http://www.aktuality.sk/clanok/308727/k ... ne-pokuty/
Chcem kúpiť auto
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chcem kúpiť auto
Koniec biznisu so stočenými kilometrami. Za podvod budú od marca mastné pokuty
-
Arkaz
Addict
No len aby to nebolo zas take ze musia ho chytit pri cine. A to kolkych chytia?
-
guess.whoo
Redeemer
pisu, ze to budu trestat az 2 roky od kupy a premlcacia doba je az 5 rokov, cize ich nebude treba chytit pri cine a ak bazar auto odkupi bude ho musiet poriadne preklepnut, aby kilometre sedeli predtym, ako ho budu predavat dalej.
aspon takto som to pochpil, no som zvedavy ako sa tomu vyhnu
aspon takto som to pochpil, no som zvedavy ako sa tomu vyhnu
-
RATZINGER666
Darca
ved prave o to dokazovanie ide... no snad to aspon niektorych odradi...
A pritom by uplne stacilo, keby mali stanice KO zodpovednost za vydane posudky. Nie ako teraz ked v pohode vydaju posudok na stocene alebo kradnute auto. V ramci SVK je stacanie skomplikovane tym, ze su verejne dostupne zaznamy o EK a TK. Najhorsie je to prave pri dovoze a ak niekto stoci auto pred KO, tak je za vodou.
-
p4ra
Redeemer
Aspon sa to niekam posuva a nieco sa s tym robi.
-
guess.whoo
Redeemer
nie vzdy. ak bolo auto servisovane v autorizaku vonku tak sa daju zistit kilometre aspon podla poslednej kontroly. takto som si pred kupou overil 2 auta, ktore boli stocene pred KO u nas o viac ako 150 000
Prave o to ide, ty si to musis zistovat sam a pritom na KO za to beru peniaze. A ak to spatne dokazes, tak od nich nic nedostanes. Je dobre, ze sa zakon posunul dalej, ale stale je nedostatocny. Preco tam nezahrnuli aj KO? To by bola najlepsia ochrana pre nakupujuceho - da auto na KO, tam dokazu stocene kilometre - stanica KO zarobi, predavajuci ma problem a kupujuci je v pohode. Teraz auto cez KO prejde, nasledne moze kupujuci zistit rozdiel v km, moze si skodu vymahat u predavajuceho a protokol z KO je len 100-eurovy zdrap papiera dobry akurat na zistenie hrubky laku.
-
guess.whoo
Redeemer
na KO maju databazu autorizakov?
Nemaju, ale ked dostali povolenie od statu na KO, tak by tam mali mat pristup, aby mohli robit kontrolu plnohodnotne. Pokial viem, tak servisy nemaju problem so zverejnenim tych informacii. Aj ked samozrejme nie zadarmo. Nech sa pokojne aj zvysi cena za KO, ale je dolezite, aby bol jej vysledok doveryhodny a aby za neho stanica niesla aspon nejaku zodpovednost.
-
guess.whoo
Redeemer
neviem ci su vsetky servisy ochotne tieto informacie zdielat. ja som informoval cez kamarata o BMW a Audi, tiez viem, ze sa daju z Fordu a VW group, ale zvysok..?
-
hojko
Site Admin
Audi a Skoda robi problem, to iste Mercedes. Vacsinou to konci pri otazke, ze mas prist osobne s technickym preukazom od auta, resp. pytaju si udaje z technicaku, ktore si len tak nevycucas z prsta. Samozrejme, zalezi od pracovnika, niekto to prezradi v pohode. A myslim, ze tak je to pri vacsine automobiliek. Nepochodis v servise v Kosiciach, zavolaj do Bratislavy. Nepovedia ani tam, skus Nitru alebo Bystricu. Vacsinou sa to podari, hoci nie vzdy v prvom servise.
-
guess.whoo
Redeemer
no a toto by ma zaujimalo, ci by tieto servisy nejakym sposobom prinutili zdielat udaje z globalnej databazy. myslim si vsak, ze nie
Caute,
Ake auto by ste kupili za 8-12 000, ojazddene alebo za tu cenu uz nove?
