Citate knihy?

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa begbeee »

Tak nedávno som dal:
Den Trifidú - absolútna pecka, ale trocha naivne tam vidieť inšpiráciu dôsledkami II. sv. vojny.
Noc Trifidú - pokračovanie, výrazne slabšie u mňa.
Pán Ledové Záhrady I, II
Parfum - pecka, škoda že som videl skôr film, môžem povedať, že v tomto prípade nebol film výrazne horší od predlohy, čo je prekvapujúce pri takej náročnej téme ako sú pachy

//: Najlepšie je že som naučil frajerku čítať e-booky čo ma teší :)
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa 3-mato-3 »

ja viem niekto čita knihy každy den niekto raz do tyždna.ja vobec nečitam knihy(len školske učebnice čo sa učim do školy)preto som napisal je je to strata času ale len umna aby som neurazil tych čo knihy čitaju!ja namiesto čitania sa venujem inej aktivite.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Citate knihy?

Ondřej Neff - Tma (1.0)
Najlepšie sci-fi/fantasy v ČR roku 1998. Úplná bomba. Odohráva sa to v našich reáliách a na pozadí vystupujú ako postavy Klaus, Havel čiže dej si viete zasadiť do veľmi konkrétnej spoločensko - priestorovej situácie.
Poviem to takto.. Jeden piatok proste prestalo fungovať všetky stroje na elektriku... Pekne rozvíja návrat sveta (ČR) do "moderného feudalizmu", otočenie rebríčka hodnôt i sociálneho postavenia protagonistov.
//: Aby som nezabudol: pekne hororový záver!

Andrzej Pilipiuk - Kronika Jakuba Vandrovce
Tak toto ma veľmi nezaujalo. O amatérskom exorcistovi, 80-ročnom Andrzejovi, ktorý chľasce jedna radosť... Neviem tento štýl mi nesedel i keď si to môže nájsť svojich obdivovateľov, konieckoncov má to 3 pokračovania a aj kamarát mi to vychválil do nebies. No čo už asi som odrástol zo štýlu "to je zábava, ako sa ožral a čo robil potom".
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Momentálne sa prekúsavam cez Anarchismus (Tomek, Slačálek), dosť náročné, zaujímavé a inšpiratívne čítanie.
fofofofo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa fofofofo »

Poradte knihu z IT oblasti.

Nieco na sposob Kevin Mitnick- Umenie Klamu

Alebo proste nieco co sa dobre cita
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

fofofofo napísal:Poradte knihu z IT oblasti.

Nieco na sposob Kevin Mitnick- Umenie Klamu

Alebo proste nieco co sa dobre cita
numerati
slavo120
Professional
Professional

Príspevok od používateľa slavo120 »

Chcel by som poradit niejake akcne,spionazne,thriller knihy..nieco z tychto zanrov fakt kvalitne....aaa potom niejaku psychologicku literaturu, nieco aj na obohatenie vedomosti ale aj romany niejake psychologicke...trebars nieco na styl ako bol aj nedavny film Shutter Island
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

slavo120 napísal:Chcel by som poradit niejake akcne,spionazne,thriller knihy..nieco z tychto zanrov fakt kvalitne....aaa potom niejaku psychologicku literaturu, nieco aj na obohatenie vedomosti ale aj romany niejake psychologicke...trebars nieco na styl ako bol aj nedavny film Shutter Island
to co hladas je 1984
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

Práve som dočítal : Egon Bondy - Máša a Běta. Dve novely, o dvoch ženách, zo začiatku sa mi nezdalo, že by mali tieto príbehy niečo spoločné, až na konci konci knihy sa ukázalo parádne prepojenie príbehov... kvalitka. Bondy je jeden z mojich najobľúbenejších autorov.
Teraz som sa pustil do : W.S.Burroughs - Feťák... dúfam, že nesklame očakávania :)
gm4n
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gm4n »

V poslednej dobe som precital CHATRC. Podla mna jedna z najkrajsich knih ake som cital. Je to vlastne stretnutie muza s bohom. Kde s nim stravi vykend. Zabiju mu dceru a on mu to bude vycitat atd. V opise knihy je napisane ze to navzdy zmeni nasenazeranie na boha a myslim ze to je pravda. 9.5/10

