Diskriminacia ateistov alias su veriaci bestie?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

Nicki napísal:Vsetky nabozenstva maju spolocny znak..a to zivot po smrti.Ak by neexistovala smrt,zanikli by aj nabozenstva,uz by nemali na com stavat,ani nic slubovat.

Btw.kazde nabozenstvo je zalozene z dvoch hlavnych ucelov..a to-ovladat a profit samozrejme.
netusim kde beries tieto "mudrosti".
nikto ta nemoze donutit verit, takze nieje problem.
vadi ti, ze niektore funkcie v niektorych krajinach mozu zastavat len veriaci? no ako by si v USA nutila prisahat niekoho na Bibliu pred sudom, ked pre teba je to len daky salat?
rovnako vidis problem v tom, ze us staty so statnym nabozenstvom. pre mizive percento ateistov v nich sa naozaj neoplati odlucovat vieru od statu. ako by to bolo keby sa u nas robili ustupky pre inuitsku minoritu?
nedokazes zniest, ze panovnik musi byt veriaci. ignorus tym fakt, ze panovnici su korunovani najvyssimi predstavitelmi nabozenstva vo svojich krajinach. aky zmysel by malo daval korunu nastupujecemu monarchovi na hlavu niekto, kto je pre neho len niktos?
pozorujem, ze mas vazne problemy a tie zaobalujes do divnych tem. najskor nadavas na vsetkych muzov, potom hladas navod ako nebyt manipulovana a teraz vsetko svinstvo zvezies na veriacich. o tyzden zacnes bojovat proti zabijaniu komarov, ci dojeniu zvierat? :roll:
Nicki
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: pardon

Príspevok od používateľa Nicki »

a ja pozorujem ze si niekto pozrel moje temy a ucelovo prekruca fakty hehe..to len preto,ze neznesies opacny nazor?

//autoeditácia príspevku ( 28 Jul 2009, 10:38 )
Deafboy napísal:Ospravedlňujem sa, okolo polnoci mi to už nemyslí. Tú citáciu som viac krát upravoval, pretože sa nezobrazila správne a asi som to omylom prepísal v domnení že som ja spravil preklep. Pôvodný príspevok som samozrejme zle prečítal :D, Preto prednes asi končím :P

A len doplním aby aj ostatní vedeli: http://sk.metapedia.org/wiki/Deista
deizmus je vo svojej podstate nezmysel-zadrhel je v tom ze s pojmom boh neprisiel boh ale nabozenstva.Pojem boh,je produktom nabozenstiev,preto je aj od nabozenstiev neoddelitelny...
Preto povedat boh vo vseobecnosti je este vecsi nezmysel nez boh nejakeho nabozenstva..Teda boh vo vseobecnosti-je teda tvoj osobny vymysel..koniec citatu
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

opacny nazor znesiem, ked ma druha strana vhodne argumenty. obvinovanie a postovanie tych istych linkov nepovazujem za vedenie diskusie.
bojim sa toho, ze si kazdy tyzden najdes niekoho kto ti skodi. raz muzov, potom akychkolvek manipulatorov, potom veriacich a vsetko spajas do jedneho nepriatela.
vo vsetkom mas z casti pravdu, ale nieje spravne vsetkych muzov, veriacich, a pod. hadzat do jedneho vreca. je celkom mozne, ze cast problemu bude aj na tvojej strane, tak sa pred dalsim utokom a obvinenim dalsej skupiny ludi skus trochu zamysliet aj nad sebou :wink:
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Utláčaní ateisti? Let me laugh :D

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

Deafboy napísal: Čo sa samotných dôkazov týka, myslím že dôkazy o existencií vyšších bytostí (nemusí to byť zrovna "Boh") máme už dávno (taktiež nemyslim mimozemšťanov :D).
poprosím príklad.

