z mojich dani, ked s nou nic nemam?
ako ty platis cirkev??? prihlasil si sa v scitani k nejakej .... ak nie tak o com tocis??? tvoje prachy idu na mensiny a neprisposobivych :D

tak jehovisti nechcu krv prijimat nie ju niekomu dat ... to by ziaden jehovista nemohol byt chirurg... vies si predstavit oprerovat bez krvy??? a transfuzia zivot zachranuje .. abort ho nici ..
myslim ze aj ty rozlisujes ked niekto odmietne podla svedomia zabit aj ked mu to zakon dovoluje a zabit niekoho ze v nieco veri ...aj ked neviem preco je to treba riesit vyhradou vo svedomi... ja som si to vzdy zatial dojednaval pri pracovnom pohovore... a nebol s tym problem...

v nedelu sa cita uceleny celok... nie to co vyhovuje...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

"ako ty platis cirkev??? prihlasil si sa v scitani k nejakej .... ak nie tak o com tocis???"

Aj keď sa neprihlásil k cirkvi, stále je financovaná aj z jeho peňazí.
Na Slovensku pôsobí 18 cirkví a náboženských spoločností. „Štát zo zákona priamymi dotáciami financuje platy a odvody duchovným cirkví a poskytuje im príspevok na prevádzkové náklady cirkevných ústredí – biskupských úradov,“ povedal nám Jozef Bednár, hovorca ministerstva kultúry, ktoré cirkvi eviduje.

Fary, kostoly a ostatné budovy si financujú cirkvi bez pomoci štátu. V minulom roku cirkvi dostali z rozpočtu 37 555 040 eur, najviac z toho sa ušlo rímskokatolíckej cirkvi, a to 22 110 780 eur. „Príspevok sa odvíja od počtu duchovných,“ tvrdí Bednár.
Myslíš že kto naplňa štátny rozpočet? Danovníci. A dane platia aj ateisti. Takže aj z jeho peňazí išlo na vašich farárov
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal:vobec si to nepochopil ...vobec mi nevadi ze si robi srandu z viery alebo s boha ...pokial ten humor je neutocny tak mi nevadi... vadi mi akym sposobom to robi .. pripada mi to dost agresivne ...
Ak ti to, čo on hovoril pripadá agresívne, tak to čo tu predvádza Koval je potom vojnový stav. Práveže to celkom dobre "uhral," a vôbec to nebolo agresívne.
strapaty napísal:porovnavat mein kampf s bibliou je ako porovnavat krestanstvo s fasizmom.... vlastne z toho vypliva ze krestania su horsi ako fasisti
Nevyplýva z toho nič, zasa logika veriacich. A prečo by nemohol porovnávať? Aj kresťanstvo možno považovať za ideológiu a v počte obetí a "prísnosti" zákonov sa v mnoho môžu rovnať.
strapaty napísal: mesta bez ludi su len kopa skal ... cize je jasne ze ak si robi posmech z miest robi si posmech hlavne z ich obyvatelov....
Mesto bez ľudí je mesto. planéta bez ľudí je planéta, vesmír bez ľudí je vesmír. To, že si robím srandu z Microsoftu neznamená, že sa posmievam zamestnancom.
strapaty napísal:.... nechapem preco by som ja mal nejakej zene platit... (verejne zdroje to su aj moje peniaze) o vrazdach nevinnych (potratoch )ani nehovorim...
Zaplatiť potrat to nie, ale platiť celý život tomu, čo zabil 10 ľudí a 10 znásilnil(tj. možné potraty) ti nevadí?
strapaty napísal:ako ty platis cirkev??? prihlasil si sa v scitani k nejakej .... ak nie tak o com tocis??? tvoje prachy idu na mensiny a neprisposobivych
A ty si sa bol prihlásiť na úrad, že chceš platiť viac cirkvi aby to nešlo z vreciek ostatných? Nie? Tak potom ju platia všetci rovnako.
strapaty napísal:v nedelu sa cita uceleny celok... nie to co vyhovuje...
Mne to teda moc ucelene nikdy nepripadalo.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

audiotrack napísal:"ako ty platis cirkev??? prihlasil si sa v scitani k nejakej .... ak nie tak o com tocis???"

Aj keď sa neprihlásil k cirkvi, stále je financovaná aj z jeho peňazí.
Myslíš že kto naplňa štátny rozpočet? Danovníci. A dane platia aj ateisti. Takže aj z jeho peňazí išlo na vašich farárov
aj na vasich rodovich ideologov atd .... ja tiez nechcem aby sa vela veci nefinancovalo z mojich dani a financuje sa ...
... cize to vychadza rocne max 10 € na jedneho veriaceho...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:ako ty platis cirkev??? prihlasil si sa v scitani k nejakej .... ak nie tak o com tocis??? tvoje prachy idu na mensiny a neprisposobivych
audio i uz odpovedal....
strapaty napísal:tak jehovisti nechcu krv prijimat nie ju niekomu dat ... to by ziaden jehovista nemohol byt chirurg... vies si predstavit oprerovat bez krvy??? a transfuzia zivot zachranuje .. abort ho nici ..
myslim ze aj ty rozlisujes ked niekto odmietne podla svedomia zabit aj ked mu to zakon dovoluje a zabit niekoho ze v nieco veri ...aj ked neviem preco je to treba riesit vyhradou vo svedomi... ja som si to vzdy zatial dojednaval pri pracovnom pohovore... a nebol s tym problem...
Tu nejde len o vyhradu vo svedomi, ale aj o tych polskych lekarov, stavat svoju vieru nad dokazy je chore a nebezpecne.
Preco by ta zena mala zaplatit zivotom, za to ze lekar je katolik? Ked ona to tak nevidi? Ani potrat neni dobry, no tu ide o volbu mensieho zla.
strapaty napísal:v nedelu sa cita uceleny celok... nie to co vyhovuje...
chodil som do kostola a nesuhlasim, to ze je to v tej knihe ako odsek, zenamena, ze to dava zmysel, alebo je to ucelene, IMHO: preco necitaju tie casto o genocide a nakladni z otrokmi? ked necitaju len to co im vyhovuje?
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

Jozef Koval napísal:neurážam prvý henten vyššie ma nazval individuom
vieš, čo to slovo znamená? :) a kde to bývaš btw?
strapaty napísal:aj na vasich rodovich ideologov atd
to čo si dal? :lol:
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

vladenko007 napísal:Kdesi som sa pýtal Jozefa koľko má rokov ale neodpovedal.
Keď sem prišiel do témy, tak po pár príspevkov sa ho to niekto opýtal a sa mi zdá, že odpovedal, že 18.

//tu sa k tomu priznal, len "bohvie" či pravdivo
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

aaa sakra, tak už má volebné právo :(
Napísať odpoveď