ahojte Chcem si nainštalovať Linux Open SUSE ale chcem aby mi ostal aj Win XP.
Disk Nemám rozdelený Mám len particiu C a Linux by som Chcel dat napr. Na D.
Pri inštalaci mi disk nesiel rozdelit
Skúsal som disk rozdelit aj pomocou Partition Magic ale po inštaláci ho nespustí chyba:(
a ešte som skúsil arconis
Disk Nejde Rozdeliť
Disk Nejde Rozdeliť
- Prílohy
-
- Shoty.rar
- (444.67 KiB) 8 stiahnutí
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
obrázky dávaj do príloh (potom si možno pozrem tú chybu a poradím ak budem vedieť
) a to že musí byť naformátovaný je hlúposť. Cez partition magic jednoducho od neho "odtrhneš" volné miesto a vytvoríš z neho nový disk bez straty údajov. Niekde tu na to sú aj návody, dokonca obrázkový návod som niekomu robil
Ak máš teraz jeden disk a na ňom celom iba jednu partíciu C:, tak urob nasledujúce..
Cez Partition Magic alebo niečo podobné zmenši veľkosť partície C: (nezabudni zálohovať všetky dôležité údaje, pred vykonaním zmeny doporučujem urobiť plnú defragmentáciu - zníži sa riziko poškodenia partície a bude to aj rýchlejšie).. uvoľní sa Ti na disku miesto pre ďalšiu partíciu. Nechaj ho tak a spusti inštaláciu Linuxu.. a počas nej z toho voľného nealokovaného miesta urob partíciu pre Linux (pravdepodobne to samá inštalačka urobí automaticky a Ty to len budeš musieť potvrdiť)..
Inak rátaj s tým, že linuxácka partícia určite nebude nazvaná D: ..z Windowsu sa na ňu určite nedostaneš!
Cez Partition Magic alebo niečo podobné zmenši veľkosť partície C: (nezabudni zálohovať všetky dôležité údaje, pred vykonaním zmeny doporučujem urobiť plnú defragmentáciu - zníži sa riziko poškodenia partície a bude to aj rýchlejšie).. uvoľní sa Ti na disku miesto pre ďalšiu partíciu. Nechaj ho tak a spusti inštaláciu Linuxu.. a počas nej z toho voľného nealokovaného miesta urob partíciu pre Linux (pravdepodobne to samá inštalačka urobí automaticky a Ty to len budeš musieť potvrdiť)..
Inak rátaj s tým, že linuxácka partícia určite nebude nazvaná D: ..z Windowsu sa na ňu určite nedostaneš!