Brigada na leto - zahranicie

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marat01 »

Vesper napísal:Ideme robiť načierno samozrejme. Keďže je to u známych tak ohľadne serióznosti by nemal byť problém a samozrejme turistické víza sa získavajú oveľa ľahšie ako pracovné.
No daju, ale treba si uvedomit ze to nie je jednoduche. Dost si amici na to davaju pozor, hlavne ako presvedcit konzula na US Embassy ze mas dovod sa vratit... Ale odvaznemu stastie praje, tak vela stastia :)
daj potom vediet ci si dostal viza, alebo si refused :)
Vesper
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

marat01 napísal:... hlavne ako presvedcit konzula na US Embassy ze mas dovod sa vratit...
Toto ako veľký problém nevidím, pretože ako študent mám tých dôvodov fakt zatiaľ dosť. Čítal som na stránke US Embassy, že pokiaľ máš všetko v poriadku tak fakt nie je problém. Dvaja spolužiaci už boli v US a víza získali bez problémov. Tak dúfam, že to vyjde
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marat01 »

Vesper napísal:Toto ako veľký problém nevidím, pretože ako študent mám tých dôvodov fakt zatiaľ dosť. Čítal som na stránke US Embassy, že pokiaľ máš všetko v poriadku tak fakt nie je problém. Dvaja spolužiaci už boli v US a víza získali bez problémov. Tak dúfam, že to vyjde
ja som bol na klasicke J1 studentske a slo to. ale neviem ako je to s turistickymi, podla toho co som pocul (uz pomerne davno) ich ziskanie nie je vobec jednoduche... preto som ti pisal aby si dal vediet ako to prebiehalo :)
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasso »

myslite, ze mam sancu zohnat nejaku brigadu v zahranici, ked mam 17?
spike97
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spike97 »

tomasso napísal:myslite, ze mam sancu zohnat nejaku brigadu v zahranici, ked mam 17?
Ja mám tiež tolko...a som sa tak isto pokúšal ako ty...som chcel ísť s mojím kamarátom do UK zbierať nejaké jahody,či nejaké ovocie...a to ktomu ešte mojmu kamarátovi krstná je nejaká agentka,či niečo také....ale nás nehcela zobrať,že vraj sú nejak prísne kontrolovaný :? ...tak neviem,ale zato skúsiť môžeš.
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasso »

nasiel som nieco, ale enviem ci tomuto mozem verit

http://www.aupair.cz/brigady-v-nemecku/index.htm
becka3
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa becka3 »

Rammer napísal:Kamarat by ist chcel cez leto na brigadu do Talianska (zber jablk a ceresni). Nie je este rozhodnuty, lebo tam este nebol. Idu spolu styria, vsetci prvy krat. Boli ste tam uz niekto (neviem konkretne miesto, myslim vsobecne)? Na co si dat pozor, pripadne, na co nezabudnut? Nejake tipy alebo ine uzitocne informacie...
Prosím vás kde to presne, idete tam cez agentúru alebo to máta vybavené nejako inak. Ja by som chcela ísť taktiež na nejakú takú brigádu ale až koncom augusta a nemôžem nič také zohnať. Prosím vás pomôžte mi.
Jimmy
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jimmy »

Ja idem s otcom do Dublinu, no on tam ma skusenosti uz z minulosti, takze vieme kde ideme....
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

ja by som bol najradsej keby sa mi podarilo najst nieco kusok za hranicami: ostrava, olomouc, zlin, dost som pokukal po internete ale daco dobre som nenasiel, nechysta sa niekto robit v tychto oblastiach?
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

lol sak cesko ani neni zahranicie, to uz mozes rovno zostat na SVK podla mna.
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

sak hej ale ked martine alebo ziline si rad ked zarobis 70-80 na hodinu tam das aj 100
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