Keď vidím čo si kresťania kedysi dovoľovali tak absolútne nechápem ako môže k tej cirkvi ešte niekto patriť. Pred Jánom Pavlom II. nemali kresťania ani poriadneho pápeža, skôr len teroristov ktorým šlo len o moc. Ak by cirkev dodržovala to čo hlása, nemal by som proti nej nič, ale nedodržiava. Pre racionálne zmýšľajúceho človeka je to podľa mňa absolútna zbytočnosť a nezmysel. Obyčajná sekta, rovnako ako napríklad KKK

Tiež nesúhlasím s názorom, že sú kresťania na slovensku akýmkoľvek spôsobom utláčaní, to je nezmysel, je ich predsa väčšina, a nepoznám ateistu, pre ktorého by bol kresťan menejčlovekom, no poznám kresťanov, ktorí nad ateistami ohŕňajú nosom. Podľa mňa žiadna vyššia bytosť nie je.
Ak v ňu neverím, môžem veriť v posmrtnú existenciu?
guru07
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa guru07 »

Nicki napísal: deizmus je vo svojej podstate nezmysel-zadrhel je v tom ze s pojmom boh neprisiel boh ale nabozenstva.Pojem boh,je produktom nabozenstiev,preto je aj od nabozenstiev neoddelitelny...
a?
To je len pojem , on môže myslieť niečo nadprirodzené , niečo čo sa nedá popísať tak to nazval náboženským "bohom".

BTW našiel som definíciu vzniku sveta podľa ateizmu ... dáva perfektný zmysel
Prílohy
Ateizmus
Ateizmus
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ten obrázok vytvoril nejaký veriaci, však? :) Čo nevychodil základnú školu...
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

guru07 napísal:a?
To je len pojem , on môže myslieť niečo nadprirodzené , niečo čo sa nedá popísať tak to nazval náboženským "bohom".

to mala byt akoze nejaka vtipna odozva na toto? IMO je to docela FIAL.
Prílohy
christianity.jpg
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

guru07 napísal:a?

Tamto nie je definicia ateizmu, ale zosmiesnenie vedeckej teorie Velkeho tresku nevzdelanym clovekom. Ateizmus nie je nabozenstvo a ateisti nemaju vlastnu ideologiu, svate texty ani nic podobne. Kazdy ateista ma svoj nazor na vznik sveta, zivota atd. a kazdy ateista ma svoj svetonazor.
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Každy ateista nema svoj nazor na vznik sveta, ateisti veria tomu čo sa učili v škole

(upravené)
Pantinela
Star
Star

Re: Utláčaní ateisti? Let me laugh :D

Príspevok od používateľa Pantinela »

el_chupacabra napísal:... a nepoznám ateistu, pre ktorého by bol kresťan menejčlovekom, no poznám kresťanov, ktorí nad ateistami ohŕňajú nosom...
Ono ide asi o to, v akej spoločnosti sa nachádzaš. Ja zas opačne poznám starší manželský pár - veľkí komunisti a zarytí ateisti, a tí mi ani neodzdravia na "dobrý deň" len preto, že môj dedo bol katolík, otec je katolík, ja som katolíčka... Ich deti - to isté. A to sú v mojom veku a už dávno sme vyrástli z puberty!
Mám kamarátov - tiež ateistov, nie však od narodenia, ale z vlastného presvedčenia a nosia na retiazke krížik :)
Poznám však aj katolíkov, ktorí si v kostole v žiadnom prípade nesadnú do jednej lavice s bývalým komunistom.
Rovnako však poznám aj starší veriaci pár, ktorý sa kamaráti s druhým párom (ateisti) a dedkovia sú ako bratia...
Osobne sa ako katolíčka necítim vo svojom súkromnom živote (nehovorím globálne) diskriminovaná aj keď žijem v prevažne ateistickom prostredí (a dúfam, že sa ani nikto necíti byť nejako obmedzovaný mojou vierou). Občas sa vyskytnú nechápavé pohľady, poťukanie po čele, vášnivá diskusia o tom prečo žijem v bludoch a pod.
Je to zaujímavé, ale jeden ateista mi dokonca povedal, že on nás kresťanov vníma ako diskriminovaných, pretože nám Boh "zakazuje" robiť veci, ktoré on s čistým svedomím spácha :) ale medziľudské vzťahy nestoja iba na náboženskom presvedčení, no nie? :wink:
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

el_chupacabra napísal:Ty si blby? Každy ateista nema svoj nazor na vznik sveta, ateisti veria tomu čo sa učili v škole
Pozri si definiciu slova ateizmus, citujem z wikipedie.
# viera, že Boh alebo bohovia neexistujú
# absencia viery v existenciu Boha alebo bohov
# menej často: nezastávanie žiadneho konkrétneho postoja ohľadom existencie boha či bohov, odmietanie možnosti poznania boha (teda agnosticizmus).

