Digitalny fotoaparat-problem
Digitalny fotoaparat-problem
mam fotak Olympus FE-290...a z nicoho nic prestal fungovat..ked ho zapnem tak len vysuva a zasuva objektiv, proste ani display sa nerozsvieti..nevie mi niekto poradit co s tym? zaruka uz nan padla... 
-
Dildogripak
Medium Professional
Re: Digitalny fotoaparat-problem
Tak je možné že už doslúžil....
Ale skús mu "vdýchnuť nový život" > updatni firmware: http://www.olympus-europa.com/consumer/ ... pdates.htm
Ak by si si nevedel dať rady ozvi sa.
Ale skús mu "vdýchnuť nový život" > updatni firmware: http://www.olympus-europa.com/consumer/ ... pdates.htm
Dildogripak napísal:Tak je možné že už doslúžil....
hmm..ale ako prepojim fotak s PC ..ked na to je potrebne aby sa fotak zapol a na nom potvrdil prepojenie s PC???
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
po pamäti pomocou návodu navoľ požadovanú voľbu. Zrejme sa zapol, len na displayi nič nevidíš.
tak som si nainstaloval program Olympus Master..a ked som prepojil fotak z PC a pomocou programu dal vyhladat fotak,tak mi napisalo-ze sa nepodarilo najst digi fotak..
-
Dildogripak
Medium Professional
Keď pripojíš ten foťák k PC, mal by sa ti rozsvietiť displej... na ňom by si mal navoliť prácu s PC.
Ak si to už niekedy robil, tak by si mal vedieť že voľba práca s PC je hneď prvá... tak pripoj kábel a chvíľku počkaj.....potom stlač OK a sleduj zmeny... ..samozrejme nevidíš to...robíš to podľa pamäti(teda ak si to už niekedy robil pri fungujúcom displeji)... až potom ho tvoj počítať rozpozná a začne s ním pracovať
Ak by si nebol lenivý, tak by si si v návode našiel stránku 33 a tam by si videl aké menu sa ti zobrazí po pripojení kábla k foťáku a bol by si si 100% ne istý že je to PRVÁ VOĽBA.... Takže pracuj
Ak si to už niekedy robil, tak by si mal vedieť že voľba práca s PC je hneď prvá... tak pripoj kábel a chvíľku počkaj.....potom stlač OK a sleduj zmeny... ..samozrejme nevidíš to...robíš to podľa pamäti(teda ak si to už niekedy robil pri fungujúcom displeji)... až potom ho tvoj počítať rozpozná a začne s ním pracovať
Ak by si nebol lenivý, tak by si si v návode našiel stránku 33 a tam by si videl aké menu sa ti zobrazí po pripojení kábla k foťáku a bol by si si 100% ne istý že je to PRVÁ VOĽBA.... Takže pracuj
Dildogripak napísal:Keď pripojíš ten foťák k PC, mal by sa ti rozsvietiť displej... na ňom by si mal navoliť prácu s PC.
nie, este som ten fotak neprepojoval s PC..takze nwm ako to vypada a ten navod som cital..len problem je v tom ze ja ani neviem kedy je zapnuty , lebo hned ako vlozim baterku tak sa objektiv vysunie a zasunie par krat za sebou,nemal by to robyt az pri stalaceni tlacitka POWER ? a ked ho napojim na USB tak obejktiv sa vysunie zasunie a vsetko..uz potom nereaguje na nic...hmm
-
Dildogripak
Medium Professional
Keď ho pripojíš k PC káblom tak začne objektív "strečkovať" ak správne chápem...tak po pripojení počkaj asi 5-10 sekúnd a potom stlač OK ...ak sa nič nestane a tvoj PC ho nerozpozná, tak ho môžeš odniesť do servisu...inak sa tomu asi ani pomôcť nedá....