Caj / kava

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
jackoff8
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Caj / kava

Príspevok od používateľa jackoff8 »

caute takze chcel by som vediet nejake prospesne vlastnosti tychto napojov a aj neprospesne ked nejake maju co si myslim ze kava ma a ked mate aj nejake detailiky ako ich je lepsie pit alebo s cim tak napiste
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

kavu nechlastam ale je to v principedroga a caj zalezi aky caj a naco ho pijes ale heh tie parkorunove caje napr z tesca no neviem ci su zdrave to je viac chemia ako caj najzdravsie je asi ked mas sypany caj a to domaci od babicky abo tak :-) podla mna toto je dost tazka tema lebo by si musel podrobit kazdu znacku kazdy druh caju expertize ako bol spracovany kolko pridavkov atd atd tam je. Ale globalne su caje podla mna prospesne a urcite zdravsie ako 99% veci co pijes. BTW zabudol si na kakao :-D to chlastam jak ozivot konkretne granko, a co sa tyka cajov heh skusam vsetky mozne znacky ale neondim sa dat za krabicku aj 100sk
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tu mas toho dost, stacilo zagooglit http://www.kava-caj.cz/ :)
Inak mam radsej caj ako kavu, je chutnejsi, hlavne ked osladim medom. Sladim samozrejme iba ovocne caje. Kava mi chuti jedine s mliekom a cukrom, to potom vypijem velmi rychlo, ale ked potrebujem mat jasnejsiu hlavu, tak si dam radsej rebull ako kavu :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Káva veľmi prospešná nie je, ale pokiaľ občas prečítaš nejaké novinky z vedy a tak, tak sa špekuluje nad tým, že isté pozitíva má. Čaj mám rada, najmä teraz v zime som si zvykla na bylinkové. Pokiaľ čaje piješ podľa návodu v primeranom množstve, obmieňaš ich a nenechávaš lúhovať pridlho, majú pre organizmus pozitívne účinky :) Ja mám veľmi rada mätový, zmesi byliniek a škorica - jablko.
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

tak tak nic nieje lepsie ako si sadnut do cajovne dat si nejaky ten rooibos a pit . alebo si kupit sypany caj v obchode a doma si ho urobit.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Denne pijem liter+ caju.. Su to klasicke tie "popradske" ale sem tam aj nejake drahsie.. dufam ze to az take nezdrave nie je :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

hmm neviem je zname ze su aj kofeinove caje, ale aj tak ked nieco potrebujem robit dlho do noci, alebo ked mam napr. o druhej rano ist autom, tak jedine kafe s mliekom a dvojitym cukrom :-) ... redbullom neholdujem, lebo obsahuju viac bordelu ako nas smetiak pred bytovkou ... ked nemam chut na kavu, tak nejaky prirodny stimulant typu guarana, hroznovy cukor a taketo :-)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

no hroznovy cukor nieje zasa stimulator normalny cukor ma viac energie akurat ze pomalsie sa strebava inak hroznovy cukor ma tusim pri rovnakej vahe iba 70%energickej hodnoty normalneho cukru.Co sa tyka redbulu no ten pomoze akurat na koncentrovanie mysle inak to je tiez iba psychologicky tah pretoze je to zalozene na baze cukru ktori sa zacne spalovat az po zatazi rovnako ako iontak len ten ti neohrozi srdce, redbull ten ti zvisi pri zatazi srdcovu frekvenciu. Ale tiez to nema zmysel pri nepravidelnom uzivani lebo telo to nepoznaa nevie to spracovat preto to treba pravidelne pri treningoch pit hlavne tie iontaky lebo vlastne pomahaju aj regeneracii. Ale som dost OT heh :-) BTW hroznovy cukor dost podporuje chut do jedla.
Taze ked uz tak uz cajicek treba :-) pit hehe
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

vies ja som napr. pijaval presso s mliekom v oblubenom podniku iba preto, lebo k ziadnemu caju nesedi ciga :-) ... nize by caj nebol obradnym napojom, ale trosku inym smerom, ktory sa mne absolutne nepaci ... kazdy ma rad tu svoju pohodu :-)
Lomenia
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lomenia »

Káva škodí srdcu,pijem ju len raz za mesiac.Zato čaj milujem,ale vychladený,taký ho pijem ked niesom chorá.Ked som a pijem ho veľa tak od neho mám čudný žalúdok,čiže vtedy uprednostňujem cappuccino.Čiže niesom ani za jeden. :?
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

Caj skodi srdcu viac ako kava ale zalezi podla toho aky niektore caje maju aj vecsi povzbudivi ucinok ako kava.
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

mam rad sypane a domace caje, napr. susena mata, ta je genialna...ale este lepsie je ked natrham povedzme spominanu matu a spravim caj alebo ju zamrazim, vtedy je ten caj asi najkvalitnejsi
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

fizz napísal:wtf? viete co je hroznovy cukor? iny nazov pre glukozu. Kazdy jeden polysacharid, ktory prijmes sa ti v tele rozlozi na glukozu, ta sa dostane do krvi a je to primarny zdroj energie, takze nemusis behat maraton aby sa ti spalila. Jediny rozdiel medzi hroznovym cukrom (krvny cukor, glukoza) a normalnym cukrom je ten, ze hroznovy uz telo rozkladat nemusi.
zas tie tvoje poucky zo skoly...keby si aspon rozmyslala. Oligo- a polysacharidy nemusia obsahovat len glukozu ale aj iny monosacharid, preto sa mozu lisit aj v energetickej hodnote oproti cistej glukoze. Niekedy je trapne ako sa snazis zhodit ludi s tou troskou chemie, o ktorej si v skole pocula...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Lomenia napísal:Káva škodí srdcu
jorg22 napísal:Caj skodi srdcu viac ako kava
veľka bitka o to kto koho preští, ale aj nožík škodí srdcu a rukam a vsetkemu a aj tak si chleba nenatrete prstom, tak wocogo omg ? dajte nejake zdroje kde je priamo a jkasne porovnane co skodi viac a kedy a preco a tak .. mne sa guglit nechce :-)
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

nordkapp_pb napísal:dajte nejake zdroje kde je priamo a jkasne porovnane co skodi viac a kedy a preco a tak ..
paci sa lenivec:

http://en.wikipedia.org/wiki/Coffee_and_health
Benefits
  • Reduced risk of Alzheimer's disease
    Reduced risk of gallstone disease
    Reduced risk of Parkinson's disease
    Cognitive performance
    Analgesic enhancement
    Antidiabetic
    Anticancer
    Cardioprotective
    Laxative/diuretic
    Antioxidant
    Prevention of dental caries
    Gout
Risks
  • Anxiety and sleep changes
    Constipation
    Cosmetic
    Cholesterol
    Blood pressure
    Effects on pregnancy and menopause
    Coronary artery disease
mozes studovat :wink:
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

ktora znacka caju je najlepsia/najkvalitnejsia? Podla mojho skromneho odhadu tetley alebo revolution..
davo2006
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa davo2006 »

violator napísal:ktora znacka caju je najlepsia/najkvalitnejsia? Podla mojho skromneho odhadu tetley alebo revolution..
mne chuti mistral
mfp
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mfp »

ja pijem stale pigi : :D :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

violator napísal:ktora znacka caju je najlepsia/najkvalitnejsia? Podla mojho skromneho odhadu tetley alebo revolution..
Mne stačia aj obyčajné reštauračné Teekanee. Ale nejde mi ani tak o značku ako o aký druh to je. Môj obľúbený je kamilkový. :)
Napísať odpoveď