Zabite ma ale ja by som siel do tohoto http://autobild.cas.sk/clanok/189961/te ... kutovaneho par cironov preslo mojimi rukami a ani pri jednom sa nepotrvrdila fama o kazovosti.schmeter napísal:čo hovoríte na nový Hyundai i20? silnejšia 1,2 62kW, celkom sympatické vozenie mi to pripadáako sú na tom servisné ceny? náhradné diely? prípadne alternatívy k nemu? oco veľmi nechce jazdenku a Fabiu mu nechcem dovoliť, tak pozeráme niečo nové do cca 10k
prevažne nenáročné vozenie okolo domu po okreskách
Chcem kúpiť auto
-
Runes
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chcem kúpiť auto
-
guess.whoo
Redeemer
ked kupujes nove auto tak mas servis v ramci zaruky..a i20 je na tom dizajnovo o dost lepsie ako Rio imho
i20 je elegantnejsia, Rio je sportovejsie. Ako sa vravi, 100 ludi 100 chuti, ja by som svoje Rio za i20 nemenil.
Pokial ale kupis Rio, tak silnejsi 1.4 CVVT motor, neviem sice ako jazdi 1.2 ale ja mam 1.4 a slabsi by som v Riu nechcel. Tento je idealny + mas 6MT, co sa ti hodi na dlhsie cesty.
+ skoro by som zabudol na Kia zaruku 7 rokov / 150t km, co je dost vyhodne. Servis nie je drahy, prva garancka vychadza lacnejsie ako u Skodovky.
Pokial ale kupis Rio, tak silnejsi 1.4 CVVT motor, neviem sice ako jazdi 1.2 ale ja mam 1.4 a slabsi by som v Riu nechcel. Tento je idealny + mas 6MT, co sa ti hodi na dlhsie cesty.
+ skoro by som zabudol na Kia zaruku 7 rokov / 150t km, co je dost vyhodne. Servis nie je drahy, prva garancka vychadza lacnejsie ako u Skodovky.
Hej, pri MB a BMWguess.whoo napísal:ked kupujes nove auto tak mas servis v ramci zaruky..
Čo si ja pamätám, keď som chodil so Ceedom do autorizáku, tak najlacnejšie to nebolo. Pamätám si sumy 250-300€ za prehliadky. Naposledy som však bol asi pred troma rokmi, možno sa odvtedy niečo zmenilo. Každopádne, nebolo to lacné a navyše to bolo na 15 tis/1 rok, nie na 30t/2r ako pri niektorých iných značkách. Niečo cez tri stovky som platil za základný servis aj v MB (po 25 tis.), takže aj preto sa mi to zdá veľa...
Naopak, Octavia III 1.6 tdi 105k, prvý servis po 30 tis. km - okolo 170€...
@Smejo: Mas pravdu, ale len scasti. Moje Rio ma servisny interval 1 rok / 30000km na olej a 2 roky / 30000km na prehliadku. Teda pri rocnom najazde 15000km mas kazdy rok len vymenu oleja co bude stat max. 100 eur. Druhy rok (teda 2r/30t km) som platil za olej + garancku 4500kc, co urcite nie je 300 eur
Napr. v takych Rapidoch TSI sa olej meni az pri prehliadke, cize kazde dva roky. Zvlastne, nakolko turbo (Rapid) je ovela viac citlivejsie na olej ako atmosfera (Rio)
Napr. v takych Rapidoch TSI sa olej meni az pri prehliadke, cize kazde dva roky. Zvlastne, nakolko turbo (Rapid) je ovela viac citlivejsie na olej ako atmosfera (Rio)
100 e za olej to koľko tam toho lejes, za toľko nejde ani do môjho šest valca a to vždy mením pri tom aj filtre... 
-
guess.whoo
Redeemer
asi aj s robotou nie?
Tak ja neviem, tiež to mám aj s robotou...ale asi majú iné sadzby 
Ano, olej, filter a robota. Bohuzial v autorizaku nie je zrovna najlacnejsie 
dones si vlastny olej a usetris tretinu
tak isto aj na dalšie prehliadky, zisti si čo sa bude meniť a nakúp si to na nete, samozrejme rovnaké ako máš v aute teraz, nie že tam nabehneš so Starline kotúčmi
tak isto aj na dalšie prehliadky, zisti si čo sa bude meniť a nakúp si to na nete, samozrejme rovnaké ako máš v aute teraz, nie že tam nabehneš so Starline kotúčmi
Ano, len je otazka akoby sa k tomu postavil servis co sa tyka zaruky. Ci by nemal problem pri zarucnej oprave, ked som si doniesol vlastny "neprevereny" (samozrejme blbost ked ho donesiem v zavretom obale, ale whatever) olej a hocico ine. Zaruku mam este 5 rokov, tak ma taketo veci zaujimaju.
