Dávnejšie som vymyslel jednoduchý/efektívny a rýchly spôsob, ako sa dá zistiť, či je číslo deliteľné 7/11/13kou. Najmä 7ka bola vždy problematická. Buď vám na škole povedia, že nič také nie je, alebo vám internet ponúkne zložité algoritmy ( zdĺhavejšie ako klasické vydelenie ).
To, čo sa vás chcem spýtať je, či sa dá takáto vec patentovať. Nejde mi o zisk ( samozrejme, potešil by, ale je to "uselesovina" ). Chcel by som sa s touto vedomosťou podeliť, predsa-len je to pocta vymyslieť v takejto pokročilej dobe, kedy používame tak zložitú matematiku také "primitívne" riešenie na klasický "problém".
Neviem koho by som mal kontaktovať a aký by bol postup. Zavesiť to len tak na internet, by mi nerobilo nejaký výrazný problém, ale nezniesol by som, keby som sa dozvedel, že si to niekto privlastnil.
Deliteľnosť číslom 7
Re: Deliteľnosť číslom 7
nechcem sa ta dotknut
ale nemyslis si ze keby nieco naozaj take bolo, tak uz je to davno vymyslene?
http://sk.wikipedia.org/wiki/7_%28%C4%8D%C3%ADslo%29
ftp://ftp.mgo.opava.cz/kav/matematika/p ... _11_13.pdf
no a to co si vymyslel mozno teda funguje, ale nie na vsetky cisla..preto sa ti to zda super
http://sk.wikipedia.org/wiki/7_%28%C4%8D%C3%ADslo%29
ftp://ftp.mgo.opava.cz/kav/matematika/p ... _11_13.pdf
no a to co si vymyslel mozno teda funguje, ale nie na vsetky cisla..preto sa ti to zda super
Funguje to na všetky čísla, je to jednak otestované a dá sa to aj logicky odvodiť/zdôvodniť a dokázať matematickým dôkazom.
BTW hľadal som aj na anglických stránkach a môj spôsob som nenašiel.
BTW hľadal som aj na anglických stránkach a môj spôsob som nenašiel.
-
mirak2
Hardcore addict
posli mi to SS, najdem ti protipriklad 
Mirak2 nenašiel protipríklad, ak viete poradiť ako to patentovať, ocením to.
-
mirak2
Hardcore addict
mirak2 ani nehladal 
Patentovat algoritmy je dost osemetna zalezitost. Tvrdis, ze je to jednoduchy sposob. Jednoduche algoritmy sa zpravidla patentovat nedaju. Ak ho chces zverejnit, tak ho spracuj ako vedecky clanok a oslov univerzitu komenskeho v bratislave, aby ti ho pomohli vydat. Tam by ti niekto mohol aj poradit s moznym zaregistrovanim patentu. Inak som celkom zvedavy ako funguje, ak ti nevadi, mozes aj men poslat SS?