Československo
-
Robbie42
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Československo
Ako človeka narodeného v roku 1989 by zaujímalo, či je nejaký zásadný rozdiel medzi životom na Slovensku a v bývalom Československu, resp. či rozpad vnímate pozitívne?
-
jin
VIP
Z mojho subjektivneho nazoru ano, lebo nemam rad cechov, nakolko su podla mna moc nafukany a prilis povysenecky (snad mi niektory useri odpustia)
Z objektivneho hladiska: nie, lebo ak by to ostalo tak ako to bolo, tka by sme boli omnoho silnejsi spolu, ako teraz kazdy zvlast.
Z hladiska zivota to neviem posudit, lebo som vtedy ked sme sa rozpadli mal 3 roky
Z objektivneho hladiska: nie, lebo ak by to ostalo tak ako to bolo, tka by sme boli omnoho silnejsi spolu, ako teraz kazdy zvlast.
Z hladiska zivota to neviem posudit, lebo som vtedy ked sme sa rozpadli mal 3 roky
ja so mal vtedy asi 5 rokov a bolo mi to jedno.
osobne mi to trochu vadi,kedze tam mam pribuznych tak sa tym vsetko komplikuje.
a pre nasu krajinu to dopadlo najhorsiem,lebo IM ostalo vsetko: ci uz celonarodne uspechy v sportoch, vlajka, o.i. aj preztizne letecke oznacenie OK- Fischer mal na jednom stroji OK-FUN co mi s OM nikdy nedosiahneme
, ostala im markantna cast vyzbroje CS(L)A a hlavne preztiz v zahranici,kedze stat sa volal Cesko slovensko kazdemu to ostalo v pamati...
ale na druhej strane vsetko co teraz mame sme si urobili prakticky svoj pomocne takze je tazko povedat: bolo zle/bolo to dobre...
osobne mi to trochu vadi,kedze tam mam pribuznych tak sa tym vsetko komplikuje.
a pre nasu krajinu to dopadlo najhorsiem,lebo IM ostalo vsetko: ci uz celonarodne uspechy v sportoch, vlajka, o.i. aj preztizne letecke oznacenie OK- Fischer mal na jednom stroji OK-FUN co mi s OM nikdy nedosiahneme
ale na druhej strane vsetko co teraz mame sme si urobili prakticky svoj pomocne takze je tazko povedat: bolo zle/bolo to dobre...
malo to svoje vyhody aj nevyhody,to ze sme sa rozdelili neviem moc posudit ale viem ze sme stratili dost ( prestiz v zahranici,prisli sme o vsetky sportove uspechy a ostali cesku,a hlavne cesko malo vybudovane hospodarstvo a u nas bol len tazky priemysel (MT strojarne=30 000 zamestnancov)... cesi vyviazli s toho lepsie no teraz si vsetko budujeme sami
Som moc mlady na to, aby som posudzoval priaznivost tohto kroku. Kdesi som pocul, ze po rozdeleni ceskoslovenska malo mat cesko a slovensko vlastne statne symboly tak isto, ako menu a pod. Takze potom by Cesi nemali uzivat vlajku, ktoru maju.. Skor by mali mat toho leva s dvoma chvostami a styrma gulami
Ale inak by ma zaujimalo, ako by bolo ceskoslovensko brane v EU, ci by rozpad nenastal v roku 2005 a podobne
Ale inak by ma zaujimalo, ako by bolo ceskoslovensko brane v EU, ci by rozpad nenastal v roku 2005 a podobne
..nepovedal by som, ze cesi su nafukani.. podla mna si to myslia hlavne ti slovaci, ktori nepoznaju ziadneho cecha a nikdy neboli v CR. Cesi su pohodovi, nezakomplexovani.. s otvorenou myslou.
Hoci som vtedy koncil ZS, ale vobec som sa na to netesil.. ved v tom case sa zjednocovala cela europa.. zacinala EU, zjednotilo sa Nemecko.. jedine cechoslovaci sa rozdelili, pretoze meciar s klausom si nevedeli rozdelit korytka..
Podla mna su to najvacsi zlocinci a mali by ist pred sud za vlastizradu!
Nastastie sme sa stali sucastou EU, kde sa odstranuju vsetky bariery a hranice..
Hoci som vtedy koncil ZS, ale vobec som sa na to netesil.. ved v tom case sa zjednocovala cela europa.. zacinala EU, zjednotilo sa Nemecko.. jedine cechoslovaci sa rozdelili, pretoze meciar s klausom si nevedeli rozdelit korytka..
Nastastie sme sa stali sucastou EU, kde sa odstranuju vsetky bariery a hranice..
