Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
5 minut nie je az tak vela vzhladom na profil predposlednej etapy Tour. Tu vsak ale bude podla mna rozhodovat ako bude pracovat cely tim, nakolko ale Milram ma hore len Velitsa a Gerdemanna, tak je asi tazko to porovnavat s Astanou v slozeni Contador, Armstrong, Kloden ci Popovych. Este sa kludne moze ozvat Sastre, Kreuziger, Schleck ci Vande Velde, k tomu priratat trio z Astany a je na svete skupinka, ktora dokaze ist do uniku v Alpach a mozno aj spolupracovat. Aj tak to vsak vidim jednoznacne v prospech Astany, kedze tu moze cele muzstvo pracovat na uspechu.
Na cyklisty Tour prý někdo střílel ze vzduchovky
Na cyklisty Tour prý někdo střílel ze vzduchovky
peto velits dnes na vybornom 18. mieste, v celkovom poradi uz na 23. mieste (22s pred gerdemannom, takze uz aj oficialne najlepsi z milramu)
contador sa dostal do zlteho tricka a myslim, ze pokial sa nestane nic neocakavane (doping, zranenie, ...) tak uz tento rok nebude mat supera (co je skoda, kedze som viac veril lancemu, ktory je 2. v celkovom poradi)

contador sa dostal do zlteho tricka a myslim, ze pokial sa nestane nic neocakavane (doping, zranenie, ...) tak uz tento rok nebude mat supera (co je skoda, kedze som viac veril lancemu, ktory je 2. v celkovom poradi)
to je samozrejme pravda, ale po tom ako Contador siel lahko dnes do trhaku a nikto sa nechytil a takisto to spravil aj minuly tyzden v pyrenejach je jasne, ze tento rok nema v horach konkurenta..to by musel mat vaznu krizu..
okrem toho jedna z tych HC horskych premii je v prvej polovici etapy, potom nasleduje este jedna premia 1. kategorie a potom 30 km zjazd, kde sa da pomerne lahko zmazat strata zo stupania..celkovo tento rok su tie etapy dost zle navrhnute - myslim, ze len 3 maju dojazd na kopci..ostatne sa po tazkej horskej premii koncia dlhym zjazdom do ciela, kde sa strata da zmazat..zrejme to je spravene narocky aby nebolo az do etapy na Mt. Ventoux rozhodnute o vitazovi..
este k tej casovke..nemyslim, ze Armstrong vo svojom veku a forme ma sancu zdolat Contadora, ktory je tiez vybornym casovkarom (majster spanielska, 2. v uvodnej casovke)
aj ked..bodaj by si mal pravdu a Lance by tu stratu dokazal zmazat
//
v horach to platilo vseobecne, ze ma momentalne najlepsiu formu..o tej casovke to moze platit tiez pre kazdeho ineho - v 1. bol rychlejsi len Cancellara, ten vsak do celkoveho poradia prilis neprehovori..a tiez tam necakam nejake obrovske rozdiely, ak by ho aj niekto zo spice predbehol..
okrem toho jedna z tych HC horskych premii je v prvej polovici etapy, potom nasleduje este jedna premia 1. kategorie a potom 30 km zjazd, kde sa da pomerne lahko zmazat strata zo stupania..celkovo tento rok su tie etapy dost zle navrhnute - myslim, ze len 3 maju dojazd na kopci..ostatne sa po tazkej horskej premii koncia dlhym zjazdom do ciela, kde sa strata da zmazat..zrejme to je spravene narocky aby nebolo az do etapy na Mt. Ventoux rozhodnute o vitazovi..
este k tej casovke..nemyslim, ze Armstrong vo svojom veku a forme ma sancu zdolat Contadora, ktory je tiez vybornym casovkarom (majster spanielska, 2. v uvodnej casovke)
aj ked..bodaj by si mal pravdu a Lance by tu stratu dokazal zmazat
//
Armstronga som spomenul len v poslednom odstavcit0m4s3 napísal:Stale sa tu spomina Lance ako jeho najvacsi super. To naozaj ho nemoze nikto iny ohrozit?
Môžu ho ohroziť, jasné. Mňa prekvapilo, že Boonen sa toľko naprotestoval a nakoniec odstúpil, ale tak ako šprintér si hádam nerobil nároky na víťazstvo v TdF. Ja osobne som zvedavý na stratégiu v Astane, na koho budú v kopcoch hrať, či rovnomerne podporia Lancea a Alberta alebo sa pôjde čisto pre Contadora, lebo Lance sa síce vyjadril, že bude pracovať pre Španiela, ale neverím tomu. Bude to zaujímavé.
