Cestovný pas
Cestovný pas
koncom februara pojdem do anglicka a bolo mi odporucane zobrat si aj pas...
je moznost vybavit si ho mimo miesta bydliska: patrim do okresu Brezno,ale som na intraku v BB...
maju na pasovom dake "netradicne" uradne hodiny: napr.: nerobia v pondelok a piatok, etc.
je moznost vybavit si ho mimo miesta bydliska: patrim do okresu Brezno,ale som na intraku v BB...
maju na pasovom dake "netradicne" uradne hodiny: napr.: nerobia v pondelok a piatok, etc.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Cestovný pas
Podľa § 6 zákona cestovný pas vydáva občanovi okresné riaditeľstvo Policajného zboru príslušné podľa miesta trvalého alebo prechodného pobytu občana.
Toto však platí do 30. 6. 2006, kedy táto kompetencia prejde na obvodné úrady. Od 1. 7. 2006 budú cestovné pasy vydávať obvodné úrady príslušné podľa miesta trvalého pobytu (ak občan nebude mať trvalý pobyt na území Slovenskej republiky, podľa jeho posledného trvalého pobytu na území Slovenskej republiky a ak občan nemal trvalý pobyt na území Slovenskej republiky, vydá cestovný pas Obvodný úrad Bratislava).
Cestovný pas bude môcť na základe odôvodnenej žiadosti vydať aj iný obvodný úrad ako príslušný obvodný úrad.
Cestovný pas sa vydáva s územnou platnosťou do všetkých štátov sveta. Cestovný pas sa občanom vydáva s platnosťou na 10 rokov; občanom mladším ako 5 rokov sa vydáva s platnosťou na 2 roky a občanom od 5 rokov do 15 rokov sa vydáva s platnosťou na 5 rokov.
-
audiotrack
VIP
úrad ktorý má na starosti nejakú časť (mesto, okres..).
V banskobystrickom kraji sú to tieto: http://www.telecom.gov.sk/index/go.php?id=1156
máš tam adresy aj na BB aj na Brezno
//edit:
jaj, to sú iné úrady, ty potrebuješ ísť asi na pasové v brezne albo bystrici a nie na úrad telekomunikácii, pôšt a dopravy 
V banskobystrickom kraji sú to tieto: http://www.telecom.gov.sk/index/go.php?id=1156
máš tam adresy aj na BB aj na Brezno
//edit:
-
zuzkazuzka
VIP
mna nastrasil kamos, ktory bol pre Vianocami v Birnighame a tam od neho chceli pas...zuzkazuzka napísal:do GB mozes bez problemov cestovat len na obciansky preukaz. ja tak cestujem uz od kedy to bolo povolene a nikdy som nemala ziadny problem.
usetris si tak nervy, cas a aj par tisic za expresne vybavenie pasu...
a uzi si GB, lebo je to uzasna krajina!
ok, spolieham na teba
budem v Durhame, juzne od Newcastlu a je planovana aj prehliadka Edinburgu...
uz sa tesim ako maly
-
Kibo
Hardcore addict
ja som v anglicku, teraz som na sviatky doma a letim naspat a vsade chcu pas, s obcianskym sa az tak neuspokoja, pozerali na to ako na prizrak, nevedeli ani co to je, ale ked mali v ruke pas, hned sa tvarili inac, mozno zalezi od ludi, na ktorych natrafis a na naladu uradnikov. odtialto odletis v pohode, ale v Uk na letisku sa budu tvarit kyslo. nemusi to tak byt, ale mne sa to stalo 2x
ja osobne by som radsej odporucal mat pas pri sebe, pretoze nikdy nevies na akeho vola natrafis. Niektori maju pas uplne v pecku a niektori ta len tak na obciansky nepustia a kym sa ty dovolas spravodlivosti, tak ti aj lietadlo odleti.jackb napísal:tak chcu,alebo nechcu![]()
![]()
mam cas do 17.2.,ale 18. letim... to znamena ked nechcem vyvalit 4litre za zrychlene vybavovanie mam poslednu moznost...
-
Kibo
Hardcore addict
to je pravda a zasa pas sa ti zide, co ty vies kam este pojdes? ved pas plati tusim 10 rokov, nie ej zbytocne ho mat, ja by som vybavil, ale spytaj sa , ci ti to stihnu vybavit, lebo ked 18. letis... dnes je 7.1. to mas necelych 6 tyzdnov a nase urady dokazu zazrakypinco napísal:ja osobne by som radsej odporucal mat pas pri sebe, pretoze nikdy nevies na akeho vola natrafis. Niektori maju pas uplne v pecku a niektori ta len tak na obciansky nepustia a kym sa ty dovolas spravodlivosti, tak ti aj lietadlo odleti.
-
miro.fisman
Medium Expert
-
zuzkazuzka
VIP
to jackb:
Ja chodim do GB casto a odkedy sa da ist na OP, tak som nikdy nemala problem. Je to riadne uznavany doklad a navyse ked pride lietadlo plne Slovakov, tak aj keby za priehradkou sedel nejaky debilek, tak urcite sa tam nazbiera viac ludi, ktori cestuju na OP.
Ale ak sa bojis (i ked naozaj zbytocne), tak si ten pas urobit nechaj, lebo sa ti zide ked budes cestovat tam, kde OP ako cestovny doklad neakceptuju. Takze v tvojom imaginarnom hlasovani hlasujem za OP
Ja chodim do GB casto a odkedy sa da ist na OP, tak som nikdy nemala problem. Je to riadne uznavany doklad a navyse ked pride lietadlo plne Slovakov, tak aj keby za priehradkou sedel nejaky debilek, tak urcite sa tam nazbiera viac ludi, ktori cestuju na OP.
Ale ak sa bojis (i ked naozaj zbytocne), tak si ten pas urobit nechaj, lebo sa ti zide ked budes cestovat tam, kde OP ako cestovny doklad neakceptuju. Takze v tvojom imaginarnom hlasovani hlasujem za OP