Citate knihy?

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Citate knihy?

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja som prečítal komplet Tolkiena.
V prvom rade chcem podotknúť, že je dosť ťažké zaradiť Silmarilion, ktorý je čosi ako absolútna kronika Stredozeme. To jest, máš tam napríklad opísané udalosti, ktoré sa stali počas "Pána Prsteňov I-III".

Moje odporúčanie je začať Hobbitom, ktorý je vlastne prológom k Pánovi Prsteňov a pokračovať ním. Potom by som odporučil urobiť si celkový obrázok čítaním Silmariliona, vrhol sa na fakt husté Húrinove deti a zaklincoval by som to čerešničkou pre fajnšmekrov "Nedokončené príbehy".

BTW: Okrem Zaklínača existujú aj poviedky a tiež vôbec nie zlé :) Navyše by som povedal, že skutočným Sapkowského maisterstuck je Narrenturm, ale to dokáže oceniť len človek, ktorý sa skutočne v histórii vyzná, podobne ako je potrebná značná znalosť filozofie i dejín pri čítaní Mena Ruže od Eca, lebo potom z toho zostane len vynikajúca detektívka a veľká pridaná hodnota sa stratí.

Normálne ti závidím, že tie knihy máš ešte len pred sebou :)
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Tiež by som Tolkiena odporučil pekne od začiatku - teda od Hobita ktorý vznikol ako prvý, pokračovať trilógiou a potom to už je v podstate jedno. Hlavne nezačni čítať ako prvé Silmarilion, pretože k tomu už podľa mňa potrebuje čitateľ poznať nejaké tie základy Tolkienovho sveta, aby sa do toho dokázal ponoriť a nenudilo ho to. Taktiež by si tam mal množstvo spoilerov na Pána prsteňov. No a ako kolega nado mnou, od Sapkowského by som ti rozhodne radil vyskúšať okremZaklínača tiež husitskú trilógiu, ja práve finišujem s poslednou knihou a som z toho úplne nadšený :aasmile29: A hneď potom sa vrhnem na Zmiju, som zvedavý, čo to prinesie :)
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

čítam :)

dakedy jednu knihu za dva dni, dakedy jednu za týždeň, závisí aj podľa času a chuti, zväčša historické romány, potom nejaké detektívne knihy, poprípade nejaké tie light knihy o vzťahoch. ale tie historické knihy sú the best
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No tak poraď nejaký historický román na spôsob Narrenturm alebo Quo Vadis :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Song of ice and fire :D
to mas presne ako trilogia o Husitoch od Sapkaca
BTWsister
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa BTWsister »

Čítam knihy rada a často. Naposledy som si povedala, že si prečítam nejakú klasiku,ale zase na druhú stranu klasika ma moc neberie. Tak som si povedala že risknem kontroverznú klasiku a oplatilo sa. Prečítala som si Lolitu od Vladimira Nabokova a neľutujem toho. Kniha bola +- celá o úchylovi, ale dokonale opísaná a pútavá, čiže som ju prečítala na posedenie. Vrelo doporučujem!
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

necitam.... a sam pred sebou si to ospravedlnujem pracovnou zaneprazdnenostou
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Citam malo, ale kedze som dostal tuto knihu http://www.amazon.com/Making-World-Work ... 0132755106 tak som sa do nej pustil. Je zaujimave citat co sa da zvladnut za 100 rokov.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Citam, vela citam hlavne sci-fi, Asimov, bratia Strugacki, Ondřej Neff (vynikajuci cesky autor), od Orsona Scotta Endreovu hru a jej pokracovania atd... Potom mam precitanu Tolkienovu tvorbu, ale inak citam vsetko co sa mi dostane pod ruku nejak neskatulkujem to co ma bavi, kazda kniha ma nieco do seba... ;-)
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Chcel by som sa opytat ci nie je nieco podobne ako maju filmy napr. csfd, ale bude sa tykat hodnotenia knih.
gm4n
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gm4n »

UTFG !!

http://www.cbdb.cz

Je to to isté ako csfd, ale iba pre knihy.
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

Chcem sa spytat, kedze sa venujem posilovaniu a psychika je pri tom dolezita atd.. Chcel by som nejaku knizku o psychologii cloveka, ale nie nejake nudne citanie, nieco take viac zaujimave, psychika, psychologia cloveka... atd. Co by ste mi doporucili ?
mico5000
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mico5000 »

Sajmon teraz som zostal jemne mimo..netvrdím že ti budem vedieť poradiť ale psychika a psychológia - o tomto sa napísalo dosť a na rôzne témy - buď konkrétnejší čoho by sa to malo týkať
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

nieco motivacne, mozno nejake rady alebo co... Nieco tymto smerom
faktor_xx
Spammer
Spammer

Príspevok od používateľa faktor_xx »

veľmi rád čítam knihy :) milujem, keď ma kniha vtiahne do príbehu a milujem, keď si všetky tie opisy a to dianie predstavujem ako vlastný film v hlave, kde režisérom je fantázia :) ďalej si všímam slovosledy, gramatické štylizácie ...proste čítanie mám rád aj keď mi kazí oči :D

čítam všetko, od klasiky až po modernú...najobľúbenejšie sú Krstný otec a Ríša vlkov ;)
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

Sajmon napísal:nieco motivacne, mozno nejake rady alebo co... Nieco tymto smerom
The Secret a jeho volne pokracovania od J. De Vitaleho - Kluc, Sila pritazlvosti, ... Ale je to vsetko na jedno kopyto zabalene do 600 stran...
pocitacovnik
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa pocitacovnik »

áno čítam knihy a teraz vo zvýšenej miere keďže sú prázdniny :) ale čítam po celý rok
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Za expediciu v Macedonsku "padli" Knieza smrt, Studna, Noc temnych klamstiev a Zijes iba dvakrat od Dana a Nikto to tu neprezije (http://www.martinus.sk/?uItem=4633) o Morrisonovi a Doors...
Tesim sa na cas po Pohode a dlhodobo rozcitane knihy z edicie Dejiny zemi
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Len pred nedavnom som zacal citat Pohyblive obrazky. Po Straze! Straze! dalsia vynikajuci diel! Same zachvaty smiechu. :D
INsomNIA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa INsomNIA »

Jo,citam knihy.
Kadeco.Prave si citam Zaklinaca.
A vacsinou citam ako e-booky.Mam ich teda dost a ked si najdem cas a kniha je napinava,tak vydrzim pri nich veemi dlho vysedavat XD
Napísať odpoveď