Core 2 Duo E6300

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
teso
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa teso »

t0m4s3 napísal:"Ale clovek co ma dosku, ktora mu podporuje Core 2 nema dovod menit aj dosku.". Hlavne ze tie dosky vysli tak pred mesiacom, ze? ;-) Ak si ju clovek kupoval, tak asi s jasnym umyslom vlastnit Core2.
alebo upgradol bios a coze sa stalo, podpora core 2 je tu. dosky pre core 2 su dokonca aj s chipsetom 865
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

teso napísal:alebo upgradol bios a coze sa stalo, podpora core 2 je tu. dosky pre core 2 su dokonca aj s chipsetom 865
Ho-ho-ho Santa je tu! Som sa dobre pobavil :-) Ono aj superdrahe dosky s i975 chipsetom maju problemy s Core Duo a nieto 865. Neuslo ti tam pismenko a nemyslel si najnovsie 965?

prask: typicky priklad ked si clovek mysli ze cim vyssie cislo tym lepsie. To ze Intel uz davno pred AMD pouzival DDR2 800MHz pamate nic neznamena. Na vykone sa to takmer vobec neprejavilo a stale maju problemy vykonovo dohnat AMD procesory, ktore pracuju s pamatami "len" na 400MHz. To mas ako benzin stvorvalec a wankel. Co by si si kupil stvorvalec 2.0 alebo wankel 1.3? Ja teda rozhodne ten wankel ;-)
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Vsetci vraveli, ako sa tesia na Conroe a pritom idu do Allendale (polovicna L2 cache oproti Conroe). Inak vcera som dakde postrehol, ze bude aj daka E4xxx, daka lacna odnoz, potesi. Ej, predpokladam, ze E7230 chipset nebude nic z toho podporovat, velka skoda.
Porovnavat procesory s tymito motormi je sice ok, co sa tyka vykonu, ale keby mali spolahlivost ako wankel, tak to urcite nikto nekupi. Mat vykon na ukor zivotnosti, no way :)
teso
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa teso »

t0m4s3 napísal:Ho-ho-ho Santa je tu! Som sa dobre pobavil :-) Ono aj superdrahe dosky s i975 chipsetom maju problemy s Core Duo a nieto 865. Neuslo ti tam pismenko a nemyslel si najnovsie 965?

prask: typicky priklad ked si clovek mysli ze cim vyssie cislo tym lepsie. To ze Intel uz davno pred AMD pouzival DDR2 800MHz pamate nic neznamena. Na vykone sa to takmer vobec neprejavilo a stale maju problemy vykonovo dohnat AMD procesory, ktore pracuju s pamatami "len" na 400MHz. To mas ako benzin stvorvalec a wankel. Co by si si kupil stvorvalec 2.0 alebo wankel 1.3? Ja teda rozhodne ten wankel ;-)
nie, myslel som 865. ake problemy konkretne maju tie cpu ? :)
co sa tyka pamati, aj slabe celerony s rychlimi RAM predbehnu v pamatovej priepustnosti AMD, ktore maju pomale RAM. Ak hovoris o RAM, nemozes porovnavat rychlost CPU ale rychlost RAM. Co sa tyka problemu dohnat AMD by som netvrdil. Niektori ludia zabudli, ze P4 nie je len taky slaby cpu, staci si pozriet testy synteticke aj aplikacne.
Ano, AMD ma vykon v hrach, ale bohuzial, na pc nebezia len hry. Realny vykon ma Intel vynikajuci aj so starsimi procesormi. (okolo 2.5 - 3 GHz)
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

teso napísal:nie, myslel som 865. ake problemy konkretne maju tie cpu ? :)
dnesny clanok na Anandtechu
First is the fact that while Core 2 Duo is Socket 775, it won't work in almost any existing Socket 775 (Socket T) motherboards. With the move to 65nm, the reduced voltage Conroe was designed for, and the greater need for stable power that Conroe requires, boards had to be redesigned to work with Conroe. The first and only board that was Conroe friendly was the Intel BadAxe, which was part of the launch of the last two NetBurst processors - 955EE and 975EE. Even with BadAxe you were not home free, since we soon learned that only BadAxe Revision 0304 or later would work with Conroe. In fact, everywhere we turned we were asking, "Will this work with Conroe?" If there was hesitation or a maybe, the answer was generally "No".
v skratke .. dosky pre C2D musia mat ine napatove charakteristiky .. takze update BIOSu to asi nevyriesi

teso napísal:co sa tyka pamati, aj slabe celerony s rychlimi RAM predbehnu v pamatovej priepustnosti AMD, ktore maju pomale RAM. Ak hovoris o RAM, nemozes porovnavat rychlost CPU ale rychlost RAM. Co sa tyka problemu dohnat AMD by som netvrdil. Niektori ludia zabudli, ze P4 nie je len taky slaby cpu, staci si pozriet testy synteticke aj aplikacne.
Ano, AMD ma vykon v hrach, ale bohuzial, na pc nebezia len hry. Realny vykon ma Intel vynikajuci aj so starsimi procesormi. (okolo 2.5 - 3 GHz)
pokial viem tak Athlony maju stale nizsiu latenciu pritupu do pamate ako C2D ... vdaka integrovanemu radicu pamati ....
a co sa vykonu ram tyka ... tak porovnavaj porovnatelne .... ked mas DDR na 400MHz a 2-3-3-6 a DDR2 na 800MHz a 4-4-4-12 tak ten vykon bude podobny
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

teso napísal:nie, myslel som 865. ake problemy konkretne maju tie cpu ? :)
co sa tyka pamati, aj slabe celerony s rychlimi RAM predbehnu v pamatovej priepustnosti AMD, ktore maju pomale RAM. Ak hovoris o RAM, nemozes porovnavat rychlost CPU ale rychlost RAM. Co sa tyka problemu dohnat AMD by som netvrdil. Niektori ludia zabudli, ze P4 nie je len taky slaby cpu, staci si pozriet testy synteticke aj aplikacne.
Chcel som skor upozornit na fakt, ze vela ludi sa riadi heslom "cim viac tym lepsie" Tzn. ze pre nich je lepsi Intel Celeron 2GHz ako A64 1.8GHz. To ze ma Intel pamate na 800MHz este nic nehovori o celkovom vykone, do ktoreho pokial zapocitas latenciu pamati, je v podstate vyrovnany. A o prepustnosti pamati Intel vs. AMD by som sa bol schopny hadat ;-)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

t0m4s3 napísal:A o prepustnosti pamati Intel vs. AMD by som sa bol schopny hadat ;-)
hádať sa nebudem, ale priepustnosť pamäti nie je celkovým odzrkadlením výkonu procesora. procesor má viac faktorov podľa, ktorých vieš porovnať výkon medzi jednotlivými procesormi /ale to ty vieš/. ja by som sa priklonil k tomu, že priepustnosť pamäti ma vplyv na celkový výkon systému t.j. PC zostavy.
Napísať odpoveď