cafte mam neco taketo
a na potrebujem aby na kliknutie z hociktoreho z radiobuttonov sa previedla nejaka operacia, no nechcem osetrovat tuto udalost na klikutie kazdeho z tychto tlacitiek zvlast,
vsetky tieto tlacitka s v
GroupBox1: TGroupBox;
, newiete mi s tym poradit? nekedy som vedel taku vlastnost toho GroupBox1: TGroupBox; len som zabudol ako sa vola
diki
Vytvor si jednu proceduru a do nej napis kod, ktory sa ma vykonat. A potom iba pri vsetkych onMouseClick radiobuttonov volaj tu istu proceduru. Vlastne si len oznacis vsetky prvky a v events najdes onClick a vyberies tu proceduru, ktoru si vytvoril
Neviem, ci som pochopil problem, ale fakt nevidim dovod pouzivat GroupBox. Pokial vsak nechces pouzivat viac takychto zoskupeni RadioButtonov. V tom pripade vsak radsej pouzi RadioGroup. A tam je postup jednoduchy.
ako vidim vratim sa ku korenu mojho problemu,
mam 2 funkcie : prva sa vola "WHC" a druha "RELOAD"
po stalaceni niektoreho (to je jedno ktoreho) z tychto tlacitiek
sa maju tieto funkcie previest
dalo sa to urobit jednoducho osetrenim kazdeho z radiobuttonov ale tym by som len rozsiril zdrojovy kod ktory je uz aj tak dost velky
a potrebujem to vyuzit viac krat takze by sa velmi zneprehladnil
asi pred rokom ked som cital jednu delphi knihu bol clanok o nejakej vlastnosti ktora reaguje na click aj ked sa kliklo na komponent ktory je v nej a nie priamo na nu
//priklad : mam form osetreny (onclick) funkciou napr. "do" , a na nej 2 krat label ktory nie je osetreny vobec, po kliknuti na label sa ale predsa spusti funkcia "do"
btw// ked som chcel pouzit radiogroup tak sa mi nedali tieto "radiotlacitka"
rozmiestnit tak ako je na obrazku pretoze je to velmi dolezite , pri radiogroup sa dali rozmiestnit iba pod seba , alebo je aj iny sposob?