Hossa1881 napísal:sak hej ale ked martine alebo ziline si rad ked zarobis 70-80 na hodinu tam das aj 100
ale v mt alebo ziline, ak tam byvas, mozes byvat doma a mas stravu (ak byvas s rodicmi, co predpokladam, ked zhanas letnu brigadu), takze nemas naklady.. a pojdes do ceska, sice mozno zarobis viac ale co prejes a prespis, to tiez neni mala ciastka
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

toto leto som bol mesiac prave v Ostrave cez jednu miestnu firmicku.. bohuzial som nemohol robit spolu s kamosom, s ktorym som tam siel, boli sme ale kusok od seba.. mal som strasne na kkt robotu no on ju mal 100x lepsiu parchant :) okrem toho som mal za kolegu neskutocneho alkoholika... no co, ten mesiac som to s nim nejako vydrzal

ubytovna bola free a kedze som blizko ceskych hranic tak som miestami prisiel na nejake dva dni domov, tu doplnil zasoby (pasteky, cestoviny a podobne prkotinky), takze na tomto som ja celkom usetril :)

dalsi mesiac bola praha, kde som bol uz druhe leto, ubytovna tiez free ale na tom zradle a tak sa minie fakt dost, ani sa to nezda.. ale usetrit sa da tiez

teraz koncim skolu tak by som na rok najradsej skusil nejake anglicko/irsko, uz sa pomaly aj nieco rysuje ale iste to nie je ani zdaleka.. a po roku podla mojho planu nejaka vyska, ak bude este chut ako je teraz :) uvidime, snad sa zadari
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

co si robil v ostrave? ja by som mal tiez zaujem o ostravu, je tam aj potencialne moja vysoka skola tak by som si to tam cez prazdniny omrkol
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

je tam zavod MOSTY, v jednej casti - zamocnickej - sa robia kovove blbosti, zabradlia a tak (ja som brusil zvary na zabradliach, hnusna robota :) ) a v druhej casti sa vyrabaju betonove dielce na mosty (tu inac uplny veget robota, kamos bol tu, zacal tak o 7.00 a o cca 11.00 sa uz nudil..)

je to inac kusocek od toho Kauflandu co je pri Allianz budove takej hnedej velkej :) ulicu nvm teraz presne, ale dostanes sa tam ak pojdes po Cihelni stale rovno na juh, pri tom kauflande prejdes cez cestu, okolo zeleznicnej stanice, preskocis kolaje, zabocis doprava a pojdes po vyslapanej ceste kusok.. potom ta vyvedie na normal cestu a tam uz uvidis vratnicu a tak
Cavour
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

robota v londyne

Príspevok od používateľa Cavour »

caute. 2.7 odlietam do londyna, ubytovanie mam zabezpecene v jednej stvrti v londyne a tak sa vas chcem spytat ci myslite ze ci bude problem si tam najst niejaku schopnu brigadku? idem tam na 2 mesiace...dik
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M.a.R.o.s.H »

my sme planovali s kamosmiist do irska,ale pojdeme nakonec az ked skoncime gympel. a teraz si hladam pracu v peugeote :)
mi-chau
Darca
Darca

Re: robota v londyne

Príspevok od používateľa mi-chau »

Cavour napísal:caute. 2.7 odlietam do londyna, ubytovanie mam zabezpecene v jednej stvrti v londyne a tak sa vas chcem spytat ci myslite ze ci bude problem si tam najst niejaku schopnu brigadku? idem tam na 2 mesiace...dik
Ak vies dobre anglicky a nevyzeras ako keby si vysiel z koncentraku.. mozno, ak nevies anglicky tak jedine ist za mensie prachy ako poliaci.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ja už mám tiež istú brigádu- aupair v Írsku. Odlietam 23.júna do 2.sept, tak sa už teším. :) Jediným výdavkom bola letenka - spiatočná ma vyšla necelých 80 euro. Predpokladám, že s tým budú spojené ešte nejaké náklady, ale snáď už žiadne extra vysoké...
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

bolek napísal:Ja už mám tiež istú brigádu- aupair v Írsku. Odlietam 23.júna do 2.sept, tak sa už teším. :) Jediným výdavkom bola letenka - spiatočná ma vyšla necelých 80 euro. Predpokladám, že s tým budú spojené ešte nejaké náklady, ale snáď už žiadne extra vysoké...
A ktore mesto? Dame hojko meeting? :)
//skoda :? Dublin
Napísať odpoveď