Bufferovanie [na/predčítavanie] obsahu videí na Youtube
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Bufferovanie [na/predčítavanie] obsahu videí na Youtube
Zdravim uz asi tyzden mam problem zo strasne pomalym buffovanim z youtube video 480p nacitava nehorazne dlho o HD ani nehovorim na to som radsej teraz zabudol ... robi to aj mne alebo viacerim ?.... problem v pc nebude net tak isto nie ....
Re: Buffovanie youtube
niekedy yt blbne, ale problem je zrejme u Teba, aky mas net?
-
Chalesnik
Medium Professional
net t-com turbo 2 rychlost dostacujuca aj na hd videa z mojevideo a podobnych streamov no problem ale yt blbne len
skus update flash playera
zazivam podobnu vec...niektore videa bez problemov aj na 1080 niektore automaticky prepne na 240p pricom to buffruje nehorazne dlho...pri prepnuti na vyssie to ide normalne, niektore na vsetkych rozliseniach buffruje pomaly...turbo 3...update flash playeru som skusal ale nic
Mozem potvrdit, mam Turbo 2 a tiez to obcas blbne. Na riesenie som zatial neprisiel, ale teoreticky to moze byt aj problem u Telekomu.
este ma napadlo... skuste nejaky iny DNS server, inak nemyslim ze by to bol problem t-comu, ja mam tiez t-com a youtube v hd ide dobre
-
Chalesnik
Medium Professional
vsetko updatnute vcera full hd uplne v pohdoe dnes 240p nestiha ... skusim este to dns dam vediet
nemas FUP?
To bude asi problém YouTubu..mne to teraz zasekáva videá a pomáha už len refresh, alebo mi napr. 20 min. video skráti samovoľne na 10 minút. 
-
MichalkoOo
Zablokovaný
mne to tiež blbne, DNS mám Google
Mne to asi tyzden blblo ale teraz je to uz ok.
-
Pigesko
King
Tiež mám DNS googlu, ale tento problém pozorujem len výnimočne, možno raz za mesiac...(tubro 2, rýchlosť navýšená na 5Mbit)
Uz aj u nas sa to zacalo prejavovat. Mame v dome Turbo 3 a YouTube je ze posledny tyzden uplne katastrofa. A to nielen YouTube ale aj FB a niektore dalsie stranky. DNS mam tiez Googlovske.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
mame Turbo 2 alebo 3 a tiez si poslednou dobou vsimam istu nestabilitu .. youtube ide relativne dobre, ale napr niektore stranky musim nacitavat na viackrat, lebo ich vobec nevie najst, prezeranie fotiek na FB blbne - pri preklikavani to obcas nacita iba nejaku rozmazanu verziu alebo cierny stvorec, obcas uplne rozhadze proporcie a pod
-
uplink
VIP
Mnohí ľudia [čo je logické] majú problém s pochopením systému bufferovania obsau YT. Odpoveď je jednoduchá. Videá s najväčším dopytom sú najviac rozmiestnené po uzloch YT, serverových clustroch a majú najväčšiu prioritu, preto sa dajú so simultánnym streamovaním celkom rýchlo natiahnuť. Tu však prichádza na scénu hw obmedzenie. Každý uzol má istú priepustnosť [throughput] a keď sa na uzol, ktorý je koncovým uzlom [relatívne vzhľadom na najbližší node YT, alebo backbone] dostane nápor povedzme 20 GBPS, zatiaľ čo uzol má priepustnosť len 5 GBPS, tak nastane pre querry [dopyt] po videách streamovaných cez tento uzol kolaps a videá sa bufferujú pomaly, lebo sa zo simultánneho streamovania stane paralelné, čiže jednotlivé pakety sú neni posielané "vedľa seba" [naraz viaceré], alebo za sebou [paralelne] - [vysvetlené pre laikov]. Čiže YT môže ísť pomaly preto, lebo:
dané video je neobľúbené, nachádza sa na extrémne vzdialenom servery a nie je nacachované na proxy servri, čiže pakety videa musia prehopovať neskutočne veľa uzlov [nodov] než sa dostanú do Vášho PC
dané video je naopak extrémne obľúbené, nachádza sa na proxine, z ktorej momentálne streamuje dané video, alebo viacero videí viac ľudí, ako je pripepustnosť proxy serveru, čiže prichádza mnou vyššie popísané scenário v platnosť a to je paralelizácia paketov dát s obsahom streamovaného videa
video sa jednoducho nachádza moc ďaleko a YT ho nestihlo nakopírovať na bližší YT node [uzol/server], čiže načítavanie je konštantné, ale pomalšie, ako je čistá priepustnosť Vášho pripojenia k internetu
video je populárne, nachádza sa v príliš málo kópiach na uzloch, lebo je moc nové a tak nachádza situácia a) a b) naraz, kedy dochádza ku paralelilzácii dátových paketov a konštantne pomalého načítavania videa kvôli nízkemu throughputu celej infraštruktúry.
