Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
evilbanana
Medium Star
Medium Star

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa evilbanana »

nehraj prosim teraz urazeneho, tak ma nepros, nikde inde ti nepisem jedine co som ti dal bola karma a tu si mi predpokladam ze vratil ty. Naco sem budem davat dalsie modely ktore su aj tak na nase cesty prisilne a kazdy kto si to kupi je bud samovrah alebo nepozna slovenske cesty alebo dalsie kydy co tu pisu niektorí, ktorý by este vacsi vykon brali ak by na to mali..
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

nie som urazeny, iba by som bol rad, keby sme toto preskocili a vratili sa k tej diskusii, co? :)

karmu som Ti ja nedal, kedze zatial som Ti ju nemal dat za co, okrem toho ja sa podpisujem... aspon ludia vedia, komu tie minuska maju vracat :D ale ak chces, mozem Ti to dokazat jednoducho tak, ze Ti tam naozaj jednu poslem, kedze karmu mozes jednemu uzivatelovi poslat iba raz za par dni :P

ci je to silne na nase cesty alebo nie mna nezaujima, mam na to iny nazor, ale chcel som Ti len dat priestor na uvedenie nejakeho adekvatneho alebo silnejsieho motora ako vykonnejsiu alternativu k tomu oplackemu, kedze tam pri tom ta diskusia vznikla :)
evilbanana
Medium Star
Medium Star

kludne daj, ja si myslim ze karma tu skor funguje ze kto ide proti prudu dostane minus alebo kto si dovoli tvrdit nieco co sa nepaci dlhorocnemu userovi.
Skusim teda w211 3.2 NIE cdi myslim ze je to hladky benzin so 165kw
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

mne by sa co sa tyka trojlitrov urcite pacila mazda 6 sport alebo klasika mazda 6 4x4 mps :P :D tam sa to blizi ku 300HP
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

evilbanana napísal:
predbiehanie? ide o to ze by to relativne mohlo mat viac a nema..
predbiehanie? ved to auto ma vacsi vykon ako 90% aut v republike... a neviem si predstavit beznu situaciu kde si mal s takymto autom problem predbehnut nejake ine auto ak sa s nim zrovna nenahanas
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

evilbanana: ten sestvalcek napadol aj mna, kedze kamarat mal jeho predchodcu vo w124... ale este stale si nemyslim, ze ten o 10kw slabsi motor a jeho vykon je hodny oznacenia ako "maly vykon na ten objem"...

karma tu mozno tak funguje, ja sa ju ale ale snazim pouzivat spominanym sposobom... a ako pisem - je zbytocne sa tu o nej bavit, ani ma to nezaujima...

chezter: z tychto lacnych sedanov je 6 mps mojim favoritom, avsak to sme uz v kategorii preplnanych motorov :)
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vitaaa »

evilbanana napísal:Po dalsie to ze tu niekto pise ze na SK cesty to staci. Tak fajn, naco sa vobec motory vyvyjaju a do Faceliftov sa snazia z toho isteho motora vytiahnut vyssim vykon nejakym upgradom alebo upravenim. To ze niekto napise ze to na SK cesty staci je imho len hlupy argument. A to v akom su stave tak to je uz na inu debatu
s tým čo stačí a čo nestačí je to veľmi veľmi subjektívne. To hej. Ale chcem sa vyjadriť k tým faceliftom, upgradom, upraveniam. Po facelifte pre Vectru GTS nahradil 3,2 V6 motor 2,8 turbo... tam boli dve výkonové varianty 230k a neskôr 250k. (OPC až 256 a 280k). Tak a Vectra bol tým pádom sakramentsky rýchly sedan s poháňanou prednou nápravou.

