Dokonalé chladenie PC? Hoďte ho do oleja!

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
Gangy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gangy »

No kedze ja mam komp zapnuty 24/7 tak by som si v tom po dvoch mesiacoch mohol robit hranolky :)
Lukunka
Novice
Novice

Ja som niekde čítal...

Príspevok od používateľa Lukunka »

mastermind napísal:zaujimave. mna by zaujimalo kolko tam ma stupnov... napr na procesore... to som sa nedocital na tej stranke..
...že dokonca oddrbal aj chladič a že jediný problém čo má, je cirkulácia oleja, pretože stojaca kvapalina nemá chladiace účinky. Údajne to vyriešil prietokovým čerpadlom....
NAPSTER
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

o*eb

Príspevok od používateľa NAPSTER »

mne to pripadá ako dáky o*eb...neverím tomu moc... :P
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

ide to j s destilovanou vodou... len ta sa zachvilku zaspni a uz to blbne....
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

maslo napísal:ide to j s destilovanou vodou... len ta sa zachvilku zaspni a uz to blbne....
no ty si ale dobry lolo ..destilka sa ti za par minut zoionizuje a vyskratuje ti cele pc ... :lol:

taketo kecy .. si nechaj .. cele je to nemezmysel ci olej ci pc v akvariu ...

kee chces ticho a vykon daj si vodne chladenie cena je okolo 8000 sk :D
rebrik5
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rebrik5 »

Ty vole sa cudujem ze ide. :D
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

jjj:s tym olejom to ide, neobsahuje iony a je to nepolarna kvapalina. otazka uz ostava iba tepelna kapacita a schopnost chladit. Voda nie, tu by bolo treba deionizovat, no taka by zas okamzite strhavala iony z kovovych casti...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

wolle napísal:....hej ludia ja som to skusil na 286ke..ono to funguje....dal som komplet dosku do lavora so vsetyzmi komponentami okrem disku, zdroja a mechaniky.Pohuyil som na to 5 litrovy olej raciol.pohode to bezi!!!Lenze nezaznamenal som ziadny teplotnmy rozdiel.To asi preto ze to je iba 286.
vyhody to ma, ze to je o daco tychsie.Nevyhody:Bol som s toho cely mastny, zacina to smdiet,a zacina sa to strasne zapachat!!Dobrdele kto to bude potom cistit! :cry: :cry: .Inac mam aj nachystane foto,ale nemal som este tu moznost to dodat :?
Ehm.. na 286 nejaky chladic? Tak maximalne pasivny, bcs. preto to pchat do oleja?? Ten celeron asi tiez vela nepece, ja mam celeron a je ako mrtvy prst aj ked je cely den zapaty.. Chcelo by to nejake AMDcko na vysokej voltazi, dal by som tam motorovy olej akvarko mam :) len kde ten comp zohnat.. :?
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dead_Warrior »

hmm tak toto som videl prvy krat v celku zaujimavy napad ale doma by som to urcite neskusal uz len z obav vytecenia :lol:
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Ked zozeniem daky komp, tak na novy rok spravim movie :D LoL aspon sa nebudem nudit... Komp tak okolo 500-600MHz :wink: Drbnem do oleja aj disk :D
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

misokgb napísal:Ked zozeniem daky komp, tak na novy rok spravim movie :D LoL aspon sa nebudem nudit... Komp tak okolo 500-600MHz :wink: Drbnem do oleja aj disk :D
kukni co pisal wolle...po case sa zacne olej rozkladat a budes mat z toho v dome pekny smrad
Juri1990
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Juri1990 »

som to celé nečítal ale odstránil by som pasívny chladič z procíka a nechal tam len aktívny(ventylátor)
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Heh, no a? Nech smrdi, ja to len natocim a potom dam prec/vyhodim ten komp...

Keby tam nechas len cisto jadro procaka a na to on-die olej by to nestihalo odoberat to teplo... Cim vacsia plocha tym lepsie... Keby ma plocha jadra procaka 1x1m tak hej, ale nie 1x1cm... Zhorel by :wink:
XilleR
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa XilleR »

..a chcelo by to este ine vetraky ...tie klasicke su na rozrazanie vzduchu, ale tu by bola potreba rozprudit ten olej - teda vetraky tvaru lodnej skrutky :-) ...a este jedna vec ...preco tak nemoze dat disk? vsade som cital ze disk je hermeticky uzavrety, teda ziadne nasavacie otvory ako spominali oni ...disk je po vetrakoch najhlucnejsie cast kompu, pretoze vytvara vibracie ...v tom oleji by tie vibracie boli tlmene
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

XilleR napísal:..a chcelo by to este ine vetraky ...tie klasicke su na rozrazanie vzduchu, ale tu by bola potreba rozprudit ten olej - teda vetraky tvaru lodnej skrutky :-) ...a este jedna vec ...preco tak nemoze dat disk? vsade som cital ze disk je hermeticky uzavrety, teda ziadne nasavacie otvory ako spominali oni ...disk je po vetrakoch najhlucnejsie cast kompu, pretoze vytvara vibracie ...v tom oleji by tie vibracie boli tlmene
HDD v kazdom pripade nie je hermeticky/vakuovo uzavrety. Na kazdom disku mas, aspon na starsich "otvor", pri ktorom mas nalepku, ze ho nemozes zapchat. Sluzi na vyrovnanie vnutorneho tlaku s vonkajsim. Akurat je tam brutalna cistota... Kazdopadne kazdy disk je "otvoreny" nie ako si podaktori myslia... A ja ho drbnem do oleja, sak co pokazi sa, pokazi no, disk si do hrobu nezoberem... :roll: :oops:
surfista
Expert
Expert

Príspevok od používateľa surfista »

fakt dobry napad :aasmile29: , este keby niekto prisiel na to ako rozprudit olej, odstranit smrad :hmm: tak by som drbol to oleja aj svoj comp :smt001 (jediny pruser, ze by bol potom problem vymienat suciastky alebo nedajboze predat PC :smt107 )
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

predas aj s chladenim :lol:
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lukkas »

Poviem vam je to dobry napad aj by som to vyskusal ale nechce sa mi kupovat Olej :-( a najviac by som sa obaval toho smradu a keby sa rozbilo akvarko a to cistenie to by sa ani neoplatilo niaky stary PC tam pchat
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

LuKKaS napísal:Poviem vam je to dobry napad aj by som to vyskusal ale nechce sa mi kupovat Olej :-( a najviac by som sa obaval toho smradu a keby sa rozbilo akvarko a to cistenie to by sa ani neoplatilo niaky stary PC tam pchat
ked budete doma robit rezne tak si vypitaj od mamy olej :) ..a vzdy si trochu nechaj ...(neber to ako urazku :) )
ALE INAK JE TO GOOD NAPAD ZE SI NAPCHAS PC DO AKVARKA KDE MAS OLEJ ..MOZNO TO NIEKEDY BUDE U KAZDEHO KTO MA DOMA PC A OLEJ :oops: :smt009 ...
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

cele je to somarina ..... kupte sido pc waterbloky a 2 velke pasivne radiatory ... a nemate problem ..
Napísať odpoveď