Citate knihy?
Re: Citate knihy?
No lebo tie 2 knihy poviedok v podstate nemaju nejaky velky suvis s romanom (co sa tyka postav, trosku deju - to ano, ale su to vlastne 2 odlisne sagy). V tych prvych vydaniach to myslim ani nebolo tak ako to je teraz, ze knihy boli cislovane uz od poviedok.
Nic nejake strasne by sa ti nestalo, ani keby si precital tu jednu poviedku predtym, ako si docital roman.
Nic nejake strasne by sa ti nestalo, ani keby si precital tu jednu poviedku predtym, ako si docital roman.
-
Croven
Star
- Kontaktovať používateľa:
Kludne si to precitaj,neni tam ziaden spoiler
To je pravda, ne je tam žiaden veľký spoiler. Ale keď má možnosť prečítať si to až po prečítaní ságy, nevidím dôvod čítať to pred tým (keďže ako som povedal, je to také alternatívne ukončenie ságy a sú tam postavy, ktoré sa v poviedkach neobjavili).
Musim odporučiť knihu do ktorej som sa nakoniec pustil a je perfektná. The god delusion od Richarda Dawkinsa
-
Croven
Star
Ja som vcera docital Alchymistu. Cital som to navzdory velkej chvale no a po precitani knihy to hodnotim ako bullshit.. nevadi,teraz citam od Orwella - Zvieracia farma
Po "Veronika sa rozhodla zomrieť", ktorá sa mi naozaj páčila som si od Coelha požičala Alchymistu a na môj vkus tam bolo priveľa náboženských motívov -.- . Orwell je super, Zvieraciu farmu som prečítala ako prvú knihu cez prázdniny, pred tým 1984.Croven napísal:Ja som vcera docital Alchymistu. Cital som to navzdory velkej chvale no a po precitani knihy to hodnotim ako bullshit.. nevadi,teraz citam od Orwella - Zvieracia farma
-
Croven
Star
kookie, ved to,tie nabozenske motivy... ja som vobec nevedel ocom ta kniha je,ale kedze je kratka, tak som to aj docital, ale nic mi ta kniha nedala, nad nicim ma nedonutila zamysliet sa ako niektore ine 
Vidím, že české knihy veľmi nemáš rád, ale ako celkom fajn post-apokalyptickú vec by som odporučila Stroncium. Sci-fi masaker plný čierneho humoru. Po ňom som čítala Noční klub ; v knižnej podobe som nezohnala, tak som si drala oči na pc, ale tie knihy boli naozaj skvelé.begbeee napísal:Tak na dovolenku som dnes kúpil Metro 2033, tak som zvedavý. Frajerka ma sfúkla, že to mám prečítané za 2 dni, nech mašírujem ešte niečo nakúpiť. Tak neviem...na Metro 2034 už nemách chuť, vraj je to o poznanie horšie od 2033.
Chcel by som niečo postapokalyptické, zombie...zháňam Svetovú vojnu Z - ale zatiaľ som našiel len češtinu a české knihy ja nerád. Radšej prečítam v angličtine ako češtine, ale ani to som nenašiel a na internet je už neskoro....
Takže nejaké rady? Sci-fi, fantasy, post-apo, zombie... Ale len čo je dostupné v SK alebo ENG a nemôže to byť nič, neuzavreté, čiže žiadna trilógia, pentalógia, bilión-lógia. K+
//autoeditácia príspevku (11 Júl 2013, 17:19)
Croven napísal:kookie, ved to,tie nabozenske motivy... ja som vobec nevedel ocom ta kniha je,ale kedze je kratka, tak som to aj docital, ale nic mi ta kniha nedala, nad nicim ma nedonutila zamysliet sa ako niektore ine
momentalne citam Ciernu knihu katolickej cirkvi od M.Hebeisa,odporucam kazdemu, zaujimave fakty z historie.
-
Croven
Star
uz dlhsie rozmyslam nad touto knihou, ale citam samu chvalu od "normálnych" ludi, tak si ju asi aj ja kupimgogo956 napísal:momentalne citam Ciernu knihu katolickej cirkvi od M.Hebeisa,odporucam kazdemu, zaujimave fakty z historie.
Čítal niekto Bruce Lee umelec života ? Oplatí sa to ?