Dalej som cital ELANTRIS: fantasticky roman (trochu romanticky). Ide o mesto Elantris ktore bolo kedysi krasne a plne carovnych ludi az neskor sa mesto zmenilo. Zasiahla ho kliatba teraz tam zisu vyhnani ludia ktorych tiez postihla kliatba. Velmi zaujmave napinave ale semtam trosku nudne. Hlavne to co sa deje mimo mesta. 8/10
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

gm4n napísal:V poslednej dobe som precital CHATRC. Podla mna jedna z najkrajsich knih ake som cital. Je to vlastne stretnutie muza s bohom. Kde s nim stravi vykend. Zabiju mu dceru a on mu to bude vycitat atd. V opise knihy je napisane ze to navzdy zmeni nasenazeranie na boha a myslim ze to je pravda. 9.5/10
chatrc je velka demagogicka kravina, ktora sa tvari, ze ponuka nejake odpovede a zmeni Vas pohlad na Boha ale po jej precitani nevies nic co by si dovtedy nevedel. Autor si v knihe stale dookola omiela to iste a nevyjadri sa konkretne ani k jednej z otazok. Vsetky dialogy sa nesu v duchu:

hl. hrdina: "Boze, preco si dopustil aby bola moja dcera znasilnena a zabita, je to predsa Tvoja vola, preco dopustas to zlo"
Boh: "OMG, Ty lolo hlupy, to nebolo zlo to len Ty nechapes moje umysly, lebo ludia jedli zo stromu mudrosti a teraz si myslia, ze vedia rozlisit dobro a zlo ^^"

ja osobne by som tej knihe dal hodnotenie 4/10 a aj to len preto, ze boh bola cernoska a jezis palestinec
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

Vobec som necital, ale asi tak pred polrokom som zacal citat. Najprv som precital vsetkych Harry Potrov xD a teraz som zacal citat Dana Browna. Davinciho kod ma za sebou a dneska som zacal citat Anjelov a demenov. Celkom ma to citanie aj chytilo.
gm4n
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gm4n »

axXis: To niesu otazky na ktore existuje uplna priama odpoved. Nieje to vobec jednoduche. V tej knihe je to dost dobre vysvetlene nahodov. Lepsie sa to ani na rozumnej urovni chapania ani neda. Tu knihu hodnotilo vela mudrych ludi ktory ju ohodnotili kladne. Pochybujem ze si veriaci. Ja tiez niesom nejaky prehnane zbozny clovek ale rozumiem tomu. A jednak tej knihe treba trochu aj chapat. Nieje to nejaka odychovka na dlhy vecer. Velakrat som nejaku stranu cital aj 2x.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

poradíte mi niekto knihu o neakých kartároch ? teda ľudí ktorý napríklad žijú z pokru, rulety alebo iných hazardných hier, dávnejšie som videl jeden taký film na HBO a bolo to celkom vpohode :)
Janette
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janette »

Majster a Margareta stoji za precitanie .. :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Janette napísal:Majster a Margareta stoji za precitanie .. :)
Super, ale dosť ťažká kniha. Mám doma od neho aj toto a tiež sa oplatí: http://www.martinus.sk/?uItem=12191

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Orson Scott Card - Enderova hra.

Nádherná kniha. Práve som dočítal, ešte vstrebávam dojmy.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Ľavá ruka Boha - Paul Hoffman Je cítiť, že je to len prvá kniha zo série. Po jej dočítaní som mal v duchu myšlienku: "A teraz by sa mal začať samotný príbeh" Kniha Ľavá ruka Boha je skvelým úvodom do dlhšej ságy ale slabým románom ako jedna kniha. Trocha sa podobá na Sapkowského Zaklínača, autor sa tiež inšpiroval slávnymi bitkami (v Ľavej ruke Boha to bola bitka anglickí lukostrelci proti francúzskej ťažkej jazde) a hlavného hrdinu opantáva tajomstvom a mystikou... vravím, skvelý úvod do aspoň 5 zväzkového diela. Tých zhruba 300 strán je ako úvod postačujúcich, terazky by to chcelo samotný príbeh.

