Doplním na 70. mieste sa umiestnil náš cyklista Peter VelitsInnocence napísal:Ja neverím tomu, že je tu tak mŕtvo, veď včera sa pre priaznivcov cestnej cyklistiky začal sviatok menom Tour de France !
Na úvod prekvapivo individuálna časovka, víťazom sa stal favorit Fabian Cancellara zo Švajčiarska, to sa dalo čakať, je to majster na časovky. Prekvapilo ma 7. miesto Romana Kreuzigera a zisk bieleho trička pre najlepšieho mladého pretekára, ten chlapec je dobrý, tipujem ho do prvej desiatky na konci Tour, už minulý rok išiel pekne, teraz by to mohlo byť ešte lepšie. No, zaujímavé ešte umiestnenia jazdcov Astany - Contador (inak pre mňa favorit celej TdF) na druhom mieste Alberto Contador, na štvrtom Andreas Kloden, na šiestom Levi Leipheimer a na desiatom Lance Armstrong, Astana zrejme vyhrá tímovú súťaž no..
Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France
-
redliner
King
- Kontaktovať používateľa:
-
hojko
Site Admin
Innocence: Vzhladom na to, ze to bol len 15km dlhy technicky usek, tak je zbytocne hovorit este o vitazstvach, pretoze to nic nenasvedcuje. Ako uz byva zvykom, aj tentoraz sa bude rozhodovat v Alpach a Pyrenejach. Moznych kandidatov na prvenstvo je vela, okrem Sastreho, Pereira, Menchova, Chavanela, Karpetsa atd... tam treba radit este stvoricu z Astany, ktora moze v pohode skocit v prvej desiatke (Contador, Armstrong, Kloden a Leipheimer). Pozri si profil napriklad siedmej a dvadsiatej etapy, tam proste sprinterom nebude sudene a v klude by som to videl aj na prichod so stratou 20-30 minut.
-
Sagittarius
Guru
No tá 20. etapa je naozaj zaujímavá, hlavne kvôli tomu, že je to deň pred koncom Tour a takú Tour si nepamätám, v ktorej by bola deň pred koncom takáto horská etapa.
//autoeditácia príspevku ( 06 Jul 2009, 19:24 )
No ako v dnešnej etape povedali na nemeckej verzii EuroSportu, palácová revolúcia v Astane... Len neviem, prečo tímy, ktoré nemali vpredu nikoho začali pracovať až tak neskoro.
//autoeditácia príspevku ( 06 Jul 2009, 19:24 )
No ako v dnešnej etape povedali na nemeckej verzii EuroSportu, palácová revolúcia v Astane... Len neviem, prečo tímy, ktoré nemali vpredu nikoho začali pracovať až tak neskoro.
V Astane bude horúco dnes večer, nepochopil som celkom tú taktiku, ku koncu sa mi zdalo, ako keby pracovali pre Armstronga nie pre Contadora (konkrétne Popovič).. No, každopádne, Lance poskočil už na tretie miesto, zdá sa, že latku si položil dosť vysoko. Inak Cavendish podáva pekné výkony v záverečných špurtoch, ten jeho neuveriteľný predklon a akcelerácia, čosi úžasné.. Škoda ale že na celkové víťazstvo nemá, prídu horské etapy (na ktoré sa mimochodom neuveriteľne teším) a končí.
-
hojko
Site Admin
Dival som chcel chvilu, ale to bolo do ciela este nejakych 112 az 70km, potom som to vypol a siel prec. Podla toho co vsak citam na nete, tak taktika Astany musela byt zaujimava a hlavne necakana, kto vie co na to Contador. V utorok uz pridu mensie kopce a v siedmej etape uz pridu "high mountains", takze sa je na co tesit.
skor si myslim ze vobec neprepocitvali cas, ten je de facto zhodny a tak sa rozhodlo len na zaklade toho, ze v individualnej casovke (v prologu) bol Fabian lepsi ako Lance... Tymto sposobom by sa rozhodovalo aj celkove poradie, keby po poslednej etape bol tiez rovnaky cas. (ale tam by sa zratavali uz dve casovky)t0m4s3 napísal:Prepocitali casy z prologu a Cancellara ma lepsi cas o par desatin.
