Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
neviem ty si niekedy nieco vypestoval alebo choval..??? ak ano urcite vies ze ma k tomu clovek uplne iny vstah ako k zradlu v bufete alebo v obchode.... urcite by s toho nezbohatli ... ale z coho sa zmenia ?? ze budu v base pozerat TV??
cielom nieje znich urobit prosperujuci podnik ale znizit naklady ... (halvne tym ze sa tam uz nevratia... ) preco ty nekradnes nezabijas ... nerobis nieco za co by si skoncil v base ???
cielom nieje znich urobit prosperujuci podnik ale znizit naklady ... (halvne tym ze sa tam uz nevratia... ) preco ty nekradnes nezabijas ... nerobis nieco za co by si skoncil v base ???
-
miki690
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Preco si myslis, ze ludia nekradnu a nezabijaju ? Len pre to ze sa boja basy, pripadne veriaci sa boja pekla ? Clovek ktori nekona zlo na druhych len pre to, ze sa boji trestu nie je dobry clovek. V momente kedy mu teda trest prestane hrozit sa z neho stane svina. Ty nekonas zlo len pre to ze ti pan farar povedal, ze je to napisane v biblii? Lebo inac pojdes do pekla ?strapaty napísal:neviem ty si niekedy nieco vypestoval alebo choval..??? ak ano urcite vies ze ma k tomu clovek uplne iny vstah ako k zradlu v bufete alebo v obchode.... urcite by s toho nezbohatli ... ale z coho sa zmenia ?? ze budu v base pozerat TV??
cielom nieje znich urobit prosperujuci podnik ale znizit naklady ... (halvne tym ze sa tam uz nevratia... )
Aj som nieco dopestoval, aj som nieco vychoval. O tom kto si ako co budu ti trestani vazit si neovoril. A okrem ineho som si skusil spocitat naklady na to nieco dopestovat. Napriklad ked sme pestovali vlastne zemiaky tak sa nam to velmi casto neoplatilo, lebo za tu cenu, za ktrou ich mali v kauflande sme to dopestovat nedokazali. Ako uz bolo pisane predtym pokial to nerobis vo velkom, alebo to nemas dotovane, tak naklady neznizis. Cena pracovnej sily vaznov bude samozrejme velmi vysoka. Dovolim si tvrdit, ze vyssia ako beznych farmarov. A to aj v pripade, ze vazen nebude mat ziadmu mzdu. Lebo potrebujes na kazdeho vezna nejaky dozor.
preco ty nekradnes nezabijas ... nerobis nieco za co by si skoncil v base ???
Pre to, lebo viem, ze kradnut a zabijat by nebolo prospesne pre tuto spolocnost a zisk z kradnutia je kratkodoba zalezitost prospesna mne, ale z dlhodobeho hladiska si uskodim. Lebo ludia su jeden zivocisny druh, jedna spolocnost a skodenim tejto spolocnosti v konecnom dosledku skodim aj sebe - svojim potencialnym potomkom. Pretoze kooperaciu je mozne dosiahnut ovela viac ako vzajomnym si skodenim.
-
audiotrack
VIP
strapaty: to že máš ty mesačné výdavky 200-250 na stravu pre celú rodinu nevyvracia fakt, že 1000€ ročne pre väzňa je málo a určite nie královské jedlo. Stále je to 2,70 na deň. Ty máš nižšie náklady, lebo si vieš robiť zásoby do chladničky a špajze. Urob zásoby pre 500 väzňov. Čo ušetríš na strave, preplatíš na chladiarenských boxoch a skladoch. Ty si máš nižšie náklady, lebo si nosíš potraviny z obchodu domov sám. Im sa do ceny premietne aj benzín lebo im musia potraviny voziť vo veľkom každý deň. Ty si do ceny potravín nezarátavaš plyn, elektrinu ani vodu. Toto všetko eviduješ ako samostatné položky, ale ani cent z toho si nezarátal do ceny potravín. No a samozrejme šetríte aj tým, že si navaríte na dva-tri dni. Vzhľadom na to že nemajú 300 chladničiek aby tých 500 väzňov fungovalo, tiež je to nemožné a musia si variť na každý deň. A plno plno iných dôvodov prečo domáci rozpočet nemôžeš porovnávať s basou. Za necelé 3€ denne dospelého človeka nenakrmiš. A ak aj hej, určite nie královsky ale žobrácky. Keby si išiel bývať na mesiac na intrák, tak by si videl reálne výdavky na stravu.
