Chladenie na NB

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
rados915
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Chladenie na NB

Príspevok od používateľa rados915 »

Mám notebook ASUS XDAB5 a neviem ako nastaviť chladič resp. chladenie. NB je zo spodu doslova horúci či už s napájaním alebo bez. Neviem ako to vyriešiť.

Díky za rady

A otázka: je normálne aby bol NB zo spodu taký teplý až horúci?
aloxuhik
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa aloxuhik »

Ja mam taky notas a kdyz cely den stahuju nebo hraju tak je az varici a vetracek huci jak svine ale kdyz neni zahraty tak nehuci. Jsem to vyresil tak ze jsem si ho podlozil vycky po stranach tak aby chladic byl ve vzduchu saje to chůadny vzduch a za chvili je to v pohode a nehuci. Druha moznost je si koupit chladci desku. Na ktere jsou ze spoda vetracky tak ti to poradne chladi napriklad : http://www.tipnet.cz/genius-chladic-not ... stand-200/ ale tohle ma jenom jeden chladic nektere desky maji az 4. S tima vyckama je to provizorni reseni :D to chce nejak podeprit aby byl chladic ve vzduchu aby mohl brat studeny vzduch.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Neviem síce ako dlho máš ten NB, ale mne sa NB tiež dosť zahrieval a ventilátor doslova reval. Dal som dole kryt ventilátora poriadne povysával, so štetcom očistil prach z chladiča, skrátka celý NB som pekne odprašil. Teraz ventilátor ani nepočujem, je krásne tichý a NB sa tiež omnoho menej zahrieva.

Tá chladiaca podložka niekolko °C zníži, ale nijako radikálne, navyše ešte aj batériu to žerie.
rados915
Guru
Guru

Práve že ja vôbec chladič nepočujem a NB je horúci ako neviem čo. Mám ho 3 dni, prvý deň tuším normálne chladil a bolo cítiť aj keď som tam priložil ruku, teraz ako keby tam ani nebol, naozaj nechápem.
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

A cítiš, že ventilátor fúka alebo nie? Popozeraj cez nejaký softvér, aké máš teploty v notebooku. Ak sa ti ventilátor točí a chladí, určite by som investoval do nejakej podložky pod notebook. Ak máš notebook len 3 dni, tak by som ho išiel radšej reklamovať...
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Točí sa ti ten ventilátor vôbec?
rados915
Guru
Guru

Clean_Up napísal:Točí sa ti ten ventilátor vôbec?
Práve že vôbec nič nie je cítiť. Myslím si, že by to aspoň nejaký zvuk malo vydávať ale je to úplne tiché a horúce.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

rados915 napísal:Práve že vôbec nič nie je cítiť. Myslím si, že by to aspoň nejaký zvuk malo vydávať ale je to úplne tiché a horúce.
Ak priložíš ucho k vetráku, tak musíš počuť ventilátor a aj cítiť prúd vzduchu. Nereštartuje sa ti NB?
rados915
Guru
Guru

Clean_Up napísal:Ak priložíš ucho k vetráku, tak musíš počuť ventilátor a aj cítiť prúd vzduchu. Nereštartuje sa ti NB?
Po spustení NB zo začiatku chladič funguje ako má, v momente ale ako nabehne tabuľka, že načítava Windows tak chladič prestane pracovať. Nainštaloval som si SpeedFan a vôbec mi žiadny chladič neukazuje.
aloxuhik
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa aloxuhik »

U meho notasu se da vypnout pomoci tlacitka Fn+F11 je tam vice prikazu pres Fn (snizit hlasitost, zvysit hlasitost atd.) Se podivej jestli si ho nahodou nevypnul
rados915
Guru
Guru

aloxuhik napísal:U meho notasu se da vypnout pomoci tlacitka Fn+F11 je tam vice prikazu pres Fn (snizit hlasitost, zvysit hlasitost atd.) Se podivej jestli si ho nahodou nevypnul
Keď stlačím Fn+F11 tak sa nič nestane. Mám Windows 7 a keď sa zobrazí obrazovka načítania Windowsu tak po chvíli sekne obraz na sekundu a chladič sa zastaví. Potom už nejde.

//autoeditácia príspevku ( 10 Dec 2009, 17:04 )
A ako sa dostanem do biosu? Keď stláčam Delete tak sa mi zobrazí iba ako spustiť Windows.

//autoeditácia príspevku ( 10 Dec 2009, 19:34 )
Takže: do biosu som sa dostal keď som stláčal F2. Našiel som tam v nastaveniach kolonku ASUS FancyStart. Bolo tam nastavené Disabled, dal som tam Enabled a zdá sa mi, že už ten chladič funguje tak ako má. Už je počuť a aj cítiť po priložení ruky, že chladí.
Napísať odpoveď