Defragmentacia

Informácie o software, ankety...
chrobak
Star
Star

Defragmentacia

Príspevok od používateľa chrobak »

Nazdar, mohol by mi niekto pomoct s defragmentaciou, prvykrat som ju robil.
Posielam obrazok

Predtym som mal 44% teraz 32% ale tych cervenych policok je tam nejako vela. Spravil som niekde chybu ?
Dal som Rychlu defragmentaciu kedze pri normalnej mi vysiel cas 10 hodin, ale asi som mal predsa len dat tu normalnu.
Neviem sa v tom nejako zorientovat, ci tie policka maju byt sive alebo ake a tiez neviem co znamenaju tie percenta Fragmentacie. Vdaka za pomoc
Prílohy
Bez názvu.jpg
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Defragmentacia

Príspevok od používateľa brm »

Určite daj normálnu defragmentáciu, nechaj to bežať cez noc. Ak si to v živote nedefragmentoval, tak samozrejme to bude trvať dlho. Pri ďalšej defragmentácii o 1-2 mesiace už by mala stačiť rýchla defragmentácia.
chrobak
Star
Star

OK, no myslel som si ze mal som radsej nechat normalnu, mam windows 7 bez preinstalovania uz skoro treti rok, pri XP som preinstalovaval kazdy polrok takze tam ma def. netrapila, ale teraz vidim aky mam spomaleny HDD a preinstalovavanie si necham ked budem mat volno niekedy.

A vlastne tie percenta co tam ukazuje znazornuju co vlastne ? Tak laicky povedane
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Znazornuju bordel na disku. To je ako detska izba ked ma dieta rozhadzane veci: 5 percent su len ponozky na koberci a dve tricka na stole, 10 percent a to k tomu pridal uz aj mikinu na postel, rifle pod stol a okakane slipy do suflika. No a 15 percet, tak to ma v sufliku este aj pokazenu desiatu zo skoly co nezjedolz dalsia hnije v skolskej taske, zimnu bundu ma pod vankusom a topanky zabudol u kamarata. Takto to mas laicky napisane :D Zase ale necakaj zazraky od toho, skor to precistit Ccleanerom, vycistit disk, registre, prebehnut antivirakom a Malwarebytes Antimalware, az potom defragmentuj.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Áno, defragmentáciu rob až ako posledné po vyššie spomenutej údržbe. Odporúčam tiež prečistiť staré body obnovy (stačí nechať 2-3 posledné). Čím viac vecí (nepotrebného bordelu) z disku odstrániš, tým bude defragmentácia rýchlejšia.

Percento fragmentácie ukazuje, koľko % súborov máš rozhádzaných po disku, tj. jedna časť súboru je na začiatku disku, druhá časť súboru na konci disku, tretia časť súboru v strede disku. Jeden súbor môžeš mať takto rozhádzaný aj na 10000 častí (fragmentov) po celom disku. Po analýze si prepni na Zoznam súborov (viď karty v strede) a tam budeš mať zoznam všetkých súborov, ktoré sú takto fragmentované a tiež uvidíš, na koľko častí je rozdelených. Ak klikneš na niektorý súbor, hneď sa Ti na tom farebnom poli zvýraznia kocky, kde všade máš uložené tie časti súboru.
chrobak
Star
Star

Vdaka obom za vysvetlenie :)

Co sa tyka registrov to robim pravidelne bud cez ccleaner alebo tune up, tam mazem aj tie zalohy a defragmentujem registre, tym Malwarebytes som prechadzal PC pred troma tyzdnami
Napísať odpoveď