Cisco CCNA

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

RiVaL napísal:No ved ja som ho aj zacal robit. Prvy CCNA 1 mam ukonceny lenze instruktor mi nechce dat certifikat..... a druhy CCNA 2 sme koli nemu nestihli takze, na vyske budem musiet robit vsetko odznova.... :evil: :evil:
Jak nechce dat certifikat? Certifikat je plateny a dostanes ho priamo od cisca postou. Ak to je nejake to pochybne stredoskolske ccna tak s tym si mozes akurat tak vytriet rit.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

On asi hovori iba o potvrdeni o absolvovani kurzu, to ti len podpise instruktor ked mas z kazdeho testu viac ako 80%.
rival: Po kazdom semestri ccna nasleduje zaverecny teoreticky final a prakticky. V CCNA1 je na praktickom finale vacsinou subnetting, takze neviem co sa stazujes...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

A to potvrdenie od instruktora je naco dobre?
_knight
Novice
Novice

Príspevok od používateľa _knight »

ano, skolske LCNA centra nemaju uroven, ale maju zariadenia,kde mozem sa ucit na ostatne skusky CCNP napr BSCI

ak ta to zaujima cheatovat nebudes, ak ta to nezaujima kasli na to, ;)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Pre dobry pocit sa srdci :D
Ja som si tiez robil CCNA1 na Strednej ... Dosiel som na vysoku ... A tam mi povedali ze netusia co za Cisco som robil ale nemaju ma nikde v Databaze.
Hold cele Cisco od znova.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

_knight napísal:ano, skolske LCNA centra nemaju uroven, ale maju zariadenia,kde mozem sa ucit na ostatne skusky CCNP napr BSCI

ak ta to zaujima cheatovat nebudes, ak ta to nezaujima kasli na to, ;)
Ale tu sa nebavime o tom, ake zariadenia mas alebo nemas k dispozicii. Ked uz sme pri tom, tak aj simulatory su na velmi slusnej urovni (pre CCNA viac ako dostacujucej). Bavime sa o tom, ze akesi "CCNA" zo strednych skol proste nie je uznavana certifikacia, ale kus papieru pre dobry poci na srdci.
_knight
Novice
Novice

Príspevok od používateľa _knight »

ved vravim,nema to uroven, pokial nezakoncis to FINAL skuskou [802], tak nie je sa o com bavit.
piton
King
King

t0m4s3 napísal:A to potvrdenie od instruktora je naco dobre?
samozrejme, ze na nic... Nam povedal instruktor, ze si ho akurat na zachod mozme vyvesit :)
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Neviem do akej miery ste to tam u vás robili poriadne ako sa malo.

Podľa mňa pokiaľ na VŠ ukážeš známky v IS Cisco Networking Academy na stráke http://www.cisco.com/web/learning/netacad/index.html po prihlásení v sekcií Historical Class List, tak máš slušnú nádej že Ti to uznajú. Ak to tam nemáš, holt - neabsolvoval si nič.

Ale podľa mňa základy o networkingu v CCNA 1 nie je nič zložité - verím že by Ti nerobili najmenší problém si to zopakovať; a pokiaľ si netrúfaš sa znova posadiť za Final Exam CCNA 1, tak ...

t0m4s3 napísal:Jak nechce dat certifikat? Certifikat je plateny a dostanes ho priamo od cisca postou. Ak to je nejake to pochybne stredoskolske ccna tak s tym si mozes akurat tak vytriet rit.
Nie tak úplne - niektoré firmy (na Slovensku i v Čechách) vyžadujú mať splnené nejaké tie semestre v akademií CCNA v CNAP.

On má na mysli potvrdenie o absolvovaní semestra CCNA v programe CNAP.

Samozrejme - pokiaľ zamávaš spomínaným certifikátom, je jasné že si to dotiahol vyššie a máš navrch než úspešný absolvent semestra/ov v sieťovej akadémií (ale o toto tu nie je stredobodom diskusie).
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

Podstatne je aj tak to, co vies a nie to na co mas certifikat.
O Ciscu to plati dvojnasobne.

V dnesnej dobre, kde sa da lahko dostat k spravnym odpovediam Cisco skusok (a v stave aky je dnes, kde Cisco obmiena otazky max. 2x do roka) ja osobne pokladam Cisco certifikat za zdrap papiera. (okrem najvyssej - CCIE skusky, kde musis spravit LAB skusku v Brusely) ... tam ti ani svetena voda nepomoze (toto je mojim snom a robim v zivote vsetko pre to aby som si ho raz splnil).

Pred par rokmi som si spravil CCNA, neskor CCNP (to boli este casy, ked taketo vecicky takmer neexistovali), dnes ked som sa rozhodol ucit na Security certifikaciu CCSP, neni problem sa po nauceni dostat k spravnym odpovediam este pred testom a tak som si isty, ze ten test spravim (hlavne ked je jeho cena 4500sk a na certifikat treba spravit 5 skusok).

