Dokonalé chladenie PC? Hoďte ho do oleja!

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
robeno
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 503
Registrovaný: 15 okt 2005, 13:42
Bydlisko: Bali
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa robeno »

ten olej ma stale izbovu teplotu, cize sa to vobec nezohreje... ja som o tom cital straaaaaaasne davno na nejakom pc serveri
stynx
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 123
Registrovaný: 18 okt 2005, 15:45

olej

Príspevok od používateľa stynx »

moze to dost v pohode taketo chladenie sa vyuziva na chladenie transformatorov a to su ine mordy jak auto myslim ze by to mohlo mat perspektivu a este vo vzduchu ti moze skocit obluk ale v oleji ne :D
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Príspevky: 2067
Registrovaný: 16 feb 2005, 12:33
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

ja som vazne rozmysllal nad tym ze to vyskusam len este musim zohnat daky starsi komp... hm sused mozno dostane novy a da mi stary :D

potom sa ozvam jak to dopadlo :D
maciakba
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 399
Registrovaný: 04 okt 2005, 15:52

Príspevok od používateľa maciakba »

hm ale trebali to pravece skusit s niecim co zhavy dost tepla a este ci sa to teplo aj dostane na povrch toho oleja alebo sa iba zohreje okolo procaku a ten tam aj pekne zhory ked mu tym nic nehybe ziadna vrtula (turbina)
Janky
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 507
Registrovaný: 29 aug 2005, 15:42
Bydlisko: Poprad

Príspevok od používateľa Janky »

Na tyx fotkax nevidno,ze ci dal dole xladic aj z CPU,ale pravdepodobne ano a myslim si ze aj taky C550Mhz vyrobi dost vela tepla na to,aby si to mohol overit.Alebo z nejakej GeForce FX 5200 dat dole xladic. :wink:
maciakba
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 399
Registrovaný: 04 okt 2005, 15:52

Príspevok od používateľa maciakba »

ak som dobre pochopil ma tam toto PC:

Kód: Vybrať všetko

intel celeron 550MHz

192 MB Ram

30GB Festplatte

GeForce FX 5200 (habe ich aufgerüstet damit ich einen DVI anschluss habe)


ale nemcine nexapem takzfe to moze byt uplne nieco ine :D
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Príspevky: 2067
Registrovaný: 16 feb 2005, 12:33
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

sak to je jedno ake pc olej uchladi vsetko no len chcem zistit ci je mozne pouzit aj raciol :D
AERO
Light Star
Light Star
Príspevky: 262
Registrovaný: 06 máj 2005, 21:10
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od používateľa AERO »

akoze moze to byt fasa vec.. staci si spravit plastovu skrynku drbnut do toho jeden fan aby tam olej cirkuloval a drbnut do toho jednu neonku na podsvietenie a moze to byt haluska.. len problem by nastal vtedy ked budete chciet vymenit ramky alebo graficku alebo proste nieco.. inak ma to vela vyhod.. chladi sa to bez toho aby nieco vrcalo, chladi stale, a popripade na spodok urobyt krabicku s vodou a nahadzat tam rybicky.. normalne zacinam nad tym uvazovat ze ked kupim novy komp ze ho do toho oleja aj dam.. ale zaujimalo by ma ze ked mu zhori zdroj co malo pravdepodobne tak potom co?? bude mat cele ruky od oleja.. :lol:
Janky
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 507
Registrovaný: 29 aug 2005, 15:42
Bydlisko: Poprad

Príspevok od používateľa Janky »

Tu a teraz slubujem,ze si do polovice decembra take PC spravim.A ked nie tak som lama ok :?: :)
Uz som si u otca vybavil 4 litre transformatoroveho oleja a ete niekde musim zohnat. :twisted:
maciakba
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 399
Registrovaný: 04 okt 2005, 15:52

Príspevok od používateľa maciakba »

Janky napísal:Tu a teraz slubujem,ze si do polovice novembra take PC spravim.A ked nie tak som lama ok :?: :)
Uz som si u otca vybavil 4 litre transformatoroveho oleja a ete niekde musim zohnat. :twisted:


to teraz akoze cely rok mame nateba cakat??? nemohol by si si s tym svihnut tak do polovice augusta najlepsie :D
Janky
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 507
Registrovaný: 29 aug 2005, 15:42
Bydlisko: Poprad

Príspevok od používateľa Janky »

A hups.Xcel som povedat do polovice decembra
maciakba
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 399
Registrovaný: 04 okt 2005, 15:52

Príspevok od používateľa maciakba »

Janky napísal:A hups.Xcel som povedat do polovice decembra


ale podarilo sa ti :lol: :lol:
no tak napis potom ako si dopadol dost ma to zaujima :!:
vandal666
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 367
Registrovaný: 05 sep 2005, 8:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vandal666 »

Chceme aj foto a parametre (teplota, objem oleja, ake komponenty...)
:lol:
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 19413
Registrovaný: 21 feb 2005, 21:19
Bydlisko: KE

Príspevok od používateľa Gothar »

Janky napísal:Tu a teraz slubujem,ze si do polovice decembra take PC spravim.A ked nie tak som lama ok :?: :)
Uz som si u otca vybavil 4 litre transformatoroveho oleja a ete niekde musim zohnat. :twisted:

no nestihol si to :-) ale dufam ze na tom stale makas
vrso2
Amateur
Amateur
Príspevky: 17
Registrovaný: 30 dec 2005, 4:23
Bydlisko: Toms river, NJ, USA
Kontaktovať používateľa:

LOL

Príspevok od používateľa vrso2 »

mno, osobne by som do toho nesiel. Transformatorovy ovej je ozaj na to, aby sa nevytvarali obluky pri spajani a rozpajani. Elektrika sa sak deli n a slaboprud a silnoprud. Ndeviem, aku vodivost ma olej, ale urcite nejaku ma. Urcite by som to neryskoval. Staci zobrat merak a skusit pomerat nejaky prechodovy odpod.
BTW: ten manik sa neozval asi preto, ze mu odisiel ten komp a nema nam to ako napisat :)
provibe
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 92
Registrovaný: 04 jan 2006, 12:26
Bydlisko: SLOVENSKO,KEZMAROK
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa provibe »

kebyze mam koruny na zvis,tak to skusim.Ale co som blby????Takto si dodrbat comp???Sak to je take,ako keby som mal stary motor s traktora v kuchyni... :smt044 :smt043 :smt082
monster_cs
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 107
Registrovaný: 26 apr 2005, 19:12
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa monster_cs »

To máš v poho když to moc přetaktiš tak mužež rovnou smažit oběd na PC :D :D
R1k1nko
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3250
Registrovaný: 31 dec 2005, 2:47
Bydlisko: Sladkovicovo
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

ivank napísal:nalej a uvidis :lol: :lol:

jj nalej
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 15220
Registrovaný: 22 máj 2005, 23:01
Bydlisko: Hnúšťa
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

monster_cs napísal:To máš v poho když to moc přetaktiš tak mužež rovnou smažit oběd na PC :D :D


friteza...rovno si mozesh spravit hranolqy ^_^
Janky
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 507
Registrovaný: 29 aug 2005, 15:42
Bydlisko: Poprad

Príspevok od používateľa Janky »

GothaR napísal:no nestihol si to :-) ale dufam ze na tom stale makas

Ja viem ale fakt sa nedalo.Robim to ako SOČ a doteraz som na to zhanal suciastky...Buduci tyzden to budem s profesorom zostavovat,,tak uploadnem foto.... 8)
Napísať odpoveď