Cisco CCNA
-
RomanB
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Cisco CCNA
By som sa teda chcel spýtať , či si mohol používať napr. google translator , alebo ako to prebiehalo.
Chystam sa tam ku koncu prázdnin , no chel by som mať aspoň trošku predstavu ...
Chystam sa tam ku koncu prázdnin , no chel by som mať aspoň trošku predstavu ...
-
t0m4s3
Admin
Pokial potrebujes na spravenie skusky google translator, tak tu skusku nema zmysel robit - to je moj nazor. Proste ak chces robit so sietami, tak anglictina je nutnost. To myslim tak, ze velmi casto budes potrebovat pomoc s nejakym problemom a bez znalosti anglictiny bude velmi tazke nejaku pomoc zohnat.
-
RomanB
Medium Professional
S angličtinou problém nie je , štátnicu síce nemám , ale denne som nútený komunikovat s nemcami , tunisanmi atď ...
Ale predsa len ako nejakú poistku , kedže tá percentuálna hranica na spravenie testu je vysoko , a stratene body kôly tomu že mi nebude nejaká otázaka celkom jasná , je dosť smola ...
Ale predsa len ako nejakú poistku , kedže tá percentuálna hranica na spravenie testu je vysoko , a stratene body kôly tomu že mi nebude nejaká otázaka celkom jasná , je dosť smola ...
Vieš čo, ja mám momentálne za sebou síce iba prvý semester ale chcem povedať, že nijak extra nevynikám v angličtine a nebol problém. Final som spravil síce iba na 79% (trebalo nám 75%) ale nerobil som ho podvodom ako každý druhý fagan.
-
t0m4s3
Admin
Final byval kedysi 85% tak neplac 
Ono nie je problém napísať ten final aj na 100% len sa mi s tým nechcelo baviť.Predsa len písať na konci školského roka test ktorý trvá hodinu a pol.Tak som to odbúchal len tak aby bolo
Je tu niekto kto prečítal komplet tie kapitoly ?
Ja keď som začal tak som prečítal pár strán, zistil, že to má ďalších 20 a som to vypol ... potom to aj tak vypadá s vedomosťami ,i keď preferujem prax a ta nieje .
-
Jancuk
Professional
Ja mozem povedať ze okrem prvej som precital a preložil pre seba všetky 
jednotka je naozaj len o teorii ale keby si mal aj dvojku a trojku tak tam sa robia len prakticke cviceniamajky358 napísal:Je tu niekto kto prečítal komplet tie kapitoly ?Ja keď som začal tak som prečítal pár strán, zistil, že to má ďalších 20 a som to vypol ... potom to aj tak vypadá s vedomosťami ,i keď preferujem prax a ta nieje .
a pokial ti nieco pri smerovani (ccna2) nefunguje tak si staci spomenut na teoriu z jednotky a hned vies kde je pravdepodobne chyba
a inac neviem ako si predstavujes prakticke cvicenia ked sa ucis o vrstvach
-
t0m4s3
Admin
Je jasne, ze prax je prax, ale bez teorie nebudes chapat sirsie suvislosti toho, preco nieco funguje prave tak ako funguje. Niektore veci su naozaj len kvoli skuske (napr. rozne hodnoty expiracie pri routovacich procoloch, mac tabulkach atd ...) a kedykolvek si ich najdes na nete, ale inak ta teoria je naozaj aj v praxi potrebna.majky358 napísal:Je tu niekto kto prečítal komplet tie kapitoly ?Ja keď som začal tak som prečítal pár strán, zistil, že to má ďalších 20 a som to vypol ... potom to aj tak vypadá s vedomosťami ,i keď preferujem prax a ta nieje .
packet tracet je sprostot ako voda v kosi
pokial nemas fyzicky to co potrebujes, tazko si niektore veci otetujes a to nevravim po packet tracer, tak jednoducho veci neotestujes tak ako na hardware, je to debata na dlhe lakte
nemam ani skusku z cisco ale robim konfiguracie cez standard routre od cisco az po voice, ale teoria je potrebna
-
javatar
Hardcore addict
no neviem preco to pises na polroka stary thread, ale nesuhlasim s tebou
packet tracer sice nenahradi realne podmienky ale vsetky zakladne veci na nom otestujes (myslim, ze do CCNA2) na cvicenie pokojne staci
mne pri priprave na skusky dost pomohol (v noci som pristup do labaku nemal)
packet tracer sice nenahradi realne podmienky ale vsetky zakladne veci na nom otestujes (myslim, ze do CCNA2) na cvicenie pokojne staci
mne pri priprave na skusky dost pomohol (v noci som pristup do labaku nemal)
potom skus vyskusat GNS (graphical network simulator)
niekde si stiahni ios daj ho do toho programu a mozes robit uplne vsetko aj to co ti packet tracer neumozni (napr pustit ssh na routri a pod.)
niekde si stiahni ios daj ho do toho programu a mozes robit uplne vsetko aj to co ti packet tracer neumozni (napr pustit ssh na routri a pod.)
-
chamelleon
Novice
Zdravim, chcel by som si spravit CISCO certifikat, nedavno som sa začal doma učiť, zohnal som si curicula a packet tracer, vraj tieto dve veci mi stačia na to aby som sa to naučil aj sam doma, a nemusel chodit na akademiu. Myslite si ze je schopny sa na skusku na tento certifikat pripravit aj uplne sam, aj ked nemam ziadne znalosti z pocitacovych sieti ked sa budem postupne ucit z curicul a robit laboratorne cvicenia ktore su tam?
-
t0m4s3
Admin
Ano budes schopny sa to naucit sam, ale bude ta to stat o dost viac usilia. Veci, ktore hned nepochopis si budes musiet tvrdo nastudovat. Pokial mas znameho, ktory tomu rozumie je o dost jednoduchsie si to nechat vysvetlit
urcite sa to dokazes aj sam naucit
keby som sa ja vedel donutit tak tam vobec nechodim, skoda penazi za take hodiny..
keby som sa ja vedel donutit tak tam vobec nechodim, skoda penazi za take hodiny..
-
javatar
Hardcore addict
CCNA1 urcite
2-4 s vacsim usilim ako tvrdil t0m4s3
2-4 s vacsim usilim ako tvrdil t0m4s3