boot device missing
-
Chronix114
Amateur
boot device missing
Zdravím mám problém s notebookom vybootoval som starý systém a pri inštalácii nového nepasoval žiadny oddiel na disku , kázalo mi to resetnut počítač odvtedy mi to ukazuje hlasku "default boot is missing or boot failed" nejde mi pustiť bios boot sa mi prestavil na UEFI viete mi s tým niekto pomôcť? Ďakujem
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: boot devie missing
Treba v biose zmenit bootovanie, cize najskor odomknut security pri boote, potom nastavit volbu bootovania a pripadne vypnut UEFI. Potom odstanis oddiel na disku, instalackou das vytvorit novy a nainstalujes.
-
Chronix114
Amateur
Re: boot device missing
Jasné ja chápem ale problém je v tom že mi ten bios nejde pustiť, všetky f-kove klávesy aj delete a nič, preto sa bez toho neviem pohnúť
-
hojko
Site Admin
Kedze nepises aky mas notebook, tj. znacka a presny model, tak ti neviem povedat ako do biosu. Ale ked si otvoris Google a tam napises: how to boot into bios lenovo Z50..., resp. to lenovo Z50 nahradis tvojim notebookom, tak verim tomu, ze ten postup najdes.
NTB má aj nejakú značku?
-
Chronix114
Amateur
Zhodou okolností je to lenovo z50-70
-
hojko
Site Admin
Stlacaj F2 po zapnuti notebooku. Ak nepomoze, tak to ries cez Novo tlacitko, vid. obrazok a bod cislo 2 (nachadza sa vedla adaptera). Samozrejme je to aj v manuali na strane 13, len to by si si musel dat tu namahu ho otvorit: http://download.lenovo.com/consumer/mob ... nglish.pdf
-
Chronix114
Amateur
Manuál nemám, notebook nie je môj, tlačidlo pomohlo, windows nainštalovaý všetko funguje
-
hojko
Site Admin
Manual je aj na oficialnej stranke alebo Google