Cernobyl, Pripjat..
-
Vesper
Professional
- Kontaktovať používateľa:
No aktualne asi nie. Teda neviem ja som tam strasne chcel ist ale neviem kde mi hlava stoji na Slovensku budem dokopy este tak tyzden aj to uz je napchaty program. Neviem ako Jackb.. Skor inokedy kedze sa to teraz neriesilo. Co sa penazi tyka tak Ukrajina je pre nas ´Europanov´ v pohode destinacia lebo je tam na nase pomery lacno.. A co sa veku tyka ja ti neviem ako sa citis ale idealne by bolo asi nad tych 18 aby si bol za seba sam zodpovedny.. Neviem presne ako to je s vstupmi ale IMO by ta ani do Zony nepustilli bez zakonneho zastupcu
tento rok uz nie: nestihli by sa vybavit povolenia. na ne treba tak asi 2 mesiace... plus ak by nas slo malo (do 4) bola by bola prehliadka zony dost draha...Vesper napísal:No aktualne asi nie. Teda neviem ja som tam strasne chcel ist ale neviem kde mi hlava stoji na Slovensku budem dokopy este tak tyzden aj to uz je napchaty program. Neviem ako Jackb.. Skor inokedy kedze sa to teraz neriesilo. Co sa penazi tyka tak Ukrajina je pre nas ´Europanov´ v pohode destinacia lebo je tam na nase pomery lacno.. A co sa veku tyka ja ti neviem ako sa citis ale idealne by bolo asi nad tych 18 aby si bol za seba sam zodpovedny.. Neviem presne ako to je s vstupmi ale IMO by ta ani do Zony nepustilli bez zakonneho zastupcu
vek: bez 18 rokov ti linkovana cestovka nevybavi na ministerstve povolenie do Zony. mozes to skusit s bumbaskou, ale negarantujem
http://travelling.kiev.ua/Chernobyltrip.htm
1 Ukrajinská hrivna = 3,97951388 Slovenských korún
takze vstup jednotlivca stoji takmer 12tisic korun...
1 Ukrajinská hrivna = 3,97951388 Slovenských korún
takze vstup jednotlivca stoji takmer 12tisic korun...
maximum je 7 ludi = 3200 na osobu. len ZonaMasaker napísal:tak pojde cely autobus a uvidis aku zlavu ti daju... im sa jedna o to ze keby ides jeden tak s aim neoplati spustat ani skener na radioaktivitu,,, myslim ze do 1000 sk na jedneho by sme sa v pohode vosli..
ved si pozri ten link na cestovku, je to po anglicky
-
twardykamen
Medium Professional
-
Masaker
Medium Professional
jackb: vsetko vidis nejak skepticky! musim ist niekde iba tak ze som si isty ze ma tam pustia? tak tam dojdem pobeham a podplatim dakeho sprievodcu...
ta cestovka kasiruje na tom ze tam idu tipci zo zapadu pre ktorych su ceny na ua smiesne.. tak nahodiala pre normalneho ukrainca rozpravkove ceny.. ja som pocul ze sa da aj za 20 dolarov na osobu...
ta cestovka kasiruje na tom ze tam idu tipci zo zapadu pre ktorych su ceny na ua smiesne.. tak nahodiala pre normalneho ukrainca rozpravkove ceny.. ja som pocul ze sa da aj za 20 dolarov na osobu...
viem si predstavit hladanie si "vyletnej lode" po ruskej zkladni v Sevastopoli, ale hladat si sprievodcu na okraji Zony... mal by som strach ze sa domov vratim s fotkou zahrdzavej tabulky oznacujucej radiaciu...
netusim ako su na tom severni Ukrajinci, ale ti na juhu su velmi neochotni dokonca aj za nemale peniaze... severni by nas za poriadnu bumbasku zobrali aj do reaktora...
s cestovkou to ma tu vyhodu, ze typo zoberie dozimeter a pocujes kedy ta vodi po bezpecnych miestach, a je iste ze ti pri opusteni Zony urobia testy...
netusim ako su na tom severni Ukrajinci, ale ti na juhu su velmi neochotni dokonca aj za nemale peniaze... severni by nas za poriadnu bumbasku zobrali aj do reaktora...
s cestovkou to ma tu vyhodu, ze typo zoberie dozimeter a pocujes kedy ta vodi po bezpecnych miestach, a je iste ze ti pri opusteni Zony urobia testy...
-
Masaker
Medium Professional
co sa bojis dozimeter dakto zozenie alebo sa budeme riadit podla toho ako nam maknu zuby
neviem co stresujes... keby sme mali umriet so sprievodcom tak ani ten tipack by nechcel umriet tak by nas netahal tam kde mozu odpadnut gule aj jemu.. no nie? a myslim za v pohode by sa dala obijst cestovka a jej tucne zosky od zapadnych navstevnikov 
tak s tym odpadavajucim vercajgom mas pravdu...
ale predstava: v krcme odchytime manika, ktory nas povodi po Zone za flasu Nicolausky a 2 krabicky marsiek mi pride velmi idealisticka (som pesimista, preto ma ber s rezervou)... mam taky tusak, ze problemy budu niekde v papierovom svete - povolenia pre nas, manika, etc...
btw: zbalenie sprievodcu: chcelo by to mat v grupe cloveka, ktory vie ukrajinsky; po prvej vete v rustine by mohla celkom realne byt zbytocna aj bedna vodky pre sprievodcu...
ale predstava: v krcme odchytime manika, ktory nas povodi po Zone za flasu Nicolausky a 2 krabicky marsiek mi pride velmi idealisticka (som pesimista, preto ma ber s rezervou)... mam taky tusak, ze problemy budu niekde v papierovom svete - povolenia pre nas, manika, etc...
btw: zbalenie sprievodcu: chcelo by to mat v grupe cloveka, ktory vie ukrajinsky; po prvej vete v rustine by mohla celkom realne byt zbytocna aj bedna vodky pre sprievodcu...