-
hojko
Site Admin
Ak dobre ratam, tak je v plane este poriadne 3 alpske etapy (utorok, streda a sobota), casovka vo stvrtok, celkom narocna etapa v piatok a prechadzka Parizom v nedelu. V sobotu sa podla vacsiny bude rozhodovat o vsetkom, v zavere je 30km stupanie na Mont Ventoux, kde rozdiely mozu byt kludne aj 10 minut.
Contador o vitazstvo kludne moze este prist, dnes sa rozhodol o unik 5km pred koncom a okrem Andyho Schlecka nikto nereagoval. Pevne som veril, ze Armstrong pojde za nim, ale nesiel. Mozno uz nemal dostatok sil, mozno si skor veri v kopcoch. Ved uz neraz ukazal pred rokmi ked vyhraval Tour, ze chlapci slapali, mali 10 minut naskok, prisiel prvy velky kopec v Alpach a hla, Lance ich spravil ako male gumene medvediky a bol na prvom mieste. Mozno si teraz povie niekto, ze ma Contador uz minutu a pol naskok, ale ked si pozeram profily, tak to skutocne nie je vela, v hre je navyse aj Kloden, ktory je vsak z Astany a tak svojich partakov Contadora ci Armstronga predbehnut v celkovom poradi asi nebude moct, ale aj Andy Schleck, Vande Velde, Sastre, Wiggins. Uvidime, verim tomu, ze to bude este velmi zaujimave a poradim niekto poriadne zamiesa, tak ako to spravil Hincapie v sobotu, dnes vsak dorazil uz so stratou.
Contador o vitazstvo kludne moze este prist, dnes sa rozhodol o unik 5km pred koncom a okrem Andyho Schlecka nikto nereagoval. Pevne som veril, ze Armstrong pojde za nim, ale nesiel. Mozno uz nemal dostatok sil, mozno si skor veri v kopcoch. Ved uz neraz ukazal pred rokmi ked vyhraval Tour, ze chlapci slapali, mali 10 minut naskok, prisiel prvy velky kopec v Alpach a hla, Lance ich spravil ako male gumene medvediky a bol na prvom mieste. Mozno si teraz povie niekto, ze ma Contador uz minutu a pol naskok, ale ked si pozeram profily, tak to skutocne nie je vela, v hre je navyse aj Kloden, ktory je vsak z Astany a tak svojich partakov Contadora ci Armstronga predbehnut v celkovom poradi asi nebude moct, ale aj Andy Schleck, Vande Velde, Sastre, Wiggins. Uvidime, verim tomu, ze to bude este velmi zaujimave a poradim niekto poriadne zamiesa, tak ako to spravil Hincapie v sobotu, dnes vsak dorazil uz so stratou.
-
Sagittarius
Guru
-
hojko
Site Admin
Paradna etapa dnes, pozeral som ju 4 hodiny a bolo sa na co pozerat. Ked Contador so Schleckom isli do uniku, veril som, ze Armstrong bude odhodlany ist s nimi. Ale nie, nesiel. Az neskor sa dostal spat do ich skupiny a tak nadej na vitazstvo tam stale je, kedze je velmi dobry v casovke, kde by mohol stiahnut stratu. Ale aj tak sa bude rozhodovat v sobotu. V zaverecnom jazde skaredy pad J.Voighta, nepozeralo sa na to moc dobre, ale snad to prezil v pohode.
Inak dnes mal Bakalar celkom dobre hlasky, napriklad tam niekto na raftingovych clnoch splavoval rieku na ktorej bol malicky vodopad a Bakalar na to: ,,Tak co pratele, utopite se nebo ne?" Dalsia dobra hlaska bola, ked niekto z divakov bezal v stupani okolo jazdov a skoro ho presiel motocykel: ,,Tak tohle je debil!", chvilu ticho, bolo citit emocie v hlase, asi sa spamatal a dopovedal, ze sa ospravedlnuje, ale ze sa to inak povedat nedalo.
Inak dnes mal Bakalar celkom dobre hlasky, napriklad tam niekto na raftingovych clnoch splavoval rieku na ktorej bol malicky vodopad a Bakalar na to: ,,Tak co pratele, utopite se nebo ne?" Dalsia dobra hlaska bola, ked niekto z divakov bezal v stupani okolo jazdov a skoro ho presiel motocykel: ,,Tak tohle je debil!", chvilu ticho, bolo citit emocie v hlase, asi sa spamatal a dopovedal, ze sa ospravedlnuje, ale ze sa to inak povedat nedalo.