Dnes sa ide zaujímavá etapa do kopca, som zvedavý, ako to zvládnu, dá sa povedať favoriti ako Armstrong či Contador.. Čo si myslíte? Profil etapy hore, pár príspevkov dozadu ho posielal hojko.
//autoeditácia príspevku ( 11 Jul 2009, 17:14 )
V dnešnej etape pekný úspech pre Petra Velitsa - nádherné 7. miesto
//autoeditácia príspevku ( 11 Jul 2009, 17:14 )
V dnešnej etape pekný úspech pre Petra Velitsa - nádherné 7. miesto
-
Sagittarius
Guru
Peter Velits teraz na únik pomýšľať nemôže
No konečne sa cyklistikou začali viac zaoberať aj slovenské médiá.
No konečne sa cyklistikou začali viac zaoberať aj slovenské médiá.
kukiak: lebo v tych etapach koncia vsetci naraz resp. pokial nie je medzi lubovolnymi dvoma jazdcami, ktori dojdu do ciela hned za sebou (napr 3. a 4. miesto, 28. a 29. atd) rozdiel viac ako sekunda, tak sa pocita, ze vsetci jazdci, ktori dojdu v takomto "baliku" maju rovnaky cas..
posledny cca tyzden (okrem jednej etapy - tam, kde sa menil zlty dres) boli etapy, ktore koncili na rovinke, kde (takmer) vsetci dosli v jednej skupine..tak to na etapovych pretekoch vacsinou byva a rozhoduje sa najma v casovkach a v kopcoch, kde sa peloton roztrha..
myslim, ze zajtra je na programe alpska etapa, tak sa zrejme bude menit poradie, aj z poslednej horskej premie je este asi 20 km do ciela (vacsinou zjazd)..
uff..snad pochopis
posledny cca tyzden (okrem jednej etapy - tam, kde sa menil zlty dres) boli etapy, ktore koncili na rovinke, kde (takmer) vsetci dosli v jednej skupine..tak to na etapovych pretekoch vacsinou byva a rozhoduje sa najma v casovkach a v kopcoch, kde sa peloton roztrha..
myslim, ze zajtra je na programe alpska etapa, tak sa zrejme bude menit poradie, aj z poslednej horskej premie je este asi 20 km do ciela (vacsinou zjazd)..
uff..snad pochopis
-
IamMartinQo
Star
Vyhra ASTANA to je jastne,lebo tam Armstrong a Contador a Contador vyhra podla mna celu Tour
http://www.letour.fr

http://www.letour.fr
-
Hossa1881
Medium Professional
pokial by sa mu podarilo este o par stupeinkov vylepsit poziciu bolo by to super a myslim ze by mu malo potom patrit miesto v top 10 sportovcov za rok 09Patjo napísal:tak Velits je riadny spurter , dal dole aj Hushovda ... dufam ze Peto zaberie aj v kopcoch a pokusi sa zmazat nevelku 5 minutovu stratu
-
Silmer
Darca
nemyslim ze 5 minutovu stratu dozenie, kedze peloton si uz kontroluje ...koho necha odist dopredu a koho nie, tym ze peter sa v poslednych etapach umiestnil na poprednych miestach tak si uz peloton dava nanho pozor a nenecha ho len tak utiect..lebo by to mohlo byt ohrozenie.Patjo napísal:tak Velits je riadny spurter , dal dole aj Hushovda ... dufam ze Peto zaberie aj v kopcoch a pokusi sa zmazat nevelku 5 minutovu stratu
Aj ked alpy su nevyspitatelne