Dokonalé chladenie PC? Hoďte ho do oleja!

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
Spoty
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 919
Registrovaný: 08 aug 2004, 13:06
Bydlisko: London

Dokonalé chladenie PC? Hoďte ho do oleja!

Príspevok od používateľa Spoty »

Chladení vzduchom, vodou či systémom zložitých odvodov tepla tu už bolo viac než dosť. Nemecký nadšenec prišiel na efektívnejšie chladenie PC. Celé PC, respektíve všetky jeho komponenty ponoril do akvária plného minerálneho oleja. Ten nevedie elektrický prúd, takže komponentom teoreticky neuškodí. Ponorené je všetko – základná doska, procesor, prídavné karty, konektory i zdroj. Všetko dokonca s originálnymi ventilátormi. Jediný komponent, ktorý nemožno do oleja ponoriť, je pevný disk. Ten má totiž priedušné mikromembrány, ktorými sa dovnútra dostáva vzduch potrebný na vytvorenie vzduchového vankúša nad platňami, na ktorom by hlavička diskov mohla plávať bez fyzického kontaktu s nimi. Ak sa do disku dostane vzduch, dostal by sa doň aj olej a to by znamenalo pravdepodobne jeho koniec.
www.oilcomputer.com

Dalsie images : TU

Zdroj: Slashdot, OilComputer.com, it-news.sk
Prílohy
rechner11.jpg
100-0009_IMG.JPG
100-0008_IMG.JPG
100-0007_IMG.JPG
100-0006_IMG.JPG
100-0005_IMG.JPG
100-0004_IMG.JPG
100-0003_IMG.JPG
100-0002_IMG.JPG
100-0001_IMG.JPG
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2075
Registrovaný: 23 sep 2004, 15:14
Bydlisko: kade tade
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

mno so zvedavy ako to bude vypadat ked to odtial vyberie .... :lol: :D
stratil zaruku a kompletne to zasral .. neviem si predstavit ako to bude cistit :roll:
mastermind
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4810
Registrovaný: 09 feb 2005, 13:17

Príspevok od používateľa mastermind »

zaujimave. mna by zaujimalo kolko tam ma stupnov... napr na procesore... to som sa nedocital na tej stranke..
ivank
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 315
Registrovaný: 01 feb 2005, 13:37
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ivank »

nechcel by som do oleja vkladat cd-cka co vy????
podla mna je to dobra prkotina
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3894
Registrovaný: 24 feb 2005, 21:26
Bydlisko: Senec
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

ivank napísal:nechcel by som do oleja vkladat cd-cka co vy????
podla mna je to dobra prkotina

jak CD-cka???co nevidis ze CD-ROM je vonku?nahodou je to haluz...nemusis vymyslat chladenie na kazdy komponent a je to krasne potichu :roll:
ttaappeettaarr
Light Expert
Light Expert
Príspevky: 46
Registrovaný: 18 mar 2005, 20:51

Príspevok od používateľa ttaappeettaarr »

ti kokso a to mu neskratuje?
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3894
Registrovaný: 24 feb 2005, 21:26
Bydlisko: Senec
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

tento mineralny olej nevedie elektricky prud
trizzo
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2927
Registrovaný: 26 sep 2004, 14:39

Príspevok od používateľa trizzo »

jo a som zvedavý, čo bude robiť, až mu ten olej vytečie :D:D:D

ináč zaujímavý nápad, nabudúce použijú naftu...
lama2d
VIP
VIP
Príspevky: 1006
Registrovaný: 24 feb 2005, 14:54
Bydlisko: PostgreSQL

Príspevok od používateľa lama2d »

ty brdo :shock: , ale keby to vytieklo na koberec to by bola sranda :lol:
Ale good idea :idea:
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6999
Registrovaný: 05 aug 2004, 0:59

Príspevok od používateľa -AA- »

dost blbe je to asi pri zapajani novej VGA, RAM, atd..

inak ak tam ma dobru teplotu moze robit hranolky na tom
ado
Star
Star
Príspevky: 585
Registrovaný: 24 jan 2005, 8:09
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ado »

Holubar napísal:tento mineralny olej nevedie elektricky prud


Ziadny olejnevedie prud! No inak haluska, ale doma by som to neskusal, sak by ma maet zabila!
jumper
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1289
Registrovaný: 21 mar 2005, 14:27
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od používateľa jumper »

good idea :idea: ale zostanem radsej pri klasickom bo este aj na pc vymienat olej sa mi uz nechce :lol: :lol:
jurko
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 281
Registrovaný: 13 jan 2005, 21:39
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurko »

Quote :

- Kam ideš Fero ???
- Ále musím priliať nový Raciol do akvária kde mám počítač

:D
Snowmannn
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 313
Registrovaný: 19 dec 2004, 21:03
Bydlisko: MT
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Snowmannn »

myslite ze by to rovnako fungovalo aj s destilovanou vodou??
ivank
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 315
Registrovaný: 01 feb 2005, 13:37
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ivank »

Snowmannn napísal:myslite ze by to rovnako fungovalo aj s destilovanou vodou??

nalej a uvidis :lol: :lol:
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1082
Registrovaný: 03 jan 2005, 14:45
Bydlisko: BA
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

Snowmannn napísal:myslite ze by to rovnako fungovalo aj s destilovanou vodou??


Inac aj ja som nad tym rozmyslal. Malou vyhodou oproti oleju by bolo asi to ze by to nebolo take zasrane. Treba vyskusat.
2Pac
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 295
Registrovaný: 31 jan 2005, 17:09
Bydlisko: Los Angeles, CA

Príspevok od používateľa 2Pac »

je ten olej horlavy?a co taka grafika ved ta ma ventilator a tomu sa znizia otacky koli hustote oleja.
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3894
Registrovaný: 24 feb 2005, 21:26
Bydlisko: Senec
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

a to si naozaj myslis ze grafike nechal ten ventilator?asi si nepochopil myslienku...chladiace medium je olej ne vzduch tak na co ventilator?potom uz snad turbina na olej ne?a s tou vodou sa spamätajte :!:
jurko
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 281
Registrovaný: 13 jan 2005, 21:39
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurko »

Holubar napísal:a to si naozaj myslis ze grafike nechal ten ventilator?asi si nepochopil myslienku...chladiace medium je olej ne vzduch tak na co ventilator?potom uz snad turbina na olej ne?a s tou vodou sa spamätajte :!:


to aby mu robilo prijemnu fontanku a vlnky 8)
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1082
Registrovaný: 03 jan 2005, 14:45
Bydlisko: BA
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

Holubar napísal:a to si naozaj myslis ze grafike nechal ten ventilator?asi si nepochopil myslienku...chladiace medium je olej ne vzduch tak na co ventilator?potom uz snad turbina na olej ne?a s tou vodou sa spamätajte :!:


Preco by sme sa mali spamatat?????? Destilovana voda elektricky prud NEVEDIE!!
Napísať odpoveď