Cistil som notebook... a nejde.
Cistil som notebook... a nejde.
Zdravim, mam taky mini problem.....
Kamos mi dal preinstalovat jeho notebook, vycisit.. tak sa aj tak stalo, preinstaloval som win, codeci, driveri, vsetko nainstaloval.. Vsetko bolo super, vsetko islo. V den odovzdania som si povedal ze to este vysperkujem, tak som mu ho cely vycistil lebo ho mal strasne spinavy.. klavesnicu, monitor.. cistil som to nejakym pripravkom neviem uz akym a to tak, ze som si nastriekal trochu na utierku a tak som ho umyval.. Bola to nejaka pena, nebolo to vodove takze voda tam nemohla zatiect.. potom som mu ho dal a povedal mi, ze nejde klavesnica. Najprv blbla, hocico sa stlacalo, potom isli len niektore tlacidla, a nakoniec nesla. Tak som riesil ze co stym, servis klavesnice atd.. Dnes som ho chcel zaniest ale nechal som ho este celu noc pod radiatorom nech dobre vyschne, ze sa to mozno rozbeha.. Rano som ho teda chcel zapnut, a uz som ho nezapol..
Ked som ho zapojil do elektriny, svietielko ze sa to nabija este fungovalo, no ntb stale nesiel.. Tak som ho teda do polky rozobral, vyfenoval (az bol mierne horuci) zlozil a ocavakal, ze sa stane zazrak.. bliklo jedno svietielko (thInkpad) a nic sa nestalo, teraz mi uz nefunguje ani ta dioda ktora svieti ked sa nabija..
Otazka, co teraz? je to v srackach, alebo uplnych SRACKACH?
Ma tam aj nejake dolezite data, da sa to vybrat?
Dakujem..
Kamos mi dal preinstalovat jeho notebook, vycisit.. tak sa aj tak stalo, preinstaloval som win, codeci, driveri, vsetko nainstaloval.. Vsetko bolo super, vsetko islo. V den odovzdania som si povedal ze to este vysperkujem, tak som mu ho cely vycistil lebo ho mal strasne spinavy.. klavesnicu, monitor.. cistil som to nejakym pripravkom neviem uz akym a to tak, ze som si nastriekal trochu na utierku a tak som ho umyval.. Bola to nejaka pena, nebolo to vodove takze voda tam nemohla zatiect.. potom som mu ho dal a povedal mi, ze nejde klavesnica. Najprv blbla, hocico sa stlacalo, potom isli len niektore tlacidla, a nakoniec nesla. Tak som riesil ze co stym, servis klavesnice atd.. Dnes som ho chcel zaniest ale nechal som ho este celu noc pod radiatorom nech dobre vyschne, ze sa to mozno rozbeha.. Rano som ho teda chcel zapnut, a uz som ho nezapol..
Ked som ho zapojil do elektriny, svietielko ze sa to nabija este fungovalo, no ntb stale nesiel.. Tak som ho teda do polky rozobral, vyfenoval (az bol mierne horuci) zlozil a ocavakal, ze sa stane zazrak.. bliklo jedno svietielko (thInkpad) a nic sa nestalo, teraz mi uz nefunguje ani ta dioda ktora svieti ked sa nabija..
Otazka, co teraz? je to v srackach, alebo uplnych SRACKACH?
Ma tam aj nejake dolezite data, da sa to vybrat?
Dakujem..
Re: Cistil som notebook... a nejde.
1) Hovori sa ze za dobrotu na zobrotu
Toto je typicky priklad
2) Z opisu tazko povedat, mozno odislo nieco co odist malo, bez ohladu na to co si s tym robil. Mozno si pokazil ci nedopatrenim nieco odpojil... no symptomy ze nieco ide, a bez zasahu o chvilu neide ani to, tak to skor vyzera ze ten notebook odisiel (doska, napajanie, ...?)
3) data su na disku. Pokial nie je sifrovany a neodisiel aj ten, vyberies ho, vlozis do ineho PC a data odtial skopirujes.
2) Z opisu tazko povedat, mozno odislo nieco co odist malo, bez ohladu na to co si s tym robil. Mozno si pokazil ci nedopatrenim nieco odpojil... no symptomy ze nieco ide, a bez zasahu o chvilu neide ani to, tak to skor vyzera ze ten notebook odisiel (doska, napajanie, ...?)
3) data su na disku. Pokial nie je sifrovany a neodisiel aj ten, vyberies ho, vlozis do ineho PC a data odtial skopirujes.