//autoeditácia príspevku ( 28 Jul 2009, 11:57 )
Aby si pochopil, nemyslel som to tak, ze kazdy ateista ma svoj vlastny nazor na vznik sveta etc, ale kazdy ateista moze mat svoj vlastny nazor, kedze ateizmus ako taky nie je ideologia a s takymito vecami nema nic spolocne.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

Nicki napísal: deizmus je vo svojej podstate nezmysel-zadrhel je v tom ze s pojmom boh neprisiel boh ale nabozenstva.Pojem boh,je produktom nabozenstiev,preto je aj od nabozenstiev neoddelitelny...
Preto povedat boh vo vseobecnosti je este vecsi nezmysel nez boh nejakeho nabozenstva..Teda boh vo vseobecnosti-je teda tvoj osobny vymysel..koniec citatu
môže to predsa volať aj najvyšši anjel prvého rádu vesmirnych ludi s turbovrtulou v zadku a platinovym plaštom alebo inak "Aštar Šeran" pokial v to ako najvyššiu bytosť veri :roll: ide o ten koncept najvyššej bytosti a pre to je ujednotene jedno slovo "Boh", "božstvo" a niektore viery ho pomenuvaju konkretnym menom.. pre niektore ako napr. kresťanstvo je to proste "Boh".. prečo by teda u deistov, ktory rovnako veria v najvyššiu bytosť mal byť vyznam slova "Boh" nižši, ako u konkretnych naboženstiev?
Nicki
Zablokovaný
Zablokovaný

Old Dirty Bastard napísal:môže to predsa volať aj najvyšši anjel prvého rádu vesmirnych ludi s turbovrtulou v zadku a platinovym plaštom alebo inak "Aštar Šeran" pokial v to ako najvyššiu bytosť veri :roll: ide o ten koncept najvyššej bytosti a pre to je ujednotene jedno slovo "Boh", "božstvo" a niektore viery ho pomenuvaju konkretnym menom.. pre niektore ako napr. kresťanstvo je to proste "Boh".. prečo by teda u deistov, ktory rovnako veria v najvyššiu bytosť mal byť vyznam slova "Boh" nižši, ako u konkretnych naboženstiev?
alebo presnejsie povedane, deista je vlastne boh boha..stvoril si vlastneho personalneho boha-nezavisle na nabozenstvach,ktoreho si ho prisposobil ako mu vyhovuje..a ked mu uz nebude vyhovat tak ho zase moze zrusit.. o tom je deismus..
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

Nicki napísal:alebo presnejsie povedane, deista je vlastne boh boha..stvoril si vlastneho personalneho boha-nezavisle na nabozenstvach,ktoreho si ho prisposobil ako mu vyhovuje..a ked mu uz nebude vyhovat tak ho zase moze zrusit.. o tom je deismus..
Na čo je niekomu boh, ktorý mu nemôže ponúknuť nič viac a dokonalejšie než je on (človek) sám?
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Nezmysel? Prečo? Verím v boha, alebo ak chceš, v niečo všemocné, vševdiace atď... nech už to nazveš Alah, Boh alebo inak. Pojem boh prišiel s náboženstvom, no nevidím dôvod, prečo by mal byť neoddeliteľný.

edit//
Nicki napísal:alebo presnejsie povedane, deista je vlastne boh boha..stvoril si vlastneho personalneho boha-nezavisle na nabozenstvach,ktoreho si ho prisposobil ako mu vyhovuje..a ked mu uz nebude vyhovat tak ho zase moze zrusit.. o tom je deismus..
Aj náboženstvá musel niekto "stvoriť" nezávisle na ostatných, už existujúcich a prispôsobil si ich... myšlienka, že je niekde Boh, Kristus, Perum, Zeus a neviem čo všetko ešte sa nemohla zrodiť v tisíckach hlavách naraz.
Nicki
Zablokovaný
Zablokovaný

Dobre vieme ze pojem boh zacali ludia pouzivat v suvislosti s nevysvetlenymi prirodnymi javmi,vtedy mali boha doslova na vsetko.Postupom casu sa vsak nabozenstva viera stala vybornym prostriedkom na ovladanie a kontrolu..Preco by inak nabozenstva fungovali na baze..podriaduj sa,nereptaj ..ak budes neposlusny pojdes do pekla.Nabozensky vodcovia dobre vedeli/aj vedia/co robia a preco robia.
Nehovorim v kazdej cirkvi sa najdu aj uprimne veriaci,na nich su vsak de facto tieto pyramidy zalozene..na oveckach.

