Dokonalé chladenie PC? Hoďte ho do oleja!

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3894
Registrovaný: 24 feb 2005, 21:26
Bydlisko: Senec
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

misokgb napísal:Ked zozeniem daky komp, tak na novy rok spravim movie :D LoL aspon sa nebudem nudit... Komp tak okolo 500-600MHz :wink: Drbnem do oleja aj disk :D
kukni co pisal wolle...po case sa zacne olej rozkladat a budes mat z toho v dome pekny smrad
Juri1990
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 365
Registrovaný: 25 jan 2006, 10:05
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Juri1990 »

som to celé nečítal ale odstránil by som pasívny chladič z procíka a nechal tam len aktívny(ventylátor)
misokgb
King
King
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1756
Registrovaný: 31 aug 2005, 20:28
Bydlisko: TWiN SPARK FOREVER
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Heh, no a? Nech smrdi, ja to len natocim a potom dam prec/vyhodim ten komp...

Keby tam nechas len cisto jadro procaka a na to on-die olej by to nestihalo odoberat to teplo... Cim vacsia plocha tym lepsie... Keby ma plocha jadra procaka 1x1m tak hej, ale nie 1x1cm... Zhorel by :wink:
XilleR
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1125
Registrovaný: 16 júl 2005, 18:47
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa XilleR »

..a chcelo by to este ine vetraky ...tie klasicke su na rozrazanie vzduchu, ale tu by bola potreba rozprudit ten olej - teda vetraky tvaru lodnej skrutky :-) ...a este jedna vec ...preco tak nemoze dat disk? vsade som cital ze disk je hermeticky uzavrety, teda ziadne nasavacie otvory ako spominali oni ...disk je po vetrakoch najhlucnejsie cast kompu, pretoze vytvara vibracie ...v tom oleji by tie vibracie boli tlmene
misokgb
King
King
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1756
Registrovaný: 31 aug 2005, 20:28
Bydlisko: TWiN SPARK FOREVER
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

XilleR napísal:..a chcelo by to este ine vetraky ...tie klasicke su na rozrazanie vzduchu, ale tu by bola potreba rozprudit ten olej - teda vetraky tvaru lodnej skrutky :-) ...a este jedna vec ...preco tak nemoze dat disk? vsade som cital ze disk je hermeticky uzavrety, teda ziadne nasavacie otvory ako spominali oni ...disk je po vetrakoch najhlucnejsie cast kompu, pretoze vytvara vibracie ...v tom oleji by tie vibracie boli tlmene
HDD v kazdom pripade nie je hermeticky/vakuovo uzavrety. Na kazdom disku mas, aspon na starsich "otvor", pri ktorom mas nalepku, ze ho nemozes zapchat. Sluzi na vyrovnanie vnutorneho tlaku s vonkajsim. Akurat je tam brutalna cistota... Kazdopadne kazdy disk je "otvoreny" nie ako si podaktori myslia... A ja ho drbnem do oleja, sak co pokazi sa, pokazi no, disk si do hrobu nezoberem... :roll: :oops:
surfista
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 179
Registrovaný: 23 jan 2006, 13:20
Bydlisko: premenlive

Príspevok od používateľa surfista »

fakt dobry napad :aasmile29: , este keby niekto prisiel na to ako rozprudit olej, odstranit smrad :hmm: tak by som drbol to oleja aj svoj comp :smt001 (jediny pruser, ze by bol potom problem vymienat suciastky alebo nedajboze predat PC :smt107 )
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 11286
Registrovaný: 26 júl 2006, 19:41
Bydlisko: Australia <-!PB!->
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

predas aj s chladenim :lol:
Lukkas
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 545
Registrovaný: 09 okt 2005, 15:45
Bydlisko: Puchov/Bratislava
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lukkas »

Poviem vam je to dobry napad aj by som to vyskusal ale nechce sa mi kupovat Olej :-( a najviac by som sa obaval toho smradu a keby sa rozbilo akvarko a to cistenie to by sa ani neoplatilo niaky stary PC tam pchat
blitzkrieg
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1480
Registrovaný: 19 sep 2006, 13:52
Bydlisko: in your MiND
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

LuKKaS napísal:Poviem vam je to dobry napad aj by som to vyskusal ale nechce sa mi kupovat Olej :-( a najviac by som sa obaval toho smradu a keby sa rozbilo akvarko a to cistenie to by sa ani neoplatilo niaky stary PC tam pchat
ked budete doma robit rezne tak si vypitaj od mamy olej :) ..a vzdy si trochu nechaj ...(neber to ako urazku :) )
ALE INAK JE TO GOOD NAPAD ZE SI NAPCHAS PC DO AKVARKA KDE MAS OLEJ ..MOZNO TO NIEKEDY BUDE U KAZDEHO KTO MA DOMA PC A OLEJ :oops: :smt009 ...
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2075
Registrovaný: 23 sep 2004, 15:14
Bydlisko: kade tade
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

cele je to somarina ..... kupte sido pc waterbloky a 2 velke pasivne radiatory ... a nemate problem ..
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe
Príspevky: 2119
Registrovaný: 29 júl 2006, 10:30

