Chcem si kúpiť tento PC pls help

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
mRx
Light Expert
Light Expert

Chcem si kúpiť tento PC pls help

Príspevok od používateľa mRx »

Prosím Chcel by som sa s vami poradiť o kúpe PC dám tu sem šetky informácie ktoré o nom mám a dačo v čom si niesom istý a tak .. :D

Počítač je postavený na limitovanej edícii základnej dosky výrobcu MSI, ktorá podporuje okrem iného aj operačné pamate špecifikácie DDR3 (predpokladané masovejšie rozšírenie DDR3 pamatí sa odhaduje cca . za dva roky ).
Jeden z najmoderjenšich a najvýkonejšich CHIPSETOV Intel p35 Bearlake + Southbridge ICH9(radič diskov), ktorá doska obsahuje, je momentálne špička vo svete PC.
Zostava ďalej obsahuje hard disk SATA II 320 GB
2 GB operačnej pamete
výkonná grafika ASUS EAH 2400 pro 512 MB / 128 bit s DVI a Tvout podporujúca najnovšie 3D rozhranie microsoft DirectX 10.
má pasívne chladenie (bez hluku)
Kvalitný 7+1 zvuk HD audio podľa najnovšej špecifikácie Intel, 6x SATAII - pripojenie pre disky + 1x IDE (Two channels) - radič, DVD RW napalovačka, Lightscribe, multiformátová čítačka pamatových kariet integrovaná v skrinke.
Vyššie spomináne veci sú zabudované do elegantnej PC srkine Ciernostriebornej kombinácie MIDI tower

K zostave je pribalená klávesnica+ bezdrotová miš+ sada jednoduchých stereo reproduktorov pre PC
Počítač obsahuje softwarovú výbavu

CENA: 13500 Sk ( bez DPH pravdepodobne pretože to je cez kamarata) 2 ročna záruka

tak moje info k tomu čo som zatial zistil ta grafická neexistuje ... pretože som ju hladal a všade je len 256 MB a 64 bitová ale ostatné veci na ňu sedia tie tvout a dvi ale ta 512MB a 128 bit proste neni

neviem aky to ma procak tej prvej casti toho čo som písal skoro vobec nerozumiem ... len som dajako hladal a kukal som niečo tak som našiel toto :
http://www.svethardware.cz/art_doc-D599 ... l,p35,2400
a tam je toto : Základní deska MSI P35 Platinum (Intel P35 + ICH9R, až 1333 MHz FSB, 800 MHz RAM) je to s toho asi najlepšie a je to jedina informácia s dosky MSI takže to bude asi ta moja doska čo je v tom PC ..

a ešte jedno čo sa cem spítat LAN karta teraz mam 10/100 niečo také a či by som to mohol strčiŤ aj do tohto compu lebo ja potrebujem Lan kartu na internet lebo ho mám cez kábel ...
prosím dajakého odborníka čo sa v tom vyzná aby sa mi na to kukol bol by som mu velmiiiiiii vdačný hojko.com je obrovské určite sa dakto nájde kto sa tomu rozumei a najde si 30 min na to aby to skukol ... moc mi pomožete stači dajako okomentovat popripade dačo vysvetlit rad sa priučim ... hlavne nenapíšte hej je dobrý ... to sa neuspokojím :D cem poriadnu krytiku :D
MakeFake
Spammer
Spammer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

MSI je low end v oblati doskach.
Grafika je low end neni uplne vhodna na novsie hry.
A tiez ta hybridna doska sa mi nepaci.
Cela ta zostava sa mi zda ako zly vtip a preco akoze mas platit za software ked si ho mozes stiahnut.

A dosky maju uz roky integrovanu LAN kartu.

V ziadnom pripade to neber.