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
teraz uz je jedno dumat nad tym co by bolo keby sme sa nerozpadli.v 92/93 som akurat nastupoval na ZS takze vela som toho dovtedy nevnimal. ale spytam sa tak, keby sa dalo Cesko a Slovensko znovu spojit, boli by ste za? lebo ja uz nie. Chybou bolo ze nebolo ziadne referendum o rozdeleni. Keby bolo tak si myslim ze Ceskoslovensko existuje doteraz. Aspon sa uz nebudeme vyhovarat za vlastne neuspechy na Prahu.
IMO sa neda rozdelenie CSFR a JUG neda vobec porovnavat...v JUG boli na to podstatnejsie dovody,kdezto na v CSFR islo len o to aby boli Meciar aj Klaus spokojni...p4ra napísal:Bohuzial neviem posudit, kedze som na Slovensko prisiel presne, ked ste sa rozdelili. No osobne si myslim, ze je skoda, ze ste sa rozpadli. Mohli ste byt jednym zo silnejsich a vyplyvnejsich statov v Europe, ako mohla byt napr. aj Juhoslavia, nebyt kretenov v ten cas vo vlade..
-
braino.swk
Light Professional
Amen ...p4ra napísal:Bohuzial neviem posudit, kedze som na Slovensko prisiel presne, ked ste sa rozdelili. No osobne si myslim, ze je skoda, ze ste sa rozpadli. Mohli ste byt jednym zo silnejsich a vyplyvnejsich statov v Europe, ako mohla byt napr. aj Juhoslavia, nebyt kretenov v ten cas vo vlade..
-
m3thod-man
Star
no neviem,myslim ze trocha prehanas..ja studujem 3 roky v ostrave a nemam ten pocit ze by boli neak namysleny,prave ze naopak..mi pripadaju velmi priatelsky,mam tam velmi dobrych priatelov medzi nimi.Ale ked sa to tak vezme tak su to skor moravacit0m4s3 napísal:Brm > Cechov poznam viac ako dost, v CR som stravil za posledne 4roky podstatnu vacsinu svojho zivota a poviem ti ze Cesi su namysleni az to niekedy pekne nie je
-
t0m4s3
Admin
Ja nemyslim konkretne osoby, ale narod ako celok. Pokial ide o narodnu strunu tak ich namyslenost nepozna hranic... A voci Slovakom ani nehovorimm3thod-man napísal:no neviem,myslim ze trocha prehanas..ja studujem 3 roky v ostrave a nemam ten pocit ze by boli neak namysleny,prave ze naopak..mi pripadaju velmi priatelsky,mam tam velmi dobrych priatelov medzi nimi.Ale ked sa to tak vezme tak su to skor moravaciPotom som bol asi 2 tyzdne v brne a spoznal som par brnanov a ties nemozem nic zle povedat.A mam 2 kamaratov z Prahy a ty su ties v pohode.
-
krija
VIP
niekto to nazýva národná hrdosť a niekto namyslenosť. bydlisko máš aj v brne, alebo nie? sú to moraváci, ale neverím tomu, že by ti dali pocítiť, že si slovák. lebo niektorí /moraváci/ "nás" majú radšej ako čechov.t0m4s3 napísal:Ja nemyslim konkretne osoby, ale narod ako celok. Pokial ide o narodnu strunu tak ich namyslenost nepozna hranic... A voci Slovakom ani nehovorim
a k tomu rozdeleniu: podľa mňa to je škoda.
-
m3thod-man
Star
no ja som to myslel aj ako ked pri normalnom styku s ludmi.Ako v obchode, v hotely ,ubytovni na stanici atd..vacsinou sa ma vzdy oputaju odkial som a potom mi vravia ze kde maju oni rodinu na slovensku ale kde boli na slovenskut0m4s3 napísal:Ja nemyslim konkretne osoby, ale narod ako celok. Pokial ide o narodnu strunu tak ich namyslenost nepozna hranic... A voci Slovakom ani nehovorim
Je pravda, ze navstevujem hlavne moravu.. a tam v tom vecnom boji moravaci vs. cesi.. moravaci su jednoznacne so slovakmi..t0m4s3 napísal:Brm > Cechov poznam viac ako dost, v CR som stravil za posledne 4roky podstatnu vacsinu svojho zivota a poviem ti ze Cesi su namysleni az to niekedy pekne nie je
..taze teraz vsetko ide cez bratislavu.. a zvysok slovenska je aj tak v ........... je to aj tak narovnako.. cize ci uz to ide cez prahu alebo blavu.. nie jedno?ZenniX napísal:za vlastne neuspechy ? vsak vsetko riadili cesi ? vsetky financie isli na prahu a bratislava nic ,je to smutne nie ze sme my slovaci robili na cechov
A toto, ze my sme robili na cechov.. no boli tu prispevky, ze vsetko mali cesi a my slovaci akurat polia.. nebolo to obratene? ..ze cesi robili na nas?