aký už len môže mať väzeň vzťah k mrkve čo si vypestuje alebo kurčaťu čo vychová? Keď ho aj tak dostane na tanier niekto z 500 ďalších väzňov, alebo to zje ako nejaké nechutné kašovité jedlo v sume nižšej ako 2,70?
Pre väzňa je to potrava. Vzťah k tomu môže mať niekto na dedine, komu je to hobby. Robí to, lebo chce. Väzeň to pestuje, lebo potrebuje jesť. Tam žiaden vzťah nevidím. Pri prvej príležtosti keď sa dozorca nebude pozerať tú mrkvu vytrhne a zje priamo na tom poli, a nebude si ju pestovať aby bola pekná krásna červená s voňavou vňaťkou. To si vyhoď z hlavy.
"cielom nieje znich urobit prosperujuci podnik ale znizit naklady"
Ve´d práve. Ale ty ich svojimi návrhmi zatial iba zvyšuješ. Vyžaduješ v blízkosti basy kopec ornej pôdy, kopec hnojív, kopec plodín, nejaký ten statok, nejaké tie nerastné suroviny, nejaký priemysel nech si vyrábajú teplo, a teraz po novom majú fungovať ako rodina a nakupovať si a variť do zásoby takže aj jednu chladničku každemu do cely. Fakt nevidím jediný konštruktívny návrh ako im tie náklady znížiť. O spomínaných 90% radšej už ani písať nejdem.
aký už len môže mať väzeň vzťah k mrkve čo si vypestuje alebo kurčaťu čo vychová? Keď ho aj tak dostane na tanier niekto z 500 ďalších väzňov, alebo to zje ako nejaké nechutné kašovité jedlo v sume nižšej ako 2,70?
"cielom nieje znich urobit prosperujuci podnik ale znizit naklady"
Ve´d práve. Ale ty ich svojimi návrhmi zatial iba zvyšuješ. Vyžaduješ v blízkosti basy kopec ornej pôdy, kopec hnojív, kopec plodín, nejaký ten statok, nejaké tie nerastné suroviny, nejaký priemysel nech si vyrábajú teplo, a teraz po novom majú fungovať ako rodina a nakupovať si a variť do zásoby takže aj jednu chladničku každemu do cely. Fakt nevidím jediný konštruktívny návrh ako im tie náklady znížiť. O spomínaných 90% radšej už ani písať nejdem.
-
94jakub
Guru wannabe
Jedlo pre väzňa stojí od 1.80 do 3€ podľa toho, či pracuje, či je mladistvý atď. Jedlo si pripravujú sami(pod kontrolou kuchára). Každý deň musí byť nové jedlo, žiadne odkladanie na druhý deň nemôže byť, tak ako vo všetkých stravovacích zariadeniach.
Takže sa znova pýtam, odkiaľ si zobral číslo 3000€ a ako ho dokážeš okresať na 1000€.
Ak si ty niečo choval alebo pestoval, tak najskôr preto, že ťa to baví/sám si sa rozhodol, že to urobíš. Ak niekoho prinútiš, jeho postoj k "produktu" to nijako nezmení. Bude to považovať za svoju "prácu"
Takže sa znova pýtam, odkiaľ si zobral číslo 3000€ a ako ho dokážeš okresať na 1000€.