Ak nove ake, ak stare ake?
Podmienky:
hatchback
benzin
parkovacie senzory vzadu :)
ak by to malo HAC, tak to by bolo super
U mna je to zatial stary golf 6 a nova kia rio.
Toto nie je kviz, len sa potrebujem celkom rychlo rozhodnut o mojom prvom aute.
Ake auto by ste kupili za 8-12 000, ojazddene alebo za tu cenu uz nove?
Ak nove ake, ak stare ake?
Podmienky:
hatchback
benzin
parkovacie senzory vzadu :)
ak by to malo HAC, tak to by bolo super
U mna je to zatial stary golf 6 a nova kia rio.
Toto nie je kviz, len sa potrebujem celkom rychlo rozhodnut o mojom prvom aute.
beries v uvahu aj to ze pri jazdenom aute ta bude nieco stat aj pravidelne kontroly a pripadne opravy poruch. pri novom aute toto riesit nemusis, dnes s novym autom minimalne 4 roky nebude mas skoro ziadne vydavky (mozno nejake drobne a spoluucast)... myslim ze kia ma az 7 rokov zaruku, aj ked netusim co to vsetko zahrna. my sme mali ford, ten ma zaruku 5 rokov.
-
guess.whoo
Redeemer
http://opel-astra.autobazar.eu/14-turbo ... 80611.html
http://seat-leon.autobazar.eu/14-tsi-ec ... 44713.html
http://ford-focus.autobazar.eu/10-scti- ... 56585.html
nenapisal si ci 3 alebo 5 dv.
ja by som bral bez vahania focus, potom leon a nakoniec astru...
http://seat-leon.autobazar.eu/14-tsi-ec ... 44713.html
http://ford-focus.autobazar.eu/10-scti- ... 56585.html
nenapisal si ci 3 alebo 5 dv.
ja by som bral bez vahania focus, potom leon a nakoniec astru...
focus je fajn mame skoro to iste (2015 combi ale rovnaky motor) a zatial sme spokojny. len tej spotrebe co je tam napisana never 
urcite 5dv.
Je tam 60% pravdepodobnost, ze ho budem mat max 2roky a potom ho necham rodicom.
Co znamena ze prevadzkove naklady hraju velku rolu: spotreba,opravy
Je tam 60% pravdepodobnost, ze ho budem mat max 2roky a potom ho necham rodicom.
Co znamena ze prevadzkove naklady hraju velku rolu: spotreba,opravy
-
Fabo
Hardcore addict
aacid: nepoznam automobilku ktora by k novemu autu v tej hladine davala garancky zdarma, a to je peknych par stoviek rocne. Ak sa mylim, kludne ma oprav.
Za mna osobne, kupil by som si radsej ojazdene, ziskas za tie peniaze lepsie, vacsie auto s lepsou vybavou.
Za mna osobne, kupil by som si radsej ojazdene, ziskas za tie peniaze lepsie, vacsie auto s lepsou vybavou.
zdarma to mozno nie je ale nie je to ani par stoviek rocne, to netvrd.
my sme platili asi stovku rocne za garancku... a to je vsetko, nic viac neplatis. pokial nastane nehoda, tak spoluucast. stale je to velky rozdiel oproti jazdenke.
je nehovorim ze ma kupit nove auto, len aby si uvedomil ze ked kupi nove auto za 12 tisic a jazdene za 12 tisic, tak za 3-4 roky do toho jazdeneho investuje urcite viac nez do noveho.
ten focus co sem daval guess.whoo je super, je este 3 roky v zaruke a je to celkovo dobre auticko.
my sme platili asi stovku rocne za garancku... a to je vsetko, nic viac neplatis. pokial nastane nehoda, tak spoluucast. stale je to velky rozdiel oproti jazdenke.
je nehovorim ze ma kupit nove auto, len aby si uvedomil ze ked kupi nove auto za 12 tisic a jazdene za 12 tisic, tak za 3-4 roky do toho jazdeneho investuje urcite viac nez do noveho.
ten focus co sem daval guess.whoo je super, je este 3 roky v zaruke a je to celkovo dobre auticko.