Dokonalé chladenie PC? Hoďte ho do oleja!

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1123
Registrovaný: 02 feb 2006, 16:03
Bydlisko: BA
Kontaktovať používateľa:

olej

Príspevok od používateľa Masaker »

Ja osobne by som to so svojim PC nespravil!!!
WiZard
Star
Star
Príspevky: 530
Registrovaný: 15 jan 2006, 10:43
Bydlisko: Polomka
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

Snowmannn napísal:myslite ze by to rovnako fungovalo aj s destilovanou vodou??
nie, destilovana zacne po case viest prud, pretoze sa v nej usadia necistoty z komponentov pc...
ven0m
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 968
Registrovaný: 04 feb 2006, 22:23
Bydlisko: Banská Bystrica

Príspevok od používateľa ven0m »

heh, skusim to na starej 233-jke :)
Btw mam použiť raciol ? :P
wolle
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 28
Registrovaný: 18 okt 2005, 13:34
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolle »

....hej ludia ja som to skusil na 286ke..ono to funguje....dal som komplet dosku do lavora so vsetyzmi komponentami okrem disku, zdroja a mechaniky.Pohuyil som na to 5 litrovy olej raciol.pohode to bezi!!!Lenze nezaznamenal som ziadny teplotnmy rozdiel.To asi preto ze to je iba 286.
vyhody to ma, ze to je o daco tychsie.Nevyhody:Bol som s toho cely mastny, zacina to smdiet,a zacina sa to strasne zapachat!!Dobrdele kto to bude potom cistit! :cry: :cry: .Inac mam aj nachystane foto,ale nemal som este tu moznost to dodat :?
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 19413
Registrovaný: 21 feb 2005, 21:19
Bydlisko: KE

Príspevok od používateľa Gothar »

wolle napísal:....hej ludia ja som to skusil na 286ke..ono to funguje....dal som komplet dosku do lavora so vsetyzmi komponentami okrem disku, zdroja a mechaniky.Pohuyil som na to 5 litrovy olej raciol.pohode to bezi!!!Lenze nezaznamenal som ziadny teplotnmy rozdiel.To asi preto ze to je iba 286.
vyhody to ma, ze to je o daco tychsie.Nevyhody:Bol som s toho cely mastny, zacina to smdiet,a zacina sa to strasne zapachat!!Dobrdele kto to bude potom cistit! :cry: :cry: .Inac mam aj nachystane foto,ale nemal som este tu moznost to dodat :?
pekne, len by som este rad videl pracu Janky-ho :lol:
ven0m
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 968
Registrovaný: 04 feb 2006, 22:23
Bydlisko: Banská Bystrica

Príspevok od používateľa ven0m »

wolle napísal:....hej ludia ja som to skusil na 286ke..ono to funguje....dal som komplet dosku do lavora so vsetyzmi komponentami okrem disku, zdroja a mechaniky.Pohuyil som na to 5 litrovy olej raciol.pohode to bezi!!!Lenze nezaznamenal som ziadny teplotnmy rozdiel.To asi preto ze to je iba 286.
vyhody to ma, ze to je o daco tychsie.Nevyhody:Bol som s toho cely mastny, zacina to smdiet,a zacina sa to strasne zapachat!!Dobrdele kto to bude potom cistit! :cry: :cry: .Inac mam aj nachystane foto,ale nemal som este tu moznost to dodat :?
posli tie fotky :!: :)
butthead
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2189
Registrovaný: 11 jan 2006, 11:50

Príspevok od používateľa butthead »

jaka haluz :lol: to by som vyskusal vtedy keby som bol milionar, kupil by som poriadny komp namocil v oleji, urobil hranolky a zahodil :lol:
The Devil
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1241
Registrovaný: 10 okt 2005, 11:23
Bydlisko: Košice city
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Devil »

Janky napísal:Ja viem ale fakt sa nedalo.Robim to ako SOČ a doteraz som na to zhanal suciastky...Buduci tyzden to budem s profesorom zostavovat,,tak uploadnem foto.... 8)
Už to je hotové? :)
Janky
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 507
Registrovaný: 29 aug 2005, 15:42
Bydlisko: Poprad

Príspevok od používateľa Janky »

Dopadlo to vsak ako dopadlo.
Takze v jeden den mi otec doviezol do skoly vsetky komponenty ktore som na to potreboval.Musel som ich mat v skole pretoze som to planoval robit ako Socku..Spoluziak mi to vsetko pomahal odniest.Dal som mu niest akvarko ktore kym som pozhanal tak som myslel ze sa zblaznim.Ideme si tak schodikmi ked tu zrazu ten kripel zakopol a odbil cely roh akvarka. :) Tak sa pokus nekonal ale komponenty som si odlozil ze ked pozhanam akvarko,tak to nejak skusim.Asi po dvoch tyzdnoch som mal dohodnute dalsie akvarko a vsetky veci pripravene ked tu zrazu za mnou prisla triedna a potesila ma spravou ze ucitel s ktorym som to mal zostavit je chory a celu SOC si mam pekne krasne nechat na dalsi rok :) ....lepsie to dopadnut nemohlo.. :evil:
Styphnos
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 141
Registrovaný: 20 máj 2006, 20:11
Bydlisko: Medzi venusou a marsom