A teraz jednoducho. Ak máte podozrenie že Vám ide pomaly YT, pustite si stránku http://www.speedtest.net, kliknite na najbližšie miesto fyzicky ku Vášmu bydlisku, ak máte povedzme 50/5 a idete rýchlosťou 47/3, všetko je v poriadku, chyba je v YT. Ak Vaše pripojenie dosahuje rýchlosť 4/0,25, problém je u Vás, teraz je čas na paniku. [reštartnite modem, zavolajte svojmu iSP, reštartnite PC, reštartnite router].
No a samozrejme je 0,001% prípadov, kedy je chyba v systéme [OS] a videá z YT sú z nejakého neznámeho dôvodu streamované pomaly [zlý flash plugin/shockwave, nejaké procesy brzdiace streamovanie videa, zlá priepustnosť sieťovky, zlé prerozdelenie prostriedkov systému, etc.]
A taktiež je tu faktor iPS. Také chello má lepšiu infraštruktúru pre nastreamované YT videá ako Telekom, zatiaľ čo Orange má lepšiu ako Chello aj Orange. Tento faktor je však dynamický a iSP pracujú neustále na vylepšovaní dostupnosti obsahu na jednotlivých uzloch.
A teraz jednoducho. Ak máte podozrenie že Vám ide pomaly YT, pustite si stránku http://www.speedtest.net, kliknite na najbližšie miesto fyzicky ku Vášmu bydlisku, ak máte povedzme 50/5 a idete rýchlosťou 47/3, všetko je v poriadku, chyba je v YT. Ak Vaše pripojenie dosahuje rýchlosť 4/0,25, problém je u Vás, teraz je čas na paniku. [reštartnite modem, zavolajte svojmu iSP, reštartnite PC, reštartnite router].
No a samozrejme je 0,001% prípadov, kedy je chyba v systéme [OS] a videá z YT sú z nejakého neznámeho dôvodu streamované pomaly [zlý flash plugin/shockwave, nejaké procesy brzdiace streamovanie videa, zlá priepustnosť sieťovky, zlé prerozdelenie prostriedkov systému, etc.]
A taktiež je tu faktor iPS. Také chello má lepšiu infraštruktúru pre nastreamované YT videá ako Telekom, zatiaľ čo Orange má lepšiu ako Chello aj Orange. Tento faktor je však dynamický a iSP pracujú neustále na vylepšovaní dostupnosti obsahu na jednotlivých uzloch.
Re: Bufferovanie [na/predčítavanie] obsahu videí na Youtube
uplink, to vsetko je pekne, ale nie je ti divne, ze sa tieto problemy objavili naraz a prave u Telekomu a prave po poslednom zrychlovani? Mne to pripada tak, ze dosiahli limit sovjej infrastruktury a aby rychlosti nepadali, tak Telekom zacal pouzivat nejake fup v suvislosti s youtube, facebookom a dalsimi popularnymi strankami. Mimo spicky nemam problem prehrat akekolvek video, ale dnes bol problem asi s kazdym a to som sa dostal aj k starsim.
Vyhodou tohto "konspiracneho" fup je to, ze speedtest nic nepreukaze.
Vyhodou tohto "konspiracneho" fup je to, ze speedtest nic nepreukaze.
-
Chalesnik
Medium Professional
Re: Bufferovanie [na/predčítavanie] obsahu videí na Youtube
som rad ze sa to riesi