Poviem za seba jedno. Ak by som si mal vybrať medzi 3,2 V6 a 2,8 Turbo bolo by to veľmi ťažké rozhodovanie ale asi volím ten prvý. Pretože k samotnému určeniu vozidla sa neuveriteľne hodí. Motor je vďaka kr. momentu veľmi pružný, to robí jazdu v aute dosť dynamickou a ľahko predčí veľa áut strednej triedy, ktoré dnes zídu z výrobnej linky. Spolu s dobrou spoľahlivosťou atmosféry to auto spĺňa moje nároky na rýchly, pohodlný a nekazivý cestný automobil s dobrým podvozkom. Niektorí auto novinári hovorili pri predface GTSku dokonca o malom náznaku pretáčavosti. Neviem, nespozoroval som. Čo viac si môžeš od rýchleho cestovného sedana priať?

Mŕtvy Z32SE by si musel lupou hľadať. Motor Z28NET/L bol tiež označovaný ako bulletproof. Spotrebu však menšiu nepriniesol. Dokonca si myslím, že ak tomu dáš trošku "do rypáku" bude žrať turbo viac ako to atmo. (to je však len moja domnienka) Ale už tam bolo v mojich očiach jedno kur*ítko navyše. Ako si však môžeš všimnúť tiež to nie je nijak prehnaný výkon. 250 koní z 2,8T sa môže zdať dnes hocikomu jednoducho málo. Určite sa dá z toho vymačkať viac. Ale načo? Načo posielať na prednú nápravu nevyužiteľný výkon, znížiť spoľahlivosť a celkovo dod*bať už aj tak rýchly sedan strednej triedy? K možnostiam celého balíka (auta) s ohľadom na jeho určenie boli tie motory presne také, aké mali byť.
evilbanana
Medium Star
Medium Star

skoda za sa stale len slovickarie s tym naco vykon. je pravda ze by mohol obiehat a dat viac aut v premavke ale doba sa meni.. chodte do Ba a do vacsich miest a zistite ze vsade nejazdia len htp cka a 1.6 ky
a dufam ze sa tu zacne niekto slovickarit ze som spomenul htp, mesto alebo Ba :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ake slovickarenie? ved to je jedine, co si napisal v tom prispevku, z ktoreho vznikla tato diskusia... tak ako si teda "maly vykon z takeho objemu" myslel? :)

a o vykone vysokom alebo nizkom na nasich cestach si sa nechcel bavit uz v druhom prispevku a pisal si kolegom, ze je to irelevantne a ze sa o tom nechces bavit, tak co teda?
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

tak teda ja ti to poviem otvorene a priamo. 211k je proste málo na ten objem. Môžeš si kúpiť 2,0TSi. Budeš spokojný... dokedy

teda ja nejdem slovíčkariť. V tej BA žijem od narodenia... jazdím v nej každý deň. A len tak čisto empirickou metódou ti môžem povedať, že tých, ktorí tú jazdia na niečom 200koní+ je málo. TDi vytvárajúce dymové clony ma netrápi. SUV ktoré je už inteligentnejšie ako jeho vodička detto. Sem tam sa tu zjaví superšport, ktorému by si ale nestačil ani keby mala Vectra 400koní. O čo teda ide? Keď je ti to málo, nekúpiš si ho. Problem solved. Ja ti len hovorím, že to auto je dobré, s tým motorom, ktorý tam je. Ešte raz : K možnostiam celého balíka (auta) s ohľadom na jeho určenie boli tie motory presne také, aké mali byť.

inak tiež nechápem čo si ty predstavuješ pod pojmom slovíčkarenie. s Ratzim reagujeme presne na to čo píšeš... Ak chceš porovnávať litrový výkon motorov z tej doby... kľudne... nato sa ale nepotrebuješ baviť na fóre.
evilbanana
Medium Star
Medium Star

vita nepisal som o tebe :) to ratzinger rozmyslaj preco som sa prestal bavit pretoze ako vo vacsine sklznes uplne niekde mimo kde sa snazis nachytat. Od vectry ste dosli az k cestam ja som napisal svoj nazor dal som aj ine auto o ktorom si pochyboval ze vobec najdem. to je asi tak vsetko
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

