MP4-20 napísal:ved CISCO certifikat ten je dost dolezity ked chces robit v nejakej zadzobanej firme...
Cisco certifikat je ako vystudovany bakalarsky titul na vysokej skole, v ramci firiem, ktore sa venuju sietam. Aj pre malu firmu je to dokaz, ze nie si uplne vytrety a vies aspon zaklady. Bohatsie firmy automaticky davaju bonus k vyplate na zaklade tychto certifikat, medzinym aj z dovodu, ze od urciteho stupna certifikacie mas narok na zlavy cisco zariadeni.
t0m4s3 napísal:Cisco certifikat je ako vystudovany bakalarsky titul na vysokej skole, v ramci firiem, ktore sa venuju sietam. Aj pre malu firmu je to dokaz, ze nie si uplne vytrety a vies aspon zaklady.
ty mas CISCO a robis s tym??? pomohlo ti to vobec....bo ja mam 1semester za sebou a na 2 roky (4semestre) mi to robi 12000SK co musim zaplatit ze ci sa mi to vobec oplati...
Nic take ako semestre som nerobil. Prax v praci + nastudovanie teorie, isiel som do skoliaceho strediska, za 70min. som odisiel s certifikatom. Je to nutnost pri mojej praci, inak by som nemohol pomyslat na postup na vyssiu poziciu. Dalo mi to velmi vela. Stoji to sice 150$ a je pravda, ze firma to preplatila, ale aj keby nie, zaplatil by som si to sam. Keby som nebol domased a nemal rad stereotyp, idem do Britanie, tam to dokazu nalezite ocenit (napr. praca u AT-T je zaujimavo financne hodnotena).
t0m4s3 napísal:Nic take ako semestre som nerobil. Prax v praci + nastudovanie teorie, isiel som do skoliaceho strediska, za 70min. som odisiel s certifikatom. Je to nutnost pri mojej praci, inak by som nemohol pomyslat na postup na vyssiu poziciu.
-mno diky...skoda ze to uz nemozem zrusit ale snad neco sa predsa len naucim no nie ???
MP4-20 napísal:-mno diky...skoda ze to uz nemozem zrusit ale snad neco sa predsa len naucim no nie ???
Samozrejme, až Ťa siete bavia, naučíš sa celkom slušné základy; no až Ťa nebavia, bude to pre Teba skôr len trápenie a nechuť zo záplavy textov sa dostaví.
Je dosť podstatné porozumieť základom (aj keď netvrdím, že ich budeš bezprostredne potrebovať do praxe).
MP4-20 napísal:ty mas CISCO a robis s tym??? pomohlo ti to vobec....bo ja mam 1semester za sebou a na 2 roky (4semestre) mi to robi 12000SK co musim zaplatit ze ci sa mi to vobec oplati...
Coze?? a to prosimta kde si robis ten certifikat?? Ja platim za 1 semester 2500, cize za 4 semestre 10000 Sk.
sinaj napísal:Mi mame zatial prve dva semestre v skole zadarmo a dalsie si mozeme dorobir ked budeme na vyske alebo v zamestnani ale to si us musime zaplatit.
NACO VAM SU TIE SEMESTRE SU TO VYHODENE PENIAZE .... STACI VAM UROBIT SI ZAVERECNU SKUSKU
t0m4s3 napísal:naucit sa to mozes aj sam doma a zadarmo
ako povedal will hunting, za 5 dolarov v mestskej kniznici mas hocijaku vysoku skolu... dnesny svet ale pri zamestnavani sa casto viac hladi na papier a nie na vedomosti.
riesenie? zamestnanie k nicomu nevedie.
No problem je v tom, ze tie papiere co dostanes zo semestrov neznamenaju vobec nic a tym, ze sa to naucis doma som logicky myslel, ze pojdes na zaverecnu cisco skusku, ktora uz ma aku taku hodnotu
t0m4s3 napísal:Tak pochybuj dalej a plat Boson netsim je softwarovy cisco simulator
u niektorych veci platis za kvalitneho instruktora, aspon my sme na ciscu mali cloveka, co robi s kompami 40 rokov a vedel nam dat rady zo skoly zivota. o tom to je.