Chcem kúpiť auto
-
johny541
King
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chcem kúpiť auto
Samozrejme v porovnaní s tým, že to je 1,2 objem, jazdil som v meste a sám.
-
Dante Flyshit
Medium Expert
Takisto sa môžem opýtať ja Teba prečo áno...Počuj, nebudem Ti tu rozpisovať prečo áno a prečo nie, svoj názor som si nevycucal z prsta a nemám dôvod len tak pre nič za nič niečo znevýhodňovať. Tieto oturbené malolitrážne autá majú vo všeobecnosti veľmi nízku životnosť, určite je vyššia pravdepodobnosť spoľahlivosti pri 1,4 archaickom hladkom benzíne. Koľko km vydrží najazdiť 1.2 TSi ?-supersonic- napísal: a preco nie TSI ? jezisi dalsi odbornik.. chod radsej na posilnovanie
Na druhej strane zasa musím priznať, že motor je ešte pomerne mladý a môže prekvapiť. Každopádne je to trochu riziko.
-
evilbanana
Medium Star
Určite nie... s týmto motorom som sa stretol a TSI zas niesú zas také novotinky
-
viper1993
Medium Professional
Potrebujem poradit s motorizaciou novej octavie. Octavia bude pre mna tj. pre zaciatocnika(za par tyzdnov koncim autoskolu). Cca 80% bude jazda v meste. Zatial mam vybrate 1.4 TSI 90 kW 7-stup. automat. Do motorov sa vobec nevyznam takze nie je to slabe? Ci pre zaciatocnika akurat? Pripadne poradte nieco ine.
-
johny541
King
Naozaj chceš automat? Čo sa týka výkonu na to auto a keď bude používané v meste, tak to je akurát. Dokonca by som povedal, že aj mimo mesta nebudeš zaostávať pri predbiehaní. Ja by som ale po spravení autoškoly automat nechcel, ale je to každého osobné rozhodnutie no.
-
viper1993
Medium Professional
Asi aj hej, pri automate mi odpadava sustredenie sa na radenie, o to viac sa mozem sustredit na samotne soferovanie a cestu. Jediny problem vidim mozno v buducom firemnom aute ktore by mohlo byt manual no najblizsich 5-6 rokov este firemne auto zrejme nehrozi a za tie roky sa jazdit podla mna naucim a pripadny prechod na manual mozno bude zo zaciatku tazsi ale myslim ze je to otazka 3 tyzdnov si zvyknut ze to za mna radit nebude(aspon myslim).
// jj k vykonu mi uz bolo povedane nieco podobne, cize asi ostanem pri tom.
// jj k vykonu mi uz bolo povedane nieco podobne, cize asi ostanem pri tom.
-
johny541
King
Ale no, určite si zober manuál a prvý mesiac radšej jazdi s ocom a pomaly. Potom to radenie už ani nebudeš vnímať (samozrejme ak budeš jazdiť pravidelne a nie štyrikrát za mesiac vytiahneš auto). Každý si tým prešiel a aha žijeme
Ale to je iba moja rada. Ja automat nemusím pokiaľ sa nejedná napríklad o luxusnú limuzínu (S-ko, 7er a pod.) alebo keď už si fakt vychodený pár desiatok rokov na manuály a robíš dlhé trate, tak vtedy to chápem.
-
viper1993
Medium Professional
Ach a to uz som bol po troch mesiacoch rozmyslania tak pekne rozhodnuty
Teraz budem nad tym zase 2 tyzdne rozmyslat
Neviem, uvidim, skusim sa este poradit s viacerymi skusenymi vodicmi ze ci by isli do automatu po autoskole.
