Display drivers not responding - ATI -

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
dadko18
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Display drivers not responding - ATI -

Príspevok od používateľa dadko18 »

Zdravim chcem sa opyptat ci by mi niekto vedel pomoct s touto hlaskou robi to len ked zdvihnem takt grafiky ale len cez atioverdrive, a neveim preco to robi grafika ma nejakych 65stupnov takze sa neprehrieva kupil som aj vykonejsi zdroj a stale nic grafku mam ATI HD 3870 512MB.256bit,GDDR 4.procak Q6600-2.40GHZ.4GB RAM,OS WIndows 7.dik za radu
susko8
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Display drivers not responding - ATI -

Príspevok od používateľa susko8 »

Neviem síce kde je problém,ale keď chceš OC a ide ti len o OC tak skús použiť Ati Tray Tools (ak si ešte neskúšal)..
rain3R
Star
Star

Príspevok od používateľa rain3R »

No to isté sa mi stávalo keď som taktoval 5850tku. Pokial som sa dostal na hranicu stability (5mhz a už mám artefakty) Tak som túto hlášku dostával pri youtube videách :D inak hry v podstate šli ale raz za 5 minút ma to vždy vyhodilo do winu, viplo areo, hodilo hlášku a po 20 sekundách zase šecko šlo. Skús zvýšiť voltáž a uvidíš že ti to prestane robiť. Ja som len skúšal čo to dá na stock voltáži. A určite by som ti odporučil msi afterburner.
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

dadko18 napísal:Zdravim chcem sa opyptat ci by mi niekto vedel pomoct s touto hlaskou robi to len ked zdvihnem takt grafiky ale len cez atioverdrive, a neveim preco to robi grafika ma nejakych 65stupnov takze sa neprehrieva kupil som aj vykonejsi zdroj a stale nic grafku mam ATI HD 3870 512MB.256bit,GDDR 4.procak Q6600-2.40GHZ.4GB RAM,OS WIndows 7.dik za radu
Lebo to preháňaš s OC a grafika to jednoducho nezvládne. Grafa nie je dostatočne napájaná. Išlo by to aj vyššie, no musel by si meniť napätie jadra.
dadko18
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dadko18 »

No ved to som si myslel,ze grafika to nezvladne,ale to nie je pravda pretoze grafu taktujem cez origo ovladace tak by to mala by to nemalo robit.Stale som dvihla takt grafi cez ovladace od ATI 9600 cez 3650 a nebol problem a tie grafiky boli prd o proti tejto ved tato ma taky chladic co by mohol chlladit jadro v atomovej elektrarni a chcete mi povedat ze to nezvladne.Inac dik za radu :D

//autoeditácia príspevku (11 Feb 2011, 13:48)
Inac kde v biose dam vyssie napaatie???? aka je hranica????,moze sa nieco stat ???
Sapo
Addict
Addict

Každá GK je iná, niektoré idú taktovať, niektoré nie. Ja som mal HD4850 a nedostal som sa s frekvenciu jadrna na 650MHz, pričom origo frekvencia bola 625MHz. Napätie GK sa nemení v BIOSe, tam meníš iba napájanie procáku, RAMiek, prípadne HT & NB a iných drobností. Napätie na GK sa dvíha v programoch na to stavaných, ale je dosť možné, že na Tvojej GK sa ani nebude dať meniť. Skús program Riva Tuner alebo Ati Tray Tools, ale nemyslím si, že to bude fungovať. Ak by si chcel meniť napätie, možno by si musel flashovat BIOS grafiky, čo nie je zrovna najľahšie a najbezpečnejšie riešenie. Kľudne sa môže stať, že tým zničíš grafiku. Nebol by si ani prvý, ani posledný komu sa to podarilo.
rain3R
Star
Star

Sapo nestraš ho, keby takto každý rozmýšlal tak by nebol overclocking :D a cez Riva tuner to mne osobne prišlo dosť zložité, to prostredie je také divné. MSI afterburner je založený na riva tunery a máš to tam všetko pekne jednoducho.
Sapo
Addict
Addict

Ja ho nestraším. Môže sa to stať. Flashovanie BIOSu grafiky nie je sranda, taktovanie je už o inom. Tam sa toho veľa pokaziť nedá, v podstate stačí len sledovať teploty a nepreháňať to s pridávanim vcore.
Ja tiež taktujem cez MSI Afterburner, je to fajn program, no Afterburneri nebude môcť meniť napätie, ale to na 99% ani v RivaTuneri, takže to je jedno.
rain3R
Star
Star

Afterburner nemal meniť vcore ani na novších atinách a stačí pridať jeden riadok do configu a ide to.
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krankenwagen »

Toto iste robi aj mne, ale pritom som nezasahoval nijako do GPU ani nicoho ineho :(
Napísať odpoveď