Poučenie - túto knihu čítať až keď vyjdú aj ostatné diely, alebo sa duševne pripraviť na to, že je to LEN úvod do niečoho väčšieho.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Stoporko napísal:Ľavá ruka Boha - Paul Hoffman Je cítiť, že je to len prvá kniha zo série. Po jej dočítaní som mal v duchu myšlienku: "A teraz by sa mal začať samotný príbeh" Kniha Ľavá ruka Boha je skvelým úvodom do dlhšej ságy ale slabým románom ako jedna kniha. Trocha sa podobá na Sapkowského Zaklínača, autor sa tiež inšpiroval slávnymi bitkami (v Ľavej ruke Boha to bola bitka anglickí lukostrelci proti francúzskej ťažkej jazde) a hlavného hrdinu opantáva tajomstvom a mystikou... vravím, skvelý úvod do aspoň 5 zväzkového diela. Tých zhruba 300 strán je ako úvod postačujúcich, terazky by to chcelo samotný príbeh.

Poučenie - túto knihu čítať až keď vyjdú aj ostatné diely, alebo sa duševne pripraviť na to, že je to LEN úvod do niečoho väčšieho.
Presne s tým som počítal. Momentálne mám rozčítané prvé dva diely z troch "Pán ledové zahrady" (inak totálne namakaná kniha, odpúračam) a tretia ešte nie ja ani napísaná a príbeh mi visí.
Radšej si dávam diela,, ktoré sú síce viaczväzkové, ale čo sa dajú prečítať aj individuálne ako Den Trifidov, Enderova hra, Nočná hliadka a tak. Veľmi sa teším aj na Strážcov Varadínu ale čo z toho keď je vonku iba prvý diel. Marketing jak sviňa všetko to je.
Dokonca Noc Trifidov bola dosť sklamaním ale to bude aj tým, že to písal už iný autor.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Begbee - ako hodnotíš Den trifidú? (teda 1. diel) Kamarát mi tú knihu veľmi odporúčal, čo na ňu vravíš? Vraj by mal byť aj rovnomenný film, nevieš o tom niečo?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Takže Den Trifidú je podľa mňa skvelý.
Neviem či zhruba vieš o čo ide, v skratke 99% svetovej populácie oslepne z večera do rána a kniha hovorí o udalostiach, ktoré nasledujú pár dní po, cca nejaký mesiac po tom a nejaké roky po tejto udalosti a o tom ako to mení správanie ľudí, zmenený hodnotový rebríček, sociálny a veci s tým súvisiace. Dôjde aj na návraty z demokracie do iného spoloč. zriadenia, eugeniku a vízie budúcnosti v postapokalyptickom svete.
Na pozadí týchto udalostí vôbec nie v neposlednom rade beží príbeh o trifidoch, čudných umelo vyšľachtených rastlinách, ktoré sa používali na olej, ktorých šírenie sa stane hybnou silou udalostí.
Za předpokladu, že jsou skutečně obdařeni jistou inteligencí, máme proti nim jen jednu jedinou výhodu - zrak. My vidíme, kdežto oni ne. Zbav nás ale zraku a naše převaha je tatam.

Kniha je neuveriteľne pútavo písaná a jediné čo jej môžem vytknúť je, to že z knihy cítiť dobu vzniku - nemyslím ani tak reálie ako skôr paradigmu bipolárneho sveta - studenej vojny a strach z jadrových zbraní.

Dovolím si poukázať ešte na jednu chuťovku určite inšpirovanou touto knihou a to najlepšiu sci-fi v ČR r. 1998 od Ondreja Neff-a - TMA (v. 1.0), ktorá hovorí o tom ako prestane fungovať zo sekundy na sekundu elektrina vo svete(myslím každý prístroj čo používa elektrinu, bioelektrina v živých org. funguje ďalej ale akýkoľvek prístroj na ele. prestane fungovať, v knihe je to aj vysvetlené takou barličkou, že prečo ale tento malý nedostatok rád prepáčim lebo je to účelné. Predsa len prestane elektrina fungovať úplne ako v pri. tak aj v ľudskom tele tak všetci pomrú a kniha nie je :D ). Je to zasadené do ČR a veľmi známej geopolitickej situácie a tiež tam ide o rozpad sociálneho a hodnotového rebríčka, riešenie banalít ako doprava, kanalizácia a pod. opäť ide zmenu štátneho zriadenia.... Neviem nechcem prezrádať z deja veľa ale je tam všetko čo má mať dobrá kniha.

Tieto 2 knihy by som v pohode odporučil aj nečitateľom fantasy a sci-fi, lebo skôr ide o knihy "stane sa toto a čo potom bude nasledovať"... ODPORÚČAM OBE!
Napísať odpoveď