Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
Nesedel si len v základnej výbave Active? Podľa cenníka Ambition už má tempomat, elektriku vzadu, multifunkčný volant na rádio a telefón.. a za doplatok 499€ máš balík Ambition Plus, ktorý okrem dvojzónovej automatickej klimatizácie obsahuje aj vyhrievané predné sedadlá, parkovacie senzory vzadu, svetelný a dažďový senzor a vnútorné spätné zrkadlo so senzorom vlhkosti.
http://www.skoda-auto.sk/SiteCollection ... cennik.pdf
http://www.skoda-auto.sk/SiteCollection ... cennik.pdf
podla cennika, ktory drzim v ruke, stoji tempomat aj pre Active aj pre Ambition 11 000 CZK
volant som v cenniku nenasiel, asi je to v nejakom packete
kazdopadne som vychadzal z info, ktore mi dala zenska v predajni
inak, 7-stupnovy automat radi 6ku v rychlosti 60 km/h, co je dost zle, okolo 1400 rpm, prevodovka(/dvojhmota?) musi trpiet...
ak cosi zobrat, tak asi zacat s vybavou Style
volant som v cenniku nenasiel, asi je to v nejakom packete
kazdopadne som vychadzal z info, ktore mi dala zenska v predajni
inak, 7-stupnovy automat radi 6ku v rychlosti 60 km/h, co je dost zle, okolo 1400 rpm, prevodovka(/dvojhmota?) musi trpiet...
ak cosi zobrat, tak asi zacat s vybavou Style
Hmm.. máš pravdu, v českom cenníku je za príplatok.. ale pozri slovenský cenník, tam je pre Ambition výbavu v základe. Neverím, žeby mali chybu.. a tie ceny základných verzií sa podľa kurzov NBS veľmi nelíšia. Neoplatí sa ti skôr kúpiť na Slovensku?
Už pozerám Fabiu, aj tu sú rozdiely medzi českou a slovenskou verziou. Napr. v českom cenníku sú zadné kotúče štandard len pre 1.2TSI 81kW, inak za príplatok aj pri Style výbave, ale v slovenskom cenníku sú základ pre všetky motory už od základnej Active výbavy (teda okrem 1.0MPI ako aj v CZ)..
Už pozerám Fabiu, aj tu sú rozdiely medzi českou a slovenskou verziou. Napr. v českom cenníku sú zadné kotúče štandard len pre 1.2TSI 81kW, inak za príplatok aj pri Style výbave, ale v slovenskom cenníku sú základ pre všetky motory už od základnej Active výbavy (teda okrem 1.0MPI ako aj v CZ)..
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
tempomat som si dorobil minulý mesiac na octavke za 25€.
stačí aby auto bolo vybavené správnou podvolantovou jednotkou a dorobenie je len kúpa páčky zo šroťáka a nakódovanie.
Podvolantovky sú 3 typy
lowline: nedokáže nič
midline: tempomat a palubný PC
highline: midline + MF volant
v prípade, že je auto vybavené midline podvolantovkou a chcel by si highline, treba kontrolovať aj CAN-bus či podporuje highline podvolantovku.
čiže suma sumárom, ak má auto palubný PC, tak tempomat si spravíš aj sám, stačí na šroťáku zohnať páčku.
//autoeditácia príspevku (19 Apr 2016, 12:30)
a ohľadom toho radenia pri 1400rpm, to je klasika pri koncerne audi + vw a ich DSG.
Sú tu ľudia, čo to považujú za normálne. A hneď dostaneš aj karmu s popisom, že si kok*t, že zbytočne motor vytáčaš ak radíš pri 2- 2,3k rpm
stačí aby auto bolo vybavené správnou podvolantovou jednotkou a dorobenie je len kúpa páčky zo šroťáka a nakódovanie.
Podvolantovky sú 3 typy
lowline: nedokáže nič
midline: tempomat a palubný PC
highline: midline + MF volant
v prípade, že je auto vybavené midline podvolantovkou a chcel by si highline, treba kontrolovať aj CAN-bus či podporuje highline podvolantovku.
čiže suma sumárom, ak má auto palubný PC, tak tempomat si spravíš aj sám, stačí na šroťáku zohnať páčku.
//autoeditácia príspevku (19 Apr 2016, 12:30)
a ohľadom toho radenia pri 1400rpm, to je klasika pri koncerne audi + vw a ich DSG.