-
johny541
King
Poviem ti takto, ja mám 19 rokov a automat by som nechcel, lebo z manuálu mám väčší pôžitok pri jazde. Viem urobiť peknú spotrebu pri podradzovaní, viem rýchlo predbiehať (i keď s 2.0HDI plne naloženým Jumprom by sa o slove rýchlo dalo polemizovať) ale jednoducho viem si tú jazdu prispôsobiť tak ako chcem ja. A to ma na šoférovaní najviac baví. Kebyže ma niekto za mňa radiť, tak to by bolo iba sucho sa dostať z bodu A do bodu B a to by ma nebavilo. Áno, s automatom je to komfortnejšie možno, pohodlnejšie, ale teraz sa pri manuáli sústredím už iba na cestu a radenie sa stalo absolútnou samozrejmosťou. Okrem toho sa mi nemôže stať, že za volantom zaspím

-
Mrk
Professional
jak som dostal vodicak a dopracoval som sa k prvemu autu, tak som bol jedine pre manual, sak som chlap, ne ? ale poctom nabehanych km, hlavne po meste, v kolonach, kolkokrat som soferoval pretoze som musel niekam ist a kebyze mam kupovat nove auto, tak urocite berem automat, tych par chvil ked mam chut sa jasit a kvaltovat, by som ozelel, a tak nejak by som to chcel do buducnosti ked budem velky
na bezne pouzitie automat a potom na vikendy nejaku garazovu kralovnu s manualom 
-
johny541
King
Mrk : možno máš pravdu. U mňa to bolo práve naopak. Ja som sa strašne za volant tlačil a stále som chcel chodiť. Mňa nikto nenútil. Jednoducho jazdím preto, lebo ma to baví, aj keď jazdím dlhé trasy po SR s fakt že málo pohodlnou dodávkou. Musí si chlapec vybrať, aká povaha je on 
-
Holubar
Darca
johny541 - ked som mal 19, rozmyslal som podobne, automat ani za svet. Ale cim viac budes jazdit, uvidis to inak. Manual je v kolone vyslovene bolest a pri dlhsi trasach to zacne byt po case tiez otrava.
Mna mrzi, ze automaty este nie su tak rozsirene. Napr momentalne pozeram po aute ako Mazda 6, Honda Accord a pod a mam problem najst kus s automatom. Inak je tomu akurat pri premiovkach, tam je skoro vsade automat...
Mna mrzi, ze automaty este nie su tak rozsirene. Napr momentalne pozeram po aute ako Mazda 6, Honda Accord a pod a mam problem najst kus s automatom. Inak je tomu akurat pri premiovkach, tam je skoro vsade automat...
-
Mrk
Professional
to pride casom a kilometrami
aspon u mna to tak bolo, jasne, ze rad jazdim, ale jazdenie len tak pre potesenie s rastucou cenou benzinu uz moc nepraktizujem, je to drahy spas sa len tak vozit
i ked by som chalanovi najprv doprial jazdenie s manualom zo zaciatku, nejaky ten rok na niecom starsom, nejake tie tuknutia pri parkovani, skrkance a kixy, to by mi bolo luto noveho auto, ale ked je uz rozhodnuty pre nove, tak jednoznacne automat
ked si mlady (dovolim si povedat nesksueny vodic) paci sa ti velky vyfuk, mohutny zvuk a manualne radenie - vychutnavas si jazdu, s pribudajucimi kilometrami a vekom sa ti paci dokonale odhlucnene auto, tichy chod motora a vyfuku a automat 
sam to poznam na sebe, niekedy co by som dal za automat...no podla mna nie je dobry napad ist hned po autoskole do automatu, pojazdi nejaky ten pol rok s manualom ked sa da
sam to poznam na sebe, niekedy co by som dal za automat...no podla mna nie je dobry napad ist hned po autoskole do automatu, pojazdi nejaky ten pol rok s manualom ked sa da
-
johny541
King
Tak mne naftu platia, takže ja iba sadnem, dostanem inštrukcie a idem. Robil som aj dva krát KE - Vrútky. Ale asi máš pravdu holubár. Ale zatiaľ taký moment ešte neprišiel no. Každopádne ešte dobrá poznámka od Mrk-a ohľadom toho nového auta. Taktiež by som si netrúfol sadnúť do úplne nového auta po autoškole a byť zaňho zodpovedný. Dokonca ja si teraz hľadám nejaké fakt že lacné auto na jazdenie po meste, že už nebude mať asi ďalšieho majiteľa, takže nejaké fávo. A to už jazdím rok a nechcel by som nové auto. To príde neskôr. Možno keď budem mať rodinu a bude treba bezpečnosť, záruku na auto, tak vtedy niečo nové.