Ak si ty niečo choval alebo pestoval, tak najskôr preto, že ťa to baví/sám si sa rozhodol, že to urobíš. Ak niekoho prinútiš, jeho postoj k "produktu" to nijako nezmení. Bude to považovať za svoju "prácu"
-
t0m4s3
Admin
Ked zoberiem v uvahu to, ze dospelak zrejme zje viac ako dieta, tak dajme tomu, ze to bude 75-75-50-50-50? Naozaj by ma uprimne zaujimalo ako sa stravuje dospela osoba za nejakych 75E cize 2.5E na den.strapaty napísal:94jakub
biblia ma dve casti stary zakon a novy zakon .... stary je historia ... novy je ucenie jezisa krista ... ludia ktory nasleduju jezisa krista sa riadia podla noveho zakona ... (cize ja nemam obreizku ani moje deti nie su obrezane napr...)
ty kolko minas doma na stravu (nemyslim restauracne stravovanie ... normalne varenie... ) uz som pisal ze my 5 clenna rodina minieme 200-250 € a nemam pocit ze by sme zili v nedostatku ... decka maju tolko sladkosti ze ich musim obmedzovat.. ty minies viac ako 100-300€ to mas rocne cca 1200 - 3600minies viac mesacne na seba na stravu ???
-
audiotrack
VIP
dospelá pracujúca osoba. A to nie hocjaká práca, on ich chce poslať do bane alebo na pole!
Žijú predsa z božej lásky 
Táto téma si už zaslúži aj čosi kvalitnejšie, ako x-stránkové riešenie pár kresťanských trollov.
Toto je veľmi zaujímavý zjav, ojedinelý, na pokraji vyhynutia. A ešte k tomu zo Slovenska.
Do 30 rokov ateista, potom fanatický bigotný kresťan. Okrem toho, vedec, geofyzik a - striktný kreacionista. Názory?
Toto je veľmi zaujímavý zjav, ojedinelý, na pokraji vyhynutia. A ešte k tomu zo Slovenska.
-
audiotrack
VIP
neviem, ale viac ma zaujíma ako vyžiť z necelých 3€ denne ako nejaký vajda 
-
miki690
Medium Professional
Ja by som to teoreticky vedel, vzdy varia vo vacsom a rata do toho len naklady na suroviny. Nezaratava do toho energie potrebne na vyrobu a uskladnenie jedla a samozrejme do toho nerata cenu casu na pripravu daneho jedla. A ked ma nejake vlastne dopestovane potravitny, tak tie su tiez "zadarmo".t0m4s3 napísal: Ked zoberiem v uvahu to, ze dospelak zrejme zje viac ako dieta, tak dajme tomu, ze to bude 75-75-50-50-50? Naozaj by ma uprimne zaujimalo ako sa stravuje dospela osoba za nejakych 75E cize 2.5E na den.
hughito napísal:Táto téma si už zaslúži aj čosi kvalitnejšie, ako x-stránkové riešenie pár kresťanských trollov.
Toto je veľmi zaujímavý zjav, ojedinelý, na pokraji vyhynutia. A ešte k tomu zo Slovenska.Do 30 rokov ateista, potom fanatický bigotný kresťan. Okrem toho, vedec, geofyzik a - striktný kreacionista. Názory?
![]()
Už pri 2:30 to celé dáva zmysel... najprv opisuje ako dobre si žil ako ateista, užíval život a bol spokojný, veriacich považoval za čudákov, ktorí potrebujú barličku aby im pomohla so životom. A potom pri 30tke začal zisťovať, že život už nie je taká pohoda a že niečo nie je v poriadku... tak siahol po najbližšej barličke
+, ak je takýchto "vedcov" na Slovensku viac, tak je jasné prečo je slovenská veda tam kde je... toto je paródia na vedca, s názormi typu "na vedu o procesoch v minulosti potrebujeme vieru lebo ich nevidíme v priamom prenose"
What a load of f*cking crap. Takže podľa jeho logiky, keď nevieme spätne presne určiť ako sa isté veci vyvíjali, udiali, tak sú jednotlivé scenáre odvodené z výskumov, meraní, teórií menej cenné, alebo menej pravdepodobné ako úplne vymyslené rozprávky, ktoré nemá ničím podložené? Seems legit. Toto podľa mňa vedec nie je. Je to len ďalší pohodlný človek, ktorý namiesto racionálnych úvah, pripustí najjednoduchšiu možnosť, ktorá okamžite rieší všetky problémy v celom jeho mikrokozme existencie.
