Defragmentácia
Defragmentácia
cchem sa spýtať .. chcem spustiť defragmentáciu disku a že či mi to nejak nepoškodí pc .. lebo mám na disku asi tri xp-čka .. (prečo .. to som sem už písal) a mám to strašne spomalené ,,, že či to aspoň trocha pomože ak disk s defragmentujem .. nevymažú sa mi data na D-čku ??
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Defragmentácia
nie, áno, nie (nepoškodí, pomôže, nevymažú)
-
hrban
Addict
podľa mňa: nie, len trošičku(takmer ako nie), nie
Dobre dik .. a ak ešte možem .. v čom mi to pomože .. respektívne k čomu to je tá defragmentácia .. ??
takže ak som to správne pochopil ... odľahčí to pc od zbytočných nepoužívaných vecí ? .. lebo strašne pomaly pracuje .. Kukám seriály vo verziách 720p.HDTV a tam mi aspoň 3x v priebehu 40minútového seriálu sekne obraz na 10 sek. a predtým mi to nerobilo .. myslíte že by to bolo tým zaťažením pc .. ?
-
hrban
Addict
defragmentáciu využiješ jedine ak veľa nasťahuješ, vymažeš, nasťahuješ, vymažeš, nasťahuješ, vymažeš, ...
proste disk zapisuje náhodne dáta, potom sú dáta pomiešané a to môže spomaliť prácu PC. defragmentácia to usporiada
podľa mňa ti defragmentácia v tomto nepomôže, skôr to bude nejaký bordel v PC
hoď sem log z HJT (HiJackThis)
proste disk zapisuje náhodne dáta, potom sú dáta pomiešané a to môže spomaliť prácu PC. defragmentácia to usporiada
podľa mňa ti defragmentácia v tomto nepomôže, skôr to bude nejaký bordel v PC
hoď sem log z HJT (HiJackThis)
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
dnes som dostal do ruky sestrin pocitac... 
//autoeditácia príspevku (19 Sep 2010, 20:15)
je to extrem?
//autoeditácia príspevku (19 Sep 2010, 20:15)
je to extrem?
-
hrban
Addict
pre toto používam linux 
no vyzerá to hrozne ale tak voľného miesta je dosť malo by to zraziť aspoň na 10% (ak nieje systémový disk tak aj menej) nechaj to na noc defragmentovať potrvá to tak 5-8 hodín pri takých diskoch a použitom mieste
no vyzerá to hrozne ale tak voľného miesta je dosť malo by to zraziť aspoň na 10% (ak nieje systémový disk tak aj menej) nechaj to na noc defragmentovať potrvá to tak 5-8 hodín pri takých diskoch a použitom mieste
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
na mojom mam ubuntu a win7, a o win7 sa staram...
toto je vysledok polrocnej "prace" 11 rocnej sestry, a najprv som rozmyslal ze jej to vsetko sformatujem a OS nahodim na novo, ale vyskusam najprv defrgmentaciu ci to pomoze...
toto je vysledok polrocnej "prace" 11 rocnej sestry, a najprv som rozmyslal ze jej to vsetko sformatujem a OS nahodim na novo, ale vyskusam najprv defrgmentaciu ci to pomoze...
ArkanoviTigrovi.. síce tam máš 50% fragmentáciu, čo je dosť, ale predpokladám, že si predtým nemal inštalnutý O&O Defrag. Keď jej ho tam necháš, tak sám program bude priebežne monitorovať disk (podľa screenshotu máš zapnuté sledovanie) a defragmentovať, takže niečo takéto sa už určite nestane.
Inak aj napriek veľkej fragmentácií máš kopec voľného miesta, takže samotná defragmentácia podľa mňa bude trvať asi hodinu.
Horšie by bolo, keby si mal fragmentovaný disk na 50% a voľné miesto na disku menej ako 10%...
Inak aj napriek veľkej fragmentácií máš kopec voľného miesta, takže samotná defragmentácia podľa mňa bude trvať asi hodinu.
Horšie by bolo, keby si mal fragmentovaný disk na 50% a voľné miesto na disku menej ako 10%...
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
predpokladas spravne, nebol tam tento ani ziadny podobny soft...
mohol by mi niekto vysvetlit ako to s tou fragmentaciu je? mal som fragmentovanych 16% suborov. po defragmentacii som znova spustil analyzu a pocet fragmentovanych suborov sa zvysil na 28%. ako je to mozne?
-
vladenko007
VIP
Skus použiť na analízu aj niečo iné ako ten ktorí použivá windows.
UltimateDefrag
O&O Defrag
Auslogics Disk Defrag
Diskeeper
TuneUp utilities
UltimateDefrag
O&O Defrag
Auslogics Disk Defrag
Diskeeper
TuneUp utilities
Najnovšie TuneUp360 http://www.tuneup360.org/