chezter - mám rád svižnú jazdu, aj hluk okolo auta pri rýchlej jazde, ale veľký výfuk a mladícke tuzingy vonkoncom nemusím. Nepáči sa mi to a nikdy by som to nechcel mať, čiže existuje aj zdravý stred medzi tým čo si napísal
chezter - mám rád svižnú jazdu, aj hluk okolo auta pri rýchlej jazde, ale veľký výfuk a mladícke tuzingy vonkoncom nemusím. Nepáči sa mi to a nikdy by som to nechcel mať, čiže existuje aj zdravý stred medzi tým čo si napísal
-
Suffel
Guru
osobne by som isiel aj do automatu preco nie?.. podla mna je to len na kazdom z nas co si vybere a co mu je viac po voli.. myslim ze ak po autoskole bude jazdit automat a po roku alebo dvoch presadne do manualu tak po dvoch tyzdnoch nebude mat problem a bude radit ako keby mal manual odjakziva.. ja osobne zatial jazdim len na manualoch ale mal som cest aj s automatom a nemozem si stazovat je to trosku ine ze staci len pridavat a auto ide samo ale stale to je auto a stale sa treba venovat to co je predsebou ako to kto a ako radii..
k tomu motoru myslim ze to je dobra volba sice neviem ako sa bude spravat motor po nejakych 200k km a teda hlavne servis co si bude obnasat ale mal som tu moznost sa natom povozit a je to fakt raketa tieto oturbene maloobjemy idu fakt krasne su tichucke da sa s tym v pohode prebiehat a tak ako bolo uz povedane ani po dialnici s nimi nieje problem pri 130-ke to ide krasne ani nieje pocut ze je nejaky motor pod kapotou.. tato 7.stupnova DSG prevodovka bude asi dost malo rozostupnovana teda bude dost casto radit, ale treba sa v tom previest vyskusat a rozhodnut sa.. ak sa jedna o nove auto tak testovacie jazdy by nemali byt ziaden problem..
k tomu motoru myslim ze to je dobra volba sice neviem ako sa bude spravat motor po nejakych 200k km a teda hlavne servis co si bude obnasat ale mal som tu moznost sa natom povozit a je to fakt raketa tieto oturbene maloobjemy idu fakt krasne su tichucke da sa s tym v pohode prebiehat a tak ako bolo uz povedane ani po dialnici s nimi nieje problem pri 130-ke to ide krasne ani nieje pocut ze je nejaky motor pod kapotou.. tato 7.stupnova DSG prevodovka bude asi dost malo rozostupnovana teda bude dost casto radit, ale treba sa v tom previest vyskusat a rozhodnut sa.. ak sa jedna o nove auto tak testovacie jazdy by nemali byt ziaden problem..
gogo956: ak chces zihadlo: http://renault-megane.autobazar.eu/20i- ... 58356.html
Renault Megane II. RS - konkretne toto auto poznam osobne, je v TOP stave..
P.S: k tomu automatu, ako je na tom servis ? asi v roku 08 sme s kamosom zhanali servis manualnej prevodovky na Pajero (vyskakoval niektory kvalt, tusim 5ka) a nikto to nechcel zobrat...
Renault Megane II. RS - konkretne toto auto poznam osobne, je v TOP stave..
P.S: k tomu automatu, ako je na tom servis ? asi v roku 08 sme s kamosom zhanali servis manualnej prevodovky na Pajero (vyskakoval niektory kvalt, tusim 5ka) a nikto to nechcel zobrat...
-
Fabo
Hardcore addict
plusminus: je to koncern, o dostupnost servisu by som sa nebal. A ak je viper v takej situacii ze si moze hned po skonceni autoskoly dovolit vlastne 20 tisicove auto, tak by som povedal ze auto bude na konci zaruky uz u ineho majitela... dovtedy to je problem skodovky, nie jeho.
Vlasti niekto octaviu I, r.v. 98... 1.9 TDI 81kw... odporucate? alebo sa pozriet radsej po niecom inom?
Rozpocet 3000 Eur...
Rozpocet 3000 Eur...
-
RATZINGER666
Darca
ja vyslovene neodporucam... inak co sa teraz vrece roztrhlo s tymi zaujemcami o OI? aj tu aj na ab.eu, vsetci chcu len oktavie
tu sme o tom cosi pisali, su tam vypisane aj rozne alternativy : http://www.hojko.com/s-octavia-1-4-16v- ... 55383.html a skus prehladat aj tuto temu, octavie sa tu uz urcite riesili