Robim s Cisco zariadeniami denne 10 hodin, ale ked je tu moznost vediet otazky, tak by som bol blazon keby som ju nevyuzil.
- material na skusky je velmi technicky a su tam take detaily, kde neni sanca ze budes 2000 stranovu dokumentaciu ovladat na 100 percent a budes pripraveny na akukolvek otazku odpovedat.

Samozrejme su aj ludia, ktori idu na test bez akehokolvek ucenia a praxe a spravia ten test na rovnaky pocet bodov, ako ti ktori uceniu venovali hodiny a maju skusenosti z praxe.

Dalsi problem su predazene Cisco Treningy (ktore maju za ulohu vas pripravit za tyzden na jednu zo skusok)...V mojom pripade by som potreboval ist na 5 takychto treningov, kde cena jedneho treningu je 2200 EUR.

Strasne mi vadi prehnana priorita, aku davaju personalne agentury Certifikatom.
Ja keby som vlastnil IT firmu a prijimal cloveka, kaslem na vsetky jeho Cisco certifikaty a keby nepresiel studenou sprchou technickych otazok, proste by som hladal dalej.

Dnes je to zial tak, ze sa v Agenture pozru na 2 zivotopisy, kde na jednom chyba certifikat a zavolaju na pohovor cloveka s certifikatom.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

fikus-kukis napísal:Nie tak úplne - niektoré firmy (na Slovensku i v Čechách) vyžadujú mať splnené nejaké tie semestre v akademií CCNA v CNAP.
Take firmy ma skutocne mozu bozat v rit. Certifikacie nie je nicim podmienena. Navyse je to aj nelogicke, ak mi tam pride clovek co to nevie - lepsie pre mna, pride druhykrat a zase zaplati.

@Mefisto: Samozrejme, ze prvotne zalezi na tom co skutocne vies, ale vo vacsine sietovych firiem mozes vediet aj neviem co, ale bez aspon zakladneho CCNA sa s tebou ani nebudu bavit a zivotopis pojde rovno do kosa.
Ja keby som vlastnil IT firmu a prijimal cloveka, kaslem na vsetky jeho Cisco certifikaty a keby nepresiel studenou sprchou technickych otazok, proste by som hladal dalej. Dnes je to zial tak, ze sa v Agenture pozru na 2 zivotopisy, kde na jednom chyba certifikat a zavolaju na pohovor cloveka s certifikatom.
Predstav si, ze mas firmu kde sa ti na poziciu/e prihlasi 50 ludi a ty potrebujes rychlo vyfiltrovat kandidatov na pohovor, ako to spravis? Prvotne sito - certifikat. Neskor si s nim sadnes a spravis technicky test. Takto to bezne funguje.
Ondrej115
Amateur
Amateur

Re: Cisco CCNA

Príspevok od používateľa Ondrej115 »

Ja musim na to blbe Cisco chodiť povinne bo Matka to chce mam ukončenu OA len tak tak,matiky a fyziky som čistil vol a Angličtinu neviem ani ň.A tie testy su blbosť keby to bolo po Slovensky a nie po Anglicky kurňa a ked to prekladam cez google preklada dost tvrdo že tomu nechapem nič a v Utorok už druhy krat idem robit ten posraty final test lebo prvy mal som za 30% a zase bude tolko lebo testy len tipujem či trafim lebo sa mi nechce sediet celu večnosť a prekladať tie somariny.Strata času
alafangla
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa alafangla »

Ondrej115 napísal:Ja musim na to blbe Cisco chodiť povinne bo Matka to chce mam ukončenu OA len tak tak,matiky a fyziky som čistil vol a Angličtinu neviem ani ň.A tie testy su blbosť keby to bolo po Slovensky a nie po Anglicky kurňa a ked to prekladam cez google preklada dost tvrdo že tomu nechapem nič a v Utorok už druhy krat idem robit ten posraty final test lebo prvy mal som za 30% a zase bude tolko lebo testy len tipujem či trafim lebo sa mi nechce sediet celu večnosť a prekladať tie somariny.Strata času
pokial ta to nebavi je to naozaj strata casu
Ondrej115
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Ondrej115 »

alafangla napísal: pokial ta to nebavi je to naozaj strata casu
Čo už no musím robit tak aby som tu Professorku rozčulil do nepričetnosti aby ma defitivne vyhodila a Matka potom pochopi že je to beznadejne
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Ved to sprav a más pokoj , zas az tak vela toho tam nieje a CCNA explo. 1 sú veci ktore uz možno aj vies
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Hlúpa otázka , može sa na skúške používat napr. slovník ?
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

My sme na skuske mohli použivať vlastne poznámky čo sme si pisaly počas hodín a aj net samozrejme nie teraz hladat odpovede ale priblizit si niečo čo neviem a hlavne ten Google translator :)
piton
King
King

a ked nevies nieco pochopit, tak instruktor v pohode prelozi/poradi...
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Robil niekto tu 802 - ku napr v GOPASE ?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ja som robil CCNA v Gopase
Napísať odpoveď