delphi/lazarus

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: delphi/lazarus

Príspevok od používateľa Fabo »

Milsa napísal:Tak rozmýšľaj. Skutočne multiplatfomový je Javascript, ak to potrebuješ tak dokonale presne.
A ty sa, kolega, nauc citat. Ja sa pytam na jazyk, ktory nie je multiplatformovy.
Milsa napísal:Fail to nebol. Spustil som, nešlo to. Hľadal som chybu, narazil som na funkciu, ktorá generovala názvy a vtedy ma napadlo, že to generuje veľkými písmenami a ja som potreboval malé, tak som to upravil. ale ak potrebuješ len rýpať, tak si poslúž. Neviem, kde som napísal, že som nevedel, že Linux rozlišuje veľké a malé písmená. Ale, aby som uspokojil tvoju zvedavosť, tak ti napíšem, že to bolo programované pre Windows a len zo zvedavosti som chcel vidieť kompiláciu a spustenie v Linuxe.
Ak to bolo pisane pre win a pre lin si to skusal len tak pomimo, tak beriem. Na prvy pohlad to vyznelo tak, ze si programoval od zaciatku tak aby to slo multiplatformovo, akurat v Lazaruse na linuxe si musel upravovat nazvy suborov.
Milsa
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Milsa »

S tou multiplatformosťou som ťa správne nepochpoil. Máš pravdu. Multiplatformový je prakticky každý jazyk, druhá vec je, či má autor robiť kompilátor pre každú platformu. Pekne sa to dá práve pochpiť na Delphi. Nebolo multiplatformové a vďaka Lazarusovi už vlastne je.

Bolo to pre Windows a Linux som skúsil zo zvedavosti. V budúcnosti by som chcel robiť multiplatformový kód. Vrásky mi robí akurát vzhľad formulára všeobecne. Grafické prvky Windowsu a Linuxu vyzerajú inak (test inej aplikácie v Linuxe). Vidím to na LFM súbor pre každú platformu zvlášť.
S-player
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa S-player »

Milsa napísal:Máš pravdu. Multiplatformový je prakticky každý jazyk...
Až na Swift :D
Napísať odpoveď