aky neprevereny? myslis ze oni odkial nakupuju? treba si zistit co mas naliate v aute teraz a kupis si to iste na nete lacnejsie, oni tam tiez nebudu liat 5w30 ked tam mas 10w40
hundrat mozno budu ale mas na to pravo, taktiez nemusis chodit priamo do kie ak mas kiu, mozes chodit do obycajneho servisu ak maju povolenie a vedia dat peciatku ktoru kia a aj iny vyrobca akceptuje, myslim ze ten servis musi mat len vybavenie ktore pozaduje autorizak a moze tiez robit taketo prehliadky, minimalne usetris na normohodine
dalsia moznost je zaplatit za tieto prehliadky hned pri kupe auta, je to lacnejsie o nejakych 20% tusim a mas vystarane na 4 roky
hundrat mozno budu ale mas na to pravo, taktiez nemusis chodit priamo do kie ak mas kiu, mozes chodit do obycajneho servisu ak maju povolenie a vedia dat peciatku ktoru kia a aj iny vyrobca akceptuje, myslim ze ten servis musi mat len vybavenie ktore pozaduje autorizak a moze tiez robit taketo prehliadky, minimalne usetris na normohodine
dalsia moznost je zaplatit za tieto prehliadky hned pri kupe auta, je to lacnejsie o nejakych 20% tusim a mas vystarane na 4 roky
Neprevereny = tvoj vlastny, aj ked rovnakej znacky a viskozity. Zevraj sa vyhovaraju, ze lacne oleje z Polska nie su tak kvalitne, aj ked je to totozny kus. Proste blbosti, len aby ti mohli nauctovat 400kc za liter.
Urcite to budem riesit buduci rok, len teraz som mal prehliadku tyzden po kupe auta, takze som mal kopu inych vybavovaciek. Na vlastny olej sa urcite spytam, ale do neautorizaku nepojdem, tych par stoviek korun navyse raz do roka mi nestoji za pripadne problemy. Vsetci vieme, ako sa automobilky stavaju k zarucnym opravam, nechcu pokial sa im nepaci hocijaka blbost. A hadat sa s nimi nemam chut.
Urcite to budem riesit buduci rok, len teraz som mal prehliadku tyzden po kupe auta, takze som mal kopu inych vybavovaciek. Na vlastny olej sa urcite spytam, ale do neautorizaku nepojdem, tych par stoviek korun navyse raz do roka mi nestoji za pripadne problemy. Vsetci vieme, ako sa automobilky stavaju k zarucnym opravam, nechcu pokial sa im nepaci hocijaka blbost. A hadat sa s nimi nemam chut.
vsak nemusis sa hadat, len sa staci spytat ci nie je iny servis kde tuto prehliadku mozu vykonat v tvojom meste, povies ze to mas relativne daleko k nim alebo nieco podobne, ked nie tak nie, nevravim ze kazdy servis to tak ma
k tym olejom, vyhovarat sa nebudu, zistiti si aky olej tam leju a hotovo, na klubovom fore chlapcov co uz boli na prehliadkach a uvidis... si nemysli ze oni maju nejaky super tuti olej, ty nakoniec budes rad ked ti ho aj vymenia a nie len nauctuju
k tym olejom, vyhovarat sa nebudu, zistiti si aky olej tam leju a hotovo, na klubovom fore chlapcov co uz boli na prehliadkach a uvidis... si nemysli ze oni maju nejaky super tuti olej, ty nakoniec budes rad ked ti ho aj vymenia a nie len nauctuju
-
guess.whoo
Redeemer
kamos ma dve novsie Kie tiez este v zaruke a nosi si vlastny olej
-
Fabo
Hardcore addict
Chezter, no spytas sa, prijimaci technik ti trebars povie ze nie je problem.
Potom sa daco poserie, oni sa pozru do servisky, a uz to nebude ze ziaden problem...