tot je podla teba pseudo vedec?? http://gpi.savba.sk/GPIweb/ogg/vajda/vajda-s.htm co ma spolocne skumanie sveta a nabozenstvo ... ?Steju napísal:
Už pri 2:30 to celé dáva zmysel... najprv opisuje ako dobre si žil ako ateista, užíval život a bol spokojný, veriacich považoval za čudákov, ktorí potrebujú barličku aby im pomohla so životom. A potom pri 30tke začal zisťovať, že život už nie je taká pohoda a že niečo nie je v poriadku... tak siahol po najbližšej barličkeÁno, život nie je pohoda, nie je spravodlivý a nie je dokonalý, to ale neznamená, že pred ním začneme zatvárať oči a vymýšľať si náboženstvá, aby sa nám zdal krajší... zvyšok interview sú len tie isté rozprávky, ktoré by porozprával každý druhý kresťan, a nebyť to kresťanská ale ateistická relácia tak by ho moderátorka namiesto tichého prikyvovania určite slušne zrušila, keďže sú to obyčajné nepodložené sračky.
+, ak je takýchto "vedcov" na Slovensku viac, tak je jasné prečo je slovenská veda tam kde je... toto je paródia na vedca, s názormi typu "na vedu o procesoch v minulosti potrebujeme vieru lebo ich nevidíme v priamom prenose"
toto j
-
audiotrack
VIP
strapaty, tak ako si ty vysvetloval že kresťaň ktorý nenasleduje krista nie je kresťanom aj keď to má na papieri, tak isto vedec ktorý ignoruje vedu a prikláňa sa k teologii nie je vedec
bol ním do doby, kedy prestal triezvo uvažovať. Teda všetky tie tituly a práce sú prejavom jeho vedeckej činnosti. Akonáhle ale začne tliachať takéto drísty, tak je neakceptovateľné aby ho niekto nazval vedcom.
bol ním do doby, kedy prestal triezvo uvažovať. Teda všetky tie tituly a práce sú prejavom jeho vedeckej činnosti. Akonáhle ale začne tliachať takéto drísty, tak je neakceptovateľné aby ho niekto nazval vedcom.
ty si nikdy nevaril ?? nevies kolko stoja suroviny?? (toto su odhady .. obed maso 200g 60cent zemiaky 200 10 cent polievka rezance maso zelenina cca 30 cent olej voda energie dalsich 30 cent ) cize obed doma urobena je 1,3 eura .. co je najvydatnejsie jedlo dna.. co mi na ranajky a veceru ostava 1.70€ ... ked spravym palacinky tak ma ta porcia stoji 50 cent ked zemiakove placky tak 20 cent cestoviny z masom .... 50 cent cize asi tolko stoji realne 1 porcia samozrejme + praca ... ked ides do restiky + dane a odvody.audiotrack napísal:neviem, ale viac ma zaujíma ako vyžiť z necelých 3€ denne ako nejaký vajda
ale vratim sa k 90% jeden vazen stoji slovensko 15000€ s toho strava a energie su len zlomok max 10% ... najvacsim problemom je ze vazni sa stale do vazenia vracaju cize vazenie nesplna vychovnu funkciu ... cize ak zmenime sposob zivota(zmyslania ) ludi tak sa uz nevratia .. vytvaranie hodot je jeden zo sposobov vychovy... cize vytvorit v nich vstah k veciam ... taky trivialny priklad je jedlo ... teplo ...
marian kuffa ma na svojej fare vyse 200 vaznov .... myslis ze dostava od statu na kazdeho rocne 15000€ ?
-
94jakub
Guru wannabe
Odkiaľ máš tých 10%? Už si tu prestaň konečne vymýšlať čísla. 2.7€ na deň krát 30 dní krát 12 mesiacov je 972, čo je len cena potravín.