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

ono je to robene len na pokus, nie na pouzivanie, urobili to preto aby ste to nemuseli skusat vy :wink:

//t0m4s3 - tema premazana a "expert" cor72z si svoje perly necha pre seba
Fio
Novice
Novice
Príspevky: 1
Registrovaný: 25 jan 2008, 23:30

olejový pc

Príspevok od používateľa Fio »

hej pocuvajte sem
-na urobenie olejového pc musíte mat 30 litrow oleja a nie 5 litrow lebo 5 litrow sa rychlo zohreje a za par hodin mate prevareny olej
-je dobre pouzit aspon 3 ventilatori na cirkulovanie oleja v akvariu...
-s procesora v ziadnom pripade nedavat dole chladič a ani ventilator lebo procesor nemoze byt v priamom styku k oleju!!!!, mohlo by sa stat ze by vam pokazil.. preto najlebsie je ked tam nechate chladič aj s ventilatorom a pod chladicom je medzera cez ktoru by sa mohol olej dostat k procesoru tak treba tam dat najlebsie silikonom vyplnyt aby sa olej nedostal k procaku....
-v poho mozete pouzit normalny stolovy olej...ale po dvoch mesiacoch sa olej prevari uplne a mate pekný fast food rovno doma...
-motorovy olej ma vyhodu v tom ze tak nezapacha ako stolovy... a rychlejsie odvadza teplo!!!!! cize nemusite pouzit az 30 litrow na chladenie...
-do toho akvaria mozete v poho dat aj zdroj... no najlebsie je ked zo zdroja odoberiete plechovy krit aby olej mohol lebsie cirkulovat....
-možete aj použiť tu vec co sa normalne dava rybičkam ... to co vytvara vela malich bubliniek aspon olej bude este viac cirkulovat.. nieze pouzijete ten bublinkovac co ma filter !!!
:roll: ked som nieco zabudol take hl podstatne o com urcite neviem tak mi napiste na [email protected]
kore
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 754
Registrovaný: 04 dec 2007, 17:23
Bydlisko: Prešov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kore »

Zauimava vec ale aj skor som to niekde videl, ked najdem video priložim link. :)
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 7127
Registrovaný: 25 dec 2006, 15:17

Príspevok od používateľa chrono »

Celkom pekné video je napr. tu http://www.tricklife.com/view.php?id=759
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 5967
Registrovaný: 03 jún 2007, 20:23
Bydlisko: Nakŕmte prežraných
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Hrozne rad by som sa nasmial pri moznosti pozerat sa na to ako vymiena nejake komponenty. Najprv by vylial olej matke na panvicu a do hrncov, a potom by cakal aspon tyzden kym by to vsetko okvapkalo a aspon nejak vyshlo. a co dalej to si neviem ani predstavit, s cim by to vsetko odmastil, to nemam ani tusenia :lol:
Necro
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 677
Registrovaný: 04 mar 2008, 19:47
Bydlisko: SL
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Necro »

lol ja by som ta racej nahadzal hranolky :D
ale nee len by ma zaujimalo ze ako bude vymienat komponenty???
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe
Príspevky: 2119
Registrovaný: 29 júl 2006, 10:30

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

sakra, toto neni na stabilne pouzivanie, bol to len pokus ako sa da aj inak chladit
sulo34
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 399
Registrovaný: 27 jún 2005, 22:48
Bydlisko: 404 Not found !!
Kontaktovať používateľa:

Re: olej

Príspevok od používateľa sulo34 »

stynx napísal:moze to dost v pohode taketo chladenie sa vyuziva na chladenie transformatorov a to su ine mordy jak auto myslim ze by to mohlo mat perspektivu a este vo vzduchu ti moze skocit obluk ale v oleji ne :D
aj v oleji moze .. medzi dvomi kontaktmi moze nastat skrat aj keby si ich oddelil polmetrom sludy .. ide len o to aky je velky rozdiel potencialov ;)
DjBass
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2068
Registrovaný: 24 máj 2008, 13:07
Bydlisko: Košice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

podla mna je to velka blbost... hrozne to vyzera :D to radsej mat hlucne pc ako cele pc zasrane od oleja
Dudas50
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 363
Registrovaný: 31 máj 2008, 15:31
Bydlisko: The Vault

Príspevok od používateľa Dudas50 »

Som zvedavý že kolko mu to vydrží bez výmeny oleja...a jako chladí ten olej ??
Napísať odpoveď