Za trosku vyssi peniaz postavis kvaltny komp s HD4850 tkou a 4 GIGA RAM. Kamos si pred 4 mesiacmi kupoval komp aky som pisal za cca 15 tisic a samozrejme kvalitka skrinka, zdroj.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

nemozes to takto zaskatulkovat, ze le low end :roll: maju v portfoliu low end, mainstream a high end ako kazdy vyrobca, ale nie cely MSI je low... su mozno nizsie na rebricku, ale nie je to shitova znacka

cena je troska upalena, navyse neviem co je tam za zdroj a, ci tam nie je daky eurocase... a CPU...
skus pozistovat podrobnejsie info
mRx
Light Expert
Light Expert

hladal si na googly ? alebo si len podla tohto mojho usudil ? a na tie moje otazky by si mohol odpovedat ? ...

edit: nasiel som asi tu dosku http://www.hardwarezone.com/articles/vi ... =6&id=2249
alebo
http://www.tweaktown.com/reviews/1096/m ... e_shelves/
MSI intel p35 bearlake

edit2: no CPU je tam asi tento Intel pentium dualcore (conroe) dal som to do googla a naslo niečo .. http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6819115003

zdrojak to bude mat asi dostacujuci no ale pre istotu sa ho este opitam ... zabudol ho tam dopisat :D teda dufam neze ho tam zabudol aj dat :D

a softwer chcem legalne som cestny :D
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Z tých informácií Ti nikto nič nepovie, pretože to sú také všeobecné informácie, že až..

Popis dosky sedí na tieto dosky od MSI:
* EFINITY
* P35 Diamond
* P35 Neo
* P35 Neo Combo
* P35 Neo2
* P35 Neo2-FR / FIR
* P35 Neo3
* P35 Platinum
* P35 Platinum Combo
* P35D3 Platinum

Pochybujem, že v tej zostave budeš mať platinumku.. skôr to tipujem na prvé dva Nea z tohto zoznamu.

Popis procesora tiež sedí na celú radu procesorov.. od E1xxx až po E6xxx.. avšak môj tip je niekde medzi E1xxx - E5xxx..

Sieťovka býva štandardnou výbavou základných dosiek.

Ak chceš lepšie poradiť, tak si zisti presnejšie informácie.. pretože tieto sú len marketingové žvásty.. akoby si chcel od nás radu pri kúpe auta a dal by si nám len informácie od predajcu, že auto má 4 kolesá, moderný štvorvalcový motor a 5-stupňovú prevodovku.. koľko áut spĺňa tieto podmienky?
mRx
Light Expert
Light Expert

okej diky popitam sa viac ... zajtra mu zavolam .. len posledna otazka tuna som nasiel ....

http://www.svethardware.cz/art_doc-CBAA ... 54ECE.html

a tam ked preskrolujete az ku grafickym kartam ... a tam ten graf ... a ta uplne posledna graficka radeon HD 2400 pro neni to nahodou tato co som uviedol v tom popise ? to by bola hodne bieda ak to je ta tak to ej jasne ze to nekupuju chlapik ma chce asi oklamat a pritom to je dobry kamarat :D

//autoeditácia príspevku ( 03 Jan 2009, 0:42 )
no a mozno ako vravys o tych autach ze to moze byt hociktora s tych tak mozno tam budem mat tu platinumku abo diamond ... no ako tak patram a googlym tak sa mi to zda dakedy prehnane a dakedy zasa malo .. neviem spitam sa ho na viac .... ale podla mna by to mal byt jeden s tych lepsich PC ... aj ten intel pentium dualcore conroe mozno ze to je E5xxx abo E6xxx musim sa ho fakt spitat na podrobnejsie ... a ak ma chcel oklamat mu otrepem hlavu o ten komp .. mozno tam dal aflosne info naozaj iba zbezne aby som to kupil a nebude mozne navratit tovar :D tak ho zazalujem a zarobim

KAZDOPADNE kebize sa jednalo o tie novsie lepsie typi tak by to bola dobra kupa ?
brm
Darca
Darca

Aké novšie komponenty? :) Všetky tieto veci sú minimálne rok staré (vo svete PC je jeden rok dosť dlhá doba).. tu sa iba jedná, či sú to tie najslabšie rok staré veci alebo silnejšie rok staré veci. Do zostáv sa však zvyčajne montujú iba tie najslabšie.