Štatistiky, koľko väzňov sa do väzebí vracia? Či zase len tliach do prázdna?
Štatistiky, koľko väzňov sa do väzebí vracia? Či zase len tliach do prázdna?
ale tu sa nebavia o jeho vedeckej praci ... ale o nabozenstve ..audiotrack napísal:strapaty, tak ako si ty vysvetloval že kresťaň ktorý nenasleduje krista nie je kresťanom aj keď to má na papieri, tak isto vedec ktorý ignoruje vedu a prikláňa sa k teologii nie je vedec
vo vedeckej oblasti je myslim toto jeho parketa geofyzika - gravimetria
* fyzikálna geodézia - tiažové pole Zeme
* geodynamika - interpretácia zmien tiaže a povrchových deformácií
* geofyzika - paleomagnetizmus ...
ja som krestan to neznamena ze som zly informatik... vytvaranie PC sieti nastavovanie PC nastavovanie serverov co ma spolocne s mojim sposobom zivota....
v tej debate islo skor o tom ze ma osvojene vedecke pristupy k rieseniu problemov ... a tie mu nedokazali pravdivost evolucnej teorie(o ktoru sa opieraju mnohy ateisti , aj ateisti potrebuju odpovede na otazky
//autoeditácia príspevku (10 Jún 2014, 14:43)
Nepáči sa mu "smrteľný" aspekt evolúcie, ale nevadí mu, že boh určil ako test za konanie človeka (ktorého vytvoril) smrť.

Evolúcia je "naprosto deravá teória," ktorá sa ani neklasifikuje ako vedecké teória. Akurát čítam knihu Evolúcia (v podstate jej dejiny) a tento človek je myslením zaseknutý prinajlepšom niekde na prelome 18/19.st.
Evolúcia je "naprosto deravá teória," ktorá sa ani neklasifikuje ako vedecké teória. Akurát čítam knihu Evolúcia (v podstate jej dejiny) a tento človek je myslením zaseknutý prinajlepšom niekde na prelome 18/19.st.
-
audiotrack
VIP
ach, kašlime na stravu vo väzení, toto bude ešte krajšia diskusia. Takže si to vezmime po poriadku. Nejakému pánovi vedcovi sa nepáči evolúcia, radšej verí že ľudí stvoril Boh. Teraz fakty z biblie:
1) boh stvoril Adama a Evu
2) Adam a Eva mali dvoch synov - kaina a ábela. To sú prví narodení ľudia vôbec.
a trojka už nie je, lebo presne tam vymiera ľudský druh. Kain s ábelom sa ako ďalej množili? Alebo si to deti rozdávali s matkou? Neskôr vraj mali ešte tretieho syna, Seta. Ale žiadnu dcéru. Zaujímavé že Set mal deti, o ktorých sa tiež píše. S kým ich mal?
čiže niekto zavrhne evolúciu, a radšej verí knihe ktorá hneď na prvých stránkach pokulháva na dôveryhodnosti.
1) boh stvoril Adama a Evu
2) Adam a Eva mali dvoch synov - kaina a ábela. To sú prví narodení ľudia vôbec.
a trojka už nie je, lebo presne tam vymiera ľudský druh. Kain s ábelom sa ako ďalej množili? Alebo si to deti rozdávali s matkou? Neskôr vraj mali ešte tretieho syna, Seta. Ale žiadnu dcéru. Zaujímavé že Set mal deti, o ktorých sa tiež píše. S kým ich mal?
čiže niekto zavrhne evolúciu, a radšej verí knihe ktorá hneď na prvých stránkach pokulháva na dôveryhodnosti.
Alebo že predkladá absurdné argumenty typu: evolúciu sme nemohli pozorovať PRIAMO (čo je tiež nezmysel, ale ok), tak si nemôžeme byť istý - Je si však istý existenciou boha, všemocného, večného a inteligentného stvoriteľa, ktorý len slovom dokáže vytvoriť život. Naozaj by som chcel vidieť, čo sa tomu človeku stalo - podľa mňa spadol z rebríka alebo čo.