Kamarat mi ako riesienie mojich zivotnych patalii "naordinoval" Novu zem od Tolleho. pozna to niekto? nie je to tak polonaboznesky prelud ako Alchymista ci Tajomstvo?
tak nakoniec som na dovolenke precital od Zambocha - Lihen. citalo sa to velmi dobre, akurat to ku koncu bolo na moj vkus uz trochu prekomplikovane... velmi mi to pripominalo vyssie spominany Nocni Klub (ktory sa mi pacil trochu viac) ale to bol zamer, kedze Lihen mala byt taka Zambochova pocta Kulhankovi.
cim dalej tym viac si uvedomujem ze mam problemy stotoznit sa s knihou ak je hlavna postava zena a pribeh je rozpravany z jej perspektivy. proste velka prestrelka je ukoncena tym ako hlavna postava uvazuje kde kupit tampony, pretoze coskoro dostane kramy...
este som stihol rozcitat Krakena od Mievilla, zatial to vyzera byt presne co som ocakaval, proste moderny Lovecraft.
cim dalej tym viac si uvedomujem ze mam problemy stotoznit sa s knihou ak je hlavna postava zena a pribeh je rozpravany z jej perspektivy. proste velka prestrelka je ukoncena tym ako hlavna postava uvazuje kde kupit tampony, pretoze coskoro dostane kramy...
este som stihol rozcitat Krakena od Mievilla, zatial to vyzera byt presne co som ocakaval, proste moderny Lovecraft.
-
Croven
Star
Tak docitane od Orwella - Zvieracia farma, kniha sa mi pacila, velmi dobre vykresleny system ako to vacsinou chodi.
Teraz sa zase fratim k fantasy (konecne) a idem na Červeňáka - Černokňažník
Teraz sa zase fratim k fantasy (konecne) a idem na Červeňáka - Černokňažník
Tá Líheň vypadá fakt dobre, ja sa v poslednej dobe dostávam len k testovniciam na vš a chce to niečo akčnejšieaacid napísal:tak nakoniec som na dovolenke precital od Zambocha - Lihen. citalo sa to velmi dobre, akurat to ku koncu bolo na moj vkus uz trochu prekomplikovane... velmi mi to pripominalo vyssie spominany Nocni Klub (ktory sa mi pacil trochu viac) ale to bol zamer, kedze Lihen mala byt taka Zambochova pocta Kulhankovi.
Kulhánka evidujem na mojom radary, neviem, či som niečo aj v e-forme nečítal. Zas tak, nevynechávam čestinu ak slovenčina nie je dostupná - ale napr. Červenákove knihy (ktoré najprv vychádzali len v čestine) sú v slovenčine tisíc-krát lepšie.kookie napísal:Vidím, že české knihy veľmi nemáš rád, ale ako celkom fajn post-apokalyptickú vec by som odporučila Stroncium. Sci-fi masaker plný čierneho humoru. Po ňom som čítala Noční klub ; v knižnej podobe som nezohnala, tak som si drala oči na pc, ale tie knihy boli naozaj skvelé.
Písal som už aj do témy a z českého sci-fi najviac odporúčam túto knihu:
Ondřej Neff - Tma
Parádne post-apo (výpadok elektriny) z českých reálií súčasnosti.
Metro 2033
Netreba predstavovať, musím len odporučiť.
Metro 2034
Napriek kuvičím hlasom, že "dvojka" je slabšia oproti "jednotke", vôbec to nie je pravda. Prostredie zostalo, objavili sa (staro)noví hrdinovia (zo starých Hunter, Mlynár a mihne sa aj Arťom) a zmenila sa hrozba. Oživenie v podobe ženskej postavy je vítané. Ja odporúčam fanúšikom 2033 aj 2034.
Červenák - Strážcovia Varadína
Parádna historicko-ľahko fantasy román zo slovenského prostredia, ba čo viac prakticky z môjho kraja, spomína sa tu Banská Štiavnica, Fiľakovo, Drieňovo... Prakticky dezertujúci kapitán Báthory je ubercool hrdina s vyholenou hlavou a jedným vrkočom, fúzami, pištoľami a rapierom za pásom, chýrny turkobijec, ktorý stína turecké hlavy ako na bežiacom páse... Autor išiel fakt do detailov, faktograficky to má viac ako perfektne zvládnuté.
Čo sa týka fantasy, je tam toho málo, je to tým tak liznuté...viac menej je to také okrajové okrem vedľajšej postavy Ilony Rónayovej
Spoiler
Jeho čierny pes ho počúva na slovo a neskôr sa ukáže, že to bola prevtelená duša vraha, Ilonu Rónayovú poslúchajú vlky na slovo a sama sa správa ako vlkolak, vodné divožienky, ktorú usexujú obeť k smrti a potom ju zožerú a v neposlednom rade, židovská kabala, ktorá pomohla kapitánovi znovu chodiť...
