delphi

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
krtko42
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

delphi

Príspevok od používateľa krtko42 »

takze s kamaratmi robime socku a mame tam urobit nejaku hru, dostali sme sa k problemu ze nevieme urobit onkeypress aby fungoval na stlacenie sipky tak prosim o pomoc. je to v delphi7
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Pre aký prvok to potrebuješ? Niektoré totiž nemajú vlastné okno, takže v nich ten KeyPerss neodchytíš. V takom prípade budeš musieť nastaviť, aby všetky stlačenia klávesov spracovával Form.
krtko42
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krtko42 »

potrebujem to pre form ta hra ma byt myslim had co byva na mobiloch
chrono
VIP
VIP

Ako znak použi Char(VK_UP), Char(VK_LEFT)...

Rozumnejšie by bolo urobiť premenné, do ktorých pri stlačení klávesu nastavíš nejakú premennú a pri pustení ju vynuluješ (a potom budeš testovať priamo túto premennú).
Ešte lepšie by bolo, keby si to urobil úplne inak, ale dávno som nič podobné vo Windowse nerobil, takže mi momentálne nenapadá vôbec nič (ale na dôvod určite veľmi rýchlo prídeš). ;)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

chrono napísal:Ako znak použi Char(VK_UP), Char(VK_LEFT)...

Rozumnejšie by bolo urobiť premenné, do ktorých pri stlačení klávesu nastavíš nejakú premennú a pri pustení ju vynuluješ (a potom budeš testovať priamo túto premennú).
Ešte lepšie by bolo, keby si to urobil úplne inak, ale dávno som nič podobné vo Windowse nerobil, takže mi momentálne nenapadá vôbec nič (ale na dôvod určite veľmi rýchlo prídeš). ;)
ja poznám len verzie, že stlačím a had ide (netreba držať stlačený kláves). Tak načo sledovať pustenie klávesy?
chrono
VIP
VIP

A zatáčanie je vyriešené ako? Tam sa musí sledovať aj pustenie klávesu. ;)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

šak had sa pohybuje v 4 smeroch (hore, dole, doľava, doprava). A keď ide hore a chce zabočiť, tak proste stlačím kláves doprava alebo dolava. Potom zase stále ide, kým nestlačím kláves hore alebo dole. Tak je to na každom klasickom hadíku. Ty asi myslíš tie nové 3D mutácie. Ale písal že hadíka ako je na mobile
chrono
VIP
VIP

Máš (čiastočne) pravdu. Problém je ten, že klávesnica má zapnuté opakovanie stlačenia, a ak to budeš držať dlhšie ako nejaký čas, tak sa pošle viac stlačení (a práve pri tom hadovi je to, do istej miery, problém).
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ani by som nepovedal. Lebo ak ide hore, a ty stlačíš znovu šípku hore tak sa nič nestane. No nechajme to tak. O virtuálnych klávesoch si mu napísal, je teraz na ňom ako sa s tým vysporiada. Nebudeme tu predsa niekomu robiť sočku, nie? :wink:
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

chrono napísal:Máš (čiastočne) pravdu. Problém je ten, že klávesnica má zapnuté opakovanie stlačenia, a ak to budeš držať dlhšie ako nejaký čas, tak sa pošle viac stlačení (a práve pri tom hadovi je to, do istej miery, problém).
chrono ty si asi narazal na to ze pri viacerych stlaceniach sipky sa ten had otoci 2x. To vsak nie je pravda, lebo ak stlacis trebars VK_RIGHT tak ho tym posielas do prava vzhladom na tvoj pohlad a nie vzhladom na momentalny hadikov smer.
chrono
VIP
VIP

To záleží od toho, ako je tá hra urobená. Ja som hral aj takú, kde sa používajú všetky šípky, ale aj takú, kde sa používa iba otáčanie doľava a doprava.
Napísať odpoveď