(( precedens ale hovori ze podla tejto logiky, by mala platit nepriama umera medzi vekom vozidla a jeho kvalitou ... teda ze pri nejakej 10G sa bude eventualny majitel rozhodovat medzi P307 a cviklou 10G
Chcem kúpiť auto
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
tak ak nedosahuje hondackej kvality z predchadzajucich rokov, tak niekde soudruzi so sikmimy ocami udelali chybu
... dnes uz predsa ziadna automobilka nevyraba vsetko vo vlastnej rezii resp v krajine povodu ... konstrukteri znacky su zadavatelmi aj kontrolormi vyrobkov ktore idu do auta ... ak to odflakli, tak je mozne ze kvalitou pokulhava ...
(( precedens ale hovori ze podla tejto logiky, by mala platit nepriama umera medzi vekom vozidla a jeho kvalitou ... teda ze pri nejakej 10G sa bude eventualny majitel rozhodovat medzi P307 a cviklou 10G
...
-
Kemper_LoL
Expert
ahojte ttak ps no celby som 6 gen tj 96-2000 ale aj ked sami paci 5 gen neni od veci len tam to je take hmm ako to povedat divne ?
nvm no a urco cem japončika
, dalej jj cital som posti co ste radily michalovi atd ... no michal preco si zle dopadol ?
nejsi spokojny abo co ?
ak sa smiem opytat :-p
nejaky zasadny different medzi 5 a 6 gen ? myslim nieco motoristicke a elektroinstalacia ... thanks
ps 3 .
naky automechanik co mi moze potvrdit/vyvratit ze nahradne diely su na civinu drahe ? pac polka mi hovori ze cena je v poho a druha polka ze to je drahe jak s**na ....
ps.4 joj sryale stale si na nieco spomeniem a tak hlavne jak pri 5 gene rozoznam anglana od japonca ?
))))) thanks :-p
ps5 ratzinger ta druha civina je fakt nice, ale tak AAA čkam neverim
nejaky zasadny different medzi 5 a 6 gen ? myslim nieco motoristicke a elektroinstalacia ... thanks
ps 3 .
ps.4 joj sryale stale si na nieco spomeniem a tak hlavne jak pri 5 gene rozoznam anglana od japonca ?
ps5 ratzinger ta druha civina je fakt nice, ale tak AAA čkam neverim
Ak budes kupovat original v honde, tak ano su drahe, ale nemyslim ze je to vyrazny rozdiel oproti inym znackovym dielom, napr koncernu. Ale daju sa kupovat aj mimo hondy, castokrat identicke diely od Nipparts... Osobne vela neobjednavam, o vsetko sa mi stara chalanisko, ktory ma prehlad a dokaze splasit veci za neskutocne dobre ceny. Aj ked by stale ten diel vychadzal drahsie ako u konkurencie, tak je dost velka pravdepodobnost, ze ich nebudes potrebovat tolko, takze sa to vyrovnava.
Japonec/Anglan - toto sa tyka iba 6gen. Tam si to vsimnes lahko - svetla plus zadok.
Japonec/Anglan - toto sa tyka iba 6gen. Tam si to vsimnes lahko - svetla plus zadok.
-
RATZINGER666
Darca
Ked je uplne nove, tak snad staci iba otestovanie vsetkych funkcnych casti v interieri. Inak by malo byt vsetko ok, ved vo fabrike musi byt nejaka kontrola kvality 
//ratzi: to je asi najhlavnejsie, ten interier som myslel hlavne kvoli tomu, aby sa potom nemusel zbytocne znova vracat do servisu kvoli nejakej banalite.
//ratzi: to je asi najhlavnejsie, ten interier som myslel hlavne kvoli tomu, aby sa potom nemusel zbytocne znova vracat do servisu kvoli nejakej banalite.
-
RATZINGER666
Darca
-
RATZINGER666
Darca
este popri tej vybave ma napadaju kadejake doplnky a prislusenstvo, od kobercekov az po rezervu, dopredu si este zabezpec povinnu vybavu, vsetko prislusenstvo by si mal mat spisane v kupnopredajnej zmluve alebo sprievodke...
z technickeho stavu skontroluj, ci licuju vsetky plechy, svetla, tesnenia, zamky, atd. atd., skontroluj nastalenie svetiel, no v podstate mnono z veci, ktore kontrolujes pri predaji z druhej ruky
z technickeho stavu skontroluj, ci licuju vsetky plechy, svetla, tesnenia, zamky, atd. atd., skontroluj nastalenie svetiel, no v podstate mnono z veci, ktore kontrolujes pri predaji z druhej ruky
-
RATZINGER666
Darca
-
Michaelo105
Light Professional
Jasné, že sa môžeš opýtať.Kemper_LoL napísal:ahojte ttak ps no celby som 6 gen tj 96-2000 ale aj ked sami paci 5 gen neni od veci len tam to je take hmm ako to povedat divne ?nvm no a urco cem japončika
, dalej jj cital som posti co ste radily michalovi atd ... no michal preco si zle dopadol ?
nejsi spokojny abo co ?
ak sa smiem opytat :-p
Bol som ešte prakticky nedávno kupovať zelenú hondu civic (angličana) za 2000 ečiek. Na prvý pohľad bolo pekné, v inzeráte stále, že auto bolo garážované, nikdy nebúrané, originál cca 145 tis. km, v perfektnom stave.