-
Sagittarius
Guru
No dnes to bola ešte lepšia etapa ako včera, myslím, že o celkové víťazstvo si to rozdá už len Contador so Schleckovcami aj keď podľa Contadorovej formy to vyzerá, že to môže byť už aj isté.
Pozeral som to na nemeckej verzii EuroSportu, lebo tu, kde českú nemám, takže som prišiel o Bakalářov komentár.
Ale počul som, že di Luca mal pozitívne A-vzorky na Gire a to 20. a 28. mája.
K dnešnej ešte: škoda Peťa Velitsa, ale dúfam, že sa do konca udrží aspoň tam kde je alebo postúpi aspoň do 30. a vymaní sa z krízy, ktorá ho zjavne postihla.
Pozeral som to na nemeckej verzii EuroSportu, lebo tu, kde českú nemám, takže som prišiel o Bakalářov komentár.
K dnešnej ešte: škoda Peťa Velitsa, ale dúfam, že sa do konca udrží aspoň tam kde je alebo postúpi aspoň do 30. a vymaní sa z krízy, ktorá ho zjavne postihla.
-
hojko
Site Admin
Zaujimave, aj ked Lance nic moc dnes, opat nesiel s Contadorom a Schleckovcami do uniku. Tymto si zrejme odpisal nadej na vitazstvo. Cez den je na programe casovka, tam sa asi nic velkeho neudeje, jedine ak by zacalo prsat niekde v polke casovky.
Velku smolu mal ale Menchov, 4x spadnut, vybocit mimo trate a este aj dostat defekt, no parada.
Velku smolu mal ale Menchov, 4x spadnut, vybocit mimo trate a este aj dostat defekt, no parada.
-
hojko
Site Admin
Sklamanie dnes, cakal som od Armstronga viacej, ale zrejme po takej dlhej pauze aku mal to nepojde.
Velitsovci do Columbie, no zaujimave, aj ked podla mna je Colubia o dost kvalitativne vpredu, ved mena ako Cavendish, Hincapie, Kirchen alebo mlady cech Rabon ci nemec Martin uz co to ukazali. Myslim si, ze prestupom do Columbie sa dostali zase o nieco vyssie v cyklistike.
Inak Armstrong oznamil sponzora jeho novej stajne, je nim americky predajca elektroniky, firma RadioShack. Podla vyjadreni Astany o kazazsko-spanielskom time sa da teda ocakavat, ze by k Armstrongovi mohol ist aj Leipheimer, mozno nemec Kloden alebo z Columbie aj Hincapie. Uvidime po zime.
Velitsovci do Columbie, no zaujimave, aj ked podla mna je Colubia o dost kvalitativne vpredu, ved mena ako Cavendish, Hincapie, Kirchen alebo mlady cech Rabon ci nemec Martin uz co to ukazali. Myslim si, ze prestupom do Columbie sa dostali zase o nieco vyssie v cyklistike.
Inak Armstrong oznamil sponzora jeho novej stajne, je nim americky predajca elektroniky, firma RadioShack. Podla vyjadreni Astany o kazazsko-spanielskom time sa da teda ocakavat, ze by k Armstrongovi mohol ist aj Leipheimer, mozno nemec Kloden alebo z Columbie aj Hincapie. Uvidime po zime.
-
Sagittarius
Guru
-
hojko
Site Admin
A je po Tour, priblizne o mesiac je tu Vuelta, ale to uz nebude take zaujimave ako Tour, navyse uz mam cyklistiky z TV plnu hlavu.
Zaujimave, ze este ziadny pozitivny doping nebol, ale myslim, ze casom to pride, ked sa zacnu hromadne testovat vzorky.
//autoeditácia príspevku ( 01 Aug 2009, 14:52 )
Cyklisté na Tour prý zneužívali dosud neprodávané preparáty
Contador s Armstrongem spustili válku slov
Astarloza měl před Tour pozitivní test na EPO
Zaujimave, ze este ziadny pozitivny doping nebol, ale myslim, ze casom to pride, ked sa zacnu hromadne testovat vzorky.
//autoeditácia príspevku ( 01 Aug 2009, 14:52 )
Cyklisté na Tour prý zneužívali dosud neprodávané preparáty
Contador s Armstrongem spustili válku slov
Astarloza měl před Tour pozitivní test na EPO