Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa guess.whoo »

inak ma zaujimalo, ze preco su take lacne SuperB-cka rv2003..? drahe diely alebo vo vseobecnosti nieco drahe odchadza po takom case?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

beardie: superby su slusne vozenie, motor ale nepoznam...

guess: pretoze za moc nestali a ani nie su trhu jazdeniek oblubene :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

len je mi zvlastne, ze su lacnejsie ako octavie
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no kludne by som tomu aj veril... okrem toho do octavie si aspon vyberies motor... v superboch su 1,9tdi slabe, 1,8T zrali benzin aj olej a 2,5tdi bola katastrofa co sa tyka spolahlivosti a prejavu...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

<troskuOT> prezdielam kamosov hlod z FB
Predávam jedničkovú Škodu Superb,
všetkým kupujúcim, ktorý sa mi ozvali som nevedel odpovedať na dotazy. Neviete mi niekto pomôcť? Ja nerozumiem cigánsky.
</troskuOT>

:D nechcem sa nikoho dotkut ale pobavilo :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no vsak toto, vidim cigosov na SuperB-ckach a hovorim si ci sa maju tak dobre, alebo su tie auta ozaj tak lacne :D
Test1993
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Test1993 »

Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Pani co si myslite o tomto vozitku?
http://auto.bazos.sk/inzerat/41146030/T ... -Terra.php
Sice som zastanca koncernu ale v takom stave a vybave je Feldu alebo Fabiu nemozne zohnat.
Podmienky su:cena okolo 1000€,benzin,kombi,aspon predne okna v elektrike, priatelna spotreba, tazne zariadenie, schopny stav idealne vychodne Slovensko.
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Na posledne dva prispevky dam jednu protiotazku aj s odpovedou. Kolko penazi mate na opravy? Ak kupujete taketo lacne a hlacne starsie auta, znamena to, ze zrejme moc penazi na opravy nemate a tym padom by som sa vyhol nekoncernovym znackam. Kazde auto sa kazi, zvlast stare. Preto je podla mna lepsie ist cestou lacnych a vsade dostupnych ND.
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Spolahlivost je relativny pojem. Aj 5-6 rocne auto moze byt poruchovejsie ako 10 rocny drziak. Mal som za ulohu zohnat nieco s poziadavkymi, ktore som vyssie napisal. Z aktualnej ponuky mi toto padlo do oka a kedze som na Japoncov pocul vela dobrych ohlasov, chcel som sa poradit na co si v tomto pripade posvietit. Vies niekto ma zanovne auto, kotrym chodi do prace, na navstevy a vylety a potrebuje auto na pracu a preto hadam nebude tlacit peniaze do drahsieho...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

tiez si myslim ze drtive mnozstvo 10+rocnych aut schovaju v servise aj spolahlivosti do vrecka veeeeeela novsich aut
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tie nove stoja uz za houby vsetky... ked uz sa aj nove Hondy kazia, tak potom uz neviem, kde to sme :D

juicy: corolla bude v ramci spolahlivosti vzdy najlepsia volba :)
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Kazovost nie je relativny pojem. Auta sa kazia. Ci su nove, ci stare. Pokial kupujes cez inzerat alebo z autobazaru a nemas zarucenu historiu, bal by som sa kupit si nieco, kde uz dopredu viem, ze ND budu drahe. Zvlast pri tak starom aute. Tu Toyotu ma moja mama(asi 1998 ale tiez benzin), kupila ju z rodiny kde bola kupena nova. Kazda jedna blbost co sa pokazila, bola drahsia aj 2-3x oproti tej istej veci z koncernovky, plus dodacia doba ND bola aj tyzden+. Pri tak nizkom rozpocte na auto, by som siel kludne aj do feldy. Diely si pomaly mozes aj sam vyrobit. V mnohych predajnach ND maju snad kazdu jednu suciatku ktoru potrebujes a opravit to vie pomaly aj vevericka so sroubovakom. Je lepsie pocitat s tym, ze sa to bude kazit a uz sa na to pripravit, ako spoliehat sa na to, ze Toyota je dobra znacka a bude bezporuchova.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Ak som to spravne pochopil tak az tak neslo o to ci kupit novsie alebo starsie auto, ale aby si vybral take auto, na kt. su dostupne a lacne nahradne diely ci uz original alebo z druhovyroby
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ja by som ti poradil to isté, čo masterdead...už som to chcel napísať skôr, ale keď som pozrel ponuku na autobazar.eu, tak som zistil, že toho na výber veľa nie je...možno by si mohol oželieť predné okná v elektrike, lebo myslím, že máš dosť špecifické a náročné požiadavky, ak to auto má byť okolo 1000€...
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