Asi o dva týždne nato som stretol po asi dvoch rokoch kamaráta a zistil som, že sa celkom do toho vyzná.... Tak som mu povedal, nech sa mi nato pozrie a povedal mi nasledovne: kilometre boli stočené, zozadu bolo búrané a nešikovné vyklepávané, zadok mám trošku prehnitý (presne si tú vetu nepamätám, lebo po prvých info som už bol trošku mimo), mám poriadny kráter vo výfuku. Ale, že to hlavné je dobré - motor a prevodovka
Ešte aby som nezabudol. - pri výmene oleja vytieklo namiesto 2,5-3 litrov iba asi 6 deci.
Jediná vec o ktorej som vedel, že je určitý problém s oknom.
Takže som sa ponaučil a ďalšie auto jednoznačne s niekým kto sa vyzná!!!, alebo nové.
-
RATZINGER666
Darca
pri kupe starsieho auta za mensi objem penazi je nutne sa zmierit s tym, ze auto bolo parkrat burane (burane rozumej aj tuknute...), je aj pravdepodobne, ze ak ma auto 10 rokov a 120 000 km najazdene, tak ze bolo stocnene... hlavne, ak ide o modely, u ktorych sa predpoklada vysoky nabeh - ako napr. octavia combi v rope... ale pokial je oprava spravena plnohodnotne a nie je ju poznat, je vsetko v uplnom poriadu... taktiez je to v poriadku, ked ma auto tachometrovych 100 000 a na tieto kilometre aj vyzera... nech ma original aj 300 000...
ked je v inzerate napisane, ze je neburane, a byvaly majitel to len kdesi oprel o lampu pri cuvani, nie je na mieste mu to zazlievat, to auto burane totizto naozaj nebolo... co sa tyka prehniteho zadku, je to mozny dosledok tej kvazi "buracky", ale to, ze si si to nevsimol, je bohuzial uz len tvoja chyba... ale nenadavaj si za to, aj napriek vybornej antikoroznej ochrane sa takato vec stat moze, este ked je to podmienene tou burackou... deravy vyfuk detto, opat tvoja zodpovednost... ale z nicoho si nerob starosti, taketo malickosti proste k starsiemu autu patria, tak isto aj prvotne investicie do dovedenia stavu k dokonalosti
ked je v inzerate napisane, ze je neburane, a byvaly majitel to len kdesi oprel o lampu pri cuvani, nie je na mieste mu to zazlievat, to auto burane totizto naozaj nebolo... co sa tyka prehniteho zadku, je to mozny dosledok tej kvazi "buracky", ale to, ze si si to nevsimol, je bohuzial uz len tvoja chyba... ale nenadavaj si za to, aj napriek vybornej antikoroznej ochrane sa takato vec stat moze, este ked je to podmienene tou burackou... deravy vyfuk detto, opat tvoja zodpovednost... ale z nicoho si nerob starosti, taketo malickosti proste k starsiemu autu patria, tak isto aj prvotne investicie do dovedenia stavu k dokonalosti
-
Michaelo105
Light Professional
-
RATZINGER666
Darca
ja ta chapem, ale naozaj si z toho nic nerob
ja ked som kupoval posledne auto, tiez mi bolo na nom divnych par veci, tiez malo par na prvych pohlad nevinnych zavad, malo podozrivo malo kilometrov, ale co
technicky bolo v skvelom stave, jazdit jazdi uz dva roky bez sebemensich problemov a absolutne ma netrapia veci, o kolko kilometrov bolo stocnene a ci to byvaly majitel kdesi neoprel 
-
Stoporko
VIP
Zdravím, nový Auris je už doma... celá family máme vianoce
preberanie prebehlo v poriadku, keďže sme poň šli až okolo piatej, vonku bola tma, tak nás vozítko čakalo vnútri predajne pod lampami... povinná výbava bola samozrejmosťou, prešli sme si komplet kasňu a interiér, chlapík vytiahol auto von a už sme frčali... dík za pomoc pri prvotnom výbere (vtedy najviac viedol Ford fusion) až po preberanie.
gratulujem. V sucasnosti by si hladal asi tazko lepsie auto ako je Auris v pomere cena/kvalita. Ten novy motor 1,33 vvti skoro nic nezerie, ale skoro to ani nejde
Ma to sice 100k, ale charakter toho motora ti ich moc nedovoluje prehanat. Ale je to vynikajuce mestske vozitko. Co som pocul, tak mal Auris problemy s originalnym Toyota alarmom, ktory bol montovany v Cesku. Ak nemas origo alarm, tak mozes kludne spavat