Divný email (spam?)
-
blitzkrieg
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Divný email (spam?)
Ahojte dnes mi prišiel takýto email (viď. príloha) nejako nechápem ..či to je spam alebo nie ...väčšinou sa nad tým nepozastavujem ale toto mi nedalo ..stretli ste sa s niečím podobným už alebo ešte nie ?
Re: Divný email (spam?)
odosielatel si asi sekol mail, odpis mu, ze nie si prijemca
-
lowmanek
Light Professional
Ak nemas nic spolocne s tou firmou, tak to ignoruj. Popripade si skus spomenut, kde si sa naposledy registroval s tymto e-mailom. Ja som sa pri MS 2010 regol na jednej stranke do sutaze (uz si ani nemapatam o co) a po asi mesiaci mi zacali chodit e-maily, ze mam uhradit tolko a tolko €€€ a v pripade neplatenia si po mna pridu "muzi v ciernom" a pod. Kazdy mesiac mi potom este poslali novu fakturu s vacsim cislom za to, ze neplatim. Po asi polroku to vzdali 
Dole ma uvedeny firemny mail a tebe pisal z mailu na centrum.sk, je to podla teba doveryhodne?
//a sakra, tak nic, aj tak by som na to nereagoval, taketo vyzvy sa maju posielat pisomne
//a sakra, tak nic, aj tak by som na to nereagoval, taketo vyzvy sa maju posielat pisomne
-
audiotrack
VIP
nepísal mu z mailu na centrumeGothaR napísal:Dole ma uvedeny firemny mail a tebe pisal z mailu na centrum.sk, je to podla teba doveryhodne?
-
blitzkrieg
Professional
lenže ja žiadny leasing ani nič podobné nemám, prvý krát mi prišiel taký mail, no nič idem mu odpísať že sa pomýlil.. dúfam že odpíše
-
Grim
Darca
...asi sa sekol, mne tiež raz prišla rezervácia do **** hotela...samorzejme na cudzie meno...
-
blitzkrieg
Professional
dnes mi prišiel od neho mail že to bol omyl a aby som mail vymazal, celkom ma to potešilo i keď som vedel že som nič také nerobil čo odo mňa požadoval 
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
mne bezne chodia ponuky na nakup zeleniny a ovocia, tak len odpis ze sa sekol s mailom.
A čuduješ sa ?
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
hughito, hughito... zas si zobral len pol viagry, ze len podjebujes? 
Ked sme už pri divných emailoch, nedávno som si v spame na gmail všimol niečo zaujímave. Sám sebe som si poslal mail, v ktorom bolo niečo ako:
Zistil som tvoje heslo na gmail (bolo to naozaj moje heslo) a musíš mi zaplatiť 1000 dolárov v bitcoine inak to a to bla bla bla...bolo to v angličtine
Ale ako vravím, bolo to odoslane z môjho emailu a serie ma že tam bolo moje skutočne heslo, inak mam na gmail dvojstupňové overovanie cez telefón a pozeral som si aj históriu prihlásení a jediný kto sa prihlasoval som bol ja
Zistil som tvoje heslo na gmail (bolo to naozaj moje heslo) a musíš mi zaplatiť 1000 dolárov v bitcoine inak to a to bla bla bla...bolo to v angličtine
Ale ako vravím, bolo to odoslane z môjho emailu a serie ma že tam bolo moje skutočne heslo, inak mam na gmail dvojstupňové overovanie cez telefón a pozeral som si aj históriu prihlásení a jediný kto sa prihlasoval som bol ja
-
yoggy
Pouzivas rovnake heslo na viacerych miestach, niekto tie hesla skusal a zistil, ze na tvoj gmail ucet funguje heslo ktore mas niekde inde. Naposielat nic.
//ale urcite zmenit heslo
//ale urcite zmenit heslo
Ono to nebolo heslo na gmaile. Dostal som to tiez, no s heslom ktore nepouzivam nikde inde. Napr.:
https://www.google.sk/amp/s/amp.busines ... oin-2018-7
Kasika - dufaju ze tiehesla mas na viacerych sluzbach a ze sa zlaknes a posles.
Vacsinou sa k tomu dostanu zo stranok kde si bol registrovany a doslo k uniku udajov. Mozes si podla mailu pozriet napr. https://haveibeenpwned.com kde vsade si bol registrovany a doslo k uniku dat.
Kazdopadne ako bolo spomenute - nic neposielat, zmenit hesla (ak mas take heslo vsade, tak vsade
) a na rozne pochybne ci jednorazove registracie pouzivat radsej iny ako tvoj hlavny email, pripadne pouzit napr. 10minutemail.com
https://www.google.sk/amp/s/amp.busines ... oin-2018-7
Kasika - dufaju ze tiehesla mas na viacerych sluzbach a ze sa zlaknes a posles.
Vacsinou sa k tomu dostanu zo stranok kde si bol registrovany a doslo k uniku udajov. Mozes si podla mailu pozriet napr. https://haveibeenpwned.com kde vsade si bol registrovany a doslo k uniku dat.
Kazdopadne ako bolo spomenute - nic neposielat, zmenit hesla (ak mas take heslo vsade, tak vsade