No treba to brat s rezervou (aj do prveho prispevku som dal odkaz na tuto stranku temy), ale napriklad pri tej h4rv3st3r-ovej audine je to podla mna dost jasne - auto bolo pekne na EK a zrazu pred kupou ho stocili na obligatnych 170 000 km.
brm napísal:Aj na svojom aute a aj na pár iných autách to zhruba vyzerá dobre.. ale toto jedno auto je záhada.. viď screenshot.
Ja som ho kúpil v auguste 2012 (189tis. km) a predal som ho v októbri (191tis. km). A neverím, že za 7 mesiacov na ňom spravili 70tis. km a že predtým za dva roky na ňom spravili iba necelých 3tis. km. Asi to ručne nahadzovali do systému a nevideli poriadne prečítať cifru, tak dali 127000km... ak si dobre spomínam, vtedy v januári 2012 mu robili komplet ročnú prehliadku + EK + STK a podľa servisnej knižky malo mať nejakých 187tis. km... čiže asi preklep. Ale tým pádom tento systém stráca svoju dôveryhodnosť, keďže je ovplyvnený takýmto ľudským faktorom.
Toto nie je nemozne, zalezi od vyuzitia auta. Brat kupoval take, ktore isty cas sluzilo vo firme pre jedneho cloveka, vtedy bolo vidno v serviske, ze sa na nom jazdilo dost. Ten chlapik si auto potom odkupil, dal ho zene a vtedy rapidne klesol rocny najazd (aj ked to nebol az taky prepad ako u tvojho). Cize ak mal v tych rokoch ten majitel druhe auto a toto sluzilo iba ako zalozne, tak to moze byt v poriadku, ale ktovie...
Sam teraz pozeram jazdenky a je mi z toho cim dalej tym horsie, najradsej by som kupil nove, ale chcem Toyotu a na novu zatial nemam