Sú tu ľudia, čo to považujú za normálne. A hneď dostaneš aj karmu s popisom, že si kok*t, že zbytočne motor vytáčaš ak radíš pri 2- 2,3k rpm
s tou kupou je to zlozite, ale musi to byt v CR
-
RATZINGER666
Darca
to uz aj Ty si odbornik na dvojhmoty? jak si na toto dosiel?beardie napísal:inak, 7-stupnovy automat radi 6ku v rychlosti 60 km/h, co je dost zle, okolo 1400 rpm, prevodovka(/dvojhmota?) musi trpiet...
tym, ze mi triaslo rit
ak by bolo moje, prepinam na sport rezim, ak tam vobec nejaky je
ak by bolo moje, prepinam na sport rezim, ak tam vobec nejaky je
-
RATZINGER666
Darca
to este neznamena, ze na to nie je dimenzovany...
ale ak bolo to trasenie az neprijemne, kaslal by som na taky motor... prip. mozno nejaka porucha...
ale ak bolo to trasenie az neprijemne, kaslal by som na taky motor... prip. mozno nejaka porucha...
Tak jasne, ten motor určite nechcem, išlo mi o testovanie výbavy a keď som tam už bol, tak som sa aj povozil...
-
RATZINGER666
Darca
inak ten motor je celkom oblubeny, dost to ludia pytaju a dobre sa predava...
Zdravim chcem kupit auto do 13000€ Rozmyslam nad tymito: Audi A4-b7,b8, Audi A5, Passat CC. Motor bud 2.0 TFSI alebo 2.0 Tdi 125 kw alebo Bmw e90 bud 325d alebo 320i. Ktore by ste mi odporucili ?
Poznate nejakeho dobreho dovozcu aut z nemecka ? Mam zaujem o Audi A4
-
RATZINGER666
Darca
Dyfo: z konkretneho inzeratu?
ahojte poprosim o radu, mam si prevziat nove auto, zatial je na prepravnych znackach bez TP, musim s nim ist ale ihned na jednodennu dlhsiu cestu, potrebujem hned PZP vybavit?
-
RATZINGER666
Darca
nemusis, sucastou znaciek je aj poistenie... ale bolo by to najidealnejsie... PZP uzavries do pol hodiny, a ak si uz PZP mal, aj skor... resp. ak mas poistovacieho agenta, tak za chvilu cez telefon, kludne aj pocas cesty...
ale fujRATZINGER666 napísal:najidealnejsie
najoptimalnejsie?
asi budem kupovat auto casom (tak do roka), chcel by som sa predbezne informovat. co hovorite na suzuki swift? cena tak okolo 7 tisic, to mi vychadzali rocniky 2012-2015, zalezi od motora. tam by som idealne zobral 1.6, ale myslim ze aj 1.3 by mohlo byt ok.
chcem auto do mesta, dlhsie cesty tak maximalne 2x do roka.
swift sa mi paci lebo to vyzera byt zabavne auto. pocul som niekde ze do tych 150 tisic km s nimi nebyva moc problem a tam by som sa ja asi nikdy nedostal, urcite nespravim viac nez 10 tisic rocne, skor tak 5 tisic.
chcem auto do mesta, dlhsie cesty tak maximalne 2x do roka.
swift sa mi paci lebo to vyzera byt zabavne auto. pocul som niekde ze do tych 150 tisic km s nimi nebyva moc problem a tam by som sa ja asi nikdy nedostal, urcite nespravim viac nez 10 tisic rocne, skor tak 5 tisic.
Swift je velmi malicky, rataj, ze styria dospeli sa neodveziete, rovnako do kufra das maximalne tak tasky s nakupom. Inak Swift Sport s tou 1.6 atmosferou je dost zabavne auto, dokaze auto pekne rozhybat.
-
RATZINGER666
Darca
beardie: ale joj, pri komparacii v ramci vyberu konkretnych moznosti je pripustna aj najidealnejsia ci najoptimalnejsia volba
ale inak mas pravdu, balansuje to na hrane 
Caute. Planujem kupit auto niekedy v juli. Cenovo do 8000. Vyber som zuzil a paci sa mi velmi Kia C'eed alebo C'eed Sporty Wagon. Ročník od 2010-2012. Myslíte, že je to dobrá voľba? Používať budem prevažne v meste do práce ale aj občas 2-3x na dlhšie trasy. Viete kde sa oplatí hľadať? Vďaka