Príspevok od používateľa Styphnos »

Možno by nebolo od veci skúsiť aj silikónový olej , tieto oleje sú viac chemicky odolnejšie , ako rastlinné oleje. Čo viem tak tieto nepáchnu pri zahrievaní.
Gangy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 7045
Registrovaný: 18 nov 2004, 21:26
Bydlisko: Žiaľ nad Hrobom

Príspevok od používateľa Gangy »

No kedze ja mam komp zapnuty 24/7 tak by som si v tom po dvoch mesiacoch mohol robit hranolky :)
Lukunka
Novice
Novice
Príspevky: 6
Registrovaný: 29 jún 2006, 14:57

Ja som niekde čítal...

Príspevok od používateľa Lukunka »

mastermind napísal:zaujimave. mna by zaujimalo kolko tam ma stupnov... napr na procesore... to som sa nedocital na tej stranke..
...že dokonca oddrbal aj chladič a že jediný problém čo má, je cirkulácia oleja, pretože stojaca kvapalina nemá chladiace účinky. Údajne to vyriešil prietokovým čerpadlom....
NAPSTER
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 146
Registrovaný: 01 jún 2005, 19:32
Bydlisko: Zlaté Moravce
Kontaktovať používateľa:

o*eb

Príspevok od používateľa NAPSTER »

mne to pripadá ako dáky o*eb...neverím tomu moc... :P
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2111
Registrovaný: 04 sep 2005, 14:14

Príspevok od používateľa maslo »

ide to j s destilovanou vodou... len ta sa zachvilku zaspni a uz to blbne....
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2075
Registrovaný: 23 sep 2004, 15:14
Bydlisko: kade tade
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

maslo napísal:ide to j s destilovanou vodou... len ta sa zachvilku zaspni a uz to blbne....
no ty si ale dobry lolo ..destilka sa ti za par minut zoionizuje a vyskratuje ti cele pc ... :lol:


taketo kecy .. si nechaj .. cele je to nemezmysel ci olej ci pc v akvariu ...

kee chces ticho a vykon daj si vodne chladenie cena je okolo 8000 sk :D
rebrik5
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 413
Registrovaný: 02 apr 2006, 17:39
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rebrik5 »

Ty vole sa cudujem ze ide. :D
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3894
Registrovaný: 24 feb 2005, 21:26
Bydlisko: Senec
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

jjj:s tym olejom to ide, neobsahuje iony a je to nepolarna kvapalina. otazka uz ostava iba tepelna kapacita a schopnost chladit. Voda nie, tu by bolo treba deionizovat, no taka by zas okamzite strhavala iony z kovovych casti...
Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4777
Registrovaný: 07 mar 2006, 19:09

Príspevok od používateľa Frikso »

wolle napísal:....hej ludia ja som to skusil na 286ke..ono to funguje....dal som komplet dosku do lavora so vsetyzmi komponentami okrem disku, zdroja a mechaniky.Pohuyil som na to 5 litrovy olej raciol.pohode to bezi!!!Lenze nezaznamenal som ziadny teplotnmy rozdiel.To asi preto ze to je iba 286.
vyhody to ma, ze to je o daco tychsie.Nevyhody:Bol som s toho cely mastny, zacina to smdiet,a zacina sa to strasne zapachat!!Dobrdele kto to bude potom cistit! :cry: :cry: .Inac mam aj nachystane foto,ale nemal som este tu moznost to dodat :?
Ehm.. na 286 nejaky chladic? Tak maximalne pasivny, bcs. preto to pchat do oleja?? Ten celeron asi tiez vela nepece, ja mam celeron a je ako mrtvy prst aj ked je cely den zapaty.. Chcelo by to nejake AMDcko na vysokej voltazi, dal by som tam motorovy olej akvarko mam :) len kde ten comp zohnat.. :?
Dead_Warrior
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1371
Registrovaný: 20 sep 2005, 7:38
Bydlisko: BrickField/ Samsung Arena
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dead_Warrior »

hmm tak toto som videl prvy krat v celku zaujimavy napad ale doma by som to urcite neskusal uz len z obav vytecenia :lol:
misokgb
King
King
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1756
Registrovaný: 31 aug 2005, 20:28
Bydlisko: TWiN SPARK FOREVER
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Ked zozeniem daky komp, tak na novy rok spravim movie :D LoL aspon sa nebudem nudit... Komp tak okolo 500-600MHz :wink: Drbnem do oleja aj disk :D
Napísať odpoveď