Caj / kava
Caj / kava
caute takze chcel by som vediet nejake prospesne vlastnosti tychto napojov a aj neprospesne ked nejake maju co si myslim ze kava ma a ked mate aj nejake detailiky ako ich je lepsie pit alebo s cim tak napiste
-
Runes
Addict
- Kontaktovať používateľa:
kavu nechlastam ale je to v principedroga a caj zalezi aky caj a naco ho pijes ale heh tie parkorunove caje napr z tesca no neviem ci su zdrave to je viac chemia ako caj najzdravsie je asi ked mas sypany caj a to domaci od babicky abo tak
podla mna toto je dost tazka tema lebo by si musel podrobit kazdu znacku kazdy druh caju expertize ako bol spracovany kolko pridavkov atd atd tam je. Ale globalne su caje podla mna prospesne a urcite zdravsie ako 99% veci co pijes. BTW zabudol si na kakao
to chlastam jak ozivot konkretne granko, a co sa tyka cajov heh skusam vsetky mozne znacky ale neondim sa dat za krabicku aj 100sk
Tu mas toho dost, stacilo zagooglit http://www.kava-caj.cz/ 
Inak mam radsej caj ako kavu, je chutnejsi, hlavne ked osladim medom. Sladim samozrejme iba ovocne caje. Kava mi chuti jedine s mliekom a cukrom, to potom vypijem velmi rychlo, ale ked potrebujem mat jasnejsiu hlavu, tak si dam radsej rebull ako kavu
Inak mam radsej caj ako kavu, je chutnejsi, hlavne ked osladim medom. Sladim samozrejme iba ovocne caje. Kava mi chuti jedine s mliekom a cukrom, to potom vypijem velmi rychlo, ale ked potrebujem mat jasnejsiu hlavu, tak si dam radsej rebull ako kavu
-
bolek
Guru
Káva veľmi prospešná nie je, ale pokiaľ občas prečítaš nejaké novinky z vedy a tak, tak sa špekuluje nad tým, že isté pozitíva má. Čaj mám rada, najmä teraz v zime som si zvykla na bylinkové. Pokiaľ čaje piješ podľa návodu v primeranom množstve, obmieňaš ich a nenechávaš lúhovať pridlho, majú pre organizmus pozitívne účinky
Ja mám veľmi rada mätový, zmesi byliniek a škorica - jablko.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
hmm neviem je zname ze su aj kofeinove caje, ale aj tak ked nieco potrebujem robit dlho do noci, alebo ked mam napr. o druhej rano ist autom, tak jedine kafe s mliekom a dvojitym cukrom
... redbullom neholdujem, lebo obsahuju viac bordelu ako nas smetiak pred bytovkou ... ked nemam chut na kavu, tak nejaky prirodny stimulant typu guarana, hroznovy cukor a taketo 
-
Runes
Addict
no hroznovy cukor nieje zasa stimulator normalny cukor ma viac energie akurat ze pomalsie sa strebava inak hroznovy cukor ma tusim pri rovnakej vahe iba 70%energickej hodnoty normalneho cukru.Co sa tyka redbulu no ten pomoze akurat na koncentrovanie mysle inak to je tiez iba psychologicky tah pretoze je to zalozene na baze cukru ktori sa zacne spalovat az po zatazi rovnako ako iontak len ten ti neohrozi srdce, redbull ten ti zvisi pri zatazi srdcovu frekvenciu. Ale tiez to nema zmysel pri nepravidelnom uzivani lebo telo to nepoznaa nevie to spracovat preto to treba pravidelne pri treningoch pit hlavne tie iontaky lebo vlastne pomahaju aj regeneracii. Ale som dost OT heh
BTW hroznovy cukor dost podporuje chut do jedla.
Taze ked uz tak uz cajicek treba
pit hehe
Taze ked uz tak uz cajicek treba
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
Holubar
Darca
zas tie tvoje poucky zo skoly...keby si aspon rozmyslala. Oligo- a polysacharidy nemusia obsahovat len glukozu ale aj iny monosacharid, preto sa mozu lisit aj v energetickej hodnote oproti cistej glukoze. Niekedy je trapne ako sa snazis zhodit ludi s tou troskou chemie, o ktorej si v skole pocula...fizz napísal:wtf? viete co je hroznovy cukor? iny nazov pre glukozu. Kazdy jeden polysacharid, ktory prijmes sa ti v tele rozlozi na glukozu, ta sa dostane do krvi a je to primarny zdroj energie, takze nemusis behat maraton aby sa ti spalila. Jediny rozdiel medzi hroznovym cukrom (krvny cukor, glukoza) a normalnym cukrom je ten, ze hroznovy uz telo rozkladat nemusi.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
Lomenia napísal:Káva škodí srdcu
veľka bitka o to kto koho preští, ale aj nožík škodí srdcu a rukam a vsetkemu a aj tak si chleba nenatrete prstom, tak wocogo omg ? dajte nejake zdroje kde je priamo a jkasne porovnane co skodi viac a kedy a preco a tak .. mne sa guglit nechcejorg22 napísal:Caj skodi srdcu viac ako kava
-
jamess
Light Professional
paci sa lenivec:nordkapp_pb napísal:dajte nejake zdroje kde je priamo a jkasne porovnane co skodi viac a kedy a preco a tak ..
http://en.wikipedia.org/wiki/Coffee_and_health
Benefits
- Reduced risk of Alzheimer's disease
Reduced risk of gallstone disease
Reduced risk of Parkinson's disease
Cognitive performance
Analgesic enhancement
Antidiabetic
Anticancer
Cardioprotective
Laxative/diuretic
Antioxidant