defragmentácia disku
defragmentácia disku
zdravím ... vkuse keď sa mi šiel pomaly počítač tak som defragmentoval disk , vyčistil disk a šlo to ako po masle ... tento krát ale nie ... defragmentácia Céčka trvala asi 3 minúty čo je fakt že málo oproti tomu čo to bolo predtým ... problém je že sa nič vpodstate nedefragmentovalo ... keď som si pozrel ako to vyzeralo pred a po def. tak skoro žiadna zmena ... miesta na disku som mal 20% takže v tomto problém nebol ... reštartom som komp a skúsil 3x znovu ... analýza vkuse písala že by tento disk mal byť defragmentovaný pričom už pár krát bol ... potom mi to správu vypísalo a 10MB súbory sú aj na 2000 fragmentov rozdelené ... také väčšie aj na 10 000 ... nvm čo s tým ...
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: defragmentácia disku
skúšal si iný treťostranový defragmentačný nástroj? Defraggler, O & O Defrag a pod? Niekedy treba ten windowsácky trochu poštekliť, aby sa rozbehol.
Avšak z osobnej skúsenosti som zistil takú haluznú vec, niekedy je disk zfragmentovaný FUBAR, čiže fucked up beyond any repair, alebo recognition, vtedy pomôže len format. Hodíš sem screenshot fragmentácie Tvojho HDD?
Avšak z osobnej skúsenosti som zistil takú haluznú vec, niekedy je disk zfragmentovaný FUBAR, čiže fucked up beyond any repair, alebo recognition, vtedy pomôže len format. Hodíš sem screenshot fragmentácie Tvojho HDD?
tu je nejaký rozdiel vidno ale to asi preto , že som odinštaloval dáke veci ani nvm čo vlastne ... priznávam , že som dosť lama čo sa PC týka a odinštaloval som dáke zvukové zariadenie či čo takže mi ani winamp nejde ani nič
... ma raz drbne z tohto ...
Minimum na zacatie drefragmentacie je 15% volneho miesta na disku. Ovsem, pri obrovskej fragmentacii, aj vacsich suborov (zrejme tvoj pripad), je aj tych 18% malo. Princip defragmentacie funguje asi tak, ze subor, ktory je zapisany na 20tich miestach na disku (kde bol volny flek, tak tam ho pri zapise na HDD suplo), zacne prepisovat na ciste miesto na disku. Ked si pozries, cisteho miesta vcelku tam mas ako safranu, a aj to minimalnych velkosti.
Z toho plynie - ak chces vykonat defragmentaciu, presun najma vacsie subory docasne na E, cim uvolnis dostatok miesta na C. Ovsem, ked nechces mat stale problemy s fragmentaciou, snaz sa udrzovat na disku vzdy viac ako 25% volneho miesta - cim viac miesta, tym menej disk v NTFS podlieha fragmentacii.
Z toho plynie - ak chces vykonat defragmentaciu, presun najma vacsie subory docasne na E, cim uvolnis dostatok miesta na C. Ovsem, ked nechces mat stale problemy s fragmentaciou, snaz sa udrzovat na disku vzdy viac ako 25% volneho miesta - cim viac miesta, tym menej disk v NTFS podlieha fragmentacii.