cista prazdnota

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Mrk
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

cista prazdnota

Príspevok od používateľa Mrk »

V zivote som si nemyslel ze budem zakladat temu zrovna v tejto casti ale je to tak. :(

Tak zacnem mam 16 rokov ona 17..v piatok sme sa rozisli...bola s byvalim a zistila ze stale nieco k nemu citi...boli sme spolu 3 mesiace a 8 dni sice nie moc dlha doba ale kedze to bol moj prvy vaznejsi vztah tak ma to celkom polozilo od vtedy som nic nejedol...iba fajcim jednu cigaretu od druhej...povedala mi ze to mozem brat aj ako pauzu ze sa sama nevie co chce..kamarati mi vraveli nech nemyslim na to ale v hlave mam len ju....citim sa tak prazdno bezne cinnosti neviem robit.... som strasne nervozny a psychicky dost labilny...preplakal som si dost..do skoly taktiez sa nemozem pripravovat a to je asi najvacsi problem....stale dufam len v jedno to ze sa vrati a bude to tak ako skor....ale to sa zialbohu asi nestane ale nadej vraj umiera posledna...ku koncu sme si povedali ze mozme skusit ostat dalej kamaratmi...a o to sa budem znazit ale bojim sa toho ze mi to nebude vobec stacit a pridem uplne o nu :(

od vas by som chcel pocut niake skusenosti ..lebo okolie ludi co poznam je podobneho veku a nema o moc viac skusenosti ako ja...ci ma vyznam aspon trochu dufat..alebo tvrdo sa snazit zabudnut...nepoznate nas tak asi nebudete najlepsie vediet zhodnotit tuto situaciu..ale za kazdu radu a navrh budem vdacny

no ku koncu dodam zivot ide dalej snad pride niekto iny ale ja tak chcem aby to bolo ako pred tyzdnom :cry:
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DonLuca »

Aj keď ako si napísal nepoznám váš, ale poviem ti len jedno....

Z kamarátstva láska môže byť, ale z lásky nikdy kamarátstvo už nebude.... :? Sorry

Edit/// Ale myslím si, že ak sa kvôli nej tak veľmi trápiš(z toho vidno, že si ju ľúbil) a ona ti povedala, že sama nevie, čo chce, by som sa na to vykašľal a snažil sa tvrdo zabudnúť. Nezaslúži si ťa...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

DonLuca napísal:Z kamarátstva láska môže byť, ale z lásky nikdy kamarátstvo už nebude...
excelentna veta. Sumarizuje logiku muzov, ak si niekto mysli ze to tak nie je, tak imo len potlaca svoju podstatu. Tak isto ako veta [uz som ju tu raz spominal v teme "Preco je to tak?!"]:
moj znamy napísal:baby uvazuju o vztahu, kam sa ubera... vkuse robia reevaluaciu... a spekuluju... chlap je viac binarny: ano alebo nie, nula alebo jedna
perfektne sumarizuje logiku zien.

Dievcata/zeny nevedia pochopit preco ich byvaly nemoze, alebo nechce byt ich kamaratom. Tak isto ako muzi nevedia pochopit ako ich moze jedno dievca/zena v jeden den milovat a mat ich pomaly za poloboha a druhy den Vam povie ze nic neciti, bez mihnutia oka.

Cest vynimkam, je ich malo. Len moj osobny nazor.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: cista prazdnota

Príspevok od používateľa jin »

Mrk napísal:Tak zacnem mam 16 rokov ona 17..v piatok sme sa rozisli...bola s byvalim a zistila ze stale nieco k nemu citi...boli sme spolu 3 mesiace a 8 dni sice nie moc dlha doba ale kedze to bol moj prvy vaznejsi vztah tak ma to celkom polozilo od vtedy som nic nejedol...iba fajcim jednu cigaretu od druhej...povedala mi ze to mozem brat aj ako pauzu ze sa sama nevie co chce..kamarati mi vraveli nech nemyslim na to ale v hlave mam len ju....citim sa tak prazdno bezne cinnosti neviem robit.... som strasne nervozny a psychicky dost labilny...preplakal som si dost..do skoly taktiez sa nemozem pripravovat a to je asi najvacsi problem....stale dufam len v jedno to ze sa vrati a bude to tak ako skor....ale to sa zialbohu asi nestane ale nadej vraj umiera posledna...ku koncu sme si povedali ze mozme skusit ostat dalej kamaratmi...a o to sa budem znazit ale bojim sa toho ze mi to nebude vobec stacit a pridem uplne o nu :(

od vas by som chcel pocut niake skusenosti ..lebo okolie ludi co poznam je podobneho veku a nema o moc viac skusenosti ako ja...ci ma vyznam aspon trochu dufat..alebo tvrdo sa snazit zabudnut...nepoznate nas tak asi nebudete najlepsie vediet zhodnotit tuto situaciu..ale za kazdu radu a navrh budem vdacny.
Nuž ako prvé - je mi to ľúto :?
Ako pauzu by som to nebral, to povedala, iba aby Ťa to úplne nezložilo. To, žo pociťuješ tú neskutočnú prázdnotu sú stále ozveny silného psychicko-emočného šoku. Avšak (z vlastnej skúsenosti teraz) celkom nesúhlasím s tým, čo povedal DonLuca. Mne stalo, že aj po rozchode som stále s bývalou super kamarát. Jediné, čo na to bolo treba bol čas na odlúčenie, aby sme si obaja dali veci v hlave dokopy a rozanayzovali vzťah - odstránili otázniky. V Tvojom prípade by som to videl možno podobne. Holka povedala, že to môžeš brať ako pauzu. OK, ber to ako pauzu (btw: tžm, že spomenula pauzu je vidno, že pociťuje v istej miere vinu, za domnelú krivdu, ktorú Ti spôsobila), nevyvýjaj žiadnu aktivitu, o nič sa nesnaž. Obaja potrebujete ešte čas, aby ste vychladli (racionalizovali). Ale natvrdo sa určite nesnaž zabudnúť - aktuálne a krátkodobo si to môžeš vytýčiť, ako cieľ (zabudnúť), avšak iba preto, aby si sa s tým rýchlejšie vyrovnal. Snaž s v tomto období na ňu myslieť čo najmenej (viem, že sa to nedá...).
Tou poslednou vetou si to pekne načrtol - život ide ďalej. Akokoľvek. Hlavu hore :wink:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

jin napísal:Nuž ako prvé - je mi to ľúto :?
Ako pauzu by som to nebral, to povedala, iba aby Ťa to úplne nezložilo. To, žo pociťuješ tú neskutočnú prázdnotu sú stále ozveny silného psychicko-emočného šoku. Avšak (z vlastnej skúsenosti teraz) celkom nesúhlasím s tým, čo povedal DonLuca. Mne stalo, že aj po rozchode som stále s bývalou super kamarát.
hej, ostanes super kamarat, pokial najdes nahradu na svoju dieru v dusi. Lenze to momentalne nie je jeho pripad, moze to brat len ako utechu do buducnosti, ktora mu momentalne nesposobi nic, lebo ju ani neciti a asi jej ani neveri. Ludia velmi rychlo zabudaju na to, ako sa citili ked sa im stalo nieco podobne a potom maju vela mudrych rad, hlavne Ti, co maju momentalne svoju druhu polovicku. Viacero mojich znamych [aj kamaratov aj kamaratiek] da za pravdu, ze cesta od "odlubenia" vedie bud cez nenavist, alebo cez najdenie si "nahrady", iny sposob zatial neobjavili, jedine ti "viacej" skusenejsi, ktori to pokladaju uz skor za rutinu. Na "ciste" duse, ktore prezivaju bol prveho, alebo druheho rozpadu vztahu sa tieto skusenosti nevztahuju a netykaju sa ich, len ich formuju do buducej potencialne chladnejsej a skusenejsej formy. Buduju si svoj prvy pancier, alebo stit sklamania, ktory dalsie vztahy posuva uz na chladnejsiu a menej intenzivnu uroven az do oblasti rutinnej. Jeden z dovodov, preco nam nasi "stari" rodicia hovoria, aby sme sa neponahlali, ono to sice vsetko preboli, ale vysledok moze byt len emocny zombik, ktory preziva zo dna na den a tesi sa len preto, ze sa to tak patri a sam sa presviedca ze to je spravne, avsak uz nikdy nebude prezivat to co pri prvom, druhom a mozno tretom vztahu.
skaner
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa skaner »

Josef Hausmann, Základy mužského šovinismu napísal:...tímto způsobem zbytečně v ženské populaci vzbuzují pocit nepostradatelnosti. Jde především o to, že ženy, která mě opustila a nestojí o mě, není žídná škoda. Opustí-li mne (osudovou ranou - smrtí, násilným presídlením atd.) drahá bytost, ztratil jsem někoho, koho jsem měl rád a kdo měl rád mě. To je tragédie. Nemohu však truchlit po někom, kdo na mě kašle a válí se už v tomto okamžiku někde s někým jiným. Taková žena pro mě nemůže představovat ztrátu.
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

kazdy rozchod je tazky... cim dlhsie ste spolu tym tazsie to je... cim viac oho druheho lubis tym ta to viac boli...
ale tak to je... zazila to asi vacsina z nas... a kazdy tym musi prejst...
zabudnes. rob veci pri ktorych na nu nebudes mysleit...
a nezabudni, co nas nezabije to ans posilni :wink:
a k tomu kamaratstvu.. uz nikdy nebudete kamarati... je to tak... minimalne jeden by dalej trpel...
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lukkas »

V prvom rade je mi to luto...
Aj mna vcera nechala priatelka kvoli tomu ze mi nechce ublizovat lebo posledny tyzden sa na mna ani skoro nepozrela a to sme kazdy den spolu v skole ... viac sa venovala inym chalanom nez mne a potom povedala ze nema to urovnane v hlave ci ma lubi ci nie a ze ci by sme neostali len kamosmi zatial a ze mi nechce ublizovat atd...
A ako na to zabudnut ? skus sa venovat inym aktivytam byt viac s rodinou behat po vonku s kamosmi atd ;) u mna to trosku pomaha ale neni to nic moc som tiez moc sklamany ale laska uz je taka ......
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

hovori sa to lahko.. ale najdi si co najskor inu.. co najskor..
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

to co sa ti stalo heh podobne sa stalo aj mne a zaver po 3 mesiacoch totalneho nechapania reality som sa dako pozviechal a zacal zit ale je fakt ze su to viac nez 3 roky a nezalubil somsa odvtedy :? bolo par romanikov ale heh nevedel som ich udrzat zdalosa mi nefer ze ich vodim zanos tak som to skoncil. Jedine co ti ostava je venovat sa tomu co mas rad ja som v tom obdobi najazdil extra vela na biku porobil strasne vela vela peknych fotiek a nakracal vela vela kilometrov vsetko samorezne osamote. Po case som s nou zasa komunikoval ale bola to blbost lebo po prvom stretnuti som bol zase v tom az po usi (ona sa mi ozvala potrebovala oporu lebosa rozisla s tym ku ktoremu sa vratila tiez jej ex) skoncilo to tak ze midala najavo ze uzspolu nemozeme byt lebo ja som bol o 5 levelov dalej ako ona, heh tak akosi som jej dopomohol k inemu je snim tusim dodnes neviem moc nekomunikujeme. Taze rada znie ona oteba asi nestoji tak ako ty onu takze to nikdy nebude fungovat lebo ty si s nou lebo ju milujes ona s tebou lebo sama nevie a pri prvom ktori jej bude sympatickejsi ta opusti takze zabudnut venovat sa sebe svojim kamaratom hlavne nehladaj utesenie v blbostiach ako je alkohol a cigy heh zacni robit to co tvoj zivot naplnovalo prednou pripadne zacni s dacim novym spoznas novych ludi a ktovie mozno tam stretnes tu lepsejsiu pravsiu :-) a nad tymto sa len pousmejes
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

JIN

Akože nenapísal som, že je to písané pravidlo :pravidla: , ale sám mi určite dáš za pravdu, že v dnešnej dobe je to bohužial v drvivej väčšine prípadov tak, ako som to napísal... :|
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

DonLuca napísal:Akože nenapísal som, že je to písané pravidlo
Ale vyznelo to tak :wink:
Ale keď sa nad tým zamyslím, tak mám asi vážne šťastie, že sa s ňou ešte dodnes bez problému bavím. A nie je sama.
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

jin napísal:Ale vyznelo to tak :wink:
Ale keď sa nad tým zamyslím, tak mám asi vážne šťastie, že sa s ňou ešte dodnes bez problému bavím. A nie je sama.
Tak to môžeš byť naozaj rád, lebo si jeden z mála, ktorému sa podarilo ostať aj naďalej v kamarátskom vzťahu... :aasmile1:

Ale verím, že chalanovi, čo tu rieši svoj problém, sa to určite nepodarí... :?
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

uplink napísal:excelentna veta. Sumarizuje logiku muzov, ak si niekto mysli ze to tak nie je, tak imo len potlaca svoju podstatu. Tak isto ako veta [uz som ju tu raz spominal v teme "Preco je to tak?!"]:
Takto by si nemal rozmyslat :idea: .Toto tvoje rozmyslanie plinie len z toho,ze lasku beries ako"privlastnovanie si niekoho".A to je najvacsia chyba,co my muzi vo vztahoch robime...
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

taktiez som na to reagoval ze kamaratmi asi nebudeme ale pokusit sa mozem...snazim sa robit niake cinnosti co som robieval predtym ale akosi to este nejde...pokusim sa venovat teraz trochu skole...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

dudo02 napísal:Takto by si nemal rozmyslat :idea: .Toto tvoje rozmyslanie plinie len z toho,ze lasku beries ako"privlastnovanie si niekoho".A to je najvacsia chyba,co my muzi vo vztahoch robime...
neviem, podla mna muzi horsie znasaju rozchody a konfilkty vo vztahu, preto si ja myslim ze o privlastnovanie tu nejde...

Mrk: co ti mozem poradit, tak sa vyser na vsetko dokym si natom zle...casom to nejak pretrpis a vratis sa na stare kolaje... :wink:
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Sheep napísal:neviem, podla mna muzi horsie znasaju rozchody a konfilkty vo vztahu, preto si ja myslim ze o privlastnovanie tu nejde...
Podľa mňa sa to nedá generalizovať na ženy - muži. Je to vec jednotlivca, kao znáša vzťah. Nedá sa jasne určiť, ktoré pohlavie to ako znáša.
Tu máme o tom aj tému :wink:
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

jin napísal:Podľa mňa sa to nedá generalizovať na ženy - muži. Je to vec jednotlivca, kao znáša vzťah. Nedá sa jasne určiť, ktoré pohlavie to ako znáša.
Tu máme o tom aj tému :wink:
jasne ze uplne individualne to neplati...ja si ale myslim ze su muzi nachylnejsi, uz len z toho dovodu ze muzi hladaju zeny, nie zeny muzov :P .
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Suhlasim s Jinom ... z 3mi babami z ktorymi som sa rozisiel som celkom dobry kamarat ... Rozchod bol sice tazky ... ale tak po mesiaci co sme sa nahodou stretli sme sa normalne porozpravali (Nie o vztahu ... ked sa rozijdeme tak to dalej neriesim a nespominam na to)
Uplink ... nikdy som neodlubil cez nenavist alebo Averziu ... proste sme sa rozisli ci uz z jej viny alebo mojej. Oba pripady su strasne tazke ...
Ale odlucenie cez znenavidenie si neviem predstavit ...
Proste som sa vzdy s tym nejako zmieril ... medzi mojimi dvomi vztahmi ... resp. Byvaly a Terajsi je strasne velky casovy odstup ... cca rok ... mozno aj viac ... pricom neviem ci sa to posledne dalo nazvat vztahom ... to bola skor jednostranne zalubenie

Ale tak celkova rada ... Cas je najlepsi liek ... Utekaj sa zabavit s priatelmi ... proste sa nejak odreaguj a nemysli na nu ... to je najlahsie ...
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Mrk napísal:taktiez som na to reagoval ze kamaratmi asi nebudeme ale pokusit sa mozem...snazim sa robit niake cinnosti co som robieval predtym ale akosi to este nejde...pokusim sa venovat teraz trochu skole...
No vidíš, tak to má byť... skús aj nejaké aktivity, napr: choď na klzisko s kamošmi, alebo na nejaký dobrý šport. alebo niekam zahrať biliard, či bowling.... proste sa snažiť odreagovať a bude to fajn uvidíš

Good Luck :wink:
Napísať odpoveď