Chyba v BIOSe?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
7raul
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Chyba v BIOSe?

Príspevok od používateľa 7raul »

Zdravím,

pred asi dvoma dňami som klasicky môj notebook (HP :/) reštartoval, ale odvtedy sa už "nezapol". Ostane len svietiť čierna obrazovka (HP Invent a informácia o klávese, ktorú treba stlačiť pre prechod do BIOSu). V tejto chvíli ako keby "zamrzol", teda sa s ním nedá robiť nič (ani prechod do BIOSu, nejde). Na fórach som sa dočítal, že to môže byť z týchto dôvodov:
  • Chybný HDD - pre skúšku som ho vybral, nasadil na stolový PC a ide bez problémov
  • Odišla matičná doska - bohužiaľ, neviem ako to mám vyskúšať
  • Chybná RAM - Aj by som ju vybral, ale neviem ani za svet dostať dole kryt z NB, keďže nemá žiadne "skrutky" na tele..
Presne tento istý problém som už raz mal, ale akosi sa po dvoch dňoch "oddychovania" spamätal a išiel znova v poriadku.

Ďalej by som sa chcel opýtať, ako je to s uplatnením záruky, keď bol daný nb rozoberaný kvôli výmene HDD? Pokiaľ viem, výmena HDD a RAM je povolená bez straty nároku na uplatnenie záruky - je tomu tak?

Jedná sa o notebook HP ProBook 4510s - aký postup by ste mi odporučili? (Reklamácia je krajné riešenie, nerád by som bol bez notebooku približne mesiac).

Ďakujem za každú reakciu

P.S: Ospravedlňujem sa, ak tu takáto téma už je.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Chyba v BIOSe?

Príspevok od používateľa jarda.j »

No ono je to azda fakt na tú reklamáciu, keď je to v záruke. Nemalo by to byť tou RAM, kedže sa na obrazovke niečo zobrazuje. Pokiaľ máš náhodou nastavené v Biose štartovanie z CD/DVD, tak aj to odskúšaj. Fakt, že tento typ NB nemá prístup ku HDD a RAM bez rozobrania, je zaujímavý, ešte som taký nevidel. Radšej o jeho rozobraniu pri reklamácii nehovor, a dáta si stiahni.
7raul
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 7raul »

Ďakujem za odpoveď.

V prílohe prikladám odfotenú obrazovku. Možno to tak nie je, ale myslím si, že aj keď by v NB nebola žiadna RAM tak sa táto obrazovka objaví, nie?

Bohužiaľ, mne sa proces bootovania ani nespustí (prioritný mám HDD, za tým CD/DVD), takže ani boot z CD nefunguje.

Čo sa týka rozoberania, ako som vravel, podaril sa mi vybrať iba HDD, ktorý bol "pod klávesnicou" (tiež obrázok v prílohe). Za to vzadu telo NB nemá nič (pod tými vypuklinami nič nie je, skúšal som ich dať preč).
Prílohy
IMAG0122.jpg
IMAG0123.jpg
IMAG0124.jpg
Zetom
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Zetom »

pokial je v tej zaruke tak urcite to chod reklamovat, ked si sa dostal k hdd a neodstranil si nijaku plombu tak by to malo byt urcite vsetko v poriadku
Napísať odpoveď