Ten kapitán Báthory ma zaujal, taká oddychovka na leto by bodla.
Momentálne som si rozčítal Samovražda Západu, ide o apológiu civilizácie "Západu" a jeho hodnôt, ktoré sú vraj individualizmus, kresťanstvo, pozitivizmus, liberalizmus a pod.
Pre mňa trochu oddych od "ľavicových" teoretických knih a ideí, čosi z opačného tábora.
Momentálne som si rozčítal Samovražda Západu, ide o apológiu civilizácie "Západu" a jeho hodnôt, ktoré sú vraj individualizmus, kresťanstvo, pozitivizmus, liberalizmus a pod.
Pre mňa trochu oddych od "ľavicových" teoretických knih a ideí, čosi z opačného tábora.
Červenák - Brána Irkally
2. diel Dobrodružstiev Kapitána Báthory je rovnaká ak nie lepšia pecka ako "jedntoka".
Kniha začína tam, kam Kornelius Báthory smeroval na konci jednotky a rýchlo sa to opäť rozbehne na putovanie za ďalším dobrodružstvom, tentoraz Červenák dej zasadil na Krétu, Cyprus a Sýriu a má perfektne zvládnuté reálie ohľadom Osmanskej ríše, organizácii armády a vychádza zo skutočných historických postáv...do toho Perzia, Tatári, Turkméni a hašašíni
A samozrejme štipka, štipônka, mágie...
Inak baby, ženy, matky, starké...
Nová Evitovka "Maj ma rád" je strašná sračka.
2. diel Dobrodružstiev Kapitána Báthory je rovnaká ak nie lepšia pecka ako "jedntoka".
Kniha začína tam, kam Kornelius Báthory smeroval na konci jednotky a rýchlo sa to opäť rozbehne na putovanie za ďalším dobrodružstvom, tentoraz Červenák dej zasadil na Krétu, Cyprus a Sýriu a má perfektne zvládnuté reálie ohľadom Osmanskej ríše, organizácii armády a vychádza zo skutočných historických postáv...do toho Perzia, Tatári, Turkméni a hašašíni
Inak baby, ženy, matky, starké...
Nová Evitovka "Maj ma rád" je strašná sračka.
-
lowmanek
Light Professional
Zdravim, uz dlhsie som nic neprecital, pretoze som stale nenasiel "tu pravu". Hladam nieco orientovane najma na humor. Styl humoru a to, ci bude mat kniha nejaku dejovu liniu uz nechavam otvorene, takze vyhovujucich knih by malo byt vela. Kedze som momentalne svorc, tak najlepsie, ak by to bolo nieco znamejsie, co dokazem zohnat ako ebook. (Moralisti - ked raz budem mat v penazenke viac ako 20€, tak si knihy naozaj kupim!)
starsie knihy od Petra Pistanka si cital? ten humor je az velka satyra, ale zaroven obrovske zrkadlo spolocnosti na zaciatku 90.tych v BA...
a humor, aj ked svojsky ma aj Duglas Adams v "patdielnej trilogii o styroch knihach" Stoparov sprievodca po galaxii. ten je ako ebooky urcite
//Rivers of Babylon su trilogia. aj ked druha polka trojky je uz dost od veci.... okrem toho vysla zbierka poviedok Mlady Dônč, kde je aj literarny vzor pre film Muzika. S Dusanom Taragelom napisal este Sekerou & nozom. A ked budes velmi stastny, tak najdes Taragelom pisany komiks Bascovansky a zat, co je tiez super filmova komedia, ktora najskor vysla ako literarne dielko
Na Stoparov pre mat odvahu, mna prvy film navnadil na citanie a potom som to uz zlhtol
a humor, aj ked svojsky ma aj Duglas Adams v "patdielnej trilogii o styroch knihach" Stoparov sprievodca po galaxii. ten je ako ebooky urcite
//Rivers of Babylon su trilogia. aj ked druha polka trojky je uz dost od veci.... okrem toho vysla zbierka poviedok Mlady Dônč, kde je aj literarny vzor pre film Muzika. S Dusanom Taragelom napisal este Sekerou & nozom. A ked budes velmi stastny, tak najdes Taragelom pisany komiks Bascovansky a zat, co je tiez super filmova komedia, ktora najskor vysla ako literarne dielko
Na Stoparov pre mat odvahu, mna prvy film navnadil na citanie a potom som to uz zlhtol