No, dat 18'' pneu na 1.4 ceeda je celkom zvhrlost a s tym suvisia aj problemy.

ad1: Pochybujem, ze su zapisane v TK
ad2: Nizkoprofilove pneu prenasaju viac prudkych narazov na napravu. Ak predpokladame ze su tam uz dlhsiu dobu, napravy budu uz dost v zlom stave, co sa nemusi ale prejavit ihned.
ad3: Kedze su tam aj sportove pruziny, teoreticky by som mohol uz predpokladat, ze ho vlastni "pretekar", co troska naznacuje aj stav motora.

Uz len tie pneu vymenit, su dalsie investicie hned po kupe auta. Tak siroke pneumatiky sa na tak lahke auto podla mna ani nemali dat. Za mokra to bude klzat ako kamen na curlingu. V spojeni so sportovymi pruzinami to bude na nasich cestach dost nepohodlne.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Co ja viem, 105ps na hothatch 18" preco nie, to davaju aj vyrobcovia do sport packetov a nevidim v tom absolutne problem, intenzivnejsi prenos narazov od kolies je logicky ale kazda frajerina nieco stoji, ma to svoje vyhody na druhej strane (balon poskytne pohodlie, oproti npp je vsak menej stabilny - napr.) a najvacsi "pretekari" nikdy nevrazia do auta ani cent v pripade nutnosti (chap auto uz nejazdi treba niekde nieco zalepit) si urobia sekeru u miestneho garazmajstra a idu dalej zavodit. Ludia co su ochotny nenavratne investovat do auta prachy to robia ako konicek a taky ludia byvaju prave ti, ktori si to "svoje" stara strazi a udrziava najlepsie ako len vie.

/e tej poslednej vete MD asi malo kto porozumie....
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Neviem sice ako je to s pro_ceed, ci sa tam davali 18'' od vyroby alebo nie. To auto vazi zhruba 1.2t, co je podla mna dost malo, na tak siroku pneumatiku a zaroven nizky profil (ale mozem sa aj mylit). Ludia co to obuvaju, sa zvacsia drzia pravidla "cim viac pasikov, tym viac adidas && cim sirsia pneu, tym lepsi handling", nasledne po dazdi su ich plne hradze :roll: .

Mas pravdu, "pretekar" sa o auto stara. O stave vozdila ako celku sa tazko diskutuje, preto som do toho ani moc nerypal, to musi clovek zhodnotit pri prehliadke, ale pochybujem, ze ho predava len tak z nudy. Auta sa v drvivej vacsine predavaju z dovodu, ze uz im nieco je (chap majitel uz nechce vrazat dalsie peniaze do oprav).

Ku mojej poslednej vete, myslim, ze kto ma IQ vyssie ako izbova teplota, tomu pochopi aspon z casti. Chap: na tych pneu mozes zabudnut na fajn spotrebu. Na pohodlie tak isto.

Ja osobne by som toto auto nekupil, argumenty vyssie.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Proste sam mam na (sice vacsom a vykonnejsom) aute take kolesa ale zeby mal byt problem za dazda to som zatial nepozoroval a prave ked si predstavim moje aktualne obutie na o 400kg lahsom aute to musi byt fantazia... btw +10% stycnej plochy nemoze logicky sposobovat horsiu adheziu.... a to si uprimne povedzme 225 neni nejaka sirokanska pneu, co potom robia ludia co maju 305+ pneu za dazda sa klzu jak co potom?

Jasne ze by si nekupil len ked vidim tie argumenty nejeden ma trosku zaraza....
Napísať odpoveď