Keby to malo byť novšie, tak by si čítal základná doska s chipsetom P45 a procesor 45nm wolfdale.. ;)
mRx
Light Expert
Light Expert

hmm takze za 13 000 SK je to nahovno jop ? ... tak ak by sa ti chcelo vydim ze sa ozaj vyznas tak ci by si mi poskladal Comp aby som tam rozbehal GTA IV :D CD mechaniku netreba :D

a myslel som tak ze tie starsie veci ale s tych kvalitnych

a ked si vsimnes toto ... co si myslim ze je ten moj pripad ...
http://www.tweaktown.com/reviews/1096/ ... e_shelves/

tak ej to celkom kvalitka ... p35 a mas tam ten 45 nm wolfdate

Today we have been given the first of what we hope to be many retail boards based on the Bearlake P35 chipset. It is set to replace the Intel P965 chip as the mid-range monster with some updated features and specs such as support for upcoming 45nm Wolfdale and Yorkfield processors, PCI Express 2.0, updated ICH9 Southbridge as well as support for DDR-3 memory.

a mozno neviem anglicky a jedna sa tam o daco uplne ine :D mozno som idiot :D ako si to tak citam po 4 krat :D
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

13 za celu zostavu, alebo len skrinku?
mRx
Light Expert
Light Expert

zostava .... cpu hdd ram zdroj atd atd akurat CD/dvd mechaniku nemusis
brm
Darca
Darca

mRx.. anglicky Ti tam píšu, že doska s P35 chipsetom už má podporu procesorov so 45nm Wolfdalom.. avšak to nemení nič na skutočnosti, že je to vyše roka stará doska.. a aj tak platinumku vo svojej zostave určite nebudeš mať.

;)
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

mRx napísal:zostava .... cpu hdd ram zdroj atd atd akurat CD/dvd mechaniku nemusis
Nič v zlom, ale ty sa počítačom fakt absolútne nevyznáš....

PC Zostava = monitor, počítač, klávesica, myš, reproduktory
Skriňa/case = iba bedna, čiže krabica a vnej hdd, matičná, ram...

takže teda čo do 13? celú zostavu alebo len case?
brm
Darca
Darca

Dunlop.. až takého blbca z neho nemusíš robiť.. si choď pozrieť zostavy napr. na alza.sk a nájdi aspoň jednu, ktorá má aj monitor, klávesnicu, myš..

;)

//Dunlop.. ak by chcel aj monitor/myš/klávesnicu, tak by to snáď niekde spomenul.. ;)
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Zbehni dakedy napr. do praktik computers (akurat im nefičí stránka) a uvidíš :wink:

ja len aby sa vyjadroval konkrétne bo je tu riadny mišung...
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem si kúpiť tento PC pls help

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

Intel pentium Dualcore (Conroe)
Počítač je postavený na limitovanej edícii základnej dosky výrobcu MSI, ktorá podporuje okrem iného aj operačné pamate špecifikácie DDR3 (predpokladané masovejšie rozšírenie DDR3 pamatí sa odhaduje cca . za dva roky ).
Jeden z najmoderjenšich a najvýkonejšich CHIPSETOV Intel p35 Bearlake + Southbridge ICH9(radič diskov), ktorá doska obsahuje, je momentálne špi*ka vo svete PC.
Zostava ďalej obsahuje hard disk SATA II 320 GB
2 GB operačnej pamete
výkonná grafika ASUS EAH 2400 pro 512 MB / 128 bit s DVI a Tvout podporujúca najnovšie 3D rozhranie microsoft DirectX 10.
má pasívne chladenie (bez hluku)
Kvalitný 7+1 zvuk HD audio podľa najnovšej špecifikácie Intel, 6x SATAII - pripojenie pre disky + 1x IDE (Two channels) - radič, DVD RW napalovačka, Lightscribe, multiformátová čítačka pamatových kariet integrovaná v skrinke.
Vyššie spomináne veci sú zabudované do elegantnej PC srkine Ciernostriebornej kombinácie MIDI tower

K zostave je pribalená klávesnica+ bezdrotová miš+ sada jednoduchých stereo reproduktorov pre PC
Tieto vyrazy sa mi nehorazne pacia :D Vsade to tak prikrasluju az mi je z toho zle a potom sa chudaci kupujuci len stazuju aky sh** kupili :o
21rOBO21
Star
Star

Príspevok od používateľa 21rOBO21 »

ten zdroj je podla mna slabý,zobral by som aspon tento

http://www.alza.sk/zdroj-fortron-bluest ... d67532.htm
Napísať odpoveď