Potom sa daco poserie, oni sa pozru do servisky, a uz to nebude ze ziaden problem...
nebude to problem, pretoze ten servis musi mat certifikaciu priamo od vyrobcu aut na taketo ukony, cize je ním povoleny vykonavat taketo prehliadky, ved ma ich peciatku koniec koncov, len si to treba zistit, ta peciatka nebude ina ako ich, nebudes tam mat peciatku 3/2013 14,500km KIA, 9/2014 28.000km KIA, 11/2015 49.600km AUTOTECHNA s.r.o - Jozef a Syn, 12/2016 KIA
opakujem, treba sa spytat, nema to tak kazdy vyrobca, ale viem ze to tak funguje s niektorymi znackami
a s tym olejom, filtrami a spotrebakmi urcite problem nie je v ziadnom servise, zaplatis iba za normohodinu a urcite vies ze ti to tam naleje lebo ti vrati prazdne flase (ked si to nenaleje niekam inam
)
a s tym olejom, filtrami a spotrebakmi urcite problem nie je v ziadnom servise, zaplatis iba za normohodinu a urcite vies ze ti to tam naleje lebo ti vrati prazdne flase (ked si to nenaleje niekam inam
-
Runes
Addict
Tak ono autorizaky su tiez fasa oje*** 
Ako aktualne do autorizaku chodime len s Leonom btw tam olej servis 130€ len tak ze na
to je 1,4 tsi
Na xtraile chodim k chlapikovi co je guru na xtraile tam ma komplet vymena oleja s filtrami plus nove remene na klimu a alternator (oreginal nissan) + 2x vymena capu (donesene vlastne Febi) + geometria vysla 120€ s tringeltom
BTW olej sice ELF ale dovozovi prave koli spominanemu polsku, ukazoval mi voditka na retaz ako vyzeraju ked tam leju ludia Castrol a podobne zazraky, on chodi pre olej do Rakuska nakolko k nemu chodi vela Xov a ten je tam predpisany. Hovoril ze robil komplet repas kamaratovi a ten tam nalial castrol a behom roka odpalilo turbo aj voditko na retaz, tym ze motor bol jak novi tak to zrovna nezniesol.
Tolko k olejom
Co sa tyka autorizaku na Xtraile osm 2 majitel a pytal som sa povodneho preco rok pred skoncenim zaruky uz chodil do ineho servisu a povedal ze ked dal na komplet servis dosel dom a zistil ze olejovi filter je povodny a vzduchovi filter tiez tak pochopil ze to nema zmysel. A takuto storry som pocul uz viackrat, pricom toto bol chlapik ktory o penaze zrovna nudzu nemal a bol aj dost ochotny po predaji ked som daco chcel takze mu celkom verim.
Dalsi priap autorizaku je kolega ktory mal focusa a nauctovali mu tiez daku horibilnu sumu tak si vypital podrobnu fakturu a zrazu to tam bolo
nauctovanych 6l oleja, vymena oleja napisana na 3 normohodiny
tak si zavolal aj technika a pytal sa ho ze kam nalial tych 6 litrov ci to lial aj do nadrze a ze nech mu ukaze ako 3 hodiny leje olej zo to by chcel vidiet ako to tam dava tou cajovou lyzickou. Zrazu bola faktura o dakych 50€ nizsia. Obcas sa mozno staci ozvat a ide to 
Ako aktualne do autorizaku chodime len s Leonom btw tam olej servis 130€ len tak ze na
Na xtraile chodim k chlapikovi co je guru na xtraile tam ma komplet vymena oleja s filtrami plus nove remene na klimu a alternator (oreginal nissan) + 2x vymena capu (donesene vlastne Febi) + geometria vysla 120€ s tringeltom
Tolko k olejom
Co sa tyka autorizaku na Xtraile osm 2 majitel a pytal som sa povodneho preco rok pred skoncenim zaruky uz chodil do ineho servisu a povedal ze ked dal na komplet servis dosel dom a zistil ze olejovi filter je povodny a vzduchovi filter tiez tak pochopil ze to nema zmysel. A takuto storry som pocul uz viackrat, pricom toto bol chlapik ktory o penaze zrovna nudzu nemal a bol aj dost ochotny po predaji ked som daco chcel takze mu celkom verim.
Dalsi priap autorizaku je kolega ktory mal focusa a nauctovali mu tiez daku horibilnu sumu tak si vypital podrobnu fakturu a zrazu to tam bolo
-
Fabo
Hardcore addict
Clovece, servis autorizovany vyrobcom s peciatkou = autorizak, nebavime sa nahodou o tom, ze bude nechodit do autorizaku?CheZteR napísal:nebude to problem, pretoze ten servis musi mat certifikaciu priamo od vyrobcu aut na taketo ukony, cize je ním povoleny vykonavat taketo prehliadky, ved ma ich peciatku koniec koncov,
bavime
mal som na mysli tie znackove servisy ktore su vedla predajni...
uz to neriesme, kto chcel to pochopil
mal som na mysli tie znackove servisy ktore su vedla predajni...
uz to neriesme, kto chcel to pochopil