evilbanana napísal:skoda za sa stale len slovickarie s tym naco vykon. je pravda ze by mohol obiehat a dat viac aut v premavke ale doba sa meni.. chodte do Ba a do vacsich miest a zistite ze vsade nejazdia len htp cka a 1.6 ky
a dufam ze sa tu zacne niekto slovickarit ze som spomenul htp, mesto alebo Ba :)
joooj, zijem odnarodenia v Bratislave, takze v nej chodim a soferujem denne...
nikto netvrdi ze vacsina aut 50 konove HTP alebo podobne motory, ale uz s 150 HP vykonom budes mat vykon vacsi ako drviva vacsina aj v Bratislave, vzdy sa najde niekto kto by take auto strcil do vacku, ALE, stale to bude vynimka
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

evilbanana: tak ale uz ma nehnevaj... kam som sklzol, mi povedz? presne mi tu posli tu citaciu, prosim Ta... ako jediny som ostal pri tom litrovom vykone, ci nie??? ostatni to porovnavaju na cestach, to mna, pisem to uz tretikrat, nezaujima... a uz piaty krat sa Ta narovinu pytam, co ma teda tak markantne vyssi vykon, ze 211k je malo? ...no a o tom, ake su tie parkonove rozdiely nepodstatne, ze treba pozerat aj krutiaci moment a ze to auto moze byt v skutocnosti aj rychlejsie vplyvom ostatnych veci, o tom uz nejdem radsej ani zacinat...
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Moja kosačka na trávnatý porast okolo domu má 30ccm a dva a pol poníka alebo tiež štyri somáre... nie je to málo?
evilbanana
Medium Star
Medium Star

takze mam dat dalsie ? kolko ich budes este chciet? naapriklad r32?
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

No to sú mi ale šikovníci tí VW motorári :)...3.2 VR6 24v 177kw/241k sa tuším dával iba do golfu a do passatu nie, ak chceš strednú triedu od vw celkom smola nie? ale ešte stále môžeš mať 2,8 193k... Áno 3.2 VR6 je výkonnejší nedá sa svietiť, ale stále sa dával do áut určených na niečo celkom iné ako je vectra alebo passat. Niekedy majú v rozličných typoch áut pozmenenú charakteristiku takmer identické motory od jedného výrobcu... skús trochu reflexie... kľudne aj otvorenej. Prečo je tomu tak?
evilbanana
Medium Star
Medium Star

ja som pisal o motore samotnom a nie o tom na co je to a to auto koncipovane
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ale tak co sa tyka cisto motorov, musime priznat, ze aspon jeden taky znamenite vykonnejsi sa Ti najst podarilo :) sice az z r. 2005, ale uznavam... skoda, ze Ta to nenapadlo skor, ked si spominal tie mercedesy, asi si musel lepsie hladat... no a kolko este? no ja neviem... kolko ich bude potrebnych na to, aby sa tych "iba" 211k zdalo malo? :)
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

evilbanana napísal:ja som pisal o motore samotnom a nie o tom na co je to a to auto koncipovane
tak keď takto... tak ja kľudne pridám ferrari tipo 054 aj tipo 055... 3 litre to má tiež, cca 900hp. alebo bmw P82, tiež celkom motorček :)

Ja by som s tým motorom rád sekal trávu ale radšej si zoberiem 3,2 VR6. Bojím sa či to nebude veľa.

Takéto porovnávanie je smiešne. Vidíš v tom ty nejaký hlbší zmysel? Dokázal si že 211k je "málo". Ale v podstate je to 99,9% ľuďom, ktorí si vectru, passat, mondeo kúpia úplne u riti. Toľko k tvojmu Pyrrhovmu víťazstvu.
evilbanana
Medium Star
Medium Star

RATZINGER666 napísal:ale tak co sa tyka cisto motorov, musime priznat, ze aspon jeden taky znamenite vykonnejsi sa Ti najst podarilo :) sice az z r. 2005, ale uznavam... skoda, ze Ta to nenapadlo skor, ked si spominal tie mercedesy, asi si musel lepsie hladat... no a kolko este? no ja neviem... kolko ich bude potrebnych na to, aby sa tych "iba" 211k zdalo malo? :)

dakujem :)
a to vitaa len som v prvom poste chcel poukazat na to , ze z 3.2 sa da vysekat aj viac,
Napísať odpoveď