a co sa tyka boha samotneho..myslim,ze viera vychadza /okrem ineho/zo strachu z vlastnej smrtelnosti.Malokto nema strach zo smrti,a estej menej ludi je ochotnych vnutorne akceptovat,a nedokazu sa zmierit so smrtou ako takou ktora znamena definitivny koniec..nic,ziadny zivot po zivote
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Nicki napísal:Postupom casu sa vsak nabozenstva viera stala vybornym prostriedkom na ovladanie a kontrolu..Preco by inak nabozenstva fungovali na baze..podriaduj sa,nereptaj ..ak budes neposlusny pojdes do pekla.Nabozensky vodcovia dobre vedeli/aj vedia/co robia a preco robia.
Trepeš kraviny.
Existuje X vyznaní, ktoré nie sú nijako inštituciolizované, vyznávajú všetko možné a nijako svojich veriacich netrestajú..
Napríklad pozitivistické náboženstvo (Religion of Humanity) alebo z väčších budhizmus. Veď jeho filozofia je v totálnej skrakte:
1. existuje utrpenie (život)
2. utrpenie má príčinu
3. utrpenie možno ukončiť
4. existuje cesta k ukončeniu utrpenia
Vidíš tam nejaký trest ak sa nerozhodneš utrpenie odstrániť?

Alebo scientológovia - môžu dokonca veriť ešte v iné náboženstvo.

Ja do kostola nechodím, ale z ľudí, ktorí v každom veriacom vidia k***ta je mi úprimne zle.
Niektorí aspoň v niečo veria. A to je niekedy dosť.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Neveriaci neveria v iného b(B)oha ako veriaci veria.

Neviem cim to je, Nicki, ale ak aj sa snazis ponukat zaujimave temy na diskusiu, robis to zle lebo:
a) su redundantne
b) su zle podane
S tymito dvoma podmi by si mala nieco urobit.

Dalej faktograficky, zivot po smrti neponuka kazde nabozenstvo, alebo ty snad fakt poznas vierouku kazdeho jedneho na svete? A odkial vies, za akym ucelom vzniklo kazde jedno nabozenstvo? Bola si tam?
Kazdopadne ta asi nenapadlo, ze to "podriaduj sa,nereptaj" moze mat o.i. za ciel aj zabezpecit aspon aku-taku kvalitu zivota? Stavim sa, ze by ta prekvapilo ake spolocenske zmeny priniesol nastup islamu.

el_chupacabra by sa mohol naucit troche tolerancie a normalnemu vyjadrovaniu.
Nicki
Zablokovaný
Zablokovaný

Fabo napísal:Neveriaci neveria v iného b(B)oha ako veriaci veria.

Neviem cim to je, Nicki, ale ak aj sa snazis ponukat zaujimave temy na diskusiu, robis to zle lebo:
a) su redundantne
b) su zle podane
S tymito dvoma podmi by si mala nieco urobit.

Dalej faktograficky, zivot po smrti neponuka kazde nabozenstvo, alebo ty snad fakt poznas vierouku kazdeho jedneho na svete? A odkial vies, za akym ucelom vzniklo kazde jedno nabozenstvo? Bola si tam?
Kazdopadne ta asi nenapadlo, ze to "podriaduj sa,nereptaj" moze mat o.i. za ciel aj zabezpecit aspon aku-taku kvalitu zivota? Stavim sa, ze by ta prekvapilo ake spolocenske zmeny priniesol nastup islamu.

el_chupacabra by sa mohol naucit troche tolerancie a normalnemu vyjadrovaniu.
na margo tem,si zabudol dodat-podla mojho subjektivneho nazoru...nie?

Mohol by si ma poucit,ktore nabozenstvo nema v scenari posmrtny zivot
vopred dakujem
a..podriaduj sa a nereptaj- ma co robit s urcitou diktaturou,s tohto pojmu sa tazko moze odvijat zabezpecenie kvality zivota...alebo narazas na upalovanie carodejnic,predavanie odpustkov a atd?
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

ospravedlňujem sa za svoje vyjadrovanie. Len sa mi zdala dosť sprostosť to s tými viacerými teóriami vzniku sveta. Teórie sú predsa dve - jedna je vedecká a jedna náboženská (v rozličných náboženstvách je možno teórií viacej, ide mi ale o to že ateisti majú len jednú teóriu). A neviem čo je nevporiadku s mojou toleranciou, veď som nenapísal na veriacich nič zlé, a ani nepíšem a ani písať nebudem. Osobne proti nim absolútne nič nemám, a ani by som si to nemohol dovoliť.
Napísať odpoveď