CMO - Mikrochirurgia oka - krátkozrakosť .......

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
pryja
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

A este doplnim, ze uplna docasna slepota po operacii nehrozi, lebo sa s casovym odstupom operuje kazde oko zvlast.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

No je to pomerne novy druh operacie, cize sa to neda potvrdit, ale mne povedala suseda...ktora robila sestricku na ocnom, ze neodporuca laserovu operaciu, lebo, ze vraj po nejakych 20 rokoch sa ten zrak opat zacne kazit a potom uz niet pomoci......

Inac sosvky som niekde videl do -15 dioptrie.....a naopak boli asi tiez do +15
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Hmm, mne bolo praveze povedane, ze zrak sa uz kazit nebude kedze ako tu pisal uz niekto, zhorsovanie zraku suvisi s rastom a vyvojom, cize od isteho casu sa to uz ustali, preto sa aj operacia odporuca az od isteho veku. Takze tej Tvojej znamek sestricke by som prilis neveril osobne.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Lubos akoze WTF?? samozrejme ze sa zacne kazit - so starobou castokrat prichadza dalekozrakost ci ine vady.. ale to sa tyka aj tych co maju zrak do staroby zdravy, operacia s tym nema absolutne nic spolocne.
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

takže další blud oči sa už dajú robiť aj naraz a množstvo ľudí to využíva.

ja osobne som už presvedčil zo svojho okolia pat ludí a všetci sú spokojný. sám som na tom bol pred šiestimi rokmi a spokojnosť, ale toto sa riešilo presne v tej teme čo postol koci.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Gangy napísal:No tak to by som chcel vediet preco, pan odbornik.
Aj ked je uspesnost lasiku dost vysoka stale je sanca ze moze mat suche oci, svetloplachost alebo moze rozmazane vidiet nehovorim ze sa to musi stat kazdemu alebo sa to nemusi stat ani hned po operacii ale moze sa to stat aj o 10-15 rokov.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Najviac negativ na operacii poznaju ti, co o tom nic nevedia. Svetlo/vetroplachost, rovnako ako aj rozmazane videnie je prave sprievodny jav pocas hojenia a je to uplne normalne. A co sa tyka suchych oci - to si ani nezasluzi komentar - na toto nema operacia absolutne ziaden vplyv, kedze nezasahuje do slznych kanalikov. Suche oci moze mat aj clovek so "zdravym" zrakom, aj ten co je po operacii.

Sranda je, ako sa na jednej strane hovori, ze operacia oci je pomerne nova zalezitost, ale zaroven sa najdu taki, co vedia co sa moze stat o 15-20 rokov.. to je presne ta ista odnoz ludi, ktori sa boja konca sveta v 2012 :D
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Vigor napísal:Hmm, mne bolo praveze povedane, ze zrak sa uz kazit nebude kedze ako tu pisal uz niekto, zhorsovanie zraku suvisi s rastom a vyvojom, cize od isteho casu sa to uz ustali, preto sa aj operacia odporuca az od isteho veku. Takze tej Tvojej znamek sestricke by som prilis neveril osobne.
Anglicke zdravotnictvo je kapitola sama o sebe :)

A tak isto, ako je mozne, ze o 15-20 rokov nastanu nejake komplikacie, je mozne tiez, ze v tej dobe nebude ziadny problem ich odstranit.
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

takto ja som tiež po operácii získal svetloplachosť, bez slnečných nejdem von ale nikto iný z môjho okolia s tým problém nemá.
takisto som mal aj pred tým problémy ked bolo silné slnko takže sa to iba vykulminovalo.
Toto však môže byť spôsobené tým, že ja som bol na operácií ešte starou metodou, lasik je uplne o niečom inom aj čo sa týka zásahu do oka.

Druhá vec je to, že aj keby to tak bolo je to stále nizká cena za komfort ktorý ti poskytne opäť kvalitný zrak.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

pryja napísal:Anglicke zdravotnictvo je kapitola sama o sebe :)
Asi ta sklamem, ale bolo to este na Slovensku :)

No ako som pisal, nieje mozne to dokazat, ze take komlikacie nastanu, su to len uvahy, ale tak isto nieje mozne dokazat, ze take komplikacie nenastanu...takze tak.
Napísať odpoveď