Zvlastne, skus ho rozobrat a pozriet ci niekde nie je nieco zatecene. Kazdopadne je zvlastne, ze po cisteni navlhcenou handrickou takto odisiel cely.
Akym sposobom si cistil klavesnicu?
Fen uz na elektroniku NEPOUZIVAJ, ak je to poliate, tak fen vlhkost odfukne este hlbsie kde moze narobit viac skody.
Keby nesla iba klavesnica, tak by to mohlo byt zlym kontaktom, ked odisiel cely, tak je to dost zvlastne. Urcite ho treba rozobrat a hladat vlhkost alebo zhorenu suciastku.
Fen uz na elektroniku NEPOUZIVAJ, ak je to poliate, tak fen vlhkost odfukne este hlbsie kde moze narobit viac skody.
Keby nesla iba klavesnica, tak by to mohlo byt zlym kontaktom, ked odisiel cely, tak je to dost zvlastne. Urcite ho treba rozobrat a hladat vlhkost alebo zhorenu suciastku.
1) asi tak..
2) takze skusim dat do servisu?
3) Data uz su safe, mal som ich predtym na mojom ext. disku kde som ich zalohoval pred instalaciou, tie som odtial po presunuti do noveho WINu zmazal, teraz ich cez recuvu obnovujem.. Takze bude to rozhadzane, ale aspon toto je ok.
//autoeditácia príspevku (05 Dec 2014, 14:47)
cistil som ho tak, ze som nastriekal taku penu na utierku, a utieral som to.. bolo tam strasne vela spiny, nedalo mi to, chcel som mu to odovzdat v top stave.
Stym fenom som nevedel..
Idem ho znova rozobrat a skumat... Ale predtym som na nic nedosiel.
2) takze skusim dat do servisu?
3) Data uz su safe, mal som ich predtym na mojom ext. disku kde som ich zalohoval pred instalaciou, tie som odtial po presunuti do noveho WINu zmazal, teraz ich cez recuvu obnovujem.. Takze bude to rozhadzane, ale aspon toto je ok.
//autoeditácia príspevku (05 Dec 2014, 14:47)
Mal som ho rozbraty do polky (videl som disk, ramky, grafiku a procesor.GothaR napísal:Zvlastne, skus ho rozobrat a pozriet ci niekde nie je nieco zatecene. Kazdopadne je zvlastne, ze po cisteni navlhcenou handrickou takto odisiel cely.
cistil som ho tak, ze som nastriekal taku penu na utierku, a utieral som to.. bolo tam strasne vela spiny, nedalo mi to, chcel som mu to odovzdat v top stave.
Stym fenom som nevedel..
Idem ho znova rozobrat a skumat... Ale predtym som na nic nedosiel.
Cistil si priamo dosku? Co to bol za pripravok?
Kazdopadne treba skontrolovat vsetky konektory a ked si cistil dosku priamo, tak pozri ci nieco nezoxidovalo.
Kazdopadne treba skontrolovat vsetky konektory a ked si cistil dosku priamo, tak pozri ci nieco nezoxidovalo.
Niee, cistil som len klavesnicu, zvonku..
//autoeditácia príspevku (05 Dec 2014, 15:03)
Takto to mam aktualne rozobrate a nic divne tam nevidim, vsetko sa tvari ze je nove. Ked tak mozem nieco detailnejsie odfotit.
//autoeditácia príspevku (05 Dec 2014, 15:03)
Takto to mam aktualne rozobrate a nic divne tam nevidim, vsetko sa tvari ze je nove. Ked tak mozem nieco detailnejsie odfotit.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Komplet rozobrat a zlozit znova, takmer vsetky problemy elektroniky suvisia so spatnym kontaktom ... horsie je ak je ten spatny kontakt v spajkovanom spoji = mizerna opravitelnost.
Poucenie - neopravovat NTB, nikdy, nikomu, tiez som sa uz velakrat odrbal.
Poucenie - neopravovat NTB, nikdy, nikomu, tiez som sa uz velakrat odrbal.
-
Chalesnik
Medium Professional
Skus kompletne rozobrat, a izopropylom prebehnut dosku a komponenty, mozno je tam nejaka oxidacia, popripade studenak.
Rozobral som, nic som nevidel a moc som do toho babrat nechcel nakolko dalsim ukonom som sa uz moc nerozumel.
Tak som to teda hodil do jedneho servisu co mame vo firme ktory nam opravuje tlaciarne a inu techniku. Asi po tyzdni mi povedali ze je mrtva maticna doska a ze oprava bude stat 320 eur, tak som si povedal ci im neje*e, ked ja som pred piatimi rokmi kupoval kvalitnu zakladovku do PC za 130eur.. v ntb sa nejak strasne nevyznam ale 320eur len za dosku s opravou mi pride mega vela. Tak teda ze mi to kludne vymenia ked si zozeniem tu dosku ja.
Zatial som sa pytal v lenove co stoji tento konkretny typ (ktory neviem ako sa vola), vedia to nejak zistit podla serioveho cisla, coskoro by mi mali povedat cenovo ponuku.
ja som tu konkretnu dosku nenasiel, nevie mi niekto prosim povedat co je za konkretny typ podla tohto serioveho cisla? Ze by som to dosku objednal z nejakeho noname obchodu, kde by bola tiez original a lacnejsia..
Notebook: Lenovo E530
Seriove cislo: 0B65836 alebo TYPE 3259-CAG S/N MP-0RM8T 12/06
dakujem!
Tak som to teda hodil do jedneho servisu co mame vo firme ktory nam opravuje tlaciarne a inu techniku. Asi po tyzdni mi povedali ze je mrtva maticna doska a ze oprava bude stat 320 eur, tak som si povedal ci im neje*e, ked ja som pred piatimi rokmi kupoval kvalitnu zakladovku do PC za 130eur.. v ntb sa nejak strasne nevyznam ale 320eur len za dosku s opravou mi pride mega vela. Tak teda ze mi to kludne vymenia ked si zozeniem tu dosku ja.
Zatial som sa pytal v lenove co stoji tento konkretny typ (ktory neviem ako sa vola), vedia to nejak zistit podla serioveho cisla, coskoro by mi mali povedat cenovo ponuku.
ja som tu konkretnu dosku nenasiel, nevie mi niekto prosim povedat co je za konkretny typ podla tohto serioveho cisla? Ze by som to dosku objednal z nejakeho noname obchodu, kde by bola tiez original a lacnejsia..
Notebook: Lenovo E530
Seriove cislo: 0B65836 alebo TYPE 3259-CAG S/N MP-0RM8T 12/06
dakujem!
-
hojko
Site Admin
Myslim, ze ti hovorili pravdu a tak ako to je. Dosky do notebookov su take drahe, ze castokrat je vyhodnejsie kupit novy notebook. Hlavne, pokial si clovek kupit notebook za 500 eur a o dva ci tri roky sa mu nieco take stane, lebo ten notebook ma hodnotu mozno 250 eur a dat za dosku 320 eur a dalsich mozno 40 eur co si vezme servis za vymenu, tak dakujem pekne. V tvojom pripade by mohlo byt riesenim najst nieco take iste v bazare, prehodit bud dosku do tvojho alebo prehodit tvoj disk do toho co kupis, ten zvysok rozpredat. Sice ta to bude nieco stat, ale menej ako doska, teda za predpokladu, ze no nie je notebook, ktory ma este teraz hodnotu 500 eur.
Zial, Lenovo E530 nie je moc vypovedajuci udaj, kedze s oznacenim E530 bola kopa notebookov. Treba cely model, napriklad E530 3259-4DG, E530 E530 NZY6-6MC...
Zial, Lenovo E530 nie je moc vypovedajuci udaj, kedze s oznacenim E530 bola kopa notebookov. Treba cely model, napriklad E530 3259-4DG, E530 E530 NZY6-6MC...
Kokos.. tak teraz vobec neviem ako to riesit, ked tak jedine notebook s bazaru naozaj, alebo neviem..
Pri tom seriovom cisle je napisany podobny udaj ako si hovoril, E530 3259-CAG
Pri tom seriovom cisle je napisany podobny udaj ako si hovoril, E530 3259-CAG
-
hojko
Site Admin
Nebude to skor toto, 3259-MAG (ty si napisal CAG)???
http://www.alza.sk/lenovo-thinkpad-edge ... 365999.htm
http://www.alza.sk/lenovo-thinkpad-edge ... 365999.htm
Nie nie, ten co si poslal je strasne nejaky vykonny pravdepodobne herny.. Ono to ma i5 alebo i3, 4gb ram, grafika intel 4000, hdd500gb.. ja som ho aj nedavno nasiel, okolo 470 eur stal, teraz ho uz neviem nikde najst.
//autoeditácia príspevku (25 Dec 2014, 21:15)
takze nakoniec mi znamy preda tento notebook za 100 evri, a bude vybavene
http://datacom-ke.sk/asus-x5din-sx190-sk_d48733.html
//autoeditácia príspevku (25 Dec 2014, 21:15)
takze nakoniec mi znamy preda tento notebook za 100 evri, a bude vybavene
http://datacom-ke.sk/asus-x5din-sx190-sk_d48733.html
Zo stareho predaj disk, ramky a displej, tam problem nebude. Este wifi sa da vytiahnut ale to ma cenu par eur a tazko sa predava. Pripadne dvd, ak to ma, tiez za par eur.
Zdravim, po dlhsej dobe mam nove info, situacia sa trochu inak vyvinula.
Predal som notebook jednemu panovi v takto pokazenom stave za 100 eur, on z neho potreboval jednu suciastku do opravy ineho notebooku. Zistil ze ta suciastka ktoru potreboval mu neopravi jeho problem a povedal mi, ze nemam v tom notebooku pokazenu dosku ale klavesnicu a navrhol mi, ze mu vratim peniaze + mi opravy klavesnicu. Divne je, ze notebook bol v original lenovo servise v auparku, a tam povedali ze je KO doska..
Tj notebook by mal byt teraz 100percentne funkcny.
Otazka 1: Ked ho budem u neho skusat, zapinat, zistim nejako ci tam nevymenil nejake zivotne dolezite komponenty? Neni na to nejaka health aplikacia? nieco ako napr na HDD?
Otazka 2: Za kolko ho predam v opravenom, funkcnom stave?
dakujem pekne za info.
Predal som notebook jednemu panovi v takto pokazenom stave za 100 eur, on z neho potreboval jednu suciastku do opravy ineho notebooku. Zistil ze ta suciastka ktoru potreboval mu neopravi jeho problem a povedal mi, ze nemam v tom notebooku pokazenu dosku ale klavesnicu a navrhol mi, ze mu vratim peniaze + mi opravy klavesnicu. Divne je, ze notebook bol v original lenovo servise v auparku, a tam povedali ze je KO doska..
Tj notebook by mal byt teraz 100percentne funkcny.
Otazka 1: Ked ho budem u neho skusat, zapinat, zistim nejako ci tam nevymenil nejake zivotne dolezite komponenty? Neni na to nejaka health aplikacia? nieco ako napr na HDD?
Otazka 2: Za kolko ho predam v opravenom, funkcnom stave?
dakujem pekne za info.
-
Bad.boy
Medium Professional
Keby sa mne dostane do ruk NB s tym, ze jedina jeho chyba je zla klavesnica, tak objednam novu z ciny za 10€ a predam ho sam dalej so ziskom a ani sa ti neobtazujem napisat 
Ved to mi pride divne..
-
Bad.boy
Medium Professional
Povedal co konkretne z neho potreboval na opravu? Lebo je dost mozne, ze on si opravil co potreboval a do tvojho dal tu pokazenu suciastku. Kedze nejde tak to aj tak nemas ako zistit. Pokial by to tak bolo a vratil by ti ho, tak si opravil NB zadarmo. Len potom nechapem to s tou klavesnicou.
Hovoril mi to tak, ze jemu nejde monitor, on si asi skusil nejaku suciastku a zistil ze v monitore nie je ta jeho chyba, ale ze mozno niekde v zakladnej doske alebo v grafickej pretoze mu tam proste nieco nejde..
Akoze on mi ho urcite nevrati naspat pokazeny, resp ked bude pokazeny tak mu ho necham a viac sa nebavim dalej. On ked mi ho vrati tak jedine stym, ze bude fungovat tak ako ma + teda ze mu zaplatim tu opravu klavesnice tak ako hovoril..
ale proste uvazujem ze tam urobi nejake čachre machre a proste nebude nieco fungovat, pretoze harddisk je cisty, neni tam win a ked by som to uz skusal snim tak by som musel rovno nainstalovat win a ovladace aby som skusil ci zvuk, funguje, internet, grafika ci je ok, atd....
Akoze on mi ho urcite nevrati naspat pokazeny, resp ked bude pokazeny tak mu ho necham a viac sa nebavim dalej. On ked mi ho vrati tak jedine stym, ze bude fungovat tak ako ma + teda ze mu zaplatim tu opravu klavesnice tak ako hovoril..
ale proste uvazujem ze tam urobi nejake čachre machre a proste nebude nieco fungovat, pretoze harddisk je cisty, neni tam win a ked by som to uz skusal snim tak by som musel rovno nainstalovat win a ovladace aby som skusil ci zvuk, funguje, internet, grafika ci je ok, atd....
-
Runes
Addict
cafko inak napadlo ta ze daco tomu notebooku spravil ten tvoj kamarat v den porebratia kedze si mu ho vratil nedavno opraveny tak najlepsie to bolo zvalit na teba
ako uz som videl vsetko mozne ale silno pochybujem